Everton gewaarschuwd voor Weghorst: 'Ik zou hem zeker niet onderschatten'
Vrijdag, 7 april 2023 om 08:50

Sean Dyche heeft de selectie van Everton op scherp gezet voor het duel met Manchester United van aanstaande zaterdag. De nummer zestien van de Premier League verkeert nog altijd in degradatiezorgen en is dan ook gebaat bij een resultaat op Old Trafford. Dyche richtte zich donderdag tijdens de afsluitende persconferentie speciaal tot Wout Weghorst, de spits met wie hij samenwerkte bij Burnley.

Dyche en Weghorst werkten vorig jaar een aantal maanden samen bij Burnley, toen de spits overkwam van VfL Wolfsburg en voor doelpunten moest zorgen op Turf Moore. Dat lukte slechts beperkt (twee keer), met degradatie als gevolg. Afgelopen winter liet Burnley Weghorst via Besiktas naar Old Trafford gaan. "Wout is een hele goede speler", benadrukt Dyche. "Hij werkt altijd hard, is professioneel en speelt altijd in dienst van het team. Ik zou hem als speler zeker niet onderschatten. Ik hoop dat hij niet in zijn beste doen is als we zaterdag tegen hen spelen."

Weghorst begon afgelopen weekend tegen Brentford voor het eerst sinds zijn komst naar United op de reservebank. De spits werd vervangen door Jadon Sancho, waar velen Anthony Martial in de basisopstelling hadden verwacht. Uiteindelijk zou Weghorst de volledige wedstrijd op de bank worden gehouden door Erik ten Hag, die met zijn ploeg een minimale zege over de streep trok (1-0). Verwacht wordt dat Weghorst tegen Everton opnieuw op de bank begint.

Ten Hag koos tegen Brentford voor Sancho vanwege zijn creativiteit. "Dat debat kunnen we zeker voeren", zei Ten Hag, die Weghorst de laatste tijd op nummer 10 posteert als spelmaker. "Ik ben ervan overtuigd dat we altijd een goede frontlinie hebben, of we nou met drie of vier voorop staan. Veel creativiteit, intelligentie, een hoog tempo en veel saamhorigheid. Ik denk dat we met Sancho meer creëren, we meer dreiging zullen hebben. De balans in de aanval zal goed moeten zijn."

Meer nieuws
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
2
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
20
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
11
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Murad
 
7
7 april 2023 om 09:03
Sean Dyche de man die uitblonk in het verkeerd gebruiken van Weghorst. Sowieso liet hij heel Burnley de laatste 2 seizoenen gigantisch ondermaats spelen. Als je ziet hoeveel spelers uiteindelijk een stap omhoog of opzij hebben gemaakt kun je wel stellen dat Burnley nooit had mogen degraderen met zo’n selectie. Z’n opvolger deed het ook veel beter alleen was het kwaad toen al geschied.
 
baradona
 
28
7 april 2023 om 09:37
En hoe gebruik je Weghorst dan wel op de juiste manier volgens jou ? Die Sean hoopt gewoon dat ze bij Man U zo gek zijn om Weghorst weer op te stellen. Dan hoeft hij zich aanvallend namelijk al veel minder druk te maken.
 
Murad
 
9
7 april 2023 om 11:30
Dat Weghorst lang is betekent niet dat je zodra hij erin komt alle ballen hoog moet schieten op hem. Hij is juist een speler die onlangs zijn lengte beter is wanneer hij de bal over de grond in de voeten krijgt gespeeld ipv hoog of de diepte in om het daar uit te vechten, wat onder Chris Wood (zijn voorganger) wel het geval was. Alleen Dyche kwam niet echt tot dat inzicht. En verder is het maar de vraag of hij zich inderdaad minder druk hoeft te maken met Weghorst erin. Hij is een minder goede speler dan de overige aanvallers die United heeft maar met Dyche`s speelstijl waar teams zich ingraven speel je juist wel in Weghorst`s kracht door hem rondom de 16 te laten spelen dan wanneer hij verder van het doel staat met ruimte achter de verdediging.
 
Thiernobylz
 
6
7 april 2023 om 10:33
Beetje meer respect voor Dyce is wel op z'n plaats. Die man heeft een wereldprestatie geleverd door Burnley al die jaren in de BPL te houden. Dat de laatste 2 seizoenen de klad erin kwam had ook te maken met de Leeds en Fulhams van deze wereld die nog meer geld konden uitgeven dan Burnley. Dat Kompany het nu zo goed doet is mooi maar ik moet het nog maar zien in de BPL volgend jaar, de basis is in ieder geval door Dyce gelegd.
 
Murad
 
5
7 april 2023 om 11:22
De basis is door Dyche gelegd? Er is niks overgebleven van de selectie en al helemaal niet van de speelstijl van Dyche sinds Kompany er zit. Het is inderdaad de vraag of ze het goed zullen doen in de Premier League al heeft dit meer te maken dat grotendeels van de nieuwe spelers op huurbasis zijn gekomen.
 
Messi_PSG
 
29
7 april 2023 om 09:40
Kunnen we alsjeblieft stoppen deze man op te hemelen? Heeft in zijn periode bij United nog niks bijzonders laten zien. Er zijn spelers die meer laten zien maar minder in de spotlights staan. Snap dat iedereen het zo’n sympathieke vent vindt maar dat verbloemt zijn matige kwaliteiten mijns inziens niet.
 
RamonDiaz
 
6
7 april 2023 om 10:14
Helemaal mee eens. Heeft het in Nederland en Duitsland in de subtop bij vlagen prima gedaan maar hoe hij dan bij Man Utd terecht komt is toch onbegrijpelijk, hij blinkt nergens in uit, het is eigenlijk een veel mindere versie van Dirk Kuyt die wel wat extra's kon brengen bij een topclub.
 
RUTGERRR
 
12
7 april 2023 om 10:24
Ik snap de vergelijking met Kuyt totaal niet?
 
Messi_PSG
 
1
7 april 2023 om 16:24
@RUTGERRR De vergelijking is denk ik dat het allebei hardwerkende spelers zijn die in dienst van het team spelen. Maar ik ben het erover eens dat Weghorst van die twee de mindere is.
 
RamonDiaz
 
0
9 april 2023 om 22:11
Jij snapt em.
 
Alli.Lust
 
4
7 april 2023 om 10:54
Je moet eens de ochtend beginnen met water in plaats van azijn
 
Messi_PSG
 
0
7 april 2023 om 16:22
Dat is A. na deze uitspraak 100 keer gehoord te hebben niet heel grappig meer en B. slaat het nergens op want ik ben nergens boos of zuur over. Het verbaast me alleen dat iemand als Weghorst zo omhoog gepraat wordt terwijl alles erop wijst dat hij een matig seizoen draait bij United. Als ik dan een titel lees als ‘Everton gewaarschuwd voor Weghorst’ dan roept dat wel wat vraagtekens bij mij op.
 
bobson1982
 
8
7 april 2023 om 10:05
Bijna iedere PL club heeft een betere spits dan Weghorst.
 
ModricMagic
 
2
7 april 2023 om 10:33
Weghorst is leuk als wissel en meer niet. Gewoon Rashford, Sancho, Fernandes en Antony inzetten en als het eventueel nodig is dan pas Weghorst...
 
IronManUtd
 
3
7 april 2023 om 13:08
Even afgezien van het feit dat hij in een totaal andere rol speelt, speelt hij dit seizoen gewoon beter dan antony.
 
Japie_Krekel
 
6
7 april 2023 om 10:43
Ik zou hem ook niet overschatten
 
Bundy_sr
 
15
7 april 2023 om 11:01
Weghorst is een van de slechtste spitsen die rondloopt in de top 5 competities. Alleen Hunou, Polter en Djuric schat ik nog lager in
 
Samcro
 
10
7 april 2023 om 11:25
Waarom vind je dat? Hij werkt zo lekker hard en zet zo goed druk en is ontzettend belangrijk voor het spel dat Ten Hag wil spelen, zijn rol is niet om goals te maken maar Ten Hag gebruikt hem op een heel andere manier en hij staat daarmee wel mooi 4e in de PL terwijl clubs als Liverpool en Chelsea veel lager staan.
 
 
3
7 april 2023 om 13:18
Wat een reacties hierboven. Lekker van achter je schermpje anderen belachelijk maken, terwijl het net de spits is die hier is gekomen met kei- en keihard werken. Komt hij tekort voor United? Zeer waarschijnlijk. Maar op zijn manier is hij wel waardevol voor United. Iets meer respect zou veel mensen sieren.
 
Samcro
 
2
7 april 2023 om 13:48
Lekker van achter je schermpje anderen belachelijk maken`. Als we dat al niet meer mogen, wat blijft er dan over? Weghorst krijgt hier op vz heel veel te verduren, omdat ie aan het begin van zijn verhuurperiode bij Utd ook continu opgehemeld werd. En van beide heeft hij helemaal niets gemerkt.
 
Messi_PSG
 
0
7 april 2023 om 16:29
Enlighten me: Op welke manier is hij waardevol? Niet in goal contributions in ieder geval. Op andere vlakken ook niet bepaald want met hem in de basis hebben ze nog maar weinig puntjes gepakt.
 
The_Wizardly
 
3
7 april 2023 om 13:30
Pas op Everton wees gewaarschuwd! Straks loopt Weghorst de middenvelders van Everton in de weg. En offert hij zichzelf op voor de andere spelers van Man U. Want scoren en voetballen kan hij niet hij heeft andere taken. AHAH wat een flop is dit toch een schande dat dit überhaupt in de basis staat.