'FC Emmen trekt zich vanwege bedreigingen terug uit FIFA-toernooi'
Zondag, 29 maart 2020 om 19:23

Leyton Orient startte onlangs na de stillegging van de voetballerij vanwege de uitbraak van het coronavirus met het FIFA 20 Ultimate Quaran-Team-toernooi. 128 voetbalclubs meldden zich aan bij dit toernooi, waaronder een aantal clubs uit de Eredivisie. FC Emmen was tot voor kort een van de deelnemers, maar heeft zich naar verluidt om een opmerkelijke reden teruggetrokken.

Het onofficiële Twitter-account van het toernooi meldt zondag namelijk dat de eSporter van de Drentenaren na bedreigingen op social media besloten heeft om de zestiende finale tegen het Franse Angers SCO niet te spelen. Het zou hierbij gaan om bedreigingen afkomstig van personen die hebben gewed op de uitkomst van de wedstrijd.

Het verhaal wordt onderschreven door Danny Taylor, de eSporter van Middlesbrough. Hij laat in een reactie weten eveneens bedreigd te zijn via Instagram. Na een verzoek om de wedstrijd tegen Central Coast Mariners te verliezen, volgden onder meer berichten waarin gesteld werd dat hij thuis opgewacht zou worden. Ook Taylors vrouw werd in de bedreigingen betrokken.

FC Emmen heeft nog geen officiële verklaring gegeven voor zijn vroegtijdige exit uit het toernooi. Zaterdag plaatste de club op social media wel een bericht dat de clubs zich 'door omstandigheden' genoodzaakt ziet zich terug te trekken. Met VVV-Venlo, FC Groningen, Feyenoord en PSV zijn er nog vier Nederlandse teams over in het toernooi.

Meer nieuws
   
01:00
01:00
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
7
   
00:00
00:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
   
23:34
23:34
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
   
23:20
23:20
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
15
   
23:03
23:03
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
Ijsmuts
 
27
29 maart 2020 om 19:53
Zolang ‘social’ media een groot deel anonieme niet-geverifieerde accounts heeft blijf je dit soort shit helaas houden. Sta je daar met met je echte eigen naam en foto dan heb je verreweg de grootste zooi opgeruimd. Hetzelfde geldt ook voor voetbalzone natuurlijk, maar door moderatie is het hier nog goed te doen ????
 
Robby
 
0
31 maart 2020 om 13:12
Je kunt hier maar 1 oplossing voor bedenken en dat is direct het toernooi stoppen. Het was als geintje bedoeld maar als er mensen zijn die hier op geld inzetten en daardoor de uitslag wil beïnvloeden moet je gewoon de stekker eruit halen voor een of andere gek iets erg doet.