FC Utrecht verwijst bod van vier miljoen op Gyrano Kerk naar de prullenbak
Maandag, 5 juli 2021 om 15:20

Anderlecht is concreet in de markt voor Gyrano Kerk, zo weet De Telegraaf te melden. De Belgische topclub heeft zich met een bedrag van vier miljoen euro én een niet nader genoemde doorverkooppercentage bij FC Utrecht gemeld, maar dat aanbod is door de Domstedelingen resoluut naar de prullenbak verwezen. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Anderlecht zich spoedig opnieuw in Utrecht zal melden met een verbeterde aanbieding.

Kerk wordt al langer in verband gebracht met een transfer. Cagliari, Hellas Verona en Leeds United waren jaar geleden concreet in de markt voor de 25-jarige aanvaller, terwijl er eveneens belangstelling bestond vanuit Spanje. Kerk stond open voor een vertrek bij FC Utrecht en zou zelfs al een persoonlijk akkoord hebben gehad met Cagliari, maar uiteindelijk werd er geen overeenstemming bereikt over een transfersom waarmee de Domstedelingen konden leven. FC Utrecht zat een jaar geleden niet in een financiële situatie waarin Kerk verkocht moest worden, mede doordat Sean Klaiber eerder in de zomer van de hand werd gedaan aan Ajax.

De vraag is of FC Utrecht er nu opnieuw in gaat slagen om Kerk binnenboord te houden. De Telegraaf schrijft dat de club al rekening had gehouden met de buitenlandse belangstelling voor de aanvaller en dat hij zelf wel oren heeft naar een overstap naar Anderlecht, de nummer vier van het afgelopen Jupiler Pro League-seizoen. Om een transfer mogelijk te maken, zal Paars-Wit dus wel een hoger bedrag dan vier miljoen euro op de proppen moeten komen.

Het KRC Genk van voormalig FC Utrecht-trainer John van den Brom heeft eveneens naar Kerk geïnformeerd, maar kreeg vervolgens een transfersom te horen die als te duur werd beschouwd. Kerk speelt sinds 2012 voor FC Utrecht, dat de voormalig jeugdspeler van Telstar, Haarlem en DWS destijds weghaalde bij de Amsterdamse amateurclub Zeeburgia. De aanvaller, wiens contract nog doorloopt tot medio 2023, speelde voorlopig 173 wedstrijden voor FC Utrecht, waarin hij goed was voor 42 doelpunten en 43 assists.

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
2
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
kevinovic
 
14
5 juli 2021 om 15:27
Dan gaat club Brugge 5 miljoen bieden
 
Castanza
 
17
5 juli 2021 om 15:31
Een bod van 5 miljoen + doorverkoopclausule lijkt mij een goed bod voor Fc Utrecht. Het is niet alsof Kerk afgelopen seizoen zijn beste seizoen gespeeld heeft. Het jaar er voor was hij beter. Of hij verkocht wordt aan Anderlecht of Club Brugge maakt mij niet uit denk dat Kerk prima zichzelf verder kan ontwikkelen in België.
 
SoccerinoFCU
 
15
5 juli 2021 om 15:40
Voor 4 of 5 miljoen zou ik hem verkopen. Hij heeft afgelopen seizoen matig gespeeld en dan mogen we blij zijn dat er een club is dat nog wil gaan betalen. Overigens, Anderlecht krijgt zo`n 20 miljoen voor Lokonga. Die hebben wel geld te besteden. Ik denk dat Zuidam daar ook van op de hoogte is en meer geld gaat vragen.
 
Castanza
 
2
5 juli 2021 om 15:50
Natuurlijk gaat Zuidam het spelletje spelen, maar zoals je zelf al zegt als het 5 miljoen wordt moet daar ook niet mega moeilijk over gedaan worden. Je kunt het ook te ver proberen te spelen dat Anderlecht gewoon verder gaat kijken en je een speler in de selectie houd die gedemotiveerd raakt omdat er weer een transfer mislukt. Wat denk jij, gaat Utrecht nog een vervanger voor hem aantrekken? Of gaan ze het aandurven met Balk?
 
SoccerinoFCU
 
5
5 juli 2021 om 16:13
Ik denk dat ze nog iemand gaan aantrekken. Balk vind ik nog te licht en Sylla valt me tegen tot nu toe. Jammer want hij heeft afgelopen seizoen genoeg minuten gekregen om zich te laten zien. Wat denk jij?
 
Castanza
 
0
5 juli 2021 om 16:24
Balk is inderdaad nog te licht. Al kan die jongen alleen maar meer ervaring krijgen door te spelen, maar het is een groot risico wat je dan neemt. Sylla is ook van nature geen rechtsbuiten. Leuk dat hij daar neergezet kan worden maar moet je eigenlijk niet willen. Ik zou Mitchell van Bergen best wel als vervanger willen zien van Kerk, heeft ook genoeg snelheid ( alleen ook niet zijn beste seizoen achter de rug ). Weet niet wat Heerenveen voor hem zal vragen en of hij bij Zuidam op de radar staat. In de jeugd loopt er in ieder geval geen directe vervanger rondt voor deze positie. Van Maddy ben ik namelijk niet echt onder de indruk.
 
Orwell
 
3
5 juli 2021 om 16:40
@soccerinofcu Sylla deed het in de twee oefenwedstrijden die tot nu toe gespeeld zijn heel aardig.
 
Borealin
 
4
5 juli 2021 om 16:49
Ik gok dat Van Bergen aardig aan de prijs zal zijn. Wat mij betreft gaan we het doen met Balk en Sylla. Waarschijnlijk erger je je een half seizoen groen en geel, maar de potentie in die jongens krijg je er alleen uit door ze te laten spelen. Dat gezegd hebbende verwacht ik dat Van Seumeren weer voor een bejaarde 'grote naam' gaat. Nordin Amrabat oid...
 
Elgordito
 
0
5 juli 2021 om 16:52
Ik denk dat er wat leuke spelers aankomen op de vleugels in jong. Waarschijnlijk nog niet geheel ready voor 1 maar de jongens die vanuit de o18 zijn doorgekomen, die lijken wel over potentie te beschikken. Misschien kan Utrecht wel weer verassen met een Franse vleugelspeler?
 
London Calling
 
0
5 juli 2021 om 18:37
Ik weet niet of je zo veel hebt aan een door verkoop percentage op Kerk. Dat soort clausules zijn leuk bij jonge spelers die nog veel stappen kunnen maken en van wie je denkt dat ze over een paar jaar veel meer waard zouden kunnen zijn. Kerk wordt dit seizoen 26, die gaat over 2 of 3 jaar als hij inmiddels bijna 30 is en nog steeds maar in een kleine competitie speelt niet ineens voor 15 miljoen of meer verkocht worden.
 
Castanza
 
2
5 juli 2021 om 19:32
@elgordito, Ik laat mij graag verrassen met eigen jeugd, maar ik denk dat je het wel met me eens bent dat de veel van de jongens uit Jong FcU niet in aanmerkingen komen voor kansen bij het eerste. Afvallers in mijn ogen zijn toch wel; Nijhuis ( keihard gefaald in het eerste ), Houweling ( komt zwaar te kort ), Mallahi ( zal het niveau ook niet halen van de Eredivisie ), Culhaci. Mokono moet verhuurd worden wil hij groeien en dat mag best een andere KKD club zijn maar wel 1 die hogerop speelt. El Azrak heb ik ook enorme twijfels bij of die het niveau ooit zou kunnen halen van het eerste. Afhankelijk van hoe de voorbereiding loopt denk ik dat Davy van den Berg mogelijk nog wel kansen kan krijgen.
 
wanny
 
17
5 juli 2021 om 15:31
4 a 5 miljoen is wel een aardig bedrag. Is toch een beetje een blinde en ook alweer 25. Dan gaan de topclubs zich niet meer melden.
 
FCU98
 
3
5 juli 2021 om 15:35
Bovendien hebben ze met Sylla al een vervanger in huis.
 
Borealin
 
3
5 juli 2021 om 15:32
Toch een lastige situatie omtrent Gyrano: hij heeft te weinig overzicht om interessant te zijn voor clubs die 8-10 miljoen kunnen betalen, maar hij is te belangrijk voor Utrecht om voor 5 miljoen weg te doen...
 
Castanza
 
0
5 juli 2021 om 15:38
Utrecht heeft natuurlijk Balk al gehaald om zijn plek over te nemen, alleen die is nog lang niet op het niveau dat Kerk nu is. Daarnaast drukt Kerk ook wel op de begroting dus kan me voorstellen dat zoiets vast ook wel meegenomen wordt bij een transfervoorstel. Zelfs Elia zou nog aan die kant kunnen spelen ( is niet de voorkeur van Elia, maar als het moet ), al heb ik het idee dat ze die ook graag willen verkopen. Ben benieuwd wie ze als opvolger daarvoor op het oog hebben. Sowieso moet er nog gepraat worden met een aantal spelers, Maher, Ramselaar en Van Overeem bijv. Daar lopen de contracten van af na dit seizoen.
 
AzEverton
 
4
5 juli 2021 om 15:41
Ik denk dat Utrecht er alleen 8-10 voor kan vangen als hij weer presteerd zoals 2019-2020. Afgelopen seizoen was hij echt bagger, zou hem gewoon lekker verkopen.
 
Castanza
 
0
5 juli 2021 om 15:48
Precies Azeverton, als hij presteert zoals het jaar ervoor had je meer kunnen vragen. Denk dat Zuidam er gewoon nog 1 miljoen extra uit wilt persen.
 
mrkos
 
11
5 juli 2021 om 15:33
4 miljoen euro vind ik best veel geld voor Kerk. Hij heeft vorig seizoen nou niet zo denderend gespeeld.
 
SoccerinoFCU
 
14
5 juli 2021 om 15:36
Voor 4 of 5 miljoen direct verkopen!!
 
Steve Stingray
 
8
5 juli 2021 om 15:36
Ik vind het heel veel geld voor Kerk. Als hij niet bloedsnel was geweest, zat ie gewoon bij de amateurs, wat een matige techniek en idem overzicht heeft deze man.
 
Orwell
 
10
5 juli 2021 om 16:38
Dat is overdreven. Kerk is niet alleen heel snel, maar ook zeer balvast en zijn techniek is zeker niet matig, zoals jij stelt.. Zijn zwakke punt is vooral zijn spelinzicht, maar daarin heeft hij al flinke stappen gezet. Af en toe heeft hij wedstrijden waarin het lijkt of hij er geen zin in heeft, maar dan kan hij toch opeens de wedstrijd beslissen. Anderlecht lijkt me een prima club voor Kerk!
 
Rflesse
 
0
5 juli 2021 om 20:56
Precies, Heerlijke opportunistische speler. Vaak alles of niet bij hem. Is inderdaad ontzettend snel maar zijn fysieke kracht valt ook op, ondanks zijn geringde lengte bijna niet van de bal te krijgen. Zie hem bij Feyenoord best slagen vooral in een kolkende kuip als het pupliek erachter gaat staan.
 
Utreg4life
 
4
5 juli 2021 om 15:39
Voor meer als 4 miljoen zou ik hem altijd verkopen, vorig jaar een minder jaar gehad en genoeg opties voor op de vleugel. Het is niet zo dat Utrecht afhankelijk is van deze man.
 
JurBoekema
 
3
5 juli 2021 om 15:39
Als Nederlandse club moet je altijd verkopen als er een speler nog maar 1 jaar contract heeft en niet wil verlengen. En Nederlandse clubs moeten zeker ingaan op aanbiedingen hoger dan 3 miljoen. Het probleem is dat NED clubs het onderste uit de kan willen halen, eigen spelerswaarde overschatten, eigen competitie overschatten, eigen financiele positie onderschatten, slecht onderhandelen, bang zijn om door te selecteren, geen vervanging hebben/slechte scouting hebben en geen lange termijn visie hebben. Een Kerk is populair bij de supporters die hem niet kwijt willen. Naar dit emotionele geluid luisteren dan bestuurders die daarop zich dan weer ingraven tijdens de onderhandelingen. Waardoor de speler vaak niet wordt verkocht. Het Nederlandse voetbal en competitie staat er slecht voor omdat men te weinig verkoopt en men geen verkoopplan heeft voor elke speler.
 
Great-X
 
2
5 juli 2021 om 15:42
Nja als je kijkt hoe hij speelde vorig seizoen.. dan is 4 miljoen wel aardig veel en misschien wel te veel voor hem. Vraag mij ook wel af of dr überhaupt clubs zo dom zijn om 6 miljoen of meer aan hem willen uitgeven
 
MBMB7
 
1
5 juli 2021 om 16:41
…voor paar mio naar Fey. Snelheid is enorm wapen en weinig aanwezig in NL.
 
Bobiku29
 
1
5 juli 2021 om 18:31
Liever niet. Niets beter dan Linssen en Sinisterra en er zit niet heel veel rek meer in, denk ik
 
Orwell
 
0
5 juli 2021 om 23:41
Feyenoord kan helemaal geen transfersommen betalen van een paar miljoen. Ook niet als Berghuis, Haps en Sinisterra verkocht zijn.
 
Oelie Wapper
 
1
5 juli 2021 om 16:54
Eerste onderhandelingen-beschietingen, zal uiteindelijk best nog wat bij kunnen komen, maar denk dat Utrecht hem, gezien zijn contractduur, echt wel zal willen verkopen. Vind Anderlecht overigens wel hoog gegrepen voor Kerk, vraag me af of hij het daar gaat redden, maar goed, hij heeft wel een paar interessante kwaliteiten die, mits goed gebruikt, waardevol kunnen zijn.
 
bdb030
 
4
5 juli 2021 om 16:54
6 miljoen + doorverkooppercentage lijkt mij een prima deal. Kerk is een speler die erg wisselvallig is. De ene wedstrijd speelt hij de sterren van de hemel, de andere wedstrijd zakt hij volledig door het ijs. Door middel van zijn snelheid en prima schot kan hij echter zeker wel gevaarlijk zijn. We hebben inmiddels ook al een nieuwe Griekse spits gekocht, en het lijkt mij voor alle partijen het beste als Kerk deze zomer wordt verkocht!
 
crisis1648
 
1
5 juli 2021 om 17:27
Zonder Kerk is er geen argument meer over om niet 442 te spelen, toch?
 
RR21
 
0
5 juli 2021 om 17:54
4 miljoen is duur betaald.
 
jomar3
 
1
5 juli 2021 om 20:50
Een beetje een Narsingh in zijn jongere jaren. Loei snel maar op het moment dat ze alle tijd en ruimte hebben een beslissende pass te geven, toch vaak een verkeerde keuze. Heeft wel zijn momenten, wellicht kan hij zich bij een grotere club nog wat verder ontwikkelen. Leer je deze jongen een beetje meer rust en overzicht aan, dan kan hij van grote waarde zijn. Voor 5 á 6 miljoen een prima deal, conform Eredivisie standaard voor zo'n type speler.
 
nuanceman
 
0
8 juli 2021 om 21:34
Als vier miljoen niet genoeg is wil ik wel met de pet rond. Kerk is een bepalende speler maar mijn god wat verprutst hij ook veel, niet bepaald een speler waar je voor naar het stadion komt.