Flick noemt vertrek van Zirkzee 'cruciaal' en trekt vergelijking met clubicoon
Woensdag, 3 februari 2021 om 15:06

Bayern München zag Joshua Zirkzee op de laatste dag van de transferwindow naar Parma vertrekken. De Nederlander tekende in Italië een huurcontract tot het einde van het seizoen en kan door Parma komende zomer definitief worden overgenomen voor een bedrag van vijftien miljoen euro. Volgens Bayern-trainer Hansi Flick hoeft de overgang naar Parma niet het einde te betekenen van Zirkzee bij Bayern. De Duitse oefenmeester trekt daarbij de vergelijking met Philipp Lahm en David Alaba, die in het verleden ook terugkeerden bij der Rekordmeister na verhuurperiodes.

Flick blikte woensdag tijdens de persconferentie kort terug op de afgelopen transferperiode en het vertrek van Zirkzee. "Het is belangrijk dat ze gaan spelen", doelde Flick op Zirkzee en Chris Richards. Laatstgenoemde vertrok op huurbasis naar TSG Hoffenheim. "Het zijn twee spelers die ik liever bij de club had gehouden. Maar het is cruciaal voor hun ontwikkeling dat ze wedstrijdervaring opdoen. Spelers als Lahm en Alaba hebben dezelfde weg bewandeld en zijn daarna belangrijk geworden voor Bayern."

Alaba doorliep de jeugdopleiding bij Austria Wien in zijn geboorteland Oostenrijk, alvorens hij in 2008 bij Bayern neerstreek. De verdediger begon in het beloftenteam van Bayern, maar werd in 2010 door Louis van Gaal bij de A-selectie gehaald. Na een uitleenperiode van een jaar aan Hoffenheim, keerde Alaba in 2011 terug in München als vaste waarde van het eerste elftal. De teller van de Oostenrijker staat inmiddels op ruim vierhonderd wedstrijden in dienst van Bayern, waar zijn contract komende zomer afloopt.

Ook voormalig aanvoerder Lahm ging er bij Bayern korte tijd tussenuit om elders in de Bundesliga wedstrijdritme op te doen. De rechtsback kwam tussen 2003 en 2005 uit voor VfB Stuttgart, waar hij tot 53 wedstrijden kwam. Uiteindelijk beleefde de oud-international bij Bayern zijn grootste successen. Lahm werd acht keer kampioen van Duitsland, won zeven keer de beker en schreef in het seizoen 2012/13 de Champions League op zijn naam met de recordkampioen.

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
2
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
FCB_Catalunya
 
3
3 februari 2021 om 15:22
Beter voor Zirkzee, hij heeft nu zicht op wekelijks speeltijd in een competitie waar er zeer goed verdedigd wordt. Daar leert een jonge spits enorm van en het is zijn uitgelezen kans om te laten zien uit welk hout hij gesneden is. Weet niet hoe Parma verder speelt, maar de Bundesliga is verdedigend zwakker dan de Serie A, zeker als je bedenkt dat Bayern altijd te bovenliggende partij is.
 
DerKaiser123
 
6
3 februari 2021 om 15:35
Waar baseer je op dat de Bundesliga verdedigend zwakker is? Qua speelstijl of hoe moet ik dat zien.
 
PeerBerwers
 
2
3 februari 2021 om 15:58
Je kan kijken naar het aantal goals over de jaren? Volgens mij vallen er in de Bundesliga gemiddeld veel meer goals dan in de Serie A. Bovendien staan de Italianen bekend om hun verdediging en het winnen van veel wedstrijden met 1-0.
 
AjaxCunian
 
2
3 februari 2021 om 16:17
We zijn niet meer in de jaren 90 of eerder he? Wordt best veel gescoord in de huidige Serie A.
 
Ruiz_FCT
 
2
3 februari 2021 om 16:32
Het scheel niet veel hoor. In het seizoen 19/20 werd er in de Bundesliga gemiddeld 3,21 keer per wedstrijd gescoord en in de Serie A was dit 3,04 keer.
 
Konstantinos07
 
2
3 februari 2021 om 15:27
Naar mijn mening was Parma de beste optie voor hem. Volgens mij had hij de keuze uit Parma en Everton. Bij Everton zou hij net zo een behandeling en ontwikkeling ondergaan zoals Moise Kean dat deed, want hij gaat Calvert Lewin er echt niet uitspelen. Bij Parma heeft hij veel meer zicht op speeltijd en dus ook ruimte om te ontwikkelen. Hij zal ook de druk leren hoe het is om tegen degradatie te vechten. Beide spitsen van Parma hebben 15 wedstrijden gespeeld dit seizoen en geen één doelpunt gemaakt. Zirkzee heeft echt wel kwaliteit om doelpunten te maken, dus het is echt een win-win situatie. Hij krijgt veel speeltijd daar waarschijnlijk en Parma haalt hiermee een betere spits dan de spitsen die ze nu al hebben. Ik had ook nog gehoord dat Pelle op weg is naar Parma, maar is dat al rond?
 
Janta
 
3
3 februari 2021 om 15:32
Ik ga niet bepalen of Zirkzee goed genoeg is maar Is hij wel de type spits voor de Italiaanse competitie, ben bang van niet.
 
FootballVIP
 
10
3 februari 2021 om 15:39
Zirkzee wordt nooit meer basisspeler bij Bayern. Indien hij het goed doet betaalt Parma die 15 miljoen. Doet hij het niet goed dan keert hij terug bij Bayern en wordt daarna direct verhuurt of verkocht.
 
GoonerKid
 
5
3 februari 2021 om 16:47
Grappig dat Flick wel Alaba en Lahm noemt maar niet Kroos die na een verhuur aan Leverkusen ook terug kwam en zich in de basis speelde bij Bayern. Ik denk dat ze zich bij Bayern nog wel eens achter de oren krabben wanneer ze zich herinneren hoe eenvoudig Kroos eigenlijk is weggegaan.