Oosterwolde door gelekte kleedkamerbeelden opnieuw hoofdrolspeler in Turkse rel
Vrijdag, 24 mei 2024 om 21:29

Galatasaray heeft een officiële aanklacht ingediend tegen verschillende spelers van Fenerbahçe, waaronder Jayden Oosterwolde en Ferdi Kadioglu. Volgens de Turkse topclub vertoonden zij ongepast gedrag na afloop van de onderlinge confrontatie afgelopen weekend (0-1 zege voor Fenerbahçe).

Galatasaray vergat afgelopen weekend de landstitel te pakken in Turkije. In eigen huis had het aan een punt genoeg tegen Fenerbahçe, maar Cim Bom ging verrassend met 0-1 onderuit door een doelpunt van Caglar Söyüncü.

Na afloop verschenen beelden op het internet vanuit de kleedkamer van Fenerbahçe. Op die beelden zouden beledigende teksten jegens Galatasaray te zien en te horen zijn geweest. Ook Oosterwolde deelde dergelijke beelden op zijn Instagram Stories.

Dat gaat nu mogelijk gevolgen hebben. Galatasaray heeft namelijk naar aanleiding van dit wangedrag een officiële aanklacht ingediend bij de Turkse voetbalbond. De club wil dat de bond de beelden gaat bestuderen en de personen in kwestie gaat bestraffen.

Daartegenover wil Fenerbahçe ook dat de Turkse bond actie onderneemt, maar dan voor een ander vermeend voorval. Galatasaray-speler Kerem Aktürkoglu zou zich namelijk beledigend hebben uitgelaten in de catacomben, zo stellen zij.

Aanstaande zondag volgt op de slotdag van de competitie de ontknoping in de Turkse Süper Lig. Galatasaray heeft dan opnieuw genoeg aan een punt om de 24ste landstitel bij te schrijven. Fenerbahçe zal minimaal moeten winnen en dan moeten hopen op een nieuwe uitglijder van de koploper.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
23:38
23:38
Derksen: 'Hij wordt opgehemeld, maar die man is totaal onvoldoende voor Oranje'
6
   
23:35
23:35
Van Basten en Ten Hag zijn het niet eens over prestatie van Oranje-international
3
   
23:30
23:30
Rapport Oranje: twee spelers vallen door de mand en scoren onvoldoende
135
   
23:10
23:10
Het programma, alle uitslagen en de standen van het EK: winst Oranje en Engeland
0
   
22:52
22:52
Machtige kopbal Jude Bellingham bezorgt matig Engeland zege in EK-opener
137
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
tinus45
 
16
24 mei 2024 om 21:44
Welke kleedkamer ganger gaat dan ook beelden naar buiten brengen die wellicht als ongepast gezien kunnen worden. Dan ben je echt oliedom natuurlijk als je daarmee je eigen spelers in een kwaad daglicht zet. Wat happens in de dressingroom stays in the dressingroom zou je zeggen.
 
FlackoGS
 
17
24 mei 2024 om 21:45
Echt dom om de beelden te delen. Arda Turan kreeg voor hetzelfde volgens mij 3 wedstrijden schorsing. Ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren.
 
Fabian1986
 
13
24 mei 2024 om 21:48
De beste soapseries kun je bekijken in Turkije. Het is ook altijd wat met die clubs daar. Jammer, ze hebben echt wel een leuke competitie om te volgen. Maar al die randzaken en schandalen erom heen maakt het af en toe wel heel degoutant.
 
Peccer
 
19
24 mei 2024 om 21:56
Nou dit is echt geen leuke competitie hoor. Als je alleen al naar dit seizoen kijkt, scheidsrechters, TFF, voorzitters die even vergeten zijn dat ze niet naar UFC, maar naar voetbal kijken.
 
Fabian1986
 
2
24 mei 2024 om 22:12
voetballend vind ik het leuk om af en toe een wedstrijd mee te pakken. Het zijn de randaken eromheen die het het gehele voetbal overheersen in Turkije. helaas.....
 
Nederturk
 
33
24 mei 2024 om 21:53
Het is echt te bizar voor woorden hoeveel onrust Fener veroorzaakt. Als je letterlijk overal gehaat wordt en ruzie hebt, ga je dan nooit eens denken dat…. het allemaal misschien aan jezelf ligt? Dit komt mede door de Turkse voetbalbond die Fener ten alle tijde beschermt. Kopschoppen (Oosterwolde), racistische uitlatingen (Emre), scheidsrechters bedreigen (MHY): alles blijft onbestraft en dan ga je steeds raardere dingen doen. Ik hoop eerlijk gezegd voor het Turkse welzijn dat Fener zo weinig succesvol blijft. Als je met een wedstrijdje winnen al zoveel nare dingen doet, wat doe je dan als je eens een prijs wint?
 
WarioParty
 
87
24 mei 2024 om 21:55
Jij doet me altijd denken aan zo’n facebook bot uit India die voor 2 rupi’s de hele dag door pro Israel/Taylor Swift propaganda reacties achterlaat. ??
 
Emz01
 
24
24 mei 2024 om 22:24
Heb je inhoudelijk ook wat te melden? Hij heeft namelijk gewoon gelijk hoor. Fenerbahce begint echt steeds meer en meer een afschuwelijke club te worden. Met name dankzij Ali Koc
 
Chilii
 
5
25 mei 2024 om 09:28
Makkelijk praten voor jou onder de rok van jullie politici natuurlijk. Trabzonspor is juist een afschuwelijke club met mafia praktijken, toxic en gestoorde mensen. Er komt een einde aan een bepaalde tijdperk en dan zijn jullie weer niks zoals gewoonlijk. Fenerbahce kan jij en heel je stad niet aan meten gozer, weet je plek en doe even rustig. Je bent maar een kleine provincieclub, probeer je niet te meten met de grotere jongens.
 
TheRoscoe
 
30
24 mei 2024 om 21:57
"it's me, I'm the problem." - Fener Swift
 
Batouwe
 
6
24 mei 2024 om 23:20
TheRoscoe die Talyor Swift lyrics citeert nu dacht ik bijna alles gezien te hebben op VZ. Nog lang niet dus. Turkse competitie altijd wel wat te beleven de noemer passie dekt een heleboel randzaken die dat niet zijn.
 
Joga_Bonito10
 
12
25 mei 2024 om 02:17
Hey Nederlaag, Heb je het al beetje verwerkt? Blijf het apart vinden dat deze knul zoveel mag provoceren. 99/100 keer is hij niet eens inhoudelijk bezig. Ik heb ze voor minder opgedoekt zien worden.
 
RRockyy
 
12
25 mei 2024 om 06:13
Hey Joga_Boniettoch10, Ik zie je al vaker gefrustreerd reageren op mensen met een mening. Dit is een voetbalsite waar op een nette manier mag gediscussieerd worden en je mening mag delen. Het is maar een competitie wedstrijd ‘knul’ dat jij dit ziet als iets groots is voor Galatasaray complimenten, want dit soort fratsen hoor je ook vaker bij kleine clubs die winnen van een grote club. 10 jaar geen kampioen ik snap het wel je moet ook wel wat doen he anders is het helemaal niks meer aan voor jullie. Ik zou zeggen next year T(C)ry again. Misschien als Ali Koç tandje bij gaat zetten en meer druppels tevoorschijn kan halen worden jullie volgend jaar kampioen! Xxx
 
CanBartu10
 
15
25 mei 2024 om 04:21
Wat zijn de overeenkomsten tussen GS en Fetö. Meer dan je zou denken. Beiden hebben hun mannetjes op belangrijke posities binnen een organisatie zitten om zo hun kampioenschap iedere keer veilig te stellen, zoals de TFF en MHK. Als je ze ermee confronteert, accepteren ze het niet en gaan ze met modder gooien. Zelfs de media hebben ze in hun macht, zodat ze constant Fener bashen. Hun voorzitter is dement en zijn hulpje is een leugenaar en een gluiperd, beetje zoals Nederturk. Overal hebben ze een antwoord op; win je hebben ze een excuus, verlies je ook, dus het is ook nooit goed.
 
RRockyy
 
10
25 mei 2024 om 06:17
@canbartu10 Feto vergelijken met een Turkse club inclusief Turkse vlag op hun borstkas met miljoenen turkse fans is opzichzelf al schandalig te noemen denk even na wat je zegt zou ik zeggen. 10 jaar geen kampioen en dit soort uitlatingen laat staan als het 20 jaar word t dan werkt GS zeker met aliens die radioactieve stralingen naar FB spelers zenden waardoor ze geen kampioen worden of he wacht misschien he heel Misschien zit Noord korea hier achter zou ook best kunnen. Begint steeds erger te worden lijkt net een kleuterklas dat Fenevbahce mijn bal ik ga naar huis ik speel niet meer.. Pathetic
 
Kiptandoori
 
1
25 mei 2024 om 17:29
Die kopschop tegen die gek die hen aanviel was terecht en zou elke veldbestormer moeten krijgen die denkt spelers van de tegenstander te kunnen aanvallen zonder consequenties...
 
MauroIcardi
 
11
24 mei 2024 om 21:57
Laat ik ermee beginnen dat het ontzettend kinderachtig is wat er vorige week allemaal is gebeurd voor en na de derby. Het begon allemaal vooraf de wedstrijd toen Mert Hakan de fans ging provoceren. Als proffesioneel doe je dit soort dingen gewoon niet je moet laten zien wat voor prof je bent en je niet laten opstoken door de fans. Daarnaast komen de spelers van Gala zich met Mert Hakan bemoeien en ontstaat er van alles en nog wat... na de wedstrijd vieren de fenerbahce spelers ( TERECHT) de overwinning maar de manier waarop is absoluut niet oke je gaat niet de duckout in rennen en van alles en nog wat bij elkaar schelden en vervolgens weer terug naar het veld oplopen geheel als team en FB vlaggen lopen zwaaien ook werd er gevloekt in de kleedkamer van Fenerbahce... Wat me ook opviel was dat de zoon van Kartal een bestuurslid volgensmij van Gala helemaal los slaat? Schaam jij je niet jongen om iemand zo vol op ze kop te slaan???? Waar is het fatsoen? Ook Akturkoglu ging veels te ver met zijn woorden ook jij bent een prof en hoort je te gedragen
 
Eraay
 
20
24 mei 2024 om 22:21
Schijt club en dan lopen janken dat iedereen jullie haat, altijd te lopen provoceren en chaos creëren
 
Suavamente
 
17
24 mei 2024 om 22:38
Vind die Oosterwolde maar een geniepig mannetje, eerder ook al dat incident met die supporter.
 
Selim
 
10
24 mei 2024 om 23:49
Wel grappig om te zien dat nota bene Fener eerst een aanklacht heeft ingediend tegen Kerem Akturkoglu, natuurlijk zal dan Galatasaray ook een klacht indienen. Oliedom...
 
Chilii
 
7
25 mei 2024 om 09:36
Oosterwolde is een held. De kleuters van Gala die in de catacomben iedereen de moeder uitscheld, met name Kerem die door iedereen wordt uitgehaald maar in de catacombe het mannetje speelt.
 
Arnavut1
 
1
25 mei 2024 om 10:37
Pfffff. Pot verwijt de ketel en andersom. Zielige vertoningen allemaal. En geen reclame voor de Turske voetbal. We besmetten zelfs buitenlanders met onze waardeloze mentaliteit, waarbij we nooit eens leren om fatsoenlijk feest te vieren of om kunnen gaan met verlies.