Gelekte gesprekken over Barça maken Ramos andermaal kop-van-jut in Spanje
Vrijdag, 1 juli 2022 om 13:41

El Confidencial heeft nieuwe Whatsapp-berichten tussen Sergio Ramos en Luis Rubiales naar buiten gebracht. Nadat vorige week al bekend werd dat Ramos met de voorzitter van de Spaanse voetbalbond (RFEF) zou hebben geschermd over WK-premies en hulp bij Ballon d'Or-winst, doet de krant nu een boekje open over Ramos' beklag over de arbitrage bij Barcelona. De toenmalig verdediger van Real Madrid berichtte Rubiales na een duidelijke dwaling van de VAR in het voordeel van de aartsrivaal, die werd afgedaan als competitievervalsing. Ramos suggereerde op ingrijpen en was not amused toen Rubiales weigerde.

Op 20 januari speelde Barcelona thuis tegen Legánes, dat toen nog in hevige strijd verwikkeld was om het kampioenschap met onder andere Real Madrid. Barcelona won met 3-1, mede dankzij een discutabele goal van Luis Suárez. De toenmalig spits van de Catalanen hinderde doelman Ivan Cuellar zichtbaar bij het maken van de 2-1; een observatie die ook Ramos deed. "Heb je Suárez' overtreding gezien?", valt te lezen in de gelekte gesprekken met Rubiales. "Het is een schande wat de scheidsrechters doen. Een grap."

"Wij beginnen ons serieus zorgen te maken om het VAR-probleem", vervolgde Ramos zijn relaas. "In het speciaal bij Barça." Rubiales antwoordde uren later op formele toon. "Goedemiddag, Sergio. Je bent de aanvoerder van het nationale team, je hebt honderden of duizenden wedstrijden achter je en je weet beter dan iedereen dat er soms verschillende meningen heersen over dezelfde gebeurtenissen. Je weet ook dat ik me niet in dit soort kwesties begeef", aldus de Spaanse bondsvoorzitter.

De reactie van Rubiales schoot bij Ramos in het verkeerde keelgat. "Enorm politiek correct, dank je. Ik wachtte op een persoonlijke mening over het Barcelona van gisteren. Het is een schandaal en de titel kan ze nu niet meer ontgaan." De voorspelling van Ramos bleek juist: Barcelona werd inderdaad landskampioen, gevolgd door Atlético Madrid en Real Madrid op respectievelijk elf en negentien punten.

Afgelopen week bracht El Confidencial ook al andere controversiële gesprekken tussen Ramos en de Spaanse bondsvoorzitter naar buiten. ""Of je verhoogt wat we besproken hebben voor de halve finales, of er komt shit", zou de 36-jarige verdediger de voorzitter toegestuurd hebben over de premies rondom het WK 2018. Ook bleek Ramos Rubiales om hulp te hebben gevraagd bij het winnen van de Ballon d'Or. "Je weet dat ik je nooit om iets heb gevraagd, maar vandaag doe ik dat omdat ik geloof dat het een speciaal jaar is door mijn prestaties. Ik wil dat je me helpt en contact zoekt met wat sleutelpersonen bij de UEFA en in jouw netwerk voor de Ballon d'Or", schreef hij in 2019.

In april kwam El Confidencial met al even spraakmakende onthullingen over Gerard Piqué en de bondsvoorzitter. De Barcelona-verdediger zou hebben gevraagd om een gunstige indeling van zijn club FC Andorra, daar de veertig Spaanse clubs in de derde divisie op regio worden ingedeeld. "De Catalaanse ploegen zijn het sterkst, als je ons in een andere regio indeelt, zorgt dat niet voor grote veranderingen", zei Piqué onder meer tegen Rubiales. Niet veel later lekte verzoeken van de geboren Catalaan aan de bondsvoorzitter uit om hem mee te krijgen naar de Olympische Spelen. "Ik ben hier niet zeker van, ik wil de trainer niet onder druk zetten", reageerde Rubiales toen.

Hoogstwaarschijnlijk zijn beide gesprekken van Rubiales met de Spaanse verdedigers onderdeel van een 'documentaireserie in podcastformaat'. De podcast, 'Pundonor Rubiales' ('Ere Rubiales', red.) onthult de bevindingen van de onderzoekskrant naar 'de duistere kant van het Spaanse voetbal' en schijnt licht over 'het management van Rubiales aan het hoofd van de RFEF en zijn relatie met spelers zoals Piqué en Ramos'. "Geld, spionage, uitwisseling van gunsten en de link tussen politieke macht en de hogere regionen van het voetbal verschijnen in deze productie", meldt de krant op de officiële website.

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
2
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
Japie_Krekel
 
30
1 juli 2022 om 13:45
Ramos had een goede vriend kunnen zijn van Pique. Die zoekt ook overal een complottheorie achter
 
Punati
 
11
1 juli 2022 om 13:52
Heb net even de beelden terug gekeken en het was inderdaad wel een overtreding van Suarez op de keeper in het 5 meter gebied.
 
Japie_Krekel
 
19
1 juli 2022 om 13:54
Kan kloppen hoor, maar fouten worden nu eenmaal gemaakt in het voetbal
 
Punati
 
19
1 juli 2022 om 14:01
Klopt, daar zou de VAR dan moeten corrigeren. Helaas zit die er ook nog wel eens naast.
 
MancunianB
 
32
1 juli 2022 om 14:49
Real Madrid is sowieso de laatste die over arbitrage mag praten. Die worden zo vaak geholpen, met name thuis dat ik gewoon gestopt ben met La Liga kijken. Barca of Real maakt me niks uit, vond het vroeger allebei mooie clubs. Maar als ik Leganes of eerder Alaves of vorig jaar nog Cadiz in het Bernabeu Real zie wegtikken en daarna door arbitrage op achterstand worden gezet dan heb ik daar moeite mee. Evenveel moeite zou ik ermee hebben bij Barca, maar bij Real valt het echt op. Als de kleine clubs zo benadeeld worden houd het voor mij op, kan ik slecht mee leven. En ik weet wel dat de beste clubs over het algemeen meer voordeel van de arbitrage hebben, dat is nu eenmaal zo, maar in Spanje is het echt absurd.
 
R.madridista
 
27
1 juli 2022 om 15:03
Mancunian, je weet helemaal niet waar je over praat. Madrid won namelijk niet eens van Cadiz vorig jaar. Daarnaast won Madrid met 4-1 en 5-0 van Leganes, dik verdiende overwinningen. Ook tegen Alaves werd in het Bernabeu gewoon verdiend met 3-0 gewonnen… Je zegt dus maar wat, niet doen alsof je weet waar je het over hebt.
 
YoeriCFC
 
11
1 juli 2022 om 15:06
@MancunianB, Ramos heeft niet zoveel te klagen over arbitrale dwalingen. Door dat soort dwalingen is hij meermaals kampioen van Europa geworden met Real Madrid.. Grappig dat juist dat soort figuren altijd naar de hoge piefjes stappen om te klagen..
 
MancunianB
 
10
1 juli 2022 om 15:47
Rmadridista, voel je niet aangevallen. Cadiz had in Bernabeu moeten winnen wanneer scheids niet zo raar deed. Kan zoveel voorbeelden opnoemen. Maar het is niet mijn doel om jou of andere madridistas af te zeiken. Maar ik kan La Liga niet meer serieus nemen door scheidsrechterlijke dwalingen. En dan heb ik het niet over 1 moment. Meer het constant mee krijgen van alle overtredingen, gevaarlijke uitbraken van de tegenstander die door scheids gesmoord worden enz enz. La Liga heeft echt de slechtste arbitrage en Madrid heeft er verreweg het meeste voordeel van.
 
R.madridista
 
0
1 juli 2022 om 20:21
Noem concreet op wat in het nadeel van Cadiz is gefloten. Real Madrid werd nota bene een penalty ontnomen (Benzema in de 2e helft)!
 
AdjeSergio4
 
15
1 juli 2022 om 13:47
In Ramos zijn defence, het was dat jaar ook wel heel erg en opzichtig. Maar dit moet hij natuurlijk niet doen. Past ook niet bij de persoon Ramos zou je denken. Helaas heeft iedereen zo zijn nare kant.
 
Barraa
 
20
1 juli 2022 om 13:55
Zo zullen er ook legio gevallen zijn waarin Real voordeel kreeg, maar het echte probleem zijn de spelers en staf in La Liga die echt elke wedstrijd alles uit de kast trekken om het een scheidsrechter zo moeilijk mogelijk te maken. Jankcompetitie
 
 
42
1 juli 2022 om 13:58
Lachwekkend deze reactie. 19 punten verschil tussen Barcelona en Real Madrid en 11 met Atletico. Daar is geen scheidsrechterlijke dwaling bij nodig, zoals Real Madrid deze wel meerdere keren nodig gehad heeft in 2017 toen Real Madrid onterecht kampioen werd met een klein verschil met Barcelona.
 
Vernon
 
2
1 juli 2022 om 14:24
@adje Je zegt dat het opzichtig was, dus jij gelooft ook in een complot? Ik kan daar helemaal niks mee. Er zijn eindeloos veel spelers en fans die vinden dat hun club benadeeld en hun vijand bevoordeeld wordt. Terwijl er gewoon fouten gemaakt worden, net als dat spelers grote kansen missen. Dan zegt ook niemand "die heeft zich opzichtig om laten kopen". Nee, het is gewoon een fout. En verder helemaal eens met Barraa, het grotere probleem in het voetbal is dat spelers en trainers continu de scheids willen beinvloeden en beslissingen niet accepteren. Dat is het echte gif in het voetbal (naast het grote geld). Hoe vervelend het ook is, de sport is veel leuker voor iedereen als spelers gewoon beslissingen accepteren, zoals in tal van andere sporten het geval is.
 
HZ7-22
 
23
1 juli 2022 om 13:47
Dit gaat toch te ver? Dat dit gewoon kan even de bondsvoorzitter een appje sturen.
 
HZ7-22
 
18
1 juli 2022 om 13:51
dit gaar verder dan alleen Barca. Hij vraagt ook gewoon doodleuk of hij stemmen voor hem kan winnen bij de ballon d’or verkiezing.
 
MaxH96
 
7
1 juli 2022 om 13:48
Ergens heeft Ramos een punt. Die Spaanse scheidsrechters zijn ook om te janken. Niet alleen bij Barca maar overal. Soms echt niet om aan te zien hoe zij de wedstrijden leiden.
 
Barraa
 
7
1 juli 2022 om 13:52
Maar de spelers in La Liga zijn ook echt walgelijk in het bespelen van een scheidsrechter, het gaat wel 2 kanten op.
 
 
33
1 juli 2022 om 13:49
Zie Ramon nog op de tribune zitten bij Real-Ajax paar seizoenen geleden en gefilmd worden voor zijn docu. In de uitwedstrijd expres een gele kaart pakken en dan zo uitgeschakeld worden…. Het was verdiend! Wat een arrogante en overgewaardeerde speler!
 
Elegia
 
9
1 juli 2022 om 13:55
Eerder ondergewaardeerd omdat hij niet het allerbeste imago heeft.
 
MangoLoco
 
5
1 juli 2022 om 14:10
Dat was ook niet zo gek, want het was voor praktisch iedereen een verrassing dat ze de achterstand nog wisten om te draaien in Spanje. Zeker de manier waarop het gebeurde. Daarom was het juist extra mooi en was iedereen zo trots op dat resultaat. Aan de andere kant.. Ajacieden die andere spelers beschuldigen van arrogantie, terwijl elke week Wzawzdb wordt gezongen/uitgesproken. Verfrissend om ook eens te zien.
 
maurootje
 
2
1 juli 2022 om 14:15
Is die documentaire ooit daadwerkelijk uitgekomen? Want dan heb ik die totaal gemist
 
FlamengoBrasil
 
7
1 juli 2022 om 14:26
Arrogant, wellicht maar daar hebben ze bij Ajax ook een handje van. Overgewaardeerd bij lange na niet. Een geweldenaar met een schitterende staat van dienst en dito erelijst.
 
jmaassen
 
6
1 juli 2022 om 14:34
Overgewaardeerd? 15 seizoenen basisspeler bij Real Madrid, aantal keer CL gewonnen, paar keer het EK met Spanje, keer WK met Spanje, paar wereldbekers met Real. Noem maar één verdediger op zijn positie die over zo'n lange periode zijn niveau heeft gehaald. Overgewaardeerd... hij is niet fris hoor!
 
Brigabier
 
2
1 juli 2022 om 15:21
Heel arrogant en een klootzak, maar absoluut niet overrated in mijn ogen.
 
Sirius
 
1
1 juli 2022 om 15:38
Nou ja, overgewaardeerd? Hij was/is natuurlijk een geweldige verdediger. Dat was inderdaad schrijnend en ik heb ook zeker niets met de manier waarop Ramos zich vaak uit. Ook op het veld kan ik vaak geen sympathie voor de man opbrengen, maar z'n kwaliteiten in twijfel trekken is natuurlijk zinloos. De man is aantoonbaar 1 van de beste, al dan niet de beste verdediger van het afgelopen decennium geweest.
 
WesZol
 
1
1 juli 2022 om 16:41
Ga je nou serieus beweren dat Sergio Ramos overgewaardeerd is? heb je de afgelopen 15 jaar wel naar de beste man gekeken? Jeetjemina zeg. Tuurlijk heeft die genoeg rare momenten en fratsen uitgehaald maar toch was/is deze Sergio Ramos 1 van de beste verdedigers ooit! En dat hij arrogant is, tsja daar zijn jullie de beste in toch, arrogant zijn?
 
Oost 65
 
26
1 juli 2022 om 13:50
Ramos mag zich uiteraard beklagen over de var en gehele arbitrage. Echter is het algemeen bekend dat Real meestal de scheidsrechters binnen de eigen competitie aan haar kant heeft. Het is daar Spanje tegen Catalonië.
 
Barraa
 
2
1 juli 2022 om 13:51
La Liga mag wel uitkijken dat ze niet verder afglijden, want dit is toch wel een competitie waarin het merendeel van de spelers en staf niet onderdoen voor 16 jarige meisjes op een schoolplein. Ik zet het soms echt af omdat ze constant lopen te janken binnen en dus ook buiten het veld.
 
 
25
1 juli 2022 om 13:55
Sergio Ramos was natuurlijk gewend dat zijn Real Madrid de titel cadeau kreeg, zoals in 2017 het geval was. Goede reactie van Rubiales trouwens. Dit laat trouwens zien dat Real Madrid echt feitelijk bemoeit of bemoeide met scheidsrechters en Barcelona. Bizar.
 
Rudolph_
 
0
1 juli 2022 om 14:22
Het zoveelste absurde verhaal vanuit de Laliga competitie.. Past goed bij de toneelspelers die daar doorgaans op de velden staan. Dat sommige mensen Laliga serieuzer nemen en intensiever zouden volgen dan de Premier League vind ik verbazingwekkend, een eigenaardige smaak hebben noem ik dat dan maar.
 
Benzema.
 
0
1 juli 2022 om 14:48
Lekker interessant zeg. Alles en iedereen klaagt over scheidsrechters en de VAR. Real spelers vinden dat Barca bevoordeeld wordt, en Barca spelers vinden dat Real bevoordeeld wordt. Snap niet waarom dit nieuwswaardig is.
 
Almogaver
 
1
2 juli 2022 om 01:11
Twee dingen zijn eens te meer duidelijk: 1. Dit is een spanjaard. Aanvoerder van het spaanse team en aanvoerder van de merengues. Dit zal nooit een staartje krijgen in een bananenrepubliek als spanje. 2. Hier is keihard sprake van schending van privacy en zou kei- en keihard behandeld moeten worden. Ook dit geloof ik niet in dat bananenrepubliekje.