Georginio Wijnaldum wil heel graag naar Roma en brengt financieel offer
Maandag, 1 augustus 2022 om 13:20

Georginio Wijnaldum is akkoord gegaan met salarisverlaging om zo zijn transfer naar AS Roma te kunnen maken. Dat schrijft Il Corriere dello Sport. De Nederlandse middenvelder ziet daarnaast af van het ontvangen van bepaalde bonussen die Paris Saint-Germain, zijn huidige club, hem nog uit moet keren. Mede daardoor kan er binnenkort witte rook vanuit Parijs en Rome worden verwacht.

Een akkoord tussen PSG en Roma was al dichtbij, maar de laatste financiële plooien moesten nog worden gladgestreken. Dat lijkt nu te zijn gebeurd. I Giallorossi nemen zestig procent van het salaris van Wijnaldum over en zijn daartoe in staat doordat de middenvelder zelf akkoord is gegaan met een verlaging van zijn honorarium. Dat maakte dat de twee clubs sneller tot een overeenstemming konden komen over de verdeling van het salaris. PSG werkte daarnaast ook mee aan de deal omdat zij de garantie hebben gekregen dat bepaalde bonussen niet meer aan Wijnaldum uitgekeerd hoeven te worden.

Het was al duidelijk dat de Romeinen Wijnaldum in eerste instantie voor een jaar zullen huren en dat er een optie tot koop in de deal is opgenomen. Mocht de Oranje-international komend seizoen in meer dan de helft van de officiële wedstrijden van Roma uitkomen én de formatie van trainer José Mourinho de Champions League halen, dan wordt die koopoptie verplicht. De Italiaanse club dient dan een bedrag van ongeveer tien miljoen euro over te maken.

Wijnaldum werd recentelijk ook in verband gebracht met een terugkeer bij PSV, maar enkele maanden voor het WK in Qatar begint de middenvelder dus in Rome aan een nieuw avontuur. De routinier kwam eerder in zijn loopbaan uit voor Feyenoord, Newcastle United en Liverpool. Bij Roma, afgelopen seizoen te sterk voor Feyenoord in de finale van de Conference League, krijgt Wijnaldum te maken met landgenoten Rick Karsdorp en Justin Kluivert, al staat laatstgenoemde op de nominatie om deze zomer verkocht te worden.

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
0
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
2
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
16
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (57)

 
MrKrillin
 
38
1 augustus 2022 om 13:24
Walgelijke club om te eisen af te zien van nog uit te kere bonussen en salarisvermindering. Dat zie je echt nergens. Walgelijk. Geen ruggengraat heeft Wijnaldum om dit te accepteren
 
Onside
 
96
1 augustus 2022 om 13:39
Totaal niet te vergelijken met de soap bij Barcelona.
 
SilverFront
 
32
1 augustus 2022 om 13:44
Heeft PSG ook allerlei rare deals af moeten sluiten om hun voortbestaan te garanderen? En hebben ze ondanks die situatie alsnog heel veel dure spelers gehaald die ze eigenlijk nog niet in kunnen schrijven in de competitie zonder dat er eerst andere spelers verkocht worden of salarisvermindering accepteren?
 
Lierse1997
 
15
1 augustus 2022 om 13:50
Dat boeit toch niet? Mensen doen alsof Frenkie schandalig behandeld wordt. Terwijl het echt totaal geen uitzondering is. Voetbalclubs die naar hun ogen te dure spelers de deur uitwerken zijn echt gewoon de orde van de dag.
 
Ducktaildo
 
9
1 augustus 2022 om 13:54
Lierse1997. Maar Barcelona wilt Frenkie niet de deur uitwerken, zij willen hem behouden maar niet met zijn huidige contract. Andere situatie.
 
Lierse1997
 
4
1 augustus 2022 om 13:54
Ze willen hem de deur uitwerken of behouden voor een lager salaris. Niet zo een heel andere situatie. En sowieso toen Busquets en Piqué de helft van hun loon opgaven om bij Barca te kunnen blijven hoorde ik daar ook niemand over miepen hoor.
 
FCBInsider1899
 
6
1 augustus 2022 om 13:57
@silverfront Ter vergelijking, Real Madrid verkocht in 2006 haar televisierechten voor de volle 100% gedurende een periode van 7 jaar voor een bedrag van 1.8 miljard euro. Rare deal is het uiteindelijk niet gebleken, want Real Madrid is nog steeds een van de meest vermogende clubs ter wereld. De drie economische hefbomen zijn geactiveerd (de laatste gisteren nog maar net). 650 miljoen opgehaald bij Sixth Street en gisteren nog 100 miljoen opgehaald voor de verkoop van 25% van Barça Studios aan de onderneming socios.com . Dit laatste bedrag wordt volledig gebruikt voor de salary cap werd zonet bevestigd bij de presentatie van Jules Koundé waardoor de inschrijvingen van de spelers in principe in orde komt.
 
Ducktaildo
 
8
1 augustus 2022 om 13:59
Lierse1997. Ik vind het wel een andere situatie. Willen wel gebruik maken van zijn diensten (die zij dankzij dat hoge contract hebben gekregen), maar niet voor betalen zoals contractueel is afgesproken. Wat zegt zo'n contract jou dan nog?
 
Lierse1997
 
4
1 augustus 2022 om 14:01
Alles want De Jong moet er mee akkoord gaan. Anders blijft die lekker zitten. Dat Barcelona hem dan wil buitenwerken is misschien niet netjes maar doodnormaal in de voetbalwereld.
 
Ducktaildo
 
10
1 augustus 2022 om 14:15
Lierse1997. Maar doodnormaal is het dus niet. Want er zijn alleen maar voorbeelden van clubs die de (dure) spelers zonder perspectief willen lozen. Dit is gewoon een andere situatie. Dit is een contract dat tussen twee partijen is getekend eenzijdig niet respecteren. Voor de voorbeelden die jij opnoemt verandert er in wezen niks als zij gewoon hun contract willen uitdienen. Spelen deden zij al bijna niet. Voor Frenkie verandert er gewoon wezenlijk wat als hij geen afstand doet van zijn contract, of hoe moet je anders `als Frenkie financieel geen offer brengt, dan is er geen toekomst voor hem bij de club` interpreteren?
 
SilverFront
 
6
1 augustus 2022 om 14:26
@lierse1997 als je de situatie van Frenkie bij Barcelona doodnormaal vindt ben je overduidelijk niet op de hoogte. En toen Busquets en Pique salarisoffers brachten, wat Frenkie overigens 2 jaar terug ook gedaan heeft, kwam Barcelona daarna niet met nieuwe spelers twv ongeveer 200 miljoen euro op de proppen zetten of wel dan? Waarvan een groot deel overigens ook een enorm salaris tegemoet kan zien zoals Lewa.
 
Woutballoh
 
1
1 augustus 2022 om 15:18
Nee Real is niet een van de vermogende clubs. Ze staan in de top 3 omzet, maar dat is geen vermogen. Ze hebben echter een schuld van totaal 541 miljoen euro.
 
Woutballoh
 
1
1 augustus 2022 om 15:18
Nee Real is niet een van de vermogende clubs. Ze staan in de top 3 omzet, maar dat is geen vermogen. Ze hebben echter een schuld van totaal 541 miljoen euro.
 
Woutballoh
 
0
1 augustus 2022 om 15:18
Nee Real is niet een van de vermogende clubs. Ze staan in de top 3 omzet, maar dat is geen vermogen. Ze hebben echter een schuld van totaal 541 miljoen euro.
 
MrKrillin
 
2
1 augustus 2022 om 17:00
Ducktaildo "dit is een contract dat tussen twee partijen is getekend eenzijdig niet respecteren. " Precies en daarom zat jij ook vooraan te gillen, toen Pjanic weg werd gepest door Koeman. Mocht niet meer mee trainen, niet spelen en gewoon ophoepelen. Kan mij nog heel goed herinneren, hoe jij stennis zat te schoppen en riep dat het schandalig is. Pjanic heeft een contract dat met wederzijdsgoedkeuring getekend is. Echt walgelijk van Koeman, wie denkt dat hij is, om mensen zo weg te pesten. O wacht....dat was natuurlijk allemaal anders. En terecht zeker?
 
Ducktaildo
 
1
1 augustus 2022 om 17:49
MrKrillin. Wat heb ik met pjanic te maken? Heb mij daar inderdaad niet in verdiept. Maar waarom is die dan precies weggepest door Koeman? Dan kan ik even mijn daar mening over geven.
 
juvedeef
 
12
1 augustus 2022 om 13:49
Hahaha bonussen vergelijken met normaal salaris. Grappenmaker.
 
Lierse1997
 
2
1 augustus 2022 om 13:56
In de tekst staat “niet meer moeten uitkeren”. Persoonlijk lijkt mij dat te impliceren dat die hiervoor dus wel nog uitgekeerd moesten worden. En in dat geval is er eigenlijk toch niet echt een verschil tussen salaris en behaalde bonussen?
 
Onside
 
15
1 augustus 2022 om 14:07
@lierse Wijnaldum wilt zelf graag weg. Roma’s salarisvoorstel is voor PSG niet hoog genoeg om Wijnaldum over te nemen. Om dit te compenseren ziet Wijnaldum af van bepaalde bonussen. Dat is het. Wereld van verschil met wat gaande is bij Barca ofniet?
 
Lierse1997
 
1
1 augustus 2022 om 14:13
Uiteindelijk zijn het twee casussen waar de club van de speler vindt dat hij teveel verdient. Bij Wijnaldum komt daar nog eens bij dat PSG hem schijnbaar het liefst ziet vertrekken terwijl Barca Frenkie nog wil behouden. Het grootste verschil is naar mijn mening dat Wijnaldum zelf weg wil en Frenkie niet. Maar uiteindelijk moet Wijnaldum ook gewoon een loonoffer maken en afzien van (potentiële) bonussen waar hij contractueel gezien recht op heeft om de transfer die hij wil maken te kunnen maken. Dus dat is dan toch ook niet netjes?
 
Lierse1997
 
1
1 augustus 2022 om 14:16
Eigenlijk zie ik het als volgt. Wijnaldum wil een transfer maken, en PSG wil daaraan meewerken maar dat moet Wijnaldum afzien van loon en bonussen. Frenkie wil dan weer bij Barca blijven en Barca wil daaraan meewerken maar dan moet hij loon inleveren. Uiteindelijk moeten beiden dus een financieel offer brengen van hun club om te doen wat ze willen doen.
 
Onside
 
15
1 augustus 2022 om 14:20
Ik zie tweemaal een contract tussen werkgever en werknemer. Waar bij de een, de werkgever de werknemer (zelfs via media) onder druk zet om van het contract af te wijken en een salarisverlaging te accepteren. Terwijl bij de ander, de werknemer moedwillig afstand doet van de bonussen in zijn contract, omdat hij graag bij een andere club aan voetballen wilt toekomen. Maar verschil van mening mag er natuurlijk zijn!
 
Lierse1997
 
0
1 augustus 2022 om 14:26
Maar Wijnaldum stelt zulke financiële offers ook niet gewoon voor natuurlijk. Dan wordt ook wel vanuit PSG aan hem duidelijk gemaakt dat die transfer anders weinig kans op slagen heeft.
 
Mtardelli
 
3
1 augustus 2022 om 14:00
Hij heeft nauwelijks iets toegevoegd en gespeeld aan bij PSG, waarom zou hij dan nog bonussen moeten ontvangen. Het siert hem, dat hij op het aanbod is ingegaan.
 
 
0
1 augustus 2022 om 15:03
En wat dacht je dan van de praktijken van Barcelona ?
 
Grensneus30
 
0
1 augustus 2022 om 15:25
@MrKrillin Deze eisen waren toch vooraf bekent!….. A.S Roma wil weer niet betalen dat ligt niet aan PSG dan moet Roma hem niet huren maar kopen.
 
Th3SpecialOne
 
0
1 augustus 2022 om 17:56
Begrijpend lezen is heel moeilijk Mrkrillin. Wellicht even terug de schoolbanken in en deze keer wel luisteren en opletten wat de meester zegt?
 
Musi26
 
0
2 augustus 2022 om 12:24
Wijnaldum wil toch weg? Ik heb nergens gelezen dat hij weg moet. Maw zegt psg gewoon dat hij weg mag als hij de bonussen laat vervallen. Ze eisen dus niks.
 
EredivisieAjax
 
5
1 augustus 2022 om 13:25
Ja die zou wel naar het WK willen natuurlijk. Logisch ook. Van mij hoeft het niet persee. Al waardeer ik hem voor zijn jarenlange inzet!
 
PeetterUtrecht
 
12
1 augustus 2022 om 13:31
Fijn dat het van jou niet hoeft zeg. Lekker onderbouwd ook...
 
EredivisieAjax
 
1
1 augustus 2022 om 14:24
Wil het best even onderbouwen. Voor de cm positie zie ik bij een 1-3-4-1-2 liever FDJ, Gravenberch, Koopmeiners of Schouten op CM en op de CAM positie zie ik ook liever Berghuis, Klaassen of Til. Ik vind dat Wijnaldum veel te veel ballen opeist en veel te weinig diepgang brengt op die positie en in dit systeem zie ik veel liever een bewegelijke speler die tussen de linies beweegt en achter de verdediging opduikt. Dat heeft Wijnaldum in al zijn laatste interlands niet gedaan. Vandaar.Moet er wel bij zeggen dat Berghuis dit ook niet doet. Ik zou Klaassen op dit moment niet opstellen bij Ajax maar hij past wel heel goed in dit systeem hij het NL-elftal en heeft dit ook aangetoond. Maar als ik dan voor een ander type CAM moet kiezen verkies ik Berghuis boven Wijnaldum.
 
 
8
1 augustus 2022 om 13:41
Meenemen ipv non voetballers als Til en Klaasen.
 
Timmio
 
1
1 augustus 2022 om 14:58
Je moet hem sowieso meenemen maar om Klaassen nou een 'non-voetballer' te noemen vind ik overdreven
 
bizzlad
 
8
1 augustus 2022 om 13:25
Mooie transfer. Hoop dat hij zich daar kan herpakken en van waarde kan zijn. Blijf toch altijd wel fan van Gini, leuke speler en leuk ventje. Gun hem wel een succesje en plezier na het jaar wat hij heeft gehad.
 
Chesky
 
6
1 augustus 2022 om 13:31
Erg triest van een grootmacht als PSG dat ze wanneer ze een speler kwijt willen die speler ook nog moet afzien van bepaalde bonussen. Eigenlijk moet Wijnaldum daar niet mee akkoord gaan. Maar hij wil dolgraag spelen wat bij Roma wel gaat gebeuren. Daarmee komt hij ongetwijfeld ook weer terug in het Nederlands elftal. Dus daar heeft hij gelijk in. Verder heeft hij al genoeg op zijn bankrekening staan dus zal hij het zeker niet merken
 
Dennis_Wise
 
20
1 augustus 2022 om 13:32
Voor de Frenkie fans...dit is nou een prof en kiest voor zn eigen carrière. Memphis en Frenkie neem hier een voorbeeld uit..
 
Oortap
 
18
1 augustus 2022 om 13:41
Een verschilletje maar hoor: Gini is itt Frenkie en Memphis op het 5e plan geraakt. Frenkie speelt nog heel veel en Memphis is nog steeds gewoon selectielid.
 
OuweBuizerd
 
12
1 augustus 2022 om 13:42
Wel ff andere situatie he. Frenkie is gewoon basisspeler, Gini tribuneklant. PSG hoeft niet van hem af, hij wil zelf om begrijpelijke reden weg. Frenkie heeft nog salaris tegoed en hier gaat het om toekomstige bonussen.
 
Erik Teunissen
 
7
1 augustus 2022 om 13:46
Neem hier een voorbeeld uit???
 
eazy-e
 
3
1 augustus 2022 om 13:54
Dennis_wise, Wijnaldum die in de herfst van zijn carrière zit en geen basisspeler is vergelijken met Frenkie? Kom zeg, dat is wel heel kort door de bocht. Alsof Wijnaldum voor Psg heeft gekozen vanwege de carrière mogelijkheden. Sportief gezien had hij betere keuzes maar koos bewust voor het geld.
 
Sjakie023
 
2
1 augustus 2022 om 14:13
Krijgt Gini ook nog 19 miljoen achterstallige betalingen dan of heeft VZ dit niet gemeld aan je??
 
JordyB
 
0
1 augustus 2022 om 17:57
Haha, inderdaad zeg. Contractuele afspraken zijn verwaarloosbaar, daarom worden deze ook opgesteld; zodat je ervan kan afwijken. Voor de duidelijkheid; er hoeft geen medelijden te zijn voor frenkie of Memphis. Zelfs als ze het ‘offer’ accepteren verdienen ze gouden bergen. Ben persoonlijk ook van mening dat de vergoeding voor het zijn van een profvoetballer idioot hoog is. Maar we werken met regels en contracten, kom je deze overheen met elkaar dan moet dit gerespecteerd worden.
 
FCBInsider1899
 
3
1 augustus 2022 om 13:39
Dit is eigenlijk schandaliger dan wat Barcelona doet vind ik. Bij Barcelona zit er nog een bepaalde context achter(nogmaals ik verdedig het niet). PSG heeft zoveel euro's als de zandkorreltjes in de woestijn.
 
SilverFront
 
16
1 augustus 2022 om 13:46
Zei hij vanuit een totaal objectief standpunt. Haha natuurlijk is dit niet schandaliger dan Barcelona kom op zeg, zet even die bril af. Bij Gini gaat het onder andere om toekomstige bonussen, in plaats van gewoon salaris. Daarnaast is Frenkie praktisch basisspeler, terwijl Gini dat nooit geweest is in Parijs. En Gini wil vooral zelf heel graag weg. Dus nogmaals, appels en peren.
 
FCBInsider1899
 
1
1 augustus 2022 om 13:52
@silverfront Had over het deeltje van toekomstige bonussen gelezen, mijn excuus. Dan is het inderdaad appelen met peren. Dacht dat het om al behaalde bonussen ging.
 
Lierse1997
 
1
1 augustus 2022 om 13:58
De “niet meer” wijst er taalkundig toch op dat die bonussen eerst wel uitgekeerd moesten worden. Anders had gewoon “niet” voldaan lijkt me.
 
FCBInsider1899
 
1
1 augustus 2022 om 14:03
@lierse1997 Ah zie, dan had ik het toch niet verkeerd begrepen! Foei @silverfront! Dan is dat toch wel een soortgelijke casus, buiten dat het idd over bonussen gaat en niet over salaris.
 
Lierse1997
 
0
1 augustus 2022 om 14:07
Ik moet nu wel zeggen dat dat niets uitsluit want het is nogal een omschrijving ??.
 
SilverFront
 
0
1 augustus 2022 om 14:41
Het zou ook om deels behaalde bonussen kunnen gaan ja, dat klopt. Desalniettemin verandert er weinig aan mijn standpunt, het zijn nog steeds 2 verschillende casussen. PSG eist geen salarisverlaging van Wijnaldum terwijl ze hele dure spelers halen die ze nog niet eens in kunnen schrijven in de competitie zonder dat er bepaalde andere spelers vertrekken of salarisverlaging accepteren.
 
Raubaht
 
2
1 augustus 2022 om 13:39
Wijnaldum, eens een leuke jongen, een familiemens, maar wat is hij veranderd door al dat geld en roem. Afijn, het is toch zonde dat zo’n jongen zijn carrière niet op een mooie manier afsluit daar waar het bij hem begonnen is, een Feyenoord of een PSV. Spelen om de titel en wellicht CL, door de supporters op handen gedragen worden. Voor het geld hoef die het niet te laten, hij is dusdanig financieel onafhankelijk dat hij en nageslacht de komende 100 jaar niet hoeven te werken. Sommige keuzes kan ik maar niet begrijpen.
 
romanista23
 
0
1 augustus 2022 om 14:17
Laat het seizoen maar beginnen. Heerlijk ingekocht deze transferperiode.
 
GLENNN
 
0
1 augustus 2022 om 15:48
Prima. Goede transfer voor Gini en AS Roma. Benieuwd hoe hij het daar gaat doen. Persoonlijk denk ik wel goed, past wel mooi bij dat team. Het zal dan wel Matic of Cristante worden en daarnaast Veretout of Wijnaldum. Kan je mooi koppeltjes mee vormen.
 
JaapEnDinyHagman-Rouwet
 
0
1 augustus 2022 om 16:59
mr Krillin , wat is er walgelijk aan , 60% van 9 miljoen is nog steeds 5.4 miljoen bij je overige miljoenen op je rekening
 
MrKrillin
 
1
1 augustus 2022 om 17:07
Jaap Sommige vinden het walgelijk als FdJ van 18 mil netto naar 9 mi netto moet gaan. Moord en brand wordt er geschreeuwd.
 
JaapEnDinyHagman-Rouwet
 
0
1 augustus 2022 om 18:19
Ik weet het contract is contract , maar is het dan zo erg
 
Singh
 
0
1 augustus 2022 om 18:51
Regels voor transfervrije spelers mbt transferwaarde zouden aan banden gelegd moeten worden. Zo een komt uit vrije wil/het kost de club veel minder mr bij vertrek vragen ze het maximum. Regels zouden voor prijsdruk kunnen zorgen ????????