Groningen neemt afscheid van Van Weert en verwelkomt jeugdinternational
Woensdag, 29 augustus 2018 om 15:38

FC Groningen heeft zich versterkt met Jannik Pohl, zo maakt de club officieel bekend. De 22-jarige spits komt over van Aalborg BK en ondertekent in het Hitachi Stadion een driejarig contract. Tom van Weert bewandelt de omgekeerde weg en vervolgt zijn loopbaan in de Deense Superligaen.

Algemeen directeur Hans Nijland maakte dinsdag al bekend dat Van Weert toestemming had gekregen om een transfer af te ronden. "Als die er komt, biedt dat ons de financiële ruimte om ons in aanvallend opzicht nog te kunnen versterken. De komende dagen zal duidelijk worden welke kant het op gaat." Van Weert had zijn zinnen gezet op een transfer nadat hij door trainer Danny Buijs werd gepasseerd in de derde competitiewedstrijd tegen De Graafschap (0-1 winst).

Met een overstap naar Aalborg BK, de huidige nummer vier van de Superligaen, heeft hij zijn gewenste transfer gekregen. De 28-jarige spits speelde de afgelopen twee jaar in het shirt van FC Groningen, nadat hij in de zomer van 2016 werd overgenomen van Excelsior. Met Pohl heeft FC Groningen dus direct een vervanger voor Van Weert in huis gehaald. De jeugdinternational van Denemarken werd opgeleid door Aalborg BK en speelde 76 wedstrijden in het eerste elftal, waarin hij 15 doelpunten wist te maken.

"Jannik is pas 22 jaar, jeugdinternational van Denemarken en hij kan zich naar onze mening nog verder ontwikkelen. Jannik is een sterke spits, met snelheid en diepte in zijn spel. Daarnaast is hij een harde werker", legt technisch manager Ron Jans uit. Met Mateo Cassierra, Ahmad Mendes Moreira en Pohl heeft FC Groningen nu drie spitsen in de selectie.

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
0
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
2
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
17
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
GunnerFCG
 
11
29 augustus 2018 om 15:47
Op de Deense fora en wat ik gehoord heb is iedereen verbaasd over deze transfer. Hij staat bekend als spits die goed is in kansen missen.... Dat lijkt allemaal niet veelbelovend, maar laten we maar van het beste uitgaan. Van Weert heeft het echt niet slecht gedaan hier, werkt keihard en sleurt enorm in de spits. Hij heeft echter veel kansen nodig en Groningen was ook wel zijn top.
 
LovreFC
 
8
29 augustus 2018 om 16:02
Van Weert heeft schijninzet, waar jij blijkbaar intrapt. Maar echt doorjagen en vol de duels in gaan doet hij niet hoor.
 
Kerwinc1
 
10
29 augustus 2018 om 16:12
Muah daar doe je van Weert te kort mee, hij heeft zeker inzet. Het is alleen zo beperkte voetballer dat die het daar ook van moet hebben. Deze spits belooft ook weinig goeds als je de verhalen mag horen.. maar laten we hopen op het beste.
 
LovreFC
 
4
29 augustus 2018 om 16:52
Kijk jij maar eens hoeveel duels Van Weert wint en hoe hij de laatste meters 'doorjaagt'.
 
GunnerFCG
 
3
29 augustus 2018 om 17:36
Als je af en toe een live wedstrijd zou kijken zou je weten dat hij ernorm veel meters maakt. Doorjagen heeft ook geen zin als de rest van je team veel minder diep staat. Vorig seizoen heeft hij gewoon keihard gewerkt en zich af en toe het snot voor de ogen gelopen, je kan niks afdingen op zijn inzet; puur onderbuikgevoel omdat hij op een nare manier weggaat.
 
GroningenTom
 
2
29 augustus 2018 om 18:31
Van Weert loopt zich de pleuris. Elke wedstrijd weer.
 
utregwatcher
 
6
29 augustus 2018 om 16:19
dat worden playoffs je spits weg doen die goed is voor 10+ goals en een spits terughalen die er hoog uit 5 in schiet en ook nog een schuldenlast wat is er toch met Groningen gebeurd, zo'n prachtige club en stadion
 
LovreFC
 
6
29 augustus 2018 om 17:05
Ten eerste: je hebt geen glazen bol dus complete onzin over die goals. Bovendien ken je de speler waarschijnlijk totaal niet.Ten tweede: een tekort op een begroting is iets heel anders dan een schuldenlast.Kortom: je reactie gaat nergens over.
 
FCG-TvhN
 
5
29 augustus 2018 om 15:56
Ook wel positieve verhalen gehoord over hem. Schijnt een spits te zijn die graag oorlog in de 16 maakt en de verdedigers constant bezig houdt. Ben het wel eens dat het qua doelpunten nog veel beter kwam, maar hij schijnt al de nodige tegenslag in zijn carrière te hebben gekend. Van Weert had nog maar een contract voor een jaar en was niet tevreden, dus denk dat dit de beste oplossing is uiteindelijk. Wij hebben nu een jonge Deens jeugdinternational erbij.
 
bousnulvijftig
 
0
29 augustus 2018 om 18:04
Klopt. Die verhalen hoorde ik ook. Maar volgens mij maak je in de Deens divisie meer oorlog. In de eredivisie is het geen pompen die ballen en maar hopen op een boomlange spits. Het voetbal is natuurlijk anders daar.
 
TVL11
 
2
29 augustus 2018 om 16:01
Waarom niet die Breij de kans geven. Of is dat van nature geen spits?
 
BerryDoldersum
 
3
29 augustus 2018 om 16:02
Breij is een middenvelder
 
LovreFC
 
6
29 augustus 2018 om 16:02
Speelde zaterdag op "tien" achter Cassierra.
 
DefisDre
 
1
29 augustus 2018 om 18:11
Brei is een nummer 10. Geen pure spits.
 
bonk
 
8
29 augustus 2018 om 16:09
Of het een vooruitgang is voor Van Weert weet ik niet, maar de keuze voor Aalborg BK zal wel meegespeeld hebben omdat zijn vriendin uit Denemarken komt. Toch mooi dat je nog een avontuur samen aan kunt gaan in het land van je vriendin! Veel succes in Denemarken Tom! En nu zal Cassierra de komende tijd wel eerste spits gaan zijn bij Groningen, wat natuurlijk ook weer goed nieuws is voor Ajax! Zo kan hij zich verder ontwikkelen en hopelijk volgend seizoen een kans krijgen in Amsterdam!
 
BerryDoldersum
 
0
29 augustus 2018 om 16:26
Geen idee of die Deen wat is . Reacties zijn nogal wisselend . Maar goed slechter dan van Weert kan haast niet .
 
TreenerKootsj
 
2
29 augustus 2018 om 16:55
Van Weert was afgelopen jaar topscorer van FC Groningen en het jaar daarvoor ook. Moest zich alleen continu bewijzen en Buijs lijkt me nu een kat in het nauw. Spreekt zichzelf ook écht tegen. Basisklanten laat ik staan.....om vervolgens het hele team om te gooien. Als je die goal tegen Ajax ziet van Van Weert, hoe hij voor De Ligt komt in de 16, dan kun je wel stellen dat hij kan afmaken. Kreeg helaas te weinig aanvoer. Die was bij Excelsior destijds echt beter. Ik lees ook op Deense sites (jeuj Google Translate plugin) dat de nieuwe jongen niet echt een hoogvlieger is. Jammer want Van Weert schat ik toch hoger in. Succes Tom.
 
fcknudde
 
2
29 augustus 2018 om 18:03
Je kan ook stellen dat de aanvoer niet eens de achterlijn haalt omdat je met Tom totaal niet! Kan combineren. Moet bekennen dat ik nooit fan van hem ben geweest vond het een soort slechte versie van De Leeuw (die was voetballend ook al niet best en kon beter koppen). Wel heeft hij nooit geklaagd en idd zijn goals meegepakt. En ja die goal tegen Ajax was goed net zoals het voorwerk van Mahi. Maar het is wel gewoon te weinig geweest. Laat me graag verassen door die nieuwe Deen! Op vele forums van ADO was ook niemand te spreken over Chery toen die naar Groningen ging. Ik hoor zo vaak reacties om me heen in het stadion dat ik denk wat lul je nou. Dus het gros heeft in mijn ogen vaak geen verstand ervan??. Wens Tom en zijn vriendin het allerbeste verder.
 
fc moulijn
 
0
29 augustus 2018 om 21:02
Lekker bezig in groningen, met een beetje geluk heb je straks een kkd een mooi ingespeeld team.