Groningen weigerde Engelse miljoenen: 'Met 3,3 miljoen zit je in de richting'
Zaterdag, 15 april 2017 om 13:37

FC Groningen had in januari miljoenen kunnen verdienen aan Mimoun Mahi. Een club uit Londen poogde de vleugelspeler over te nemen. Om welke club het gaat laat technisch manager Peter Jeltema niet los, maar dat het om een bod van ongeveer 3,3 miljoen euro ging, wil hij wel bevestigen.

Naar verluidt was het Fulham dat miljoenen bood voor Mahi. "We hebben in de finale van de transferperiode wel even lopen zweten op het bedrag wat een Engelse club voor Mahi bood", zegt Jeltema in het Podium TV-programma FC Noord. "Met 3,3 miljoen zit je aardig in de richting, dat zijn voor FC Groningen grote bedragen. Als zo'n bedrag weer geboden wordt, dan is die weg. Dat lijkt hartstikke reëel."

Groningen wilde Mahi niet laten gaan omdat een aantal andere spelers al was vertrokken. "Dan kun je niet ook nog Mahi verkopen. De supporters hadden denk ik de dug-out in brand gestoken, anders had Nijland hem zelf nog wel op de fiets weggebracht."

Meer nieuws
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
14
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
10
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
Feymik
 
8
15 april 2017 om 13:45
Voor Groningen inderdaad een fors bedrag om te weigeren. Lijkt me fair naar de supporters toe hem niet te verkopen in de winter, maar komende zomer zal hij voor een dergelijk bedrag zeker vertrekken. Prima som geld om weer te kunnen investeren, iets wat Groningen zeker zal moeten doen, gezien het wisselvallige seizoen.
 
ScummyMan
 
11
15 april 2017 om 13:47
Ik weet niet of je je beleid van hooligans moet laten afhangen. Voor dat bedrag zou ik hem op de fiets wegbrengen denk ik.
 
Rodybboss
 
8
15 april 2017 om 14:03
Ja maar de betalende seizoenskaarthouders, daar mag je best je oren naar laten hangen. Die zien er al genoeg vertrekken. De supporters krijgen niets van dit geld te zien als een speler midden in het seizoen vertrekt.
 
droppie
 
4
15 april 2017 om 15:59
Vanuit dat oogpunt kun je ook elke speler gaan verkopen en tegen de supporters zeggen dat er bij gebrek aan spelers niet gevoetbald gaat worden. Alles wat in de afgelopen jaren een beetje kon voetballen is bij Groningen verkocht en wat er voor in de plaats is gekomen is in meerdere mate niet echt bijzonder te noemen. Volgens mij heeft het ook maar weinig met hooligans te maken maar met mensen die een (seizoen) kaart kopen, dan heb je denk ik als club nog wel de morele verplichting om voor dat geld een acceptabele team op te stellen.
 
Ajaxbril
 
1
15 april 2017 om 14:41
3,3 miljoen voor een speler als Mahi is altijd een goede deal. Mahi is een prima speler voor middenmoot eredivisie, maar zie hem in de top niet meedraaien als basiskracht. Wel snap ik het punt van Groningen, aangezien ze al zo weinig waardige aanvallende spelers hebben..
 
La~Decima
 
1
15 april 2017 om 15:00
Wat ben ik blij dat Mahi niet is vertrokken, zonder hem zou het nog meer instorten. Hans moet wel ff kijken waar we nu staan. Het aankoop en scoutingsbeleid is al jaren erg matig, net als de selectie en de trainer. De selectie moet op de schop! Een goede linksback, centrale verdediger en spits is noodzakelijk! Mahi is namelijk geen spits. Tegen Utrecht was dat erg duidelijk, toen ballen blind naar voren werden getrapt en niemand ze kon opvangen.
 
Ypuh
 
1
15 april 2017 om 18:41
Groningen heeft sinds De Leeuw en Chery nauwelijks scorend vermogen meer gehad. Als je dan Mahi ook nog verkoopt heb je 22 man over in je 1e selectie die niet kunnen scoren.
 
MichielTempel
 
0
16 april 2017 om 18:26
Mahi heeft potentie, als 1 van de wei iegen in de huidige selectie.