Guardiola: 'Na een kwartier concludeerde ik dat we kampioen zouden worden'
Zondag, 15 april 2018 om 09:11

Manchester City is niet van slag geraakt na de nederlaag tegen Manchester United van vorige week en de uitschakeling door Liverpool in de Champions League. De ploeg van Josep Guardiola speelde zaterdag een ijzersterke wedstrijd tegen Tottenham Hotspur en won met 1-3. De landstitel kwam daardoor weer een stap dichterbij en Guardiola lijkt inmiddels zeker dat zijn elftal kampioen wordt.

"Na vijftien minuten concludeerde ik dat we kampioen zouden gaan worden, op basis van wat er is gebeurd en hoe we daarop reageerden", doelt Guardiola op de afgelopen week. De Spanjaard steekt de loftrompet over zijn spelers, die hij 'fantastisch' noemt. "Het is erg oneerlijk wat er de afgelopen week is gebeurd, maar tegen Swansea City krijgen we een nieuwe kans om kampioen te worden. Wat we vandaag (zaterdag, red.) hebben laten zien, hebben we dit seizoen vaker laten zien. Daarom bevinden we ons in deze positie. Ik ben blij om hier te zijn en onderdeel te zijn van deze club. We waren zo goed."

Volgens Guardiola is het moeilijker om de Premier League te winnen dan de Champions League. "Je kunt het je niet voorstellen. Elke drie à vier dagen moeten we aan de bak en dat is het moeilijkste", geeft hij aan. "Je moet op niveau blijven. Als we kampioen worden, zou dit een van mijn drie beste seizoenen zijn als speler en trainer. Het aantal doelpunten dat we maken, het aantal kansen dat we creëren, het aantal punten dat we pakken: dat we dat bereiken in de Premier League, met zulke concurrenten, komt alleen omdat de spelers zo enorm goed zijn."

Meer nieuws
   
13:18
13:18
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
1
   
13:11
13:11
Kroes onthult: Ajax heeft Louis van Gaal benaderd om nieuwe trainer te worden
10
   
13:00
13:00
Vermoedelijke opstelling PSV: Luuk de Jong op jacht naar topscorerstitel
1
   
12:42
12:42
Player of the Season-award gaat voor vijfde keer op rij naar Man City-speler
16
   
12:02
12:02
Vitesse definitief verlost van Russische inmenging: aandelenoverdracht afgerond
81
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Dejan
 
8
15 april 2018 om 09:50
Fantastisch seizoen natuurlijk voor City nationaal gezien. In Europa een stukje minder met die uitschakeling in de kwartfinales. Kan Pep nu wel zeggen dat de EPL winnen moeilijker is, maar dat lijkt me natuurlijk onzin. Heel benieuwd hoe City er volgend seizoen uit zal gaan zien. Ik zou ook eigenlijk niet weten waar de selectie nog veel beter kan, een jonge stand-in voor Fernandinho zou handig zijn, maar dat was het dan ook wel eigenlijk. Elke andere speler die komt zal worden gebruikt in een roulatiesysteem dus ja, dan kan je direct al wel de absolute topspelers afschrijven. Tenzij City natuurlijk gaat verkopen.
 
LitmanenHeld
 
2
15 april 2018 om 10:01
Misschien verdedigend nog een monster erbij. Afgelopen weken was er wat paniek toen ze achter kwamen en vielen er gaten. Er mist een leider die de poppetjes op de juiste plaats zet. Kompany was dat, maar zijn blessures lijken hem geen goed te hebben gedaan. Otamendi is een goede speler maar net geen Van Dijk, Ramos of Boateng.
 
AsRoma8
 
1
15 april 2018 om 10:31
Ze kunnen beter een goede verdedigende middenvelder halen. De centrale verdedigers zijn goed genoeg.
 
Medalofhonor
 
2
15 april 2018 om 11:54
Paniek is er altijd achterin als Guardiola de coach is, logisch ook als je met 2 achterin staat en 3 snelle aanvallers op je zie afkomen. Geen toeval dat alle clubs waar Guardiola was gepakt werd op de counter.
 
Zermatt_Person
 
0
15 april 2018 om 12:13
@Medalofhonor, klopt, maar ook de clubs die Guardiola kunnen pakken op de counter, zijn er maar heel weinig. Omdat de meeste clubs die Guardiola kapot willen counteren, niet de spelers ervoor hebben. De enige clubs op Aarde die de juiste spelers hebben om het systeem van Guardiola kapot te counteren, zijn Real Madrid en Liverpool, omdat zij super snelle spelers op de flanken hebben met Ronaldo, Bale, Mane en Salah. Een Crystal Palace bijvoorbeeld, heeft zulke spelers niet.
 
ligas
 
6
15 april 2018 om 12:48
Medalofhonor, behalve me Barça daar heeft hij elke ploeg op zijn knieën gekregen inclusief real, ze hebben zo harde trauma opgelopen dat ze voortaan me 6 verdedigers tegen Barça speelde en dat noem ik buige voor je meester
 
guni_gugu
 
5
15 april 2018 om 11:23
Woorden van iemand die weet hoe het is om de CL en titel te winnen als onzin af te zetten is weer onzinnig op zich. Wie mag jij dan wel zijn dat je het zo goed weet? Champions wordt wel als allerhoogste gezien, maar net als bij elk vorm van een playoff competitie speelt kans, het pieken op juiste moment en variabelen als loting, speelschema en scheidsrechter een grote rol. Terwijl een liga juist constantie vereist. Wie weet vindt hij als coach juist het laatste meest beveredigend aan zijn vak en dus het lastigst.
 
SpeedyAFC
 
1
15 april 2018 om 13:12
CL winnen is het moeilijkste wat er is. Met genoeg topspelers kan je altijd wel lokaal kamipoen worden, maak je een foutje dan volgende week beter. In de CL kan je geen fouten maken, je ligt er gewoon uit, je krijgt geen herkansing.
 
Frankentime
 
5
15 april 2018 om 11:06
Nee joh, PL winnen is natuurlijk veel eenvoudiger dan CL. Zeker als je het grootste budget hebt. Desalniettemin verschrikkelijk knap om met zoveel aanvallend voetbal kampioen te worden. Zeker de terechte kampioen.
 
Medalofhonor
 
8
15 april 2018 om 11:56
Guardiola zal nooit meer de Champions league winnen, hij is de beste coach ter wereld en laat alle voetbalclubs mooi voetballen maar hij heeft geen respect voor zijn verdedigers of doelman, hij kiest altijd voor een te aanvallend opstelling, geen toeval dat Barcelona, Bayern en City uit liggen door counters of fouten achterin.
 
guni_gugu
 
1
15 april 2018 om 12:27
Guardiola speelt gewoon vanuit een filosofie. De een vindt het naief en de ander bewonderingswaardig. Ik heb een beetje van beide. Maar het gaat in zijn filosofie niet om verdedigers of aanvallers maar om het team. Iedereen is één en het falen van verdedigers heeft zijn oorsprong in het falen van het team met individuele fouten daargelaten. En zeg nou zelf in voetbal is er geen enkele garantie maar als het Guardiola lukt dan speelt hij prachtig voetbal en wint hij prijzen. Waarom zou je dat niet nastreven? Uiteindelijk is het vermaak. En al wint Real nu derde CL op rij, behalve Real fans zal niemand ze boven het Barca van Pep plaatsen. Hoevaak die wedstrijden wel niet gedownload zijn om als voorbeeld te dienen. Weet jij je nog trouwens Man u - Real te herrineren? De wedstrijd van Redondo? Wat een demonstratie van dat met prachtig voetbal. Ik herrinner mij die wrdstrijd maar CL wedstrijden van vorig jaar van Real ben ik al vergeten.
 
SpeedyAFC
 
0
15 april 2018 om 13:17
Met vanuit een filosofie spelen zonder je opoit aan te passen, kan je kampioen worden. Die paar keer dat je mankementen blootgelegd worden, ja die leiden tot pujnt verlies maar omdat alle pleogen wel punten verliezen, wordt je gewoon kampioen. In de CL moet je je kunnen aanpassen want de tegenstander doet dat ook. pas je je niet aan, dan ga je de bietenbrug op. Dat zagen we afgelopen week bij City en bij Barcelona. Daarom is het winnen van de CL zo moeilijk, je moet elke wedstrijd je aan kunnen passen.