Gözübüyük bedankt voor rode kaart bij PSV - Vitesse: 'Ik ben niet cynisch'
Zaterdag, 3 november 2018 om 21:20

Vitesse kon zaterdagavond niet voorkomen dat PSV zijn elfde competitiezege op rij boekte in de Eredivisie (1-0). De club uit Arnhem kwam al vroeg in de wedstrijd met tien man te staan door een directe rode kaart voor Danilho Doekhi en moest in de tweede helft uiteindelijk een doelpunt van Luuk de Jong incasseren. Trainer Leonid Slutsky heeft een opvallende boodschap aan het adres van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Gözübüyük stuurde Doekhi al na tien minuten van het veld vanwege het neerhalen van de doorgebroken Hirving Lozano. Met een man minder kreeg Vitesse het nog zwaarder in Eindhoven. "Het werd door de rode kaart een serieuze test voor ons voor onze teamspirit en voor onze onderlinge band. Bedankt voor je beslissing", vertelt de oefenmeester van Vitesse na afloop voor de camera van FOX Sports.

"Misschien hadden we toch wel verloren. Nu is het goed geweest voor het bouwen van een nieuw team, we hebben veel nieuwe en ook jonge spelers", vervolgt Slutsky, die zegt dat zijn boodschap absoluut niet cynisch bedoeld is. "Ik ben niet cynisch, ik probeer het positieve uit de situatie te halen. Ik kan zijn beslissing toch niet veranderen, ik kan het wel gebruiken voor mijn team. En dat is belangrijker."

Ondanks de nederlaag is Slutsky te spreken over de prestatie van zijn manschappen, die uiteindelijk tot minuut 69 standhielden. "We hebben erg goed gespeeld. Ik ben trots op mijn team. PSV heeft niet veel open kansen gehad. We hebben ook geprobeerd in de tegenaanval gevaarlijk te zijn. Vanavond hebben we geen punten gepakt, maar we hebben meer gewonnen."

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
1
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
3
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
MartinaRody
 
25
3 november 2018 om 21:46
Prima gefloten door deze flamboyante scheids. Alleen je moet wel slimme overtredingen maken en niet zulke nogal ondoordachte overtredingen zoals die van doekhi. Want ja, dan solliciteer je met succes naar rood. Overigens heeft rode kaart paradoxaal genoeg Vitesse eigenlijk in de wedstrijd gebracht, want wie naar voetbal kijkt, en goed kijkt, weet dat spelen tegen 10 man dikwijls veel lastiger is dan tegen 11 man. Al met al vond ik Vitesse verdienstelijk spelen.
 
Robde Jong
 
18
3 november 2018 om 21:55
Maar wat de grensrechters aan het doen waren?? Corners gemist, ingooien naar verkeerde teams?
 
MartinaRody
 
9
3 november 2018 om 22:02
Robde jong, het is en blijft mensenwerk! Dumfries schreeuwde idd een paar keer moord en brand toen hij geen ingooi of corner meekreeg, maar volgens waren beide beslissingen gewoon juist. Ik heb weleens scheidsrechters veel verschrikkelijkere dingen zien doen in een duel! En ja, een scheids kan een wedstrijd vermoorden. Maar een seizoen duurt 34 wedstrijden en iedere club heeft soms voordeel en soms nadeel van de scheids.
 
@1892
 
13
4 november 2018 om 00:01
Scheidsrechter was wederom van een bedroevend niveau. Overtreding van Dumfries op de hak van Darfalou was gewoon ook rood. Die Dumfries heeft een paar vieze overtredingen gemaakt, waarvan er maar eentje met geel wordt beloond. VAR is opnieuw ook weer pro-PSV gebleken. Die hadden dat gewoon in de herhaling moeten zien. Verder heeft Slutsky gelijk. Waarschijnlijk had je de wedstrijd met 11 man ook niet gewonnen. Met 10 man speelde Vitesse gewoon een prima wedstrijd met veel inzet om het mannetje minder te compenseren. Ondanks nederlaag toch waardering geoogst.
 
Arno_P
 
24
3 november 2018 om 22:23
Ik vond het geen rode kaart. Karavaev liep ook mee en Lozano moet toch naar zijn rechter kappen! Blijft wel stom van Doehki dat hij daar de tackle inzet.. hij kon ook gewoon mee blijven lopen en Lozano naar buiten drijven. Als je goed kijkt zie je dat Lozano de tackle ziet aankomen. tikt vervolgens de bal snel voor zich uit en zoekt dan het contact op... vond het daarom zo apart dat er geen VAR aan te pas kwam, die had toch moeten zeggen dat het geel moest zijn i.p.v. rood??!
 
Skede
 
21
3 november 2018 om 22:46
Kom op. Even eerlijk. Ik heb nu 10x de herhaling gekeken maar volgens mij kunnen we toch met z'n allen wel toegeven dat Karavaev zelfs in z'n stoutste dromen Lozano nooit meer had in kunnen halen met die snelheid?
 
Hero Kashia
 
4
4 november 2018 om 08:31
Ja, want Lozano is Usain Bolt. Als je effe nadenkt, kun je misschien bedenken dat er wel meerdere spelers snel zijn. Daarnaast heeft Lozano ook nog eens de bal te controleren op snelheid, waardoor die ook wat minder wordt.
 
 
2
4 november 2018 om 08:59
Karavaev staat op meer dan 10 meter afstand. Hoe moet hij dat goed maken.
 
Quirento
 
1
4 november 2018 om 10:35
Lozano is bizar snel. Die andere vent had hem nooit meer ingehaald, hou op hoor.
 
Arno_P
 
0
6 november 2018 om 10:45
Volgens mij dient Lozano nog altijd naar zijn rechterbeen te kappen en vanuit zijn snelheid eerst controle over de bal zien te krijgen voordat hij een gevaarlijk schot kan produceren, dan heeft Karavaev genoeg tijd om ervoor te gaan liggen. Als Lozano op volle snelheid zijn voet ertegenaan zet vliegt de bal zo de tribune in. Blijf het ook wel dom vinden dat Doehki niet gewoon meeloopt en hem naar de buitenkant drijft. Als je de herhaling nog een 11e keer bekijkt zie je Lozano anticiperen op de tackle en de bal snel even wegtikken en het contact opzoeken. Vervolgens doen alsof zijn been geamputeerd moet worden en 10 seconden later rent ie weer vrolijk rond. Al met al zwaar overdreven actie van Lozano en dom gefloten van Guzubuyuk want dit is algemeen bekend dat Lozano snel gaat liggen.
 
Dajoowie
 
24
3 november 2018 om 22:43
Kan met de rode kaart eerlijk gezegd wel leven, ik werd eerder bijzonder simpel van de reactie van Lozano. Het is echt een goede speler hoor begrijp me niet verkeerd, maar het zou toch prettig zijn als hij niet bij elk contact als zijnde soort van Pavlovreactie meteen naar zijn knie/scheen grijpt alsof hem het grootste onrecht ter wereld aangedaan is en hij nooit van zijn leven meer zal lopen. In essentie hebben we wat dat betreft ook redelijk geluk dat we met zijn allen telkens het wereldwonder mogen aanschouwen dat hij wonderbaarlijk genoeg weer is genezen. Al met al zal het waarschijnlijk toch weer een tijdje over Gozubuyuk gaan, al is het maar vanwege het grote aantal discutabele beslissingen. Nu hoeft er van mij persoonlijk geen Psv'er van het veld af te worden gestuurd, maar de zwiepende beweging van Bergwijn wordt normaal gesproken met geel bestraft (waar hij al geel had) en de doortrappende beweging van Dumfries (waar hij de bal miste) recht op de knie van Clark zag er ook niet helemaal fris uit. Ik denk dat in deze wedstrijd voornamelijk PSV zichzelf het ook erg lastig heeft gemaakt vanwege toch nog een behoudende tactiek. Als je de geringe uitbraken bekijkt die Vitesse had was het telkens 3 spelers van Vitesse tegen 7 die meeverdedigen van Psv. Nu kan je dit natuurlijk uitleggen als goede werklust en je aan alle afspraken houden, maar ik zou zelf toch graag zien dat sommige spelers (wanneer je met 11 tegen 10 staat) meer gaan aanvallen dan 4 extra sloten op de deur zetten. Maar goed, uiteindelijk staat PSV met de drie punten en hebben ze reden tot juichen, al zal het publiek uiteindelijk toch liever wat beter voetbal willen gaan zien.
 
MartijnRegelink
 
3
3 november 2018 om 23:33
Wedstrijd niet gezien, maar volgens mij pakt doehki z'n 2e rode kaart bij z'n 2e basisplek?
 
bvbrunschot
 
6
3 november 2018 om 23:40
Mooie vent die Slutsky, en doet het goed met Vitesse! De rode kaart vond ik wel terecht, het was een flinke overtreding en Lozano kon vrij op doel af, want die andere verdediger had er echt nooit meer bijgekund.
 
Robde Jong
 
0
4 november 2018 om 03:47
Doet het goed??? Met dit team moet je wel top 5 staan.
 
Vitesse134
 
6
4 november 2018 om 07:40
Ja als je niet 4 gebleseerde basis spelers had
 
Hero Kashia
 
6
4 november 2018 om 08:33
Precies. We hebben amper verdedigers meer. Daarnaast zag ik in deze wedstrijd Matavz misschien nog wel a la Matavz, dus uit het niets, een goal maken op de counter met een intikkertje/kopbal.
 
hoe li kan
 
8
4 november 2018 om 08:35
Deze wedstrijd speelde psv met 14 man , ongelovelijk hoevaak de psvspelers om vrije trappen en gele kaarten vragen. Wat een zielige bedoening met die thuisfluiter erbij en die Lozano word maar beloond voor zn duikelingen, wat n aansteller. Met n andere scheidsrechter had vitesse gewonnen.
 
 
1
4 november 2018 om 09:00
Van wat ik gisteren gezien heb was hij de beste scheids op de velden.
 
@1892
 
1
4 november 2018 om 15:16
Kun je nagaan wat voor een bedroevend niveau we in Nederland hebben.