Hans Kraay jr.: 'Daarin heeft Van Bommel wel een beetje schade aangericht'
Donderdag, 8 augustus 2019 om 09:28

PSV treedt donderdagavond in Noorwegen aan tegen Haugesund in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League. Het is de vraag of Hirving Lozano weer een basisplaats krijgt toebedeeld van trainer Mark van Bommel. Hans Kraay jr. merkt bij Voetbalpraat van FOX Sports op dat een vertrek van de Mexicaanse aanvaller de beste oplossing zou zijn voor beide partijen.

"Dat waag ik te betwijfelen", antwoordt Kraay jr. als gevraagd wordt of het nog goed komt tussen Lozano en Van Bommel. De oefenmeester hield de aanvaller in de wedstrijd tegen FC Twente van afgelopen weekeinde (1-1) negentig minuten op de reservebank. "Een vertrek is nu wel echt de beste optie voor alle partijen. Van Bommel heeft hem laten voelen dat hij hem even zat is. Boscagli valt bij een 1-1 stand eerder in dan Lozano. Dat is een linksback, hè."

Meer: PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro

'Duivels aapje' van PSV maakt tongen los: 'Ik krijg een bloedhekel aan hem'

Lees artikel

"Dan zal hij voor 35 miljoen euro verkocht worden, want daarin heeft Van Bommel wel een beetje schade aangericht. Als hij niet wegkomt, zal je toch met hem moeten gaan zitten", gaat de analist verder. "Lozano zal het nooit meer voor Van Bommel doen, maar wel voor PSV en zichzelf. Hij gaat wel weer meedoen met afjagen en zeventien goals maken. Hij zal nu zijn kop in de wind gooien, maar als hij niet weg kan... Dan ga je toch voor jezelf?"

"De enige verklaring is dat er iets gebeurd is wat niet door de beugel kan in aanloop naar de wedstrijd tegen Twente", haakt commentator Vincent Schildkamp in. "Voor Boscagli vallen Gakpo en Ihattaren in, dus hij negeerde Lozano wel heel opzichtig. Je schopt de hele hiërarchie binnen de selectie overhoop, want die Latino's denken: wat is hier allemaal aan de hand? Van Bommel gaat volledig zijn eigen weg. Niet alleen rond het eerste elftal, maar binnen de hele club. Laat ik het zo zeggen: hij heeft met heel weinig mensen een prettige samenwerking momenteel bij PSV."

"Wat ik begrepen heb, al wordt er heel veel besloten getraind en wij zitten ook niet in de kleedkamer, zijn er een paar spelers naar Van Bommel toegekomen om te zeggen: 'Trainer, dit kan echt niet met Lozano. Hij eruit of een paar van ons eruit'", besluit Kraay jr.

Meer nieuws
   
07:22
07:22
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
5
   
06:51
06:51
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
19
   
01:00
01:00
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
9
   
00:00
00:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
   
23:34
23:34
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
bvbrunschot
 
14
8 augustus 2019 om 09:33
Echt een hoop speculatie van deze Hans Kraaij Jr.... Hij is de eerste die zegt dat Van Bommel blijkbaar met niemand binnen de club door een deur kan. Hij is ook de eerste die zegt dat er spelers hebben gevraagd om Lozano uit het elftal te laten. Misschien is het allemaal waar en heeft Hans echt super contacten binnen PSV en weet hij inderdaar precies wat er speelt. Ik denk echter dat dit niet zo is en dat dit allemaal uit z'n jasje is komen vallen...
 
Ivanh0e
 
10
8 augustus 2019 om 09:45
“De enige verklaring is dat er iets gebeurd is wat niet door de beugel kan in aanloop naar de wedstrijd tegen Twente”, haakt commentator Vincent Schildkamp in. “voor Boscagli vallen Gakpo en Ihattaren in, dus hij negeerde Lozano wel heel opzichtig. Je schopt de hele hiërarchie binnen de selectie overhoop, want die Latino’s denken: wat is hier allemaal aan de hand? Van Bommel gaat volledig zijn eigen weg. Niet alleen rond het eerste elftal, maar binnen de hele club. Laat ik het zo zeggen: hij heeft met heel weinig mensen een prettige samenwerking momenteel bij Psv.” Zoals ik het lees wordt bovenstaande door Vincent Schildkamp ingebracht en niet zoals jij beweer van Hans Kraaij Jr. Vind Hans 1 van de betere analisten. Is geen meeloper en zegt wat hij denkt en vindt, zonder voetballers/trainers te beledigen. Het beeld dat gecreëerd is door Derksen en Genee is onterecht.
 
FR_JC
 
11
8 augustus 2019 om 09:49
Je ziet toch met je eigen ogen dat er 'iets' gaande is mag ik aannemen. Daar heb je geen Genee, Derksen of welke analist voor nodig.
 
JNPSV
 
1
8 augustus 2019 om 11:13
Dat is zeker waar maar hansie staat ook op slechte voet met van Bommel. Dus hoe objectief is dit? Tuurlijk het loopt niet lekker en dat creëert frictie, lijkt mij voor iedereen wel overduidelijk. Winnen we nu 4 wedstrijden achter elkaar dan verstomd het geluid, dat is aan van Bommel, hij moet gaan winnen. Lozano is een handenbinder ook als hij slecht speelt en ik zou hem dan ook graag bij psv houden.
 
FR_JC
 
4
8 augustus 2019 om 09:45
Maar gezien hoe alles verloopt zou je meerdere vraagtekens kunnen plaatsen. Lozano`s kop staat als een oorwurm en hangt er maar een beetje ongeïnteresseerd bij.
 
JNPSV
 
0
8 augustus 2019 om 11:15
Toch lijkt het erop dat we eerder Bergwijn dan lozano gaan verkopen dus kan van Bommel maar beter proberen de neuzen dezelfde kant op houden. Ik begrijp zelf niet dat Bert van Marwijk niet op de achtergrond van Bommel corrigeert.
 
FcExclusief
 
6
8 augustus 2019 om 09:46
Als interviewer was Hansie best goed te pruimen, maar wat een verschrikking vind ik deze vent als 'analist'. Die constante drang om er maar z'n eigen Hansie-show van te maken en zijn totale gebrek aan nuance... De goed geïnformeerde en serieuze analisten met kennis en argumentatie, zijn toch zeer dun bezaaid tegenwoordig.
 
WouterSL
 
0
8 augustus 2019 om 11:02
Daarom was ik zo blij met Ajax in de cl. Dan kon je lekker ESPN kijken. Wat een bacher die Nederlandse sport journalisten
 
VitesseKoen
 
1
8 augustus 2019 om 11:43
Hans als interviewer vind ik ook een verschrikking. Elke interviewer heeft gewoon de speler en microfoon in beeld, Hans moet altijd zelf in beeld, hoe onhandig en ongemakkelijk het ook is
 
Panerai
 
4
8 augustus 2019 om 09:47
Los wat Hans er van vind denk dat Lozano deze week nog gaat vertrekken naar Napoli en dat dat de hoofdreden is waarom hij op de bank zat/zit. Raiola gaat dit wel voor elkaar krijgen.
 
MessiBazoer
 
0
8 augustus 2019 om 10:13
Enig idee tot wanneer de transferperiode in Italië open is? Die van Engeland sluit vandaag al. Anders mag Napoli er wel haast achter zetten. En voor hoeveel zou zo’n Lozano nu vertrekken? Ben het met Hans eens dat zo’n reserve rol en Lozano die uit vorm is, best eens minder dan 40 miljoen kan opleveren. Dan blijft er ongeveer 25 ofzo voor PSV over, niet extreem veel voor een van je beste spelers met een lang contract..
 
Panerai
 
0
8 augustus 2019 om 11:46
PSV gaat niet voor minder dan 40 miljoen zaken doen, dat hij een half seizoen minder af doet niets af aan het feit dat hij gewoon enorm veel potentieel heeft. Ik denk eerder dat als hij het goed had gedaan PSV richting de 60 had gevraagd, dit is dus al de 'minder in vorm' ' prijs.
 
Kohaku
 
2
8 augustus 2019 om 09:51
Lozano laat weinig meer zien en speelt al langer enkel voor de BV Lozano. Zou niet weten welke schade van Bommel nog aan zou kunnen richten met het laten banken van Lozano.
 
meneers
 
0
8 augustus 2019 om 09:57
Had de gouden wissel kennen zijn, maar dat had Hendrix ook kennen zijn hahahaha.
 
Denn01
 
7
8 augustus 2019 om 09:59
Van Bommel is een beetje raar bezig. Als hij Lozano eruit houdt omdat het met een transfer te maken heeft waarom zou je dat niet gewoon zeggen. Nu weer met Luckassen geen reden geven waarom hij niet erbij zit. Volgens mij moet je als coach af en toe wat duidelijkheid geven ook richting je eigen publiek. Mocht hij de Europa League niet halen denk ik dat het beter voor PSV is om afscheid te nemen. Want om dan heel eerlijk te zijn heeft hij het vanaf de winterstop vorig seizoen niet meer op de rit. En welke speler wil er dan nog door het vuur gaan voor hem als zo’n lul als coach?
 
Dr. Duck
 
4
8 augustus 2019 om 10:09
Kijk, ik vind het optreden van MvB voor de camera's verschrikkelijk en daar doet hij inderdaad meer kwaad dan goed naar zijn eigen spelers, fans en club, maar wat er echt aan de hand is weet bijna niemand. Misschien heeft MvB in een goed gesprek aan Lozano wel uitgelegd waarom hij op de bank zat en waarom hij niet mocht invallen. Wellicht heeft Lozano er zelf om gevraagd. Ik begrijp het speculeren vanwege de antwoorden die MvB gaf, maar laten we gewoon afwachten. Misschien speelt hij vanavond wel! En de transferwaarde gaat niet omlaag door deze actie. De transferwaarde wordt gewoon bepaald door wat een speler heeft laten zien inclusief huidige vorm. Dat laatste zou de waarde wel wat kunnen drukken.
 
marknr1
 
4
8 augustus 2019 om 10:40
Nou dat heeft wel degelijk met elkaar te maken. Het scheelt nogal of een speler het naar zijn zin heeft of heel graag weg wilt. Ook het feit dat hij geen onbetwiste basis speler meer is drukt ook zeker de transfersom. Van Bommel heeft zeker de prijs negatief beïnvloed. En wat een warme club is het toch ook je dat ze deze maniak zijn gang laten gaan.
 
willempiedebok
 
0
8 augustus 2019 om 10:39
Het is allemaal speculatie maar ik denk dat je van Bommel niet tegen je moet hebben als speler dan ben je goed de lul. Blij keek Lozano in ieder geval niet.
 
cabinessence
 
1
8 augustus 2019 om 10:50
Tja, als je zo gaat redeneren, dan kun je als coach nooit meer een basisspeler passeren...
 
pprins
 
0
8 augustus 2019 om 11:47
Het lijkt me meer dat een transfer nabij was / is en Lozano er volgend de coach niet meer met zijn hoofd bij was. Dat gebeurt toch elk seizoen heel vaak bij allerlei clubs . Beetje raar dat dit nu zo een issue is. Mocht hij niet gaan , dan hebben ze even een gesprek en gaan ze weer verder. Ze hebben elkaar dan namelijk nodig . Lozano maakt zichzelf niet bepaald interessanter als hij vaak bankt en van Bommel heeft zijn goals nodig
 
soccersupp
 
0
8 augustus 2019 om 15:38
Psv is een topclub en als daar de resultaten tegenvallen ontstaat er gemor. Enige manier om dit te laten verstommen is wedstrijden winnen. Is bij ajax zo, is bij psv zo. Psv supporters moeten zich pas echt zorgen gaan maken als dit gaat verstommen, want dan ben je geen topclub meer...