Heracles Almelo loopt zevende competitiezege mis door Van Duinen
Zaterdag, 27 oktober 2018 om 22:33

Heracles Almelo heeft zaterdagavond twee punten gemorst. De nummer vier van de Eredivisie kwam op bezoek bij PEC Zwolle niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Via Adrián Dalmau kwamen de Almeloërs nog wel op voorsprong, maar Mike van Duinen zorgde in de tweede helft uiteindelijk voor een puntendeling. Ondanks het puntverlies behoudt Heracles zijn vierde plaats in de Eredivisie; PEC is opgeklommen naar een elfde plaats.

PEC was de laatste weken aan de beterende hand, maar moest vorige week een pas op de plaats maken in de uitwedstrijd tegen Feyenoord (3-0). De formatie van trainer John van 't Schip begon voor eigen publiek vol goede moed aan de wedstrijd en kwam in de eerste vijf minuten al tot twee goede mogelijkheden. Eerst miste Younes Namli uit kansrijke positie en even later kopte Zian Flemming recht in de handen van Janis Blaswich.

De thuisploeg had de wedstrijd zo onder controle, maar moest na zeventien minuten voetballen wel in de achtervolging. Bradley Kuwas teisterde uit een vrije trap de lat, waarna de rebound een prooi was voor Dalmau: 0-1. PEC gaf daarna lang niet thuis, maar dook in de slotfase van de eerste helft toch nog enkele malen gevaarlijk op voor het doel van de bezoekers. Een afstandspoging van Gustavo Hamer leverde geen problemen op voor Blaswich, die kort erna ook nog Flemming van scoren afhield.

Heracles kon zijn voorsprong al vroeg in de tweede helft vergroten, maar Jesper Drost sprong onzorgvuldig om met de ruimte die hem werd geboden. PEC voerde de druk daarna op. Namli nam het doel van Heracles halverwege de tweede helft onder vuur, maar zijn schot scheerde uiteindelijk naast. Zeventien minuten voor tijd wist de thuisploeg echter alsnog langszij te komen. Kingsley Ehizibue bracht de bal vanaf de rechterflank in de doelmond van Heracles, waarna Mike van Duinen van dichtbij binnen tikte. In de slotfase waren de beste kansen voor PEC: Hamer schoot via de vingertoppen van Blaswich over, terwijl Darryl Lachman uit een hoekschop op de lat kopte.

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
0
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
2
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
17
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Sempros
 
0
27 oktober 2018 om 22:41
In de eerste helft was PEC te bang om te voetballen en was Heracles te slim om te voetballen nadat hun voorsprong zo uit de lucht kwam vallen. In de tweede helft durfde PEC het wel en toen had je Heracles gewoon over dek ie moeten leggen. Jammer dat je hier niet wint, maar met een gelijkspel na een achterstand kun je tevreden zijn.
 
Harecles
 
0
27 oktober 2018 om 23:02
Ik bekijk het vanuit een ander perspectief. Heracles staat lange tijd met 0-1 voor, Heracles was periodes dwingend, en speelt zichzelf langzaam uit de wedstrijd. Tweede ballen werden niet meer gewonnen en PEC werd steeds gevaarlijker. Gelijkspel is helaas terecht.
 
Sempros
 
0
27 oktober 2018 om 23:07
Ben ik niet met je eens. Laat ik voorop stellen dat beide ploegen niet goed waren, omdat ze ook beiden sporadisch echt gevoetbald hebben. Als je de kansen tegen elkaar gast afwegen doet PEC zich ehht te kort denk ik.
 
consy
 
2
27 oktober 2018 om 23:11
Heracles heeft helemaal niks gecreƫerd vandaag, dat Mickey niet eens 1 redding heeft moeten verrichten zegt genoeg. PEC verdiende de overwinning vandaag, erg zonde dat we geen spits als Dalmao hebben.
 
Harecles
 
0
27 oktober 2018 om 23:26
Ik zag Heracles de eerste helft PEC een paar keer stevig omsingelen rond het strafschopgebied. Tweede helft ander verhaal uiteraard, 1-1 terechte uitslag imo
 
jeroennn04
 
3
27 oktober 2018 om 23:27
Goed punt, Mickey heeft weinig te doen gehad. Hij zal het wel koud gehad hebben..
 
Sempros
 
0
27 oktober 2018 om 23:29
Een gelijkspel is over 90 minuten wel terecht denk ik, maar PEC zou de enige verdiende winnaar zijn geweest met deze spelverhouding.
 
consy
 
1
28 oktober 2018 om 00:50
Dus is een gelijkspel toch niet terecht als wij de zege verdienden? Gewoon erg zonde dat Heracles een efficiƫntie van 100 procent heeft over de gehele wedstrijd want ze kregen 1 kans en maakten hem ook.
 
a28zesletters
 
1
27 oktober 2018 om 23:10
Bang om te voetballen? Vergeten zich zelf te belonen. Genoeg kansen gehad de eerste helft, wel moeten de ballen dan als nog tussen de palen.
 
Sempros
 
3
27 oktober 2018 om 23:15
Klopt, we waren nog steeds beter. Al zag je na dat de goal van Heracles zomaar viel (na zeer laconiek verdedigen) dat er weer met angst achterin rondgespeeld werd. Je weet dat je Heracles gewoon aankan, maar dat vertrouwen was er in de eerste helft niet.
 
jeroennn04
 
1
27 oktober 2018 om 22:48
Leuke 2e helft gezien. Ook eerste kwartier vd 1e helft was goed. Jammer dat het maken van goals zo lastig blijft voor PEC. Gelukkig de achterstand nog om kunnen buigen, maar de 3 punten zouden meer verdiend zijn mi. Maar ja, dan moet je wel scoren.. Jammer!
 
038azesletters
 
4
27 oktober 2018 om 23:13
Begonnen aardig eerste 10 minuten, daarna was het toch dik 45 minuten matig. Denk dat we toch wat meer verdienden uiteindelijk, heracles viel wel wat tegen als je ziet waar ze staan (makkelijk schema gehad wellicht?). Iig blij dat we de zware reeks achter de rug hebben. In principe alleen ajax nog van clubs die normaal gesproken in het linker rijtje zitten.