Icoon getipt voor Feyenoord: 'Dat helpt waanzinnig, kijk maar naar Ajax'
Vrijdag, 29 maart 2019 om 12:54

Martin van Geel maakte deze week bekend dat hij na dit seizoen stopt als technisch directeur van Feyenoord. De sportbestuurder merkte dat er veel negativiteit rond zijn persoon speelt en dat het daarom beter is om plaats te maken. Rob Baan verbaast zich over de gang van zaken. "Is er wel nagedacht wie hem nu moet opvolgen?", stelt hij in gesprek met de NOS.

"Een betere oplossing was geweest om Van Geel een jaar te laten zitten, zijn opvolger al te benoemen en die in te werken", vervolgt Baan, die van 1998 tot en met 2003 technisch directeur was bij de Rotterdamse club. "Ik hoor vaak dat Dirk Kuyt op termijn de gedroomde hoofdtrainer is, maar misschien heeft hij dit ook wel in zijn vingers."

Commentator Arno Vermeulen zou sowieso voor Kuyt kiezen en gangbare kandidaten als Max Huiberts (AZ), Joris Mathijsen (Willem II), Ted van Leeuwen (FC Twente) en Henk van Stee (Sparta Rotterdam) negeren. Vermeulen stelt dat de belangrijkste eigenschap voor een td het hebben van een netwerk is. "Dan helpt het waanzinnig als je een wereldwijd bekende speler bent geweest. Kijk maar naar Marc Overmars en Edwin van der Sar bij Ajax."

"Juist omdat Feyenoord financieel beperkt is, moet de club het van die contacten hebben. Kuyt kent zelf veel mensen, maar heeft ook zaakwaarnemer Rob Jansen en diens kantoor achter zich. Als ik Jan de Jong (algemeen directeur, red.) was, zou ik geen seconde twijfelen om iets met de contacten van Kuyt, Jaap Stam (nieuwe trainer, red.) en Robin van Persie te doen."

Meer nieuws
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
0
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
26
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
11
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
37
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
FraXz
 
7
29 maart 2019 om 12:57
Van Geel neemt toch zelf deze beslissing? Hoezo dan nog een jaar wachten, daar is immers geen tijd voor lijkt mij.
 
VakF1
 
2
29 maart 2019 om 13:11
Het was niet geheel eenzijdig. Nieuwe voorzitter RvC heeft ook een aandeel in het vertek van van Geel. Als de geruchten kloppen in ieder geval
 
Japie_Krekel
 
7
29 maart 2019 om 13:21
@vakf1 die man in de RVC verdiend nu al een pluim wat mij betreft dan iig
 
FR_JC
 
17
29 maart 2019 om 13:40
JapieHet is altijd zo makkelijk om iemand af te zeiken voor de fouten die hij maakt. Steek ook eens een veer erin voor al het goeie wat hij gedaan heeft voor onze clup. Of is dat te moeilijk? Weg gaat ie toch al.
 
Japie_Krekel
 
1
29 maart 2019 om 13:50
@FR-JC hij heeft Feyenoord uit de schulden geholpen waarvoor ik hem destijds dankbaar was. het probleem is alleen dat hij Feyenoord daarna weer diep in de problemen heeft geholpen we zijn kampioen geworden wat prachtig was maar tevens ook de huidige slechte situatie inleidde omdat hij alleen ervaren spelers zonder restwaarde aantrok om korte termijn succes te boeken. helaas is er aan de lange termijn alleen nooit gedacht er staat een armoedige selectie op het veld die amper kapitaal vertegenwoordigd na de kapitaalsvernietiging van 2 jaar terug, er is geen geld in kas en onze jeugdspelers stagneren in hun ontwikkeling omdat hij Jong Feyenoord in de Jupiler League niet nodig vond. tel uit je winst! uiteindelijk is het ook niet alleen Van Geel zijn schuld. Feyenoord had hem al veel eerder moeten vervangen want hij heeft veel te lang door mogen aanmodderen en nu zitten we zwaar in de problemen daardoor. zijn vertrek komt 2 jaar te laat
 
FR_JC
 
10
29 maart 2019 om 14:09
@japie Uiteindelijk heeft hij veel meer gedaan als Feyenoord uit de schulden geholpen, waar hij de nodige hulp bij heeft gekregen.(o.a de VvF en een lichting spelers die verkocht zijn) Eens ben ik het met je dat de selectie die er nu staat niet zo goed is als gedacht. Aan de andere kant laat diezelfde selectie ook zien dat het er wel in zit maar dat ze het niet willen, het mentale aspect van de selectie, die is bedroevend, tel daarbij op dat Gio er niet voor heeft gezorgd dat ze het wel kunnen opbrengen, iedere week opnieuw. Dus wie is daar debet aan? Beide gaan weg, we slaan een nieuwe weg in. Maar v Geel heeft natuurlijk ook hele goeie zaken gedaan voor ons. 8 jaar lang. Ik hoef niet te omschrijven wat er ook op zijn conto bijgeschreven kan worden, toch? Eens ben ik het ook met je dat zijn ontslag / opstappen eigenlijk 2 jaar te laat is gekomen,aan de andere kant weer, we werden 2 jaar geleden kampioen, hem dan zijn congé geven, dat had nooit niemand gepikt. Alle gedane aankopen erna, ja, daar kunnen we hem schuld voor geven, 30 mln in principe weggegooid. op 2 spelers na. Voor de rest wat jouw schrijven betreft ben ik met je eens, altijd al geweest, selectie, jeugd, KKD enz. Alleen hoef je niet altijd en alleen maar af te geven, dat is wat ik bedoelde kerel. En goed achterlaten, dat gaat niet meer, dat ging niet meer, de roep om vernieuwing was harder en luider, in het stadion en er ver omheen.
 
Japie_Krekel
 
2
29 maart 2019 om 14:15
@fr_jc misschien komt het mede door zijn optreden bij de Tafel Van Kees dat ik zo kritisch ben. ik geloof echt wel dat hij zijn best heeft gedaan en het beste met Feyenoord voor heeft maar als iedereen ziet dat het slecht gaat bij Feyenoord en hij gaat daar met droge ogen zitten beweren dat alles geweldig gaat en dat alle media en supporters dus blijkbaar maar een stelletje dwazen zijn dan maak je je niet geliefd ik vond het aan de andere kant ook wel weer sneu om te zien hoe te neer geslagen hij was in dat interview waar hij uitlegde waarom hij opstapte en hoe de supporters tegen hem tekeer gingen in het stadion dat vond ik ook echt alles behalve chique. ik vind alleen wel dat het ook echt tijd werd voor een frisse wind in De Kuip. Gio heeft inderdaad ook genoeg fouten gemaakt maar is ook niet echt gezegend met een selectie waar je veel mee kan. daarom is het goed dat deze twee opstappen ik hoop alleen dat er wel een capabele TD aangesteld gaat worden nu die Feyenoord echt verder kan helpen. ik heb niet echt vertrouwen in de capaciteiten van De Jong
 
SuchSupport
 
8
29 maart 2019 om 12:57
Volgens mij moet Feyenoord juist geen copy paste beleid voeren. Dat was namelijk ook geen succes toen Feyenoord Clasie terughaalde in navolging van Ajax toen ze Tadic en Blind haalden.
 
FcExclusief
 
3
29 maart 2019 om 13:17
Clasie is nu ook niet echt een goed voorbeeld h� Die was al niet van het niveau Blind en Tadic bij z`n vertrek en die twee zijn altijd veel wedstrijden blijven spelen, ook als international. Van Persie is wel een goeie gebleken, net als Koeman destijds.
 
Bergwijn
 
18
29 maart 2019 om 13:25
Je vergelijkt dus Daley Blind die meer dan 18 miljoen heeft gekost met een Jordy Casie die is gehuurd voor heel weinig geld. Koekoek.
 
SuchSupport
 
10
29 maart 2019 om 13:38
@Bergwijn De raakvlakken zitten hem eerder in de leeftijd, de Premier League ervaring en met Blind ook een oud speler van de club die terugkeert en die ook voor Oranje heeft gespeeld.
 
JordyPA
 
1
29 maart 2019 om 14:59
Dan neem je die raakvlakken wel heel letterlijk. Blind heeft rond de 100 wedstrijden gespeeld in de PL, daar komt Clasie bij lange na niet aan. Ook qua interlands niet (62 om 17).
 
Japie_Krekel
 
1
29 maart 2019 om 13:30
@suchsupport Clasie en Ayoub zijn gehaald omdat Feyenoord geen geld meer had na de kapitaalsvernietiging van Van Geel 2 jaar terug. ik snap ook niet dat dit soort spelers zijn gehaald hoor maar ze waren gratis natuurlijk en Feyenoord gooit blijkbaar graag geld weg aan salarissen van spelers die niks toevoegen
 
sloep01
 
1
29 maart 2019 om 15:20
Van Ayoub valt het mij eerlijk gezegd tegen want ik had verwacht dat hij wel door zou groeien heeft ook weinig kansen gehad imo, was bij fc Utrecht toch een dragende speler net als Labyad maar ook hij komt er bij Ajax niet uit dus zijn het waarschijnlijk spelers voor de subtop ,
 
Japie_Krekel
 
0
29 maart 2019 om 15:55
@sloep01 ik had er niet echt veel van verwacht. Ayoub is een prima speler voor Utrecht maar ik heb er nooit top 3 materiaal in gezien
 
Ijsmuts
 
2
29 maart 2019 om 20:04
Copypastebeleid? Eerder dat ajax dat voerde op dat gebied tov feyenoord. Die haalden in het verleden heitinga en ooijer terug. Ervaring, maar te zwak voor de basis en versleten. Feyenoord haalde kuijt, elia, el ahmadi en jones. Allen ervaring en toegevoegde waarde in het team. Daarna begon Ajax zich pas te roeren om spelers uit grote competities binnen te halen.
 
ninjakai
 
14
29 maart 2019 om 13:01
Hoe dom zou dat zijn zeg. FF TD spelen. Overmars heeft toch echt het een en ander zakelijk laten zien, zich bewezen als TD bij een kleinere club, voordat hij bij Ajax aan de klus begon. En zelfs toen maakte hij de nodige fouten en duurde het ff voordat hij echt presteerde.
 
Clarkkent2
 
10
29 maart 2019 om 13:17
als ik de adviezen lees van oud-Feyenoorders die ze aan Feyenoord geven, denk ik soms weleens dat ze niet het beste met de club voor hebben...kuijt als TD, doe eens normaal joh. Niks bewezen, geen ervaring, totaal niet de indruk dat ie nou zon zakelijk talent is of een mega netwerk heeft.... Laat m eerst maar eens bewijzen dat ie een jeugdploeg kan leiden voordat je m de portemonnee geeft van een miljoenenclub.
 
Arno_P
 
13
29 maart 2019 om 13:10
Gebruik maken van hun netwerken? Dan kom je uit bij clubs zoals Arsenal, Liverpool, Manchester United, Lazio en AC Milaan. Kan me haast niet voorstellen dat die clubs spelers hebben die naar Feyenoord willen komen. Een type Ted van Leeuwen zou veel beter passen in het profiel. Die kent juist wel de nog onbekende en goedkope talenten op de Europese velden. Heeft het bij Twente echt meer dan prima gedaan met een zeer beperkt budget met jongens als Unal. Feyenoord moet juist spelers zoals Jorgenson zien te vinden bij clubs zoals Kopenhagen die je voor minder dan 5 miljoen kan halen en het potentie hebben om 15~20 waard te worden als ze slagen.
 
Japie_Krekel
 
2
29 maart 2019 om 13:37
@arno_p ik ben het helemaal met je eens. Ted Van Leeuwen is een goede kandidaat met spelers als Mertens, Chadli en Bony op zijn CV en er lopen ongetwijfeld meer goede kandidaten rond. hopen alleen dat Feyenoord die ook aanstelt want die De Jong komt op mij ook niet echt als een kundig iemand over
 
SuchSupport
 
3
29 maart 2019 om 13:43
Twente zal wel gek zijn om Van Leeuwen te laten gaan. Met Van Leeuwen kan Twente weer terugkeren naar de subtop van de eredivisie en over een paar seizoenen weer een concurrent van Feyenoord worden.
 
Clarkkent2
 
3
29 maart 2019 om 13:51
ik denk dat voor spoelers, trainers en TDs van twente hetzelfde geld: als de top 3 langskomt, heeft Twentej niet veel meer te vertellen.... De tijd van Theo Janssen en Leroy Fer is echt voorbij amigo.
 
SuchSupport
 
2
29 maart 2019 om 13:56
Twente zit inmiddels op rozen voor promotie naar de eredivisie. Ze moeten hem zien te behouden voor de club. Voor Twente belangrijk om weer terug te keren naar de subtop zodat ze niet weer direct in degradatie problemen komen.
 
Voetballer 2
 
3
29 maart 2019 om 13:17
Het lijkt mij niet verstandig dat de opvolger door van Geel ingewerkt zou moeten worden. Krijgt Feyenoord hetzelfde type splelers waarvan ze al meer dan genoeg hebben. En ook lijkt het mij niet dat een persoon als Kuyt die eerst als mogelijke trainer aan de slag wil nu de funktie geven van TD. En wat voor netwerk heeft die dan?? Rob Jansen ??? Nou veel heeft die ook niet gebracht aan goede spelers.
 
Japie_Krekel
 
2
29 maart 2019 om 13:20
Kuyt heeft 0 ervaring als TD. wat we nodig hebben is een TD die een goede scouting neerzet en die een breed internationaal netwerk heeft, zodat we de miskoopcultuur bij Feyenoord achter ons kunnen laten Feyenoord moet nu eindelijk eens een keer beleid gaan voeren. ga kijken naar welke Td`s welke beslissingen hebben genomen en welke spelers die voor hun clubs hebben binnen gehaald. dan kijk je wie nog vrij is en wie recent nog heeft bewezen er kaas van gegeten te hebben en die ga je benaderen voor een eventuele functie bij Feyenoord. zo moeilijk is dat toch niet lijkt mij je stelt gewoon een profiel samen. dit budget hebben we ongeveer, deze of die TD heeft bewezen met zo een budget zijn club verder te helpen en daar gaan we snel een gesprek mee voeren
 
Adthee
 
2
29 maart 2019 om 13:56
Persoonlijk zou ik als Feijenoord zijnde een poging wagen bij Wim Jonk. Hij zal er zeker voor zorgen dat de eigen jeugd instroomt, wat toch het kapitaal van de club is en heeft wereldwijd een enorm netwerk door zijn werk voor Cruijff Football. Daarnaast is hij heel innovatief, heeft hij kunnen volgen hoe Overmars het doet en de rancune zal een drijfveer zijn om Feijenoord naar de top te brengen.
 
SuchSupport
 
2
29 maart 2019 om 14:02
Jonk gaat trainer worden van FC Volendam.Ik denk dat Feyenoord voor Joris Mathijsen moet gaan of voor de TD van Sparta.
 
Japie_Krekel
 
0
29 maart 2019 om 14:07
@adthee mee eens. die heeft bij Volendam al ooit goed werk geleverd als TD en bij Ajax uisttekend werk geleverd in de jeugdopleiding. het probleem is alleen wat @suchsupport aangeeft dat hij trainer word van Volendam
 
Japie_Krekel
 
0
29 maart 2019 om 14:10
@suchsupport Mathijssen kan ik me wel in vinden, maar doet die Van Stee het dan echt zo goed bij Sparta qua beleid? ik zeg niet perse van niet maar ik heb hem niet echt gevolgd
 
Adthee
 
1
29 maart 2019 om 15:28
Ik ga er vanuit dat Jonk een uitdaging bij Feijenoord toch zeker zal overwegen en dat Feijenoord met een nette afkoopsom Volendam tevreden kan stellen. Je moet als Feijenoord zijnde toch ambitie tonen en niet een Van Stee, die echt nergens iets gepresteerd heeft aannemen en persoonlijk vind ik dat deze functie ook voor Mathijsen veel te vroeg komt en zeker voor Kuijt.
 
London Calling
 
0
29 maart 2019 om 17:22
Als je een profiel samen gaat stellen over wie de beste kandidaat kom je in Nederland denk ik gek genoeg bij van Geel uit. Zijn selecties hebben het de afgelopen 7 jaar 3 keer beter gedaan op de ranglijst dan waar ze op basis van de begroting hadden moeten eindigen en maar twee keen minder (en dan ook nog is maar een plaats minder). Ik denk dat alleen Brands een betere statistiek kan voorleggen in de eredivisie. Van Leeuwen die her en der genoemd word in ieder geval niet. Ook is het aankoop beleid van van Geel lang niet zo slecht als je naar de cijfers gaat kijken. Aan het begin van het seizoen stond er op diverse sites een stukje over de miskopen van de top 3, daar deed Feyenoord het maar iets minder dan Ajax en Psv, maar als je naar de bedragen keek die betaald werden deden ze het helemaal niet slechter (zekerheid heb je nooit, maar als je 12 miljoen uitgeeft aan Lozano of Neres zit je gewoon in een andere categorie dan waar feyenoord in kan kijken). Uiteindelijk heeft het miskoop beleid minder met de TD te maken maar vooral veel met de vijver waar je in moet vissen.
 
ItachiUchiha
 
2
29 maart 2019 om 16:37
Het lijkt wel of Kuyt voor elke positie bij Feyenoord de gedroomde man is. Ik heb geen idee waardoor het komt, maar ik heb bij Kuyt altijd een soort onderbuik gevoel dat er geen bal van deze man klopt. Ik raad Feyenoord aan om goed te onderzoeken wie de juiste man op de juiste plek is, want van Geel heeft na een aantal goede jaren en gokjes (pelle en Guidetti) het uiteindelijk niet voor elkaar gekregen de aansluiting te vinden met Ajax. Zonde want ik had Feyenoord zeker nadat ze een jaar in de Champions League hadden gezeten nu verder ingeschat. AZ is ze dit jaar voorbij en ik ben van mening dat dit bij van Geel op het conto geschreven mag worden.
 
KritiKaster
 
1
29 maart 2019 om 17:10
Anders kunnen ze altijd Arno Vermeulen nog nemen als TD. Minstens net zo’n grote domoor.