'Ik begrijp Jasper Cillessen, maar ik wil ook alles spelen als de nummer één'
Donderdag, 2 augustus 2018 om 13:18

Marc-André ter Stegen heeft de afgelopen twee seizoenen Jasper Cillessen achter zich gehad als back-up, maar daar zou deze zomer weleens verandering in kunnen komen. De Oranje-international wil meer aan spelen toe komen en wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek uit het Camp Nou. Zijn Duitse concurrent snapt wel dat Cillessen misschien verder kijkt.

"Ik kan niet veel zeggen over Jasper. Als hij wil vertrekken, is dat aan hem. Het is een persoonlijk iets. Ik begrijp dat hij wil spelen, maar ik wil ook de nummer één zijn die alle wedstrijden speelt. Dat weet hij en de club weet het ook", vertelt de doelman in gesprek met verslaggevers. Door het vertrek van Andrés Iniesta verandert er iets binnen de hiërarchie van Barcelona en Ter Stegen wordt genoemd voor de rol van een van de reserveaanvoerders.

Wat de doelman betreft, zou het een eer zijn om ooit de aanvoerdersband te dragen bij de Catalaanse grootmacht: "Het team in zijn geheel zal de beslissingen over het aanvoerderschap nemen. Het is niet van het grootste belang, maar ik ben er trots op dat mijn naam wordt genoemd. Ik zou er ook trots op zijn als ik een van de aanvoerders word, maar het is niet zo belangrijk. We hebben geen vier aanvoerders nodig omdat we er al meer dan vier hebben."

Hoewel Ter Stegen bij Barcelona alles keept, moest hij tijdens het afgelopen WK bij die Mannschaft genoegen nemen met een reserverol achter Manuel Neuer. De doelman geeft aan dat dit niet makkelijk was: "Het was moeilijk, aangezien ik na het seizoen dat wij hebben gehad erg uitkeek naar het toernooi. Maar je moet de beslissingen van de coach respecteren. Het was moeilijk om niet te spelen, maar ik was er ook om het team te helpen, dat was het minste wat ik kon doen. Het was jammer dat we niet tenminste de kwartfinales konden bereiken, dat was ons eerste doel. En daarna wilden we het succes van vier jaar geleden herhalen. Maar dit is voetbal en soms gaat het niet zoals je wilt."

Meer nieuws
   
01:00
01:00
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
0
   
00:00
00:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
26
   
23:34
23:34
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
   
23:20
23:20
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
12
   
23:03
23:03
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
atleticofc
 
12
2 augustus 2018 om 13:23
Cillissen moet nu toch echt wel weg gaan. Hij speelt al twee jaar slechts een handje vol wedstrijden. Dan kun je wel bij Barcelona zitten, maar volgens mij is iedereen voetballer geworden om te spelen. Het enige dat hij nu doet is meetrainen bij een van de beste clubs ter wereld, en af en toe een beker wedstrijdje keepen. Ik kan me niet voorstellen dat je hier als klein jongetje van hebt gedroomd. Ja natuurlijk, wel van spelen bij Barcelona. Maar dat gaat voorlopig niet gebeuren op de bekerpotjes na. Als hij nu niet vertrekt dan vind ik hem echt ambitieloos. Mag hopen dat Koeman dat toch ook heeft aangegeven aan hem. Van je bent op dit moment nog mijn eerste keeper, maar je zal wel meer moeten gaan spelen. Anders zou ik het echt een aanfluiting vinden.
 
donerking81
 
4
2 augustus 2018 om 13:27
Cilissen verdient een mooie club waar hij lekker in de basis staat. Misschien iets voor Cocu om hem naar Fenerbahce te halen. Heb je gelijk een goede keeper dan het middelmatige wat Fenerbahce nu heeft.
 
Japie_Krekel
 
12
2 augustus 2018 om 14:08
waarom te laag? dat lijkt me uitstekend bij zijn niveau passen. iedereen doet nu opeens of Cilissen een internationale topkeeper is omdat hij iets meer dan 10 goede wedstrijden heeft gekeept in de Spaanse beker in 2 jaar tijd . Cillisen is een prima keeper voor de Europese subtop maar hij kan niet tippen aan keepers van het niveau Courtois, Lloris, De Gea, Neuer, Oblak, Alisson en noem alle wereldtoppers maar op dus de grote Europese clubs gaan niet voor hem komen
 
Baarluh
 
5
2 augustus 2018 om 14:54
Porto, als vervanger van Iker? of Valencia een optie?
 
donerking81
 
5
2 augustus 2018 om 14:59
Nou als een tussenfase, ideaal lijkt me. Kans op europees voetbal etc. Ook nog eeens een Nederlandse trainer bij die club. Muslera speelt al jaren bij Galatasaray, ook niet de minste keeper, geen wereldtop, maar wel gewoon goed.
 
BJP79
 
2
2 augustus 2018 om 18:05
Japie: Lloris is niets beter da Cillessen - Alisson gelijkwaardig aangezien ook hij nog biets heeft laten zien wat hem beter maakt (behalve hypers zoals jij). Oblak - Neuer en de Gea zijn wel beter. Maar nee Fenerbache is onder zijn niveau. Vraag me echt af of hier veel mensen iets weten van keepers. En voor jullie zelf beginnen ik ben zelf keeper.
 
Chygrynsky
 
44
2 augustus 2018 om 13:32
Nog altijd onbegrijpelijk dat Ter Stegen niet in het doel stond bij Duitsland. Ja Neuer heeft een legacy en die moet je inderdaad respecteren maar hij was bijna het hele jaar geblesseerd terwijl Ter Stegen een top seizoen had. Onbegrijpelijk.
 
_Buffalo_
 
1
2 augustus 2018 om 13:48
Als sweeping goalkeeper kent Neuer zijn gelijke niet, op dat vlak heeft die voor een revolutie gezorgd bij de verwachtingen van een topkeeper in recente jaren. Hij mag dan niet zoveel speelritme hebben gehad, ik snap wel dat Löw hem er voor deze reden wou inhouden ten koste van Ter Stegen.
 
RinusMichelss
 
6
2 augustus 2018 om 14:01
Neuet stond er gewoon weer zoals hij er bijna altijd staat. Geen onlogische keuze dus. De bondscoach heeft hem zien spelen en trainen in de aanloop naar t wk en zag dat hij op zn normaler niveau zit. Low heeft een aantal rare keuzes gemaakt, Dit vind ik er geen een van
 
Voetbel
 
6
2 augustus 2018 om 14:24
Neuer heeft het natuurlijk niet slecht gedaan. Het ligt absoluut niet aan hem dat Duitsland niet door ging. Daarnaast is Neuer ook gewoon een betere keeper dan Ter Stegen in mijn ogen. Barca bevindt zich wel in een luxe positie. Twee topkeepers en logisch dat ze beiden willen spelen.
 
MGMV
 
9
2 augustus 2018 om 14:31
Moet zeggen dat Neuer wel behoorlijk zwak en onzeker was hoor.. Is ook niet gek na een jaar niet spelen, maar daardoor had ter Stegen ook zeker moeten keepen.
 
AsRoma8
 
6
2 augustus 2018 om 15:03
Neuer deed het gewoon weer fantastisch zoals altijd en is ook het boegbeeld van Duitsland, en daarnaast ingespeeld op het team. Makkelijk te begrijpen hoor.
 
Quirento
 
13
2 augustus 2018 om 13:48
Die Poolse keeper en Perin zijn wel beter dan Cillessen, die heeft daar niks te zoeken. Roma zou een prachtige club voor hem zijn.
 
Woody2406
 
15
2 augustus 2018 om 13:53
Waaruit blijkt dan dat Cillessen steeds beter is geworden? Naar mijn idee komt hij nu echt wel tekort voor Chelsea / Juventus hoor. Zie in hem wel een keeper voor een club met niveau Roma / Dortmund / Tottenham
 
Kerzoep
 
10
2 augustus 2018 om 14:11
Zulke clubs gaan hem natuurlijk niet halen. Deze clubs hebben een topkeeper nodig en uit niets blijkt dat Cillessen dat is. Hij is niet voor niets tweede doelman.
 
Woody2406
 
1
2 augustus 2018 om 14:12
voor mijn gevoel is tottenham een veel warmere club. als hij naar chelsea gaat en het zit even tegen ligt die er zo uit. denk overigens niet dat chelsea ã¼berhaupt denkt aan cillessen bij een vertrek van courtois. hij kan zeker mee bij een club op cl-niveau, maar in mijn optiek geen chelsea/juve. in italiã« misschien roma / napoli, duitsland dortmund / hoffenheim, engeland hooguit de spurs/arsenal. we zullen zien
 
Kerzoep
 
9
2 augustus 2018 om 13:53
Op basis van wat vind jij hem goed genoeg voor een club als Juventus? Cillessen heeft de laatste jaren erg weinig wedstrijden gekeept. Bij Barcelona heeft hij een paar bekerpotjes gespeeld waarin hij het goed heeft gedaan, maar niet uitzonderlijk. Bij het Nederlands Elftal speelt hij eveneens goed, maar ook niet uitzonderlijk. Veel bondscoaches twijfelen dan ook of Zoet of Cillessen eerste keeper moet worden. Het lijkt me niet logisch dat een grote Europese club een risico gaat lopen met Cillessen, het lijkt me realistischer dat hij naar een club uit de middenmoot van een grote competitie vertrekt.
 
feye88
 
5
2 augustus 2018 om 15:00
Ik vind eigenlijk wel dat Cillessen uitzonderlijk keept als hij speelt bij Barca. Heeft meerdere malen Barca gered met geweldige reddingen en zelfs een assist gegeven. Heb niet veel met de persoon Cillessen maar als keeper kan ik hem steeds meer waarderen.
 
cabinessence
 
4
2 augustus 2018 om 14:54
@hoogindeconcen: Op basis van wat vind jij dat Cillessen steeds beter is geworden? Omdat hij met een absolute topverdediging voor z'n neus af en toe een leuk bekerwedstrijdje speelt?
 
gun$
 
0
2 augustus 2018 om 17:33
Ik denk dat het voor Cillessen het belangrijkste is om veel te spelen. En dan vooral in een sterke competitie; dus Spanje, Engeland, Duitsland, Italië of Frankrijk. Qua club zou ik dan niet al te selectief zijn. Al zullen veel kleinere clubs in Spanje, Duitsland, Italië of Frankrijk hem niet kunnen betalen. Dan zit je automatisch naar clubs in de subtop te kijken. In Engeland zou iedere club hem waarschijnlijk kunnen betalen. Transfer naar Fulham pakte destijds ook niet slecht uit voor v/d Sar. Zou ik voor Cillessen ook geen slechte keuze vinden. Speel je toch wekelijks op hoog niveau.
 
PAASCHKAAL
 
2
2 augustus 2018 om 21:05
Duidelijke situatie. Ik denk dat Barcelona echt de beste back-up keeper ter wereld heeft op dit moment. Het is echt een luxe om te weten dat je eerste keeper kan uitvallen zonder dat dat een flinke afname aan kwaliteit geeft. Alleen Milan, met Reina achter Donnarumma, heeft het ook echt heel goed geregeld. Cillessen is de afgelopen jaren enorm gegroeid bij Barcelona. Logisch ook als je dagelijks traint met Messi en consorten. Hij verricht geweldige reddingen, oogt heel betrouwbaar en zeker, voetbalt goed mee en zijn passes en trapkwaliteit zijn echt een uniek wapen waar maar weinig keepers over beschikken. Zijn assist laatst was daar het ultieme voorbeeld van. Overigens vind ik niet dat Ter Stegen een reserveaanvoerder is voor Barcelona. Een aanvoerder hoort een veldspeler te zijn vind ik, die makkelijk met andere ploeggenoten, de coach en de scheidsrechter kan communiceren. Het liefst een centrale pion als de centrale middenvelder of een centrale verdediger. Op basis van zijn status zal Messi de nieuwe aanvoerder worden denk ik. Piqué is dan mijn reserveaanvoerder: een echte strijder en leider. Catalaan in hard en nieren en een van de gezichten van Barcelona. Daarna Busquets: lijkt me, net als Messi, minder een natuurlijke leider/motivator maar wel iemand die het goede voorbeeld geeft, een echte Barcelona man en hij heeft veel ervaring. Daarna wellicht Rakitic (ligt goed in de groep heb ik het idee (was ook de favoriete ploeggenoot van Cillessen zei hij in een interview), lang bij de club, veel ervaring, spreekt veel talen), Alba (jongen van de club maar niet echt een leider denk ik) of Umtiti (jong en pas net bij de club, maar wel een centrale en belangrijke rol en heeft ook wel de uitstraling van een aanvoerder). Ter Stegen komt in die top 6 voor dus ik zou het een vreemde keus vinden voor reserveaanvoerder.
 
FilipMich
 
0
3 augustus 2018 om 09:27
Messi wordt inderdaad kapitein en busquets vice. Maar de derde en vierde wordt beslist door de spelersgroep uit spelers die zichzelf kandidaat stellen. Dat zijn tot hiertoe Pique en Mats. Of wanneer de groep toch iemand anders aanwijst. Rakitic en Coutinho zijn misschien diplomatischer dan Mats en houden zich wat meer op de achtergrond. Pique zou het heel graag worden en die verdiend het ondertussen ook. Die vierde mag van mij zelfs Suarez zijn. Je hebt Raki, Mats, Alba, Coutinho, Umtiti en Sergi Roberto misschien omwille van zn clubliefde. Hij is nu kapitein in de US toer
 
RomanoRossin
 
1
2 augustus 2018 om 21:13
Waarom wordt ter stegen reserveaanvoerder als je Messi piqué busquets, rakitic en coutinho hebt.Ik had de reactie hierboven niet gezien, maar die dekt dus al de lading
 
FilipMich
 
0
3 augustus 2018 om 09:17
Cillissen keepte heel zwak in de laatste friendly tegen Roma. Heel anders dan in die fantastische matchen in de competitie. Ik vraag me nog altijd af waarom? Transferperikelen of gewoon niet goed genoeg. Maar laat ons wel wezen: stel dat Cillissen weg wil moet je als club er wel beter van worden. En er zijn weinig vervangers haalbaar (keepers die kunnen uitvoetballen voor een beduidend mindere kost dan Jasper). Ik zou graag Cillissen behouden als hij zijn niveau dat we gewend zijn weer laat zien. Ook dat hij meer speeltijd krijgt.