'Ik ken de rivaliteit met Ajax, maar als mens vind ik dat je trots moet zijn'
Zaterdag, 27 januari 2018 om 18:36

Het is een speciaal weekend voor Erik ten Hag, die zondag met zijn nieuwe club Ajax op bezoek gaat bij zijn voormalige werkgever FC Utrecht. Op de persconferentie in aanloop naar het duel gaf de coach van de Amsterdammers al aan benieuwd te zijn naar de manier waarop hij ontvangen wordt in de Galgenwaard. Vanuit de spelersgroep en technische staf van de thuisploeg wordt verwacht dat de supporters hun oude trainer met respect ontvangen.

Volgens trainer Jean-Paul de Jong heeft zijn voorganger goed werk afgeleverd en verdient hij daarom het respect van de fans van FC Utrecht. "We hebben samen succes meegemaakt. Een bekerfinale gehaald, de play-offs gewonnen, Europees gespeeld. Ik ken de rivaliteit met Ajax, maar als mens vind ik dat je vooral trots moet zijn als een speler of een trainer van ons zo'n stap maakt", laat De Jong optekenen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat gun ik hem, maar op het veld moeten we van hem winnen."

De Jong kijkt uit naar de ontmoeting met Ajax en zijn oude collega, die eerder deze week nog langs ging bij FC Utrecht om zijn laatste spullen op te halen. "We kennen elkaar door en door. Erik is de grondlegger van onze speelstijl", klinkt het. "Van het topsportklimaat dat hij onze club heeft gebracht. Wij willen dat uitbouwen. Variatie aanbrengen. Natuurlijk is het speciaal om Erik nu te treffen, maar we zijn vooral met onszelf bezig. Ajax heeft geen verrassingen voor ons, andersom zal dat ook niet zo zijn."

Yassin Ayoub, die komende zomer naar Feyenoord verkast, hoopt dat de supporters Ten Hag een warm welkom geven. "Hij is heel belangrijk geweest voor ons en heeft de basis gelegd voor het huidige FC Utrecht", vertelt hij aan De Telegraaf. "Ik heb heel veel respect voor hem en zou het heel erg raar en jammer vinden als hij op een negatieve manier wordt ontvangen."

Ayoub heeft veel respect voor zijn oude leermeester. "Zijn grootste kwaliteit is dat hij mensen heel erg weet te inspireren", aldus de middenvelder. "Hij weet net dat extraatje uit je te halen. Een van zijn uitspraken zal ik nooit vergeten en dat is: 'Een mens kan meer dan hij denkt'. Daar ben ik ook van overtuigd geraakt. Ik ben blij en dankbaar dat hij mij de afgelopen jaren naar een hoger niveau heeft gebracht. Op een bepaalde manier heeft hij mij toch de ogen geopend."

Meer nieuws
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
2
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
19
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
11
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
RyanBabel8
 
13
27 januari 2018 om 08:41
Daar mag je toch vanuit gaan dat hij op een waardige manier wordt ontvangen? Hij heeft als trainer Utrecht veel gebracht en daar mogen de supporters hem dankbaar voor zijn. Voor nu vaart hij een nieuwe koers en dat dat bij de rivaal is, tsjah dat is dan maar zo. Ajax is nu eenmaal echt een stap hogerop. (Bijan) iedereen zou dat doen.
 
Iniestajax
 
1
27 januari 2018 om 12:02
Ik ben het daar helemaal mee eens, maar in Nederland gaan wij mijn inziens altijd belabberd om met onze voormalige helden. Als die dan tegen je spelen worden ze vaak uitgefloten, ipv trots te zijn op wat ze hebben bereikt. Het zal er wel bijhorend, maar ik vind het mooi hoe ze in Spanje omgaan met Iniesta, daar klapte elk stadion de handen blauw na het behalen van het WK. Hoe pijnlijk ook voor ons natuurlijk. Ik hoop dat ten Hag de waardering gaat krijgen voor zijn geleverde prestaties, maar ik ben er bang voor.
 
martin1967
 
15
27 januari 2018 om 08:57
Vind niet dat hij uitgefloten of uitgescholden moet worden, maar het laatste half uurtje als Utrecht met 3-0 voorstaat Zingen Ten Hag neem je rotzooi mee Ten Hag neem je rotzooi mee moet toch kunnen en de rest van de wedstrijd Jean Paul de Jong!! Jean Paul de Jong!! Jean Paul Jean Paul Jean Paul De Jong!!!!
 
Mathiesss
 
5
27 januari 2018 om 19:07
Gelukkig hoeft Ten Hag zich daar niet druk over te maken. ??
 
PS18
 
15
27 januari 2018 om 10:28
Ik mag het hopen dat Ten Hag gewaardeerd wordt bij zijn terugkeer in de Galgenwaard. De beste man heeft FC Utrecht feitelijk een stap vooruit geholpen in vele opzichten. Er is een stap hele grote stap gezet naar een topsportklimaat binnen de club, hij heeft spelers als individueel en als collectief ontwikkeld en zoals hij zelf ook aangaf (niet zozeer vanuit grootspraak maar slechts een weergave van de feiten) is er in economisch opzicht waarde gecreƫerd. Daarnaast stond FC Utrecht na jaren weer eens in de bekerfinale, zijn de play-offs gewonnen en is er een mooie campagne Europees voetbal gespeeld. Reden te meer om dankbaar te zijn voor de prestaties onder zijn leiding en Ten Hag moet de credits krijgen die hij verdiend. Het overgrote deel in de Galgenwaard zal zich niet op negatieve of ludieke wijze laten horen, verwacht ik. Maar ik ben bang dat een kleine minderheid op de Bunnikside het toch weer niet kan laten, ondanks alle oproepen van de club (fvs, Supportersvereniging, JP de Jong) om positieve steun te laten blijken.
 
Constant kante
 
2
27 januari 2018 om 11:56
Eens met De Jong. Rivaliteit, prima verder, maar ik vind het te begrijpen dat je als Ten Hag zijnde deze buitenkans om trainer te worden van Ajax moet grijpen. Zou echt slecht zijn als een dergelijke keuze wordt besmeurd met goedkoop en verkeerd clubsentiment.
 
Mr.Eko
 
6
27 januari 2018 om 15:52
Welke rivaliteit dan precies? Voor zover ik weet is dat alleen maar een eenzijdige haat/afgunst uit Utrecht-kant richting Ajax. Zelfde geldt voor Az en Den Haag. Ajax kent maar 1 echte rivaal in dit land omdat ze qua geschiedenis vergelijkbaar zijn. Andere clubs komen daar niet eens in de buurt dus kun je niet spreken van rivaliteir
 
Araman
 
2
27 januari 2018 om 18:47
Niet mee eens, uiteindelijk heeft PSV een mooiere erelijst dan Feyenoord, maar Feyenoord blijft toch wel gevoelsmatig de echte rivaal.
 
SpeedyAFC
 
3
27 januari 2018 om 19:07
Ben ik niet met je eens, ik zie PSV veel meer als een rivaal dan Feyenoord. Ik vind de wedstrijden ook veel spannender, heb vooraf ook minder vertrouwen dan wanneer we tegen eyenoord moeten spelen.
 
ILOVEBOOBS
 
1
27 januari 2018 om 20:37
Heeft PSV eigenlijk wel rivalen als bijvoorbeeld Feyenoord Ajax Vitesse NEC etc. ?
 
Araman
 
0
27 januari 2018 om 23:19
Ik ben gelijk met je eens dat PSV op alle vlakken dichterbij Ajax zit dan Feyenoord, toch als ik moet kiezen ga ik altijd voor de enige echte klassieker als voorpret en gevoel.
 
recoba_uruguay
 
2
27 januari 2018 om 18:47
Wat een zielig filmpje plaatsten jullie erbij gaan ze alleen maar overwinningen van Ajax laten zien,terwijl Utrecht de laatste jaren meer wint
 
Arwinos
 
7
27 januari 2018 om 18:52
Dat is dan ook een filmpje van Ajax TV. Dus logisch dat die liever de overwinningen laten zien.
 
voetbalfreak
 
1
27 januari 2018 om 19:04
Weinig kans dat het geheel stil blijft. Ajax is de grootste vijand van FC Utrecht en Ten Hag zit nu bij de vijand dus ik verwacht hier en door wel rumoer op de tribune.