'In de kantine van Ajax viel fronsend het woord discipline'
Vrijdag, 27 maart 2020 om 17:10

Dillon Hoogewerf tekende donderdag zijn eerste profcontract bij Manchester United. De zeventienjarige spits, die Ajax afgelopen zomer na vele jaren achter zich liet voor een kans in Engeland, maakt een goede indruk bij United, waardoor de leiding besloot de Nederlands jeugdinternational te binden. Henk Spaan is positief verrast door de ontwikkeling van Hoogewerf.

De journalist blikt in zijn column voor Het Parool terug op een wedstrijd van Hoogewerf in de B1 van Ajax in september 2018 tegen Sparta B1. Spaan meent dat de aanvaller met zijn snelheid en doelgerichte acties de aandacht trok. "In de kantine viel fronsend het woord discipline", plaatst de columnist echter een kanttekening over het karakter van de ex-Ajacied in zijn jeugdjaren.

"Een jaar later verdween Hoogewerf naar Manchester United, hoewel Ajax er volgens hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali 'alles aan had gedaan' om hem te behouden", weet Spaan. "En nu, nadat hij het uitstekend heeft gedaan bij de Onder-18 in Manchester en soms zelfs bij Onder-23 mocht meedoen, tekende hij gisteren zijn eerste officiële profcontract."

De journalist denkt dat Hoogewerf in mentaal opzicht stappen heeft gemaakt in Engeland. "Kennelijk heeft hij bij United zijn discipline op orde gekregen. Zijn voorbeeld moet Mason Greenwood zijn, een van de elf jeugdspelers die dit seizoen onder Ole Gunnar Solskjaer een kans kregen. Dit is een uitgelezen trainer voor jong talent", besluit Spaan.

Meer nieuws
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
1
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
32
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
12
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
43
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (1)

 
Tagliafico3
 
15
27 maart 2020 om 18:37
Aldus Henk Spaan de journalist. Kom dan met voorbeelden. Dit is een jongen die al op jonge leeftijd bij jeugdteams grote clubs als Ajax en Manchester United heeft gespeeld. En een jongen die zijn zusjes helpt coachen in zijn vrije tijd naast zijn al volle schema. Kom dan met voorbeelden als je hier een artikel over gaat schrijven ipv iemand op een bepaald manier af te schilderen zonder bewijs. En het is ook niet alsof Spaan hem nu dagelijks volgt bij Man Utd.