Borussia Dortmund gaat zich wederom melden bij Ajax
Vrijdag, 21 september 2018 om 09:00

De toekomst van In-beom Hwang ligt mogelijk in Portugal. De middenvelder van Daejeon Citizen uit Zuid-Korea genoot al interesse van Sporting Portugal, maar is inmiddels nu ook bij stadsgenoot Benfica in beeld. (Record)

Stanislav Lobotka wil in januari per se naar Tottenham Hotspur of Paris Saint-Germain. De in de zomer al begeerde middenvelder van Celta de Vigo wil zo snel mogelijk aan de Champions League deelnemen. (Marca)

Borussia Dortmund gaat binnen afzienbare tijd een nieuwe poging voor David Neres wagen. De Bundesliga-club ving deze zomer bot bij Ajax, maar gaat ervan uit dat een bod van circa 45 miljoen euro afdoende zal zijn. (BILD+)

Harry Maguire verlengde weliswaar zijn contract met Leicester City tot medio 2023, maar in de nieuwe verbintenis zit geen transferclausule. De club sloeg in de zomer biedingen van 67,5 miljoen euro op de verdediger af. (Daily Mirror)

Liverpool heeft nog niet met James Milner over de toekomst om de tafel gezeten. Het contract van de middenvelder, die zijn loopbaan graag bij ex-werkgever Leeds United zou willen afsluiten, loopt medio 2020 af. (Daily Mail)

Matt Grimes kan een contractvoorstel van Swansea City tegemoetzien. De middenvelder, die een aflopend contract heeft, werd eerder driemaal uitgeleend, maar is dit seizoen doorgebroken bij de Welshe club. (The Sun)

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
2
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
Futures
 
1
21 september 2018 om 09:07
Hoe komt Dortmund aan dat geld dan?
 
Zermatt_Person
 
40
21 september 2018 om 09:13
Verkoop van Dembele, Aubemayang, Yarmolenko, Sokratis, Ginter en Emre Mor. Ik zelf snap niet dat Dortmund voor Neres gaat, terwijl ze afgelopen zomer nog Malcolm konden kopen van Bordeaux voor hetzelfde bedrag, terwijl Malcolm veel beter is dan Neres.
 
blackpool
 
14
21 september 2018 om 09:14
Borussia draait een omzet van meer dan 400 miljoen euro. Maak je geen zorgen..
 
Futures
 
3
21 september 2018 om 10:15
Ja omzet is leuk, maar zegt niet zoveel over het budget om te kopen
 
blackpool
 
5
21 september 2018 om 10:40
Als je meer dan 400 miljoen euro omzet draait en je selectie heeft een waarde van ook ruim 400 miljoen zal er vast nog wel wat budget zijn voor een transfer...
 
Sanderr
 
3
21 september 2018 om 12:49
Borrussia Dortmund staat op plek 12 van rijkste clubs ter wereld Futures. Je doet net alsof het om 1. FC Köln gaat ofzo, Borrussia is gewoon een topclub met een enorm vermogen en dito begroting he.
 
Gerard13
 
12
21 september 2018 om 09:08
Ajax gaat rijken worden deze zomer, Ik zie helaas veel spelers vertrekken en er moeten ook echt optijd aankopen worden gedaan. Natuurlijk gaat er extreem veel geld binnenkomen dus het is ook mogelijk om goede aankopen te doen. De Ligt en Frenkie gaan beide voor 50 weg Ziyech en Neres beide 35 Onana en Tagliafico beide 20 Dus Overmars aankomende zomer wordt een belangrijke voor jou.
 
Gerard13
 
7
21 september 2018 om 09:12
Opstelling was niet bijgevoegd, dit is wat ik verwacht voor volgend seizoen, alleen even kijken hoe Bandé zich ontwikkelt en Labyad anders kan een van die 2 eventueel basis op de flank.
 
Constant kante
 
4
21 september 2018 om 09:27
Gerard13 Er moet een hoop aangekocht worden, als ik je opstelling zie. Waar is de eigen jeugd in jouw plannen? Op de bank? Tribune?
 
Gerard13
 
9
21 september 2018 om 09:38
5 spelers uit de eigen jeugd, Dat is het probleem als er veel jonge spelers vertrekken dan staan de opvolgers nog niet klaar. Veltman kan eventueel centraal achterin dan heb je er 6 uit de eigen jeugd. Maar je moet er als club kwalitatief niet op achteruit gaan en met deze leegloop is dat gewoon niet mogelijk met alleen eigen jeugd. 8 Basisspelers vertrekken, ervan uitgaand dat Schone en Huntelaar na dit seizoen ook niet meer goed genoeg zijn voor de basis. Nadeel is ook dat talenten als Cerny blessures hebben gekregen en daardoor ook niet het gewenste niveau zijn. En met zoveel inkomsten ben je als club ook gewoon verplicht om kwaliteit naar de supporters toe te leveren ipv te zeggen we doen een tussenjaar met jeugdspelers en steken ruim 200 miljoen in de ontwikkeling van de club.
 
theEDGE
 
0
21 september 2018 om 10:21
Je hebt Blind altijd nog en Schuurs zal toch wel een kans krijgen komend seizoen in aanloop naar het volgende seizoen. Van Leer werd genoemd als opvolger voor Onana, maar ik zou eventueel proberen om een Stekelenburg, Vormer of Ruiter dan als ervaren keeper erbij te halen. Bakker werd volgens mij al genoemd als aanstormend talent voor de linksbackpositie. Cerny, Nunelly en Kuhn zouden eventueel als mogelijke rechtsbuiten kunnen. En ik denk ook wel dat Gravenberch, Pasquali en Kotarski/el Maach volgend seizoen bij het eerste zullen zijn naast de al genoemde Nunnely en Kuhn.
 
Finalvoetbal
 
2
21 september 2018 om 11:26
Kotarski speelt nu al uitstekend bij Jong Ajax. Ik kijk er niet raar van op als hij een kans krijgt bij een vertrek van Onana.
 
carlo35
 
0
21 september 2018 om 12:35
Per Schuurs in de verdediging? Of Veltman?
 
London Calling
 
0
21 september 2018 om 13:27
Er zullen ongetwijfeld een paar spelers uit de eigen jeurd doorstromen. Maar je kan niet 6 basis spelers verkopen en denken dat je dat op kan vangen met reserves en eigen jeugd. 1 of 2 wel. Misschien 3. Maar voor de rest zullen toch aankopen gedaan moeten worden. Het is ook niet zo dat er voor de meeste posities al logische vervangers klaar staan. Meestal komt een jeugdspeler vast in de basis nadat hij eerst door blessures of schorsingen van anderen een paar keer mee heeft mogen doen of heeft mogen invallen. Dat zijn tot nu toe spelers als De Wit, Sierhuis of eind vorig seizoen Matusiwa en Ekkelenkamp. Bij de eerste twee kun je je vraagtekens hebben of ze goed genoeg zijn/worden (worden beiden 21 dit seizoen, dat wordt het toch wel een keer tijd om echt door te breken), op de plaats van Matusiwa staan Schone en Eiting al.
 
AFCA_ARJAN
 
17
21 september 2018 om 09:13
Ik denk echt niet dat overmars zoveel basisspelers in 1 zomer laat vertrekken. Ik denk dat hooguit Ziyech en De Ligt vertrekken. Daarmee pakt Ajax zo’n 80 miljoen. Overmars heeft afgelopen zomer wel aangetoond gewoon nee te kunnen zeggen en zich daar ook aan te houden.
 
Constant kante
 
9
21 september 2018 om 09:29
Ik denk dat het ook wel mee gaat vallen met hoeveel spelers vertrekken. Meestal valt het altijd wel mee. Daarnaast, er hangen forse prijskaartjes om de nekken van spelers. Dus niet iedere club kan dergelijke bedragen betalen. Alleen heb jij het over 'laten vertrekken'. Dat is erg relatief natuurlijk. Als een De Ligt echt weg wil, of Ziyech, dan zullen die uiteindelijk ook wel gaan. Of Ajax dat nou wil of niet en ondanks een doorlopend contract.
 
Scepticus38
 
3
21 september 2018 om 10:54
@afca_yiddo Je schrijft: "ik denk echt niet dat overmars zoveel basisspelers in 1 zomer laat vertrekken. Ik denk dat hooguit Ziyech en De Ligt vertrekken. Daarmee pakt Ajax zo’n 80 miljoen. Overmars heeft afgelopen zomer wel aangetoond gewoon nee te kunnen zeggen en zich daar ook aan te houden". Spelers hebben ook nog iets te vertellen, hoor. En als Ajax spelers van een vertrek weet af te houden, is dat meestal door de belofte dat de club een jaar later wel bereid is om aan een vertrek mee te werken. Het zou mij verbazen als Overmars het bij een vertrek van twee spelers weet re houden. Dan verdient hij een standbeeld. Ik denk dat als het bij 5 blijft, Ajax de handen mag dichtknijpen. Je vergeet daarbij ook dat Ajax er veel aan gelegen zal zijn om de selectie volgend jaar ook weer tijdig op orde te hebben. En dan is het dus noodzaak om spelers die perse weg willen, zo vroeg mogelijk in het seizoen te verkopen, zodat er tijd genoeg is om vervangers aan te trekken. Frenkie de Jong is na dit seizoen sowieso onhoudbaar voor Ajax, die is volgend jaar gewoon weg, er van uitgaande dat hij dat perse wil. Je kunt spelers 1 seizoen tegen hun zij vasthouden, dat dat ook een tweede seizoen gaat lukken, is een illusie. En Overmars is een uitstekende TD, maar geen Hans Klok.
 
London Calling
 
1
21 september 2018 om 12:46
2 lijkt me een beetje wishful thinking op dit moment. Maar er zullen ook geen 6 basis spelers vertrekken, tenzij er voor iedereen een absurd bod komt. De Ligt, de Jong Ziyech, iemand anders en mogelijk dat Huntelaar stopt. Daarnaast zullen er een aantal andere spelers die net niet goed genoeg zijn die (definitief) vertrekken, Sinkgraven (ja, die hebben we ook nog) S. De Jong, Cassiera, Orejuela, Johnsen, misschien zelfs Labyad wel en mogelijk ook veltman. Dan ben je toch bijna je halve A selectie kwijt. Het zal voor Overmars in ieder geval een stuk lastiger worden om goed te anticiperen en de selectie op tijd rond te hebben dan dit jaar het geval was.
 
TheBrightOne
 
8
21 september 2018 om 09:34
Over alle spelers die jíj noemt is al gespeculeerd, ook qua bedragen. Ik denk dat je met die bedragen, buiten Ziyech nogal laag zit. Er zijn reeds hogere bedragen genoemd voor de Ligt en de Jong en tel daarbij op dat meerdere grote clubs belangstelling hebben.. Voor Neres blijkt Dortmund (ok, volgens dit bericht) 10 miljoen meer over te hebben dan jij. Maar denk dat je vooral bij Tagliafico de.plank misslaat. Als je ziet hoe hij zich laat gelden de afgelopen paar wedstrijden dan is twintig miljoen ook maar een grijpstuiver. Met Onana zit je volgens mij aardig in de richting aangezien keepers over het algemeen nog minder opbrengen. Dus idd gaat Ajax volgend jaar een stuk rijker worden. Het nadeel is alleen hetzelfde als in de gestegen prijzen van de huizenmarkt, je krijgt veel meer voor je huis, maar een.nieuwe kopen is ook duurder geworden.
 
Gerard13
 
4
21 september 2018 om 09:39
Ik had overal een plus tegen achter gezet dus dit was het minimale bedrag maar voetbalzone plaats geen plusjes.
 
TheBrightOne
 
0
21 september 2018 om 10:28
Aha, dan zat je toch wel goed..
 
ricky46
 
1
21 september 2018 om 10:25
Wow 3 spelers voor 105 euro. Ik weet niet of Ajax daar rijk van wordt hoor dat is zakgeld voor mij
 
Scepticus38
 
3
21 september 2018 om 10:35
@gerard13 In het artikel waar je op hebt gereageerd, staat dat Dordmund 45 miljoen voor Neres zou overhebben en dan denk jij dat Ajax hem voor 10 miljoen minder gaat verkopen. Dat lijkt me niet heel erg logisch, niet in de laatste plaats omdat hij net zijn contract heeft verlengd en aan het einde van het seizoen nog 3 jaar vast ligt.. De Ligt en Frenkie gaan natuurlijk ook niet voor 50 weg, terwijl zo een beetje iedere topclub in ze geinteresseerd is. En Onana en Tagliafico niet voor 20. Jij hanteert Lidel en Aldi prijzen, maar de tijd dat Ajax daarmee genoegen nam, is al lang en breed voorbij, de club is tegenwoordig zo gezond dat men Albert Heijn prijzen kan hanteren.
 
Gerard13
 
1
21 september 2018 om 10:38
Ik had overal een plus tegen achter gezet dus dit was het minimale bedrag maar voetbalzone plaats geen plusjes.
 
Fortress
 
0
21 september 2018 om 12:19
Er staat hierboven dat ze 45 willen bieden en jij schrijft hier dat hij voor 35 weg mag. Ik zou eerder 55 vragen en dan proberen ergens rond de 50 minimaal te eindigen. Ben blij dat jij geen zaken doet namens Ajax anders ging iedereen voor een appel en een ei weg. Ik snap die prijzen wel als het van een jaar of 1,5 geleden was.Maar je snapt dat tagliafico na z’n 2 goals in de Champions league niet meer voor 20 weg gaat. Ziyech gaat ook nog vlammen de komende tijd en heeft net bijgetekend. Gaat ook voor meer dan 35 weg. Frankie gaat voor meer dan 50 weg want dat bood Tottenham al dus als Barca of Real hem willen hebben dan moeten ze meer bieden dan dat. Gewoon kwestie van vraag en aanbod en het maximale eruit proberen te halen conform de prijzen die vandaag de dag gevraagd worden.
 
KusH
 
6
21 september 2018 om 09:13
Pff ja .. evt succes dit seizoen zal een enorme leegloop betekenen idd. Zelfs al wordt je geen kampioen. Dan nog gaan er veel.. weliswaar voor wat nu der maar t blijft cashen dan. Zowat een de helft kan zomaar vertekken. Tis nu al kijken en zoeken naar vervanging.
 
RyanPaulssen
 
0
21 september 2018 om 10:13
Hij heeft net een nieuw contract getekend. 45 mil is te weinig. Heeft een contract tot 2022, dus ik zou hem niet voor minder dan 50 verkopen. Het is maar wat de clubs voor hem over hebben. Anders blijft hij lekker in Amsterdam.
 
slimpie2525
 
7
21 september 2018 om 10:16
Ik zou hem ook niet voor 50 euro verkopen. Thanks voor de nuttige bijdrage Ryan
 
Thiago036
 
0
21 september 2018 om 11:25
Mocht het gebeuren dat Neres vertrekt volgende zomer wat mij heel realistisch lijkt, dan kan Ajax nog altijd spelers als Zaracho, Bruno Tabata of Diego Lainez aantrekken. Zelf hoor ik nog van anderen Patrick Herrmann van Mã¶nchengladbach, maar die is best wel oud en kan alleen rennen. Als het goed is kan Noa Lang nog ook op beide flanken spelen en geen idee hoe het zit met Sierhuis maar misschien kunnen ze hem op een andere positie trainen dan spits net zoals ze Schã¶ne van rechtsbuiten op het centrale middenveldhebben gezet.
 
Barcelonajax
 
4
21 september 2018 om 10:31
Wauw zeg. Het blijft speculeren, maar Ajax kan volgend jaar zomaar eens 200 miljoen euro aan inkomsten genereren vanuit de verkoop van spelers. De Ligt voor 60 miljoen. De Jong voor 70. Neres 45, Ziyech 35 en Tagliafico voor minstens 30 miljoen. Sterker nog, dan ga je zelfs naar de 250 miljoen. Als Ajax dan gerichte aankopen doet en uiteindelijk niet meer uitgeeft dan 100 miljoen zou Ajax een winst maken van zo`n 150 miljoen. Plus eventuele plaatsing voor de Champions League groepsfase waarbij Ajax minimaal 40 miljoen euro zou ontvangen is weer extra in de kassa. Het gat tussen Psv, Ajax en de rest van Nederland wordt alleen maar groter. Helaas voor Feyenoord hebben ze in vergelijking met hun rivalen veel minder restwaarde in de selectie zitten.
 
Kilum
 
6
21 september 2018 om 10:59
Pavon 25m, Pedrinho 15m, Benedetti 10mi, Franco 8m en dan kom je een heel eind. Als Onana dan weg gaat moet je waarschijnlijk nog wel een keeper hebben. Alhoewel ik de ontwikkeling van van Leer bij NAC wel ga volgen. En als Tagliafico vertrekt moet je op zoek naar een goede links back. Edit: Als je blind links back zet. kun je op zoek naar een extra CV. Dat is waarschijnlijk makkelijker te vinden dan een nieuwe links back.
 
CR14FF
 
5
21 september 2018 om 11:41
Ik zou Pavon, Pedrinho en Benedetti zeker toejuichen! Heb je meteen 3 van de grootste talenten van Zuid-Amerika en ook nog eens spelers met restwaarde.Kotarski ontwikkelt zich heel goed bij Jong Ajax, fantastische keeper en zou hem misschien gewoon de kans geven als Onana vertrekt.Misschien als Tottenham weer aanklopt Vertonghen in de deal proberen te betrekken. En kijken wat er mogelijk is met Suarez als Barça serieus werk van De Jong gaat maken. Klinkt misschien nog wat hoog gegrepen, maar dat riep iedereen eerst ook over Tadic en Blind. Ik denk dat er met een berg geld een hoop mogelijk is.Mocht er dan echt een leegloop komen, zou je nog zoiets kunnen wegzetten:DM: KotarskiRV: MazraouiRCV: SchuursLCV: BlindLV: VertonghenCVM: GravenberchRAM: VD BeekLAM: BenedettiRB: PavonSP: SuarezLB: TadicWederom een gruwelijk team met een goede balans van talent en ervaring, met een beetje fantasie
 
Kilum
 
2
21 september 2018 om 13:11
Dat ziet er goed uit. Alhoewel ik Eiting i.p.v. Gravenberg zou doen. Verder is Vertonghen terug halen een top idee. Suarez lijkt mij lastiger. Maar daar kan Dolberg staan wanneer deze niet verkocht wordt aankomende zomer. En dan heb je een bank met Gravenberg, Schone, Huntelaar, Wober, Sinkgraven, Cerny, Pedrinho, Veltman, Sierhuis + nog wat jong talent.dat je kunt rouleren afhankelijk van wat nodig is. Lang, Nunnely, Unuvar etc. etc. etc.
 
Fortress
 
0
21 september 2018 om 12:25
Keeper van de onder 19 keepte heel aardig tegen AEK. Kan gelijk doorstromen naar het 1e mocht Onana vertrekken. Zolang die kabouter maar niet tussen de palen gaat staan. Die moet 2 x springen om van de linker paal bij de rechter paal te komen.
 
Arismo
 
0
21 september 2018 om 12:03
Frenkie Richting de 70mil. Neres 45. Ziyech 35. Mathijs 50/60. Dan zit je al op 200mil. Kan je een heel nieuw elftal van kopen. En je zo neerzetten dat je de Bayern van Nl word. Bij psv zie ik op een aantal spelers na deze bedragen niet halen uit verkoop.
 
hertogtwan
 
0
21 september 2018 om 12:33
Je moet bij sommige spelers nog wel wat afdragen ... vergeet dat niet. Neres blijft nog jaartje
 
hertogtwan
 
1
21 september 2018 om 12:32
Overmars zal niet meer dan 4 spelers laten vertrekken. Alles zal afhangen van de CL en het meedoen in het kampioenschap. Over Frenkie de Jong moet je gewoon zeggen:"Barca , 100 milj deze winter, anders staat hij in de zomer voor de hoogste bieder te koop. Rond de 60 a 70 milj. Hoe graag wil je hem. Daarnaast vertrekt Ziyech en de Ligt nog. Onana kan ook nog wel eens gaan. Voor de rest blijft alles gewoon. Schuurs speelt volgend seizoen voor de Ligt. Eiting op de Jong zn positie , van de Beek van Ziyech. Dan zal Ajax moeten kijken naar een geschikte keeper! Ajax weer 150 milj rijker.
 
wyzijnkampioen
 
1
21 september 2018 om 13:34
Volgend seizoen Stekelenburg, F. Mensah, Alderweireld en Vertonghen terughalen als internationaal ervaren spelers. Die hebben volgend seizoen allemaal nog maar voor 1 seizoen contract of zijn transfervrij. Dan nog de selectie met kwaliteitsimpulsen voorzien door Mount en Pavon (kosten samen zo'n 36 miljoen) binnen te halen. Dan is de selectie weer compleet:StekelenburgF.Mensah Alderweireld Blind VertonghenVd.Beek Schone MountPavon Dolberg TadicReserves:KotarskiMazraoui Schuurs Wober BakkerGravenbergh Eiting JensenCerny Huntelaar BandeOnana, De Ligt, Vd.Beek, Frenkie De Jong, Ziyech en Neres samen verkopen voor zo`n 250 miljoen.En ook afscheid nemen door nog overbodige spelers te verkopen als:Lamprou, Van Leer, Veltman, Kristensen, Orejuela, Sinkgraven, Labyad en Cassierra voor zo`n 25 miljoen.Voor zo`n 275 miljoen cashen dus volgende zomer!!!En voor zo`n 50 miljoen weer herinvesteren in de selectie.
 
nr22
 
0
21 september 2018 om 14:15
Ja, dit is dus reëel op fifa.
 
nr22
 
0
21 september 2018 om 14:17
Pavon en Mensah al helemaal niet reëel.. Mensah zit nog in de bloei en hoeft niet persee een stap terug.. Pavon te duur voor zijn kwaliteiten.. Alderweireld heeft nog een te hoog niveau om terug te keren.. Jantje zal heel misschien kunnen vanwege zijn uitgesproken wens om terug te komen.
 
wyzijnkampioen
 
1
21 september 2018 om 14:20
Ajax is nu kapitaalkrachtig genoeg om zulke spelers te kunnen strikken. Maar het zou natuurlijk kunnen dat er een paar toch niet haalbaar blijken. In het geval van Fosu Mensah kan Ajax dan gewoon Mazraoui blijven opstellen en in het geval van Pavon zou Ajax kunnen overschakelen naar bijvoorbeeld Pedrinho, enzovoorts. Maar het streven zou moeten zijn om te proberen om alle A keuzes binnen te kunnen halen.
 
nr22
 
0
21 september 2018 om 18:19
Kerel je bent niet serieus te nemen.