'Jong AZ-thuis is voor mij net zo mooi als Barcelona-uit, serieus waar'
Vrijdag, 14 december 2018 om 07:25

Royston Drenthe beloofde met een kampioensrap te komen, mocht Sparta Rotterdam als winnaar van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie promoveren. De linkspoot heeft na zeventien speeldagen op het op een na hoogste niveau echter nog niks klaarliggen. "Nee, nee. Wat ik al zei: eerst kampioen worden, daarna rappen."

"We hebben nog een half jaartje te gaan. Alles op zijn tijd. Eerst maar eens Jong AZ zien te verslaan. Ja toch", vertelt Drenthe vrijdag in het Algemeen Dagblad. Sparta staat momenteel tweede in de competitie, met evenveel punten als Go Ahead Eagles (35) en een punt achter koploper FC Den Bosch. Vrijdagavond speelt het team van Henk Fraser zogezegd een thuiswedstrijd tegen de Alkmaarse beloften.

Drenthe speelde in het verleden bij Real Madrid met de crème de la crème van de voetballerij en moet nu op een vrijdagavond tegen Jong AZ voetballen. Een groter contrast is bijna niet mogelijk. "Zo denk ik helemaal niet", verzekert de ex-speler van onder meer Feyenoord. "Wat ik al eerder zei: mij maakt het totaal niet uit tegen welke ploeg we spelen. Jong AZ-thuis is voor mij net zo mooi als Barcelona-uit. Serieus waar."

Technisch directeur Henk van Stee van Sparta ziet de beloftenteams liever nog gisteren dan vandaag uit de Eerste divisie vertrekken. "Ik snap dat Henk dat zegt. Bij beloftenploegen denk je toch meer aan teams die, zoals ik vroeger namens Feyenoord, met elkaar in de Shell-jeugdcompetitie spelen. Maar de situatie is nu eenmaal zo dat we tegen ze moeten spelen. We zullen alles geven tegen Jong AZ, dat gewoon een goede ploeg heeft", benadrukt Drenthe in het dagblad.

Meer nieuws
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
0
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
27
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
11
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
39
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
magikhetwete
 
6
14 december 2018 om 07:36
Heerlijk om Royston te zien genieten van het voetbal, hij zit fantastisch op zijn plek bij sparta en ik hoop dat ze promoveren. Wil hem graag tegen de Eredivisie ploegen aan het werk zien
 
Janselluf
 
9
14 december 2018 om 08:13
Meneer van Stee.... Mogen de beloften van jong Sparta dan ook uit de 2e Divisie? Want daar zitten de clubs ook niet op te wachten,om te spelen op het Kasteel is natuurlijk mooi,maar dan moet het wel vol zitten Nu zit er 1.5 paardekop,wat bij jong Almere en jong Vitesse hetzelfde is
 
multatuli
 
1
14 december 2018 om 08:25
Nu snap ik waarom Drenthe er destijds bij Real het erbij heeft laten zitten: hij wilde net zo lief tegen jong Az spelen ??. Maar serieus, hij lijkt mij wel een toffe gast die respect heeft voor elke tegenstander. Daarnaast zie je dat hij echt weer geniet van voetbal en elke wedstrijd 100% geeft. In het verleden door veel mensen in Nederland verguidlsd, maar hij verdient echt wel meer respect.