Klaassen lacht na besluit Ten Hag: 'Nee, nee, nee. Nee, ben ik niet blij mee'
Donderdag, 22 april 2021 om 21:42

Davy Klaassen had donderdag liever vanaf het eerste fluitsignaal gespeeld tegen FC Utrecht (1-1). De middenvelder van Ajax raakte zijn basisplek kwijt aan Mohammed Kudus en werd in de openingsfase van de tweede helft binnen de lijnen gebracht. Als Klaassen na afloop van Hans Kraay junior de vraag krijgt of hij blij is met een wedstrijd rust, reageert hij lachend. "Nee, nee, nee. Nee, ben ik niet blij mee."

"Ik zorg dat ik klaar ben als ik erin moet. Ik speel ook liever, maar uiteindelijk bepaalt de trainer", aldus Klaassen, die zijn invalbeurt leek op te luisteren met een doelpunt. Bij een 0-1 achterstand kwam hij tot scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Op de videobeelden leek Klaassen gelijk te staan met Mark van der Maarel toen hij werd bediend door Edson Álvarez, maar het vlagsignaal van de grensrechter bleef staan nadat videoscheidsrechter Clay Ruperti de beelden had bekeken. "Dat zien die gasten in Zeist toch ook?", vraagt Klaassen zich hardop af.

Omdat de marge tussen beide spelers binnen tien centimeter lag, werd de beslissing van de arbitrage op het veld niet overruled. In dit geval stonden Van der Maarel en Klaassen echter op de vijfmeterlijn, waardoor de beelden uitsluitsel verschaften. "Oké, die regel snap ik als er geen lijnen zijn en je het niet kunt zien. Maar je ziet hier toch die witte lijn? Ik denk: gebruik gewoon je gezonde verstand en dan zie je het. Maar dit zijn misschien de regeltjes die de mensen daar moeten volgen. Ik vind de VAR een goed ding, maar als het zo duidelijk is..."

Jan Joost van Gangelen verklaart afgekeurde Ajax-goal: 'Een bezopen regel'

ESPN legde uit waarom het doelpunt van Davy Klaassen werd afgekeurd.Lees artikel

Ajax hoopte de wedstrijd te winnen zodat de club zondag tegen AZ voor eigen publiek kampioen kan worden, verzekert Klaassen. "Dat was wel de insteek. Maar dat was niet altijd te zien vandaag." Met name in de eerste helft was het spel volgens hem ondermaats. "Ik vond dat we ons daarin een beetje lieten piepelen door Utrecht. Ze komen hier om te vechten, dat is ook een beetje hun voetbal. Daar moeten wij ons tegen wapenen met voetbal, maar we moeten er ook tot een zekere hoogte in mee en ook die strijd leveren."

Ook trainer Erik ten Hag is niet blij met het spel van Ajax in de eerste helft. "De eerste helft was onder ons niveau. Dat had twee oorzaken: de organisatie stond niet goed en we hadden een slechte instelling", analyseert hij. "Na het vieren van de bekerwinst moet je de knop weer omzetten. Dat gaat niet op 99 procent. Dan gaan we lopen klagen en dat moeten we niet doen. We moeten duels winnen, geconcentreerd voetballen en de goede keuzes maken. In de tweede helft heb ik wél een heel goed Ajax gezien."

De oefenmeester wordt tot slot gevraagd naar de opmerking van Klaassen over zijn reserverol. Dat Klaassen geen behoefte heeft aan rust, zegt Ten Hag weinig. "Dat mag, maar niemand heeft een garantie op een basisplaats. Wij hebben meer dan elf basisspelers. Zo doen we dat. Als spelers die veel op de bank zitten hun potentie laten zien op trainingen, dan moeten ze ook kansen krijgen." Klaassen verving Kudus in minuut 56. Hij begon voor het eerst sinds 21 februari (4-2 zege op Sparta Rotterdam) als reservespeler in de Eredivisie.

Meer nieuws
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
0
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
16
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
10
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
 
10
22 april 2021 om 21:47
Kudus heeft wel aangetoond voorlopig geen basis speler te zijn. Gravenberch, alvarez en Klaassen steken niet in de vorm van hun leven, maar de wissels doen het nog slechter.
 
mickey12
 
6
22 april 2021 om 21:55
Helaas maakte kudus geen goede indruk. Maar van gravenberch wordt ik de laatste tijd verre van vrolijk. Vandaag ook weer zoveel balverlies en alles gaat zo traag bij hem.
 
borrelhond
 
2
22 april 2021 om 21:56
Opzich ook helemaal niet zo heel gek dat het nu wat minder loopt. Je zit aan het einde van een kort, maar zeer intensief seizoen waarin vrijwel elke weet twee wedstrijden werden gespeeld. Kan dan wel begrijpen dat een jonge speler van 18 er dan zo langzamerhand wel doorheen zit qua energie. Team heeft een na de winterstop uitstekend gedraaid maar het is nu aan het einde helaas erg pover.
 
Selassi 020
 
1
22 april 2021 om 23:30
daarbij zit er weinig spanning op terwijl deze ploeg jonge honden juist lekker gaat op het ruiken van bloed (hoewel we dat europees gezien nog wel wat nagelaten hebben); nu is het al zo goed als zeker dat het kampioenschap binnen is dus is het lastiger om die 100 procent te verwezelijken, en als dan sterkhouders ook nog onder hun ondergrens zakken en de zeldzame bevlieging die je dan afwdwingt wordt afgekeurd; dan wordt het lastig
 
Suarez 7
 
34
22 april 2021 om 21:53
Verklaar me voor gek, maar je ziet nog steeds de extreme klasse van een Kudus wel. Hij heeft alleen totaal geen ritme, is positioneel echt zoekende en lijkt ook niet het vertrouwen te hebben van vorig jaar. Ik hoop dat we zondag kampioen worden en dat hij de laatste vier potjes alvast kan inkomen voor volgend seizoen. Heb er nog steeds vertrouwen in. Ik denk dat een 4-3-3 met de punt naar achteren overigens beter past voor zowel Gravenberch als Kudus. In potentie vindt ik hen beide beter dan Klaassen, maar natuurlijk heeft Klaassen zijn waarde bewezen en speel je die er niet zomaar uit.
 
Suarez 7
 
18
22 april 2021 om 21:56
Ik ga natuurlijk reacties krijgen als: op basis waarvan heeft Kudus meer potentie? Ik kijk dan naar de skillset: Kudus is technisch vaardig, erg beweegelijk, sterk, heeft een goede dribbel en kan scoren/assists geven. Hij startte het seizoen fenomenaal met masterclasses tegen Heerenveen en Vitesse en twee, drie goede andere wedstrijden. En dat los van de voorbereiding. Je ziet dat hij wat extra's heeft.
 
Thoreman
 
1
22 april 2021 om 21:58
Nee, dat zien we hopelijk allemaal. Maar de bal sprint er te vaak vanaf, te veel balverlies en verliest veel duels. Heeft waarschijnlijk veel te maken met de blessure, alleen spelen we geen oefenwedstrijden maar moeten die potten gewonnen worden. Helaas voor hem, maar vind dat er niet echt ruimte is voor wedstrijdritme in zulke potjes als vandaag. Je zag hoe het spel zoveel beter werd met Antony en Klaassen. Hoorde laatst Perez opperen dat er, mits corona het toelaat, wat meer focus gelegd moet worden op oefenwedstrijden voor de reserves tussen de potjes door. Als argumentatie gaf hij bijvoorbeeld aan dat Feyenoord moeite heeft spelers zoals Jorgensen/bozenik in te passen omdat ze simpelweg speelritme te kort komen.
 
Homelander
 
5
22 april 2021 om 22:21
Met een goede voorbereiding en als die topfit aan het seizoen begint zal Kudus zichzelf zeker weer in de basis spelen, geen enkele twijfel over z'n voetbalkwaliteiten. Ik denk alleen wel dat hij vaker ernstigere blessures op zal lopen door z'n manier van spelen, hij wilt te graag en zet overal z'n been tussen zelfs wanneer hij geen schijn van kans heeft.
 
Lunny
 
5
23 april 2021 om 00:54
Iedere nietsnut ziet de potentie in Kudus en ik vond hem helemaal niet zo dramatisch vandaag, je zag dat hij wat ritme miste. Ritme dat hij allang terug had kunnen hebben als Ten Hag eens wat vaker rouleert. Gravenberch mag wel ff plaats nemen op de bank, volgens mij zit hij er helemaal doorheen en anders uit vorm.
 
toonvs
 
2
22 april 2021 om 22:09
Hoe oud is kudus mag hij nog in jong Ajax spelen. Als dat zo is laat hem daar ritme op doen.
 
SilverFront
 
3
22 april 2021 om 22:33
Zondag gewoon winnen van AZ, dan ben je gewoon kampioen, zei het officieus wegens het doelsaldo. Dan kan Kudus prima erna nog 4 wedstrijden spelen in het 1e.
 
FCBogarde
 
4
22 april 2021 om 22:33
Waardeloze beslissing van Ten Hag. Eerst het kampioenschap, daarna kun je meer rouleren. Voor mij blijft Ten Hag geen toptrainer. Ik hoop dat hij naar Eintracht vertrekt en dan mag Bosz terug naar Amsterdam!
 
SilverFront
 
22
22 april 2021 om 22:34
Ik ben als Ajacied altijd fan geweest van Bosz, maar je kunt toch niet ontkennen dat Ten Hag een betere trainer is? Bosz moet nog altijd leren hoe hij het achterin dicht moet houden. Dat waren dan soms leuke wedstrijden voor de neutrale kijker, maar als Ajacied zat je ook zelden gerust op de bank omdat de verdediging juist nooit goed stond. Vooral in Europa heeft Ten Hag wel laten zien dat dat enorm belangrijk is.
 
DavidKlaver
 
0
23 april 2021 om 15:21
Ik denk dat we heel blij en trots mogen zijn met zo een goede trainer bij Ajax. Zolang hij er is moeten we er van genieten dat we alleen naar het maximale streven in alle competities. De cijfers die we onder hem halen zijn ongeƫvenaard: Ten Hag 162 wedstrijden 2,31 punt per wedstrijd Bosz 56 wedstrijden 2,13 punt per wedstrijd Van Gaal 281 wedstrijden 2,22 punt per wedstrijd Bron: transfermarkt.nl
 
FCBogarde
 
0
23 april 2021 om 20:05
Moet je eens kijken waarmee Van Gaal speelde. Hoofdzakelijk uit eigen opleiding. Onder Bosz werd er al meer geinvesteerd oa Ziyech - Davinson Sanchez - Cassierra maar waren het hoofdzakelijk doorgebroken jeugd. Ten Hag mag helemaal de big spender uithangen met Klaiber - Haller - Alvarez - Antony - Klaassen - Martinez etc Wat er onder Van Gaal gebeurde is bekend Maar onder Bosz werd er ook fantastich gepresteerd met veelal goed voetbal. Onder Ten Hag vind ik het allemaal nog een tikje minder ondanks dat er dit seizoen de dubbel gepakt gaat worden. Maar goed, dat is mijn beleving. Ik hou meer van pressievoetbal ipv controle