Koeman is 'echt boos': 'Het meest pijnlijk is het tweede doelpunt'
Maandag, 10 september 2018 om 08:22

Ronald Koeman baalt van de nederlaag van het Nederlands elftal, maar is tevreden met de manier waarop zijn spelers veerkracht toonden tegen Frankrijk. "Wij zijn op de goede weg. En dat hebben we vandaag bij vlagen laten zien", aldus de bondscoach voor de camera van de NOS.

Volgens Koeman heeft het Nederlands elftal weer 'kleur op het gezicht': "Maar we moeten ook een aantal dingen verbeteren om mee te kunnen op het hoogste niveau." Vooraf had Koeman logischerwijs niet gedacht dat Frankrijk weggespeeld zou worden: "Je speelt wel tegen Frankrijk, dus je kunt niet verwachten dat je hier negentig minuten de baas bent op het veld."

"In de eerste helft speelden we met te veel respect voor de tegenstander. Maar als we gaan voetballen, dan kúnnen we ook voetballen. Dat zag je in de tweede helft." Oranje kwam op gelijke hoogte via Ryan Babel, na een voorzet van Kenny Tete. Memphis Depay was later dicht bij de 1-2, maar de aanvaller mikte in het zijnet.

Olivier Giroud bezorgde Oranje met een knappe volley de nederlaag. "Daar ben ik echt boos over. We verliezen door eigen fouten. Het meest pijnlijk is het tweede doelpunt. Dan moet je de spits verdedigen en het schot eruit halen", aldus Koeman. Van de zes wedstrijden als bondscoach heeft de oud-verdediger er nu twee gewonnen, van Portugal en Peru.

Meer nieuws
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
0
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
24
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
10
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
34
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (76)

 
RamonDore
 
14
10 september 2018 om 08:40
Ja onze verdediger van 80 miljoen was daar te laks! En Memphis moet die bal die hij in het zijnet schiet afleggen op naar ik meen babel. Verder echt genoten van frenky (wie niet) en Pröper die liepen heerlijk te voetballen en in de tweede helft ook Wijnaldum. Er zit echt wel muziek in en alles onder deze absolute toplanden zal nl weer gaan winnen.
 
fred-manred
 
11
10 september 2018 om 08:59
Ik zou zo graag fan van m willen zijn. Hoe hij dat duel ingaat is gewoon aanvoerder onwaardig. Halve bak is gewoon soms. Alsof ie bij zo’n duel denkt; “die gaat toch wel naast”. In de PL overkwam het hem vorig seizoen ook een paar keer. Zit geen vuur in Van Dijk. Zachtaardig buiten en binnen het veld. Moet echt anders met hem.
 
buitenspelval
 
23
10 september 2018 om 09:03
Van Dijk had enkel oog voor de situatie met de bal en had geen flauw benul waar de statische Giroud stond. Echt amateuristisch verdedigd. Een afmaker als hij moet je kort dekken en ‘voelen’ als mandekkerGiroud stond op een ruime halve meter van hem en kon zonder ook maar een strohalm in de weg te worden gelegd met zijn voet de bal voor hem wegnemen. Het leek alsof Van Dijk niet eens wist dat hij zo dicht op hem stond. Inderdaad erg pijnlijk om te zien en een totaal onnodige tegengoal. De Vrij is wat dat betreft veel rücksichlozer en kordater in zulke situaties. Ik verbaas me dan ook, hoe er wordt afgegeven op Blind, die het soms tegenover een snelle en tecnische alleskunner Mbappé logiserwijs moest afleggen, zoals vele verdedigers door hem in de luren worden gelegd, maar deze onnozele, halfslachtige en lakse dekkingsfout van Van Dijk, die bepalend was voor het verlies, in zijn algemeenheid door de vingers wordt gezien.Het apathische, slappe hap ingrijpen van Van Dijk wordt met de mantel der liefde bedekt. Meten met twee maten is het ten opzichte van een jongen als Blind.
 
XAJAcfa
 
7
10 september 2018 om 09:17
Van Dijk was echt dramatisch, net als de vorige reeks interland wedstrijden. Wat een verademing is dan De Ligt die is nu al veel beter dan Van Dijk. Aanvoerder onwaardig overigens, heb hem niet gezien geeft niets aan in het veld wat heb je er dan aan. De Vrij is een betere optie op dit moment in het centrum van Van Dijk.
 
chocoladehaan
 
39
10 september 2018 om 09:30
nu kijk je wel door een rood-witte Bril xAJAfca, van dijk is en blijft een klasse apart en greep in een 1-tegen-1 duel tegen mbappe ijzersterk in, terwijl hij heel veel ruimte in zijn rug liet. De ligt is goed maar beter dan VVD is hij zeker nog niet.
 
WillemHolder
 
24
10 september 2018 om 09:53
De Ligt beter dan van Dijk... ik zag eerst je naam niet, maar toen ik dat las keek ik snel of je iets van Ajax in je naam had en ja hoor... De Ligt is een groot talent en kan beter worden, maar die is nu echt niet zo ver. Het was even een laks moment en ik denk dat iedereen bij Giroud eventjes laks zou zijn omdat het een slechte spits is. Dat is alsnog geen goede reden en keurt de goal niet goed, maar om dan direct te spreken van dat de Ligt beter is, is wel erg optimistisch.
 
Sammerens
 
7
10 september 2018 om 09:55
Het optreden van Cillessen wordt ook met de mantel der liefde bedekt dan. Die bal komt nagenoeg recht op hem af en je mag van een beetje keeper verwachten dat hij die bal pakt. Erg zwak opgetreden van zowel van Dijk en Cillessen.
 
KEIZER!
 
6
10 september 2018 om 09:58
Van Dijk verdedigd matig klopt.. maar een beetje keeper heeft deze bal gewoon.
 
KEIZER!
 
7
10 september 2018 om 09:59
Je zou eens wedstrijden van Liverpool moeten kijken. Van Dijk is door zijn coaching een verademing vergeleken met de Vrij die nauwelijks praat.
 
BJP79
 
3
10 september 2018 om 10:18
Hahahaha Keizee zag je net ook al onzin praten in een ander topic. Als een keeper deze pakt is het echt een wereld redding en heeft het waarschijnlijk met geluk te maken. Verrassenend en hard ingeschoten van dichtbij naast de keeper reageer tijd 0. Deze had gewoon aan de zijkant al beter verdedig mosten worden en daarna door (in deze situatie) lantaarnpaal van Dijk. Tete leek wel of bang was een aanvaller aan te raken van Frankrijk geen enkele keer strak denken.
 
buitenspelval
 
10
10 september 2018 om 10:28
@SammerensKom zeg... Met een beetje wakkere, daadkrachtige centrumverdediger voor zich was Giroud nooit voorbij de man gekomen. Elke keeper rekent erop, dat zo’n bal voor zijn verdediger is. Het is schrijnend hoe kinderlijk Van Dijk zich liet aftroeven. De situatie voor Cillessen was (te) kort op hem, Giroud wist de bal met veel snelheid te verlengen en kwam links van de meebewegende keeper, die er nog en hand tegenaan kreeg, maar helaas was de bal te hard om hem nog op zo’n korte afstand te keren. Dat hij in een reflex zijn hand er nog achterkreeg, was op zich al knap. In mijn ogen was Cillessen kansloos door het slappe optreden van zijn verdediger, de korte afstand en de snelheid van de bal.
 
consy
 
3
10 september 2018 om 11:56
Lekker opportuun, had Giroud de complete wedstrijd in de tang. Kopte vrijwel elke corner weg van Frankrijk en greep geweldig in bij die 1 tegen 1 tegenover Mbappe. Kortom, Virgil heeft ondanks die kleine fout wederom laten zien hoe belangrijk hij is voor Oranje.
 
pinko
 
0
10 september 2018 om 12:54
Van Dijk is gewoon een matige verdediger. En Blind een heel slechte. Maar je moet het wel willen zien.
 
pinko
 
0
10 september 2018 om 12:57
De Ligt is inderdaad (al) beter dan van Dijk. Onbegrijpelijk dat voor die laatste zo veel geld is betaald. Redelijke verdediger, maar geen top. En stijf in de heupen...
 
buitenspelval
 
4
10 september 2018 om 13:18
@consyKleine fout? Een kapitale fout zal je bedoelen. Eentje die het verschil tussen één punt of nul punten meenemen uit Frankrijk en in het spoor blijven van de concurrentie bepaalde... Ik weet niet wat daar opportuun aan is. Van Dijk heeft nog altijd van die momentjes, dat hij net te laconiek of niet scherp genoeg is met voorzetten vanaf de zijkant. Natuurlijk had hij ook hele goede momenten in de wedstrijd, maar soms loopt hij gewoon te slapen. Dat moet er echt uit.
 
buitenspelval
 
1
10 september 2018 om 13:29
@Jayden2018Ik vraag me af of de goal een kwestie van gebrek aan wedstrijritme is. Het ging om een fractie van een seconde, dat hij er net niet genoeg kracht met zijn hand achter kon de bal werd door Giroud ook gewoon keihard ingeschoten. Normaliter had de spits ook nooit de bal mogen of zelfs kunnen inschieten. Die voorzet kwam recht op Van Dijk af, die niet scherp was en Giroud zomaar voor zich liet komen. Naar mijn idee zou praktisch elke willekeurige (top of goede) keeper hier niet op gerekend hebben en hoe goed zijn reflexen ook waren geweest, de bal had teveel snelheid en was knetterhard.
 
buitenspelval
 
3
10 september 2018 om 13:43
@pinkoIk vind Blind ook geen geboren, pure verdediger, maar een slechte is ook zwaar overdreven. Een (driemans-)verdediging moet compementair aan elkaar zijn met ieder zijn specifieke rol in het geheel. Blind is degene die van achteruit moet opbouwen en kan rederlijk verdedigen. Zoals vroeger (zonder ze te willen vergelijken qua kwaliteit) De Boer of Rijkaard ook zo’n taak hadden.Om die reden kiezen vele coaches ook voor Blind achterin en heeft Ajax een recordbedrag voor hem afgetikt. De samenwerking tussen De Ligt, Van Dijk en Blind is bij tijd en wijlen nog broos en onwennig en niet geheel foutloos, maar kan nog groeien. Dat moet je vooralsnog incalculeren naar mijn mening. Daarnaast zijn er voor het centrum voor de toekomst nog genoeg andere combinaties mogelijk met De Vrij, Aké, Hoedt, Kongolo, Bruma, et cetra
 
TurkoFaruk
 
0
10 september 2018 om 08:40
Op de spits verdedigen en het schot eruit halen, dat zijn 2 verdedigende taken. Ipv pp de spits, moest hij op de bal verdedigen, dus blokken, was er niks aan de hand.
 
TheHunterz
 
3
10 september 2018 om 09:20
Precies wat hij bij wél Mbappe deed in de tweede helft.
 
Suarez 7
 
20
10 september 2018 om 08:41
Het zijn individuele fouten die het verschil maakten. Eerst die fout van Promes en daarna net het gebrek aan scherpte bij Van Dijk en Cillessen die hem eigenlijk moet hebben. Desondanks denk ik dat Nederland op de goede weg is. Het middenveld De Jong, Propper, Wijnaldum heeft toekomst. Wijnaldum kwam minder op lage posities aan de bal en was echt ijzersterk. In de aanval en op linksback moet nog wel gepuzzeld worden, Babel en Blind kunnen echt niet en ik vind Promes vaak tegenvallen.
 
AFCAjax0164
 
13
10 september 2018 om 08:47
Ik vind niet dat je Cillesen die goal kwalijk moet nemen. Met veel geluk tikt hij die bal buiten de palen. De bal werd echter zo hard geraakt dat hij amper tijd had om de bal weg te tikken.
 
DeSteek77
 
10
10 september 2018 om 09:18
Hij heeft geen tijd om te reageren, omdat je die bal niet op goal mag verwachten uit die specifieke situatie. Het was duidelijk een bal voor van Dijk, maar die liet zich simpel aftroeven door een matige spits. En dan komt die bal hard en onverwacht op doel. Nee als een keeper een doelpunt verweten mag worden in deze wedstrijd, dan was het toch de keeper van Frankrijk.
 
matthewole
 
14
10 september 2018 om 10:35
Haha, een keeper die de bal niet op goal verwacht. Dat dit een moeilijke bal is dat begrijp ik maar als er een voorzet wirdt gegeven moet de keeper altijd verwachten dat de bal op goal komt ongeacht wat de verdediger fout of goed doet
 
Kevin1989
 
4
10 september 2018 om 11:24
Ik vond het geen blunder van Cilissen gisteren maar ook niet super sterk gekeept. Ik weet zeker dat wanneer Zoet op het goal stond het ook door verschillende mensen als een grote blunder wordt gezien. Zo gebeurt dit nu ook bij Cilissen. Leuk zo’n gekleurde bril. Onderaan de streep moet je gewoon concluderen dat we prima keepers hebben in het NL elftal maar ook niet meer dan dat. Degene die zeggen dat Cilissen met kop en schouders boven Zoet uitsteekt kan ik ook niet serieus nemen. Misschien een streepje voor maar meer niet (zoals Koeman ook bevestigd). Ben jaloers op landen zoals Slovenië; gewoon Jan Oblak en Handanovic
 
AFCAjax0164
 
7
10 september 2018 om 08:45
Maar het gaat alleen maar over Blind. Hij wordt er altijd als eerste uitgepikt om beoordeeld te worden. Het begint wel beetje op een heksenjacht te lijken. Vond hem in de 2e helft helemaal zo slecht nog niet spelen. Paar gevaarlijke voorzetten en positioneel sterk verbeterd tov de 1e helft.
 
Freshzone
 
29
10 september 2018 om 08:59
Omdat Blind een dramatisch slechte speler is mischien? Alleen Ajax supporters lijken Blind nog steeds een goede speler te vinden ofzo. Ik snap niet eens waarom die bij de selectie zit, laat staan op het veld staat.
 
AFCAjax0164
 
10
10 september 2018 om 09:05
Als 4 a 5 bondscoaches Blind toch bijna altijd opstellen, wie zijn wij dan om het in twijfel te trekken? Denk je nou echt dat vader Blind als een maffioso speeltijd eist, voordat er koppen gaan rollen?
 
buitenspelval
 
16
10 september 2018 om 09:28
Niet omdat Blind een dramatisch speler is, wat hij ook zeker niet is, maar omdat Blind een aimabele, rustige jongen is, die niet zo snel op de voorgrond treedt en liever zijn voeten laat spreken, i.p.v. zijn mond. Dat maakt hem een makkelijke pispaal om op af te geven.Blind is tactisch sterk, heeft een mooie techniek en fijne trap, laat ander spelers beter spelen en heeft een ijzersterke metaliteit. Ik zag hem gisteren geregeld goed ingrijpen, maar de enkele keren dat hij Mbappé even uit het vizier had, tellen blijkbaar zwaarder voor velen.Daarnaast heeft die jongen zijn naam en afkomst niet mee, hij zal voor velen misgunners altijd het zoontje van en een Ajacied blijven. Vergeten is ook, hoe hij voordat hij vertrok naar Manchester, Voetballer van het jaar was in Nederland. Geheel op eigen kracht.
 
toss
 
3
10 september 2018 om 09:52
Hij wordt echt niet afgekraakt omdat het een lieve zachtaardige jongen is en wanneer hij zijn voeten echt zou laten spreken zou hij helemaal niet afgekraakt worden. Al zijn velen wel wat hard in hun oordeel maar dat geldt niet alleen voor blind. Meerdere spelers krijgen het te verduren. ach ieder kan zijn mening kwijt op social media en een mening wordt al snel een hype of trant wanneer iedereen volgt en blijft herhalen, dan wordt het groter. Hopelijk blijft Koeman gewoon rustig en heeft hij vertrouwen in zijn keuzes.
 
buitenspelval
 
11
10 september 2018 om 10:01
AFCAAjax0164: ‘Maar het gaat alleen maar over Blind. Hij wordt er altijd als eerste uitgepikt om beoordeeld te worden.’Freshzone: ‘Omdat Blind een dramatisch slechte speler is mischien?’@FRTorresMijn reactie is op de vraag waarom hij er altijd als eerste wordt uitgepikt en het altijd maar over hem gaat. Waar heb ik (of de twee eerder geciteerden) het specifiek er ‘afgekraakt worden’? Dat je enkel het woordje ‘aimabel’ eruit licht en uit de context trekt, vind ik wat makkelijk. Dat hij een aimabel persoon is, is een ook maar constatering. Rustige, aimabele personen, die niet zo op de voorgrond treden en hun mond niet snel roeren, zijn vaak een gemakkelijke prooi voor de massa. Blind maakte fouten ja, maar o.a. Tete, Van Dijk maakte ook cruciale fouten. De vraagstelling was dan ook, waarom het alleen masr over Blind gaat en hij er als eerste wordt uitgepikt. Dat is naar mijn idee dus vooral omdat je van Blind geen prikkelende uitspraken en tegenspraak hoeft te verwachten in de media. Hij laat het uiteindelijk liever zien op het veld, zoals hij dat ook na zijn moeilijke beginstart destijds bij Ajax deed, dood zijn voeten te laten spreken en als voetballer van het jaar Nederland achter zich te laten.
 
buitenspelval
 
5
10 september 2018 om 10:14
@tossJongens als Blind of Veltman, teamspelers pur sang, zullen waarschijnlijk nooit het voordeel van de twijfel krijgen bij het grote publiek, elk persoonlijk foutje zal telkens uitvergroot worden als hun team verliest. Waar was de kritiek op de fout dan Van Dijk gisterenavond? Hij was verantwoordelijk voor de beslissens tegengoal. Maar over hem werd, zoals de stelling luidde, niet degene dier er als eerste uitgepikt werd om beoordeeld te worden. Verder vind ik je vertaling van een lieve, zachtaardige jongen, waar ik een aimabele, rustige jongen schreef, wel wat vrij vertaald en eveneens uit zijn context gerukt.
 
Freshzone
 
0
10 september 2018 om 14:13
@buitenspelval Als je van Dijk verantwoordelijk wil houden voor die tegengoal heb je letterlijk maar dan ook letterlijk geen verstand van voetbal, sorry. Een fout is hoe makkelijk de voorzet mag worden gegeven, als Tete er dicht opstaat komt die voorzet niet eens maar die was ook bang voor de ruimte in zijn rug net als Blind. Kan van Dijk het daar beter doen, zeker maar verantwoordelijk zeker niet. Een spits die letterlijk net voor je komt bij een voorzet en hem in 1x erin rost is geen fout. Hij staat er gewoon kort op en Giroud is net wat sneller, dat gebeurd nou eenmaal af en toe en 9 van de 10 keer gaat zo'n bal de tribune in en krijgt de verdediger complimenten dat hij er zo kort op zat. Bal gaat toevallig nu het doel in, tja pech shit happens. Dit is net zoiets als Messi je voorbij loopt met de bal, is dat een fout? Nee maar je kan dat wel beter doen. Spelers kunnen altijd dingen beter doen en waarom ik Blind eruit pik? Doe ik niet eens, heb het altijd al een voetballer van niks gevonden. Leuk voor in de Eredivisie, verder niet want hij kan niet lopen en niet springen. Ja leuk aan de bal als hij tijd krijgt maar internationaal geef je de bal aan iemand die goed kan voetballen, dan is leuk niet goed genoeg of heb jij Varane en Umtiti geweldige dingen zien doen aan de bal? Als verdediger moet je gewoon je tegenstander het zo moeilijk mogelijk maken, soms lukt dat en soms als je tegenstander redelijk kan ballen lukt dat niet. Er is geen verdediger op de wereld die elk duel wint, dat bestaat niet. Bij Blind kan je zo meerdere fouten aanwijzen in de laatste 2 wedstrijden, en ja dat waren fouten en niet omdat een tegenstander hem te slim af is maar omdat hij persoonlijk iets fout doet. Dat zijn nou fouten.
 
buitenspelval
 
0
10 september 2018 om 14:54
Waar noem ik Van Dijk degene die als enige verantwoordelijk is voor de goal dan? Omdat ik Tete niet noem en het zwakke ingrijpen bij de voorzet, wil niet zeggen dat ik zijn verantwoordelijkheid of aandeel in de tegengoal niet onderken... Nee, die voorzet had niet zo gemakkelijk gegeven mogen worden, maar kwam op de stropdas van Van Dijk als hij de voet van Giroud er niet tussen had laten komen om hem erin te rossen. Hij liep gewoon te slapen en had totaal geen oog voor zijn directe man. Dát wat de fout, Giroud was zijn directe man, daar had hij geen oog voor. Iets anders valt er niet van te maken. “We verliezen door eigen fouten. Het meest pijnlijk is het tweede doelpunt. Dan moet je de spits (!) verdedigen en het schot eruit halen", aldus Koeman’Blijkbaar heeft onze bondscoach ook letterlijk totaal geen verstand van voetbal, dat hij het ook een fout noemt. Je opmerking over mij neem ik dan ook maar aan als een subjectieve mening. Waarvan akte,Verder schrijf ik nergens dat jij er persoonlijk Blind uit zou hebben gepikt hoor. Ik weet niet waar jij dat uithaalt. Om in te haken op je idee dat er in de verdediging enkel pure verdedigers behoren te worden opgesteld, daar heb ik hier boven eerder al over gehad. Blind staat er vooral opgesteld om zijn rust en overzicht, om de opbouw te verzorgen en kan daarnaast redelijk verdedigen. Een verdediging behoort complementair te zijn met ieder daarin zijn specifiek rol. Nee, geen verdediger is foutloos, dat zal je mij niet horen zeggen. Maar typisch blijft het wel, dat bij de één meer nadruk op fouten wordt gelegd, dan bij de ander.
 
RedondoNo5
 
9
10 september 2018 om 09:05
Blind was de slechtste man aan de kant van Oranje. Opnieuw. Het is geen heksenjacht, maar puur de feiten. Het is een prima speler voor Ajax, maar niet van het niveau Oranje. Net als Vormer trouwens.
 
AFCAjax0164
 
4
10 september 2018 om 09:11
Ik denk dat je Promes en Tete vergeet. Promes raakte al helemaal geen knikker. Blind hoort ook niet op linksback. In ieder geval niet met een 4 mans verdediging.
 
ModricMagic
 
9
10 september 2018 om 09:13
Promes was nog slechter net als Strootman heeft hij er niks te zoeken. Blind maakt fouten ja maar hij deed tenminste wel wat. Promes deed letterlijk niks.
 
RedondoNo5
 
0
10 september 2018 om 09:30
Blind was de slechtste, maar Tete was ook waardeloos. De man kan werkelijk niks met een bal en de ruimte die hij krijgt. Promes heb ikook bijna niet gezien inderdaad. Babel was ook niet sterk en propper komt tegen de toplanden te kort.
 
Again
 
0
10 september 2018 om 12:12
Wie gaf de voorzet waar 1-1 uitkwam?
 
RedondoNo5
 
0
10 september 2018 om 12:15
Ben je serieus? Maakt 1 goede voorzet dat je een goede wedstrijd speelt? Heb je de wedstrijd uberhaubt bekeken? Tete staat verkeerd, verdedidgd slecht, doet niks met de ruimte en heeft een balbehandeling van een zenuwpees.
 
Geniale
 
0
10 september 2018 om 09:29
Blind kan zeker voetballen maar kan niet verdedigen. als je met hem wil voetballen zal Koeman iets anders moeten bedenken.
 
banaan69
 
0
10 september 2018 om 09:43
Blind is dan ook een héél matige speler. In de Eredivisie doet hij het overal wel prima, maar op een wat hoger niveau kan hij absoluut niet in de laatste linie staan. De enige plek waar hij van waarde kan zijn is op 6. Hij heeft een aardige passing en tactisch inzicht, maar meer niet. Wat hij gisteren liet zien, kan niet. Vooral niet voor een speler als hij die tot de 'ervaren jongens' gerekend wordt.
 
KEIZER!
 
5
10 september 2018 om 10:01
Cillessen krijgt 2 volle vuisten er tegen aan maar heeft geen tijd? Als hij zijn vingers had gebruikt ipv zijn vuisten had die hem gewoon opzij kunnen drukken.
 
BJP79
 
1
10 september 2018 om 10:22
Hahaha Keizer hou aub op heb je wedstrijd wel gezien hij gebruikte zijn uitgestrekte handen en geen vuisten. Hahahaha pleur bijna van me stoel van het lachen. Deze had alleen een keeper met veel geluk gehad want dat zou een wereldredding zijn geweest.
 
Dorgie
 
4
10 september 2018 om 08:54
Ik hoop dat Koeman dan ook eens kritisch naar zichzelf kijkt. Hoe kan je als je 2-1 achterkomt Vormer erin gooien. Heeft Koeman Janmaat soms opdracht gegeven om zodra hij in de positie komt om een voorzet te geven, dat vooral niet te doen,maar naar binnen te draaien om een nietszeggend breedte passje te geven? Boos om het feit dat je Vormer selecteerd, blijkbaar als buitenspeler en Bergwijn dan maar thuis laat? Als Koeman daar niet boos om wordt, ontbreekt deze man wel enige zelfreflectie!!!
 
NUFC_U2
 
0
10 september 2018 om 09:13
Maar Bergwijn was toch geblesseerd geweest....
 
RedondoNo5
 
0
10 september 2018 om 09:02
Natuurlijk was van Dijk niet scherp genoeg bij de 2-1, maar kijk ook even waar Tete staat. Hij staat helemaal verkeerd.
 
BJP79
 
4
10 september 2018 om 10:25
Hehe eindelijk iemand die opgelet heeft. Tete staat te slapen , van Dijk had wel wat scherper gekund en de enige die niets aan deze goal kon doen was Cillessen. De bal zo had van dichtbij naast hem zou hrm helderziend gemaakt hebben als hij deze gehad had.
 
matthewole
 
0
10 september 2018 om 10:40
Dat klopt zeker. Bij de 1ste goal kan er nog ern voorzet worden gegeven. Deze bal had geblokt moeten worden en dit had ook zeker gekund. Ik meende ook dat dit tete was maar weet dit niet zeker meet. Ik miste gisteren wederom over mijn lijk mentaliteit bij een asntal spelers. In bal bezit was het goed en ging steeds beter.
 
Musi26
 
1
10 september 2018 om 11:37
Tête staat altijd fout. Dit is een van de redenen waarom ik hem bij ajax niet in de basis wilde hebben. Zijn geweldige ingrepen waren namelijk altijd correctie ingrepen.
 
RedondoNo5
 
0
10 september 2018 om 11:41
Daarom vind ik het juist vreemd dat niemand het er over heeft. Alle schuld wordt bij van Dijk neergelegd terwijl Tete dit allemaal inleid. Vind Tete echt waardeloos zoals hij nu speelt.
 
Musi26
 
1
10 september 2018 om 12:18
Niemand heeft het bijna over v dijk. Tete zat inderdaad fout, maar van dijk liet zich als een klein kind opzij zetten. Niet de eerste wedstrijd trouwens. Ik ben geen fan van Janmaat, maar ik zie hem liever op rb. Er wordt trouwens maar 1 persoon echt aangehaald en dat is blind. Terwijl hij niet schuldig was bij een goal en gewoon een goede 2e helft speelde.
 
NUFC_U2
 
0
10 september 2018 om 09:04
We zijn op de weg terug met Nederland. Alleen de selectie is kwalitatief te smal. Met name aanvallend hoe het niet over. Op de flanken hebben we te weinig kwaliteit of concurrentie als Depay centraal staat. Aanvallend zat er ook te weinig op de bank. Nu moest je Luuk de Jong brengen als pinchhitter en dat zegt al voldoende .... Het wisselbeleid was ook niet al te gelukkig.....
 
banaan69
 
1
10 september 2018 om 09:45
Als je in de laatste fase van de wedstrijd opportunistisch gaat spelen, is Luuk de Jong toch een uitstekende pinchhitter? Met zijn voeten kan hij er natuurlijk geen reet van, maar koppen kan hij als de beste.
 
NUFC_U2
 
0
10 september 2018 om 10:48
Als je dan geen vleugelspitsen hebt, die een voorzet kunnen afleveren heb je er nog weinig aan. Dan zouden de backs dat moeten doen, maar Blind haalt zelden de achterlijn en Janmaat liet dat in de geringe speeltijd ook niet zien... Er zit weinig diepgang in, maar dat is een trend in het hedendaagse Nederlandse voetbal !
 
banaan69
 
0
10 september 2018 om 11:46
Dat is inderdaad waar. Daarom zou ik in de slotfases tegen sterkere tegenstanders (als er wat geforceerd moet worden) ook graag spelen zoals in mijn opstelling. Dan heb je (kop)kracht, snelheid, goede voorzetten en vanuit het midden goede voetballers.
 
Holland8
 
2
10 september 2018 om 09:10
Is al de tweede keer dat Van Dijk zo een fout maakt waar een doelpunt uit komt. Slap ingrijpen was ook de oorzaak van een doelpunt tegen Italie (kwam Zaza zomaar voor m uit). Overigens begon de fout van Promes bij Blind, vervolgens kopte Promes verkeerd terug maar laat Blind weer zn mannetje lopen waardoor Mbappe zomaar vrij kan intikken. Het was niet alleen een fout van Promes maar een opeenstapeling van dom verdedigen. De fout van Promes kon nog hersteld worden door Blind.
 
ReusXI
 
0
10 september 2018 om 09:12
Blind (1e helft ontzettend slecht), de Ligt (ook echt onzeker, vooral met bal aan de voet), Wijnaldum (1e heeft zeer zwak, 2e helft ruim voldoende), Tete (1e heft zeer zwak), Promes (de hele wedstrijd abominabel. Tjah dan is het nog zonde dat je niet minimaal een punt pakt. Frankrijk speelde net als op het WK niet groots.
 
DeSteek77
 
1
10 september 2018 om 09:31
Als de scheidsrechter conform de geldende regels fluit, krijgen we een strafschop tegen 10 man en maak je 2-2. Fluit drie kwartier goed en maakt vervolgens twee kapitale blunders. Was qua spelbeeld niet verdiend geweest, maar dat is geen reden om niet te fluiten. Is al de tweede keer (kwalificatie WK 2018 thuis) dat Oranje tegen Frankrijk een penalty (toen hands) niet krijgt, waar Frankrijk met 1 doelpunt verschil wint.
 
AllejahMansi
 
0
10 september 2018 om 10:37
Bedoel je dat moment van Vormer? Vond je dat echt een penalty?
 
AFCAjax0164
 
0
10 september 2018 om 11:26
Ik vond het geen penalty. Vormer houd net zo goed vast. Dat natrappen was natuurlijk wel weer een rode kaart. Vreemd dat niemand het gezien heeft van de arbitrage.
 
Coolcat Ehv
 
3
10 september 2018 om 09:13
Slecht verdedigd maar ook slecht gekeept!! Cullissen raakte de bal nog, dan kun je hem ook wegstompen. Ik denk dat hij het niet meer gewend is om zo lang te staan? Volgende keer maar weer gewoon op de bank zitten, daar zit hij immers nu al voor het 3e jaar...
 
DeSteek77
 
11
10 september 2018 om 09:24
Als je zijn naam niet eens correct kan typen, omdat je PSV-bril opstaat, dan kun je beter niet reageren!! Die bal kwam van achter van Dijk, die dat duel niet leek te kunnen verliezen, snoeihard op doel. Je bent echt een stok aan het zoeken om een hond mee te slaan. Er is geen keeper beter of gelijkwaardig aan Cillessen, dus staat hij terecht tussen de palen.
 
Coolcat Ehv
 
0
10 september 2018 om 11:23
Jammer dat jj nooit zelf gevoetbald hebt. Dan zou je weten dat spelritme een van de allerbelangrijkste zaken is. Je zag het ook aan Tete, geen spelritme, dan komen er blundertjes net als bij Cullissen, dat weet iedere voetballer....
 
DeSteek77
 
2
10 september 2018 om 14:17
Jammer! Ik heb meer dan 25 jaar gekeept. Dan snap je dat spelritme voor een keeper veel minder belangrijk is dan voor een veldspeler. Cillessen krijgt het vertrouwen van alle voorgaande bondscoaches. Waarom is dat niet duidelijk genoeg? Nou vond ik Tete ook dramatisch, maar zijn assist was fraai na een uitstekende actie (een-twee) langs de zijlijn. Niet dat dat maakt dat hij goed speelde, maar hij maakte wel iets goed. Dat in tegenstelling tot Blind, die naast zijn uiterst belabberde spel ook een riante kans op een assist verprutste. Althans, zo zie ik het.
 
ModricMagic
 
2
10 september 2018 om 09:14
Wat doet die Promes nog bij het Nls elftal? Net als Strootman is Promes ook elke interland ontiegelijk slecht. Dribbelt niet, doet niets en dwaalt een beetje rond. Doe dan een Kluivert ofzo die wel iets wilt doen.
 
Jashhh
 
0
10 september 2018 om 09:16
Even los van fouten in de verdediging, als je als spits als Giroud zo een goal kan maken ben je een typische centrumspits die altijd moet spelen. Nederland speelt terecht niet meer met zo een spits omdat onze centrumspitsen dat extra`s niet meer hebben. Uit het recente verleden had alleen Van Nistelrooy dat. Luuk heeft dat niet. Dost had dat ook niet. Huntelaar had het ooit, maar allang niet meer. Janssen had misschien wat potentie daarin maar is er nooit uitgekomen. Tot de tijd dat je weer zo iemand hebt moet je tegen toplanden altijd met alleen Babel en Memphis spelen. Andere types maar bruikbaar in de counter. Tegen zwakke landen kan Promes erbij of alsnog Luuk in de punt.
 
HansVermeulen
 
0
10 september 2018 om 10:27
Hoezo krijgt van Dijk de schult van de laatste goal. Volgens mij stond Tete veel te ver van zijn man en had hij de voorzet er al uit moeten halen. Dan draait hij ook nog weg voor de bal als een klein kind die bang is voor de bal. Bij de Dtjes leer je al dat de voorzet eruit gehaald moet worden. Die bal had nooit voor de goal mogen komen. Was was Tete slecht. Pffff
 
Coolcat Ehv
 
1
10 september 2018 om 11:26
De 2e tegengoal was een typische fout van de bankzitters Tete en Cullissen!! Maar ja, dat krijg je als je voetballers zonder spelritme opstelt. Koeman, niet meer doen, dan wint Oranje weer....