Kranten analyseren Oranje: 'Een van grote winnaars van komst Van Gaal'
Zaterdag, 9 oktober 2021 om 07:10

Het Nederlands elftal zette vrijdag een stap richting het WK van 2022 in Qatar. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal boekte in Riga een moeizame zege op Letland, terwijl concurrenten Turkije en Noorwegen in Istanbul met 1-1 gelijkspeelden. Met nog drie speelronden te gaan heeft Nederland nu twee punten voorsprong op nummer twee Noorwegen en een veel beter doelsaldo. De kranten in Nederland zijn het er zaterdag over eens: het duel op Letse bodem was een verplicht nummertje, maar wel een met een goede afloop.

'Oranje flets in Letland', zo staat er boven het wedstrijdverslag van De Telegraaf. Valentijn Driessen concludeert dat Nederland goede zaken heeft gedaan in Letland richting het WK, maar dat de focus ontbrak voor een doelpuntenfestijn. Bij de openingsgoal van Klaassen gingen de gedachten bij Driessen terug naar maart van dit jaar, naar de eerste confrontatie met Letland. "Onder leiding van bondscoach Frank de Boer kreeg Nederland toen liefst zestien corners te nemen. De ploeg scoorde een rendement van 0,0 (!). De staf en spelers waren bekend met deze dramatische statistiek en dus werd afgelopen week geoefend op hoekschoppen", zo schrijft de chef voetbal van het dagblad.

Meer: Koeman: ‘Hun belang voor het team is reden om ze niet af te schrijven’ | ‘Moeten we wel naar het EK met het Nederlands elftal? Ik zou gewoon afbellen’

"Louis van Gaal bekende zelfs dat zijn internationals met een eigen variant op de proppen waren gekomen. Of het zo moest zijn: de eerste de beste corner was meteen raak voor Oranje. De Letten stonden erbij en keken ernaar. Memphis Depay slingerde de bal hoog voor en Klaassen schoot hem in een keer uit de lucht met een halve volley langs de verbouwereerde goalie Roberts Ozols." Driessen zag hoe Oranje vervolgens de focus verloor en aanviel zonder een vuist te kunnen maken. "Tot opluchting van iedereen bij Oranje misten de Balten de koelbloedigheid om de kansen af te maken, al moet worden gezegd dat de omschakeling aan Nederlandse kant prima voor elkaar was."

Het gevoel van een tussendoortje
Het Algemeen Dagblad heeft 'Net goed genoeg' met grote letters op de voorpagina staan en 'Voldoende, maar dat is het ook wel' boven het wedstrijdverslag. "Een krappe 0-1 op een sfeerloos hobbelveld. In veel opzichten was het typisch een interland tegen een voormalige Sovjetstaat, bepaald geen wedstrijd voor de eeuwigheid, bovenal een verplicht nummertje", stelt Sjoerd Mossou. "Maar de zege bracht Oranje wel weer wat dichter bij het hoofddoel: kwalificatie voor het WK in Qatar."

"Het Nederlands elftal moest zich negentig minuten lang zien op te laden in zo ongeveer de minst intimiderende entourage denkbaar", omschrijft hij de sfeer in de hoofdstad van Letland. "Het Daugava-stadion had niet alleen het aangezicht van een bijveld, ook het schaarse publiek keek totaal apathisch naar de wedstrijd, waardoor je stilaan het gevoel bekroop dat je naar een voorbereidingspotje zat te kijken. (...) Het Oranje-publiek klapte dankbaar na de winst, tevreden ook met het resultaat bij Turkije - Noorwegen, maar wat overbleef was toch vooral het gevoel van een tussendoortje."

Journalist Maarten Wijffels staat in zijn analyse stil bij Davy Klaassen, die bij Ajax niet onomstreden is, maar bij Oranje als eerste op wedstrijdformulier verschijnt. "Daar was-ie weer in Riga, Mister 1-0. Die bijnaam kreeg Klaassen, omdat hij bij Ajax zo vaak de maker is van de eerste goal. Bij Oranje vindt hij het net voorlopig ook makkelijk. Voorlopig is Klaassen een van de grote winnaars van de bondscoachwissel. Want bij het EK speelde hij afgelopen zomer geen minuut. Het wordt wel interessant hoe het nu verder gaat bij Ajax. Erik ten Hag krijgt een speler terug die bij hem niet onomstreden is, maar die Louis van Gaal zo'n beetje als eerste op zijn wedstrijdformulier krast."

Het is heel veelzeggend wie de beste speler van Oranje was tegen Letland

Voetbalzone deelde rapportcijfers uit aan de spelers van Oranje. Lees artikel

Grote jongens van Barcelona, Internazionale, Liverpool, Ajax en PSV
Ook bij Trouw komt de term 'verplicht nummertje' voorbij. "Vooraf was al duidelijk dat het Nederlands elftal in Letland geen interlandgeschiedenis zou gaan schrijven. Het optreden in Riga vrijdagavond tegen de nummer 135 van de wereld was een verplicht nummer waarbij elk ander resultaat dan een overwinning een blamage zou zijn geweest. Oranje had weinig te winnen en vooral veel te verliezen, spelend op een veredeld amateurcomplex voor een paar duizend toeschouwers tegen een Europese voetbaldwerg die alleen zou gaan verdedigen. Maar het lukte, zij het met de hakken over de sloot."

"Maar hoe pover was het voetbal dat een slap Nederlands elftal tegen Letland liet zien in het Daugava Stadion. De grote jongens van Barcelona, Internazionale, Liverpool, Ajax en PSV hadden de grootste moeite met spelers die vooral in de eigen zieltogende competitie (zeven clubs) uitkomen. De belangrijkste pion voorin was een spits van SC Cambuur", doelt John Graat op Roberts Uldrikis. "Natuurlijk, Nederland had bijna 75 procent van de tijd balbezit maar het ging daar rond het overvolle strafschopgebied van de Letten veel te slordig mee om. Het miste de accuratesse en creativiteit om de tweelaagse muur van de Letten vakkundig te slopen. Uiteindelijk kwam het ternauwernood goed, dankzij een doelpunt van Klaassen al in de eerste helft."

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
2
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (71)

 
 
71
9 oktober 2021 om 07:47
Ik denk dat vrijwel geen enkel ander land zo kritisch is na een overwinning. Het was echt ruk natuurlijk, maar we winnen en de 2 achtervolgers spelen gelijk, kortom, een perfect resultaat. Een wedstrijd als dit zegt verder niets. Knollenveld in een Let's bos, tegen het vriespunt, niemand heeft er zin in. Nu opladen voor maandag, dan is de echte test.
 
ModricMagic
 
12
9 oktober 2021 om 08:09
Inderdaad. Je kan niet altijd top spelen zoals tegen Turkije. Altijd mooi als je slecht speelt en toch wint.
 
Weef
 
20
9 oktober 2021 om 08:42
Hahaha, goede laatste zin. En tuurlijk was het niet goed gisteren maar als Depay of Gravenberch die enorme kans binnen schiet is het gewoon een standaard 0-2 en is er een hoop minder te zeiken. Er valt gewoon weinig te winnen in dit soort potten.
 
Lunatic Asylum
 
22
9 oktober 2021 om 08:48
Spelen tegen de bus is voor 99% van de teams een hele opgave. Ook deze wedstrijden zitten erbij. Een bedankje naar Bijlow is zeker gepast. Dankzij hem haal je de volle buit binnen. Snel vergeten en door..
 
Oortap
 
5
9 oktober 2021 om 09:27
Precies. We zijn altijd geroemd om onze filosofie en mooie spel, maar op 88 na zijn we altijd de eeuwige tweede.
 
Trissy
 
10
9 oktober 2021 om 09:59
@Oortap. En toen speelden we 442 in plaats van het geroemde 433 hahah.
 
El Barto
 
3
9 oktober 2021 om 10:48
Je moet wat schrijven als journalist over deze wedstrijd. Maar ben het met je eens. Dit zijn van die potjes, die moet je winnen, of het nu met goed of slecht spel gaat. Nauwkeurig analyseren wat er slecht ging, welke speler misschien beter op welke positie had kunnen spelen, allemaal verspilde tijd. Blijzijn met de 3 punten, en op naar de volgende.
 
BobMarleyAjax
 
32
9 oktober 2021 om 08:43
Het was echt niet om aan te gluren, maar overwinning is wel gewoon lekker. Overigens begin ik me om Frenkie grote zorgen te maken. Zo vaak dissonant bij Barcelona en nu ook al bij het Nederlands elftal. Gaat dit nog goed komen?
 
nederland79
 
9
9 oktober 2021 om 09:02
Hoezo, we hebben het geld al binnen ??(contractueel gezien tenmiste)
 
Thamike
 
6
9 oktober 2021 om 09:35
Best wel weer stuitend hoe men nu subkritisch is en bij andere coaches bij dit soort wedstrijden echt compleet losgaan op de coach zelf. In Nederland Maakt het best veel uit wie je bent tov hoe je het doet. Behalve als je ineens ver komt of toch er snel uit ligt.
 
Douwe Dabbert
 
22
9 oktober 2021 om 09:43
De gemiddelde cannabis liefhebber maakt zich niet zoveel zorgen Bob, althans ik niet...?? Ik vergelijk het met Bergkamp en de situatie waar hij in zat bij Inter. Die beleefde daar ook 2 "slechte" jaren en nam die vorm toentertijd ook mee naar Oranje en kreeg na iedere wedstrijd ook vele kritieken. Uiteindelijk heeft hij toch een leuke ?? carrière gehad. M.a.w, ik verwacht dat het goed komt met de Jong.
 
 
8
9 oktober 2021 om 10:09
@Bob, Zelf denk ik dat Frenkie kwaliteit en creativiteit om-zich-heen mist, waardoor zijn acties vaker doodlopen. Misschien is ook gewoon bekaf ik weet het niet, maar je hebt gelijk; het is niet Frenkie zoals we hem kennen. Dissonant vind ik zelf iets overdreven, het is meer dat ie meegaat in de algehele malaise óók bij Barca. Misschien verwachten wij gewoon teveel?
 
FR_Ronnie
 
7
9 oktober 2021 om 11:54
@pergolatie: ik vind de Jong de stoorzender van het elftal, ook bij Barca. Het gaat niet om dat hij geen kwaliteit om zich heen heeft, maar hij mist de kwaliteiten om een elftal beter te maken. Hij voegt werkelijk niets toe, ook gisteren weer, samen met Depay. Waar deeen (depay) alle risico’s neemt om maar te kunnen shinen, doet de ander (F. De Jong) werkelijk alles risicoloos en nooit iets in het nelang van het elftal. In mijn ogen kun je deze spelers missen als kiespijn, en zit daar ook de pijn bij Barca, ze zullen nooit het elftal beter maken.
 
HafRobyo
 
4
9 oktober 2021 om 12:57
Simpele voetballer meer is het niet. Voegt echt weinig toe.
 
straatvoetbal
 
10
9 oktober 2021 om 10:12
Maak je niet zo druk Bob??.. Frenkie is al even uit vorm maar hij komt er wel weer. Hij kan echt een ongelooflijk hoog niveau halen mits hij in vorm is.. daarom is iedereen ook zo extra kritisch op hem deze periode. Hij komt daar vanzelf wel weer
 
El Barto
 
3
9 oktober 2021 om 11:13
Gaat zeker goed komen met Frenkie, daar heeft die zowel de wil als talent voor. 1 analist zei het treffend 'de Jong is op z'n best als verbindingsspeler, maar met wie bij dit Barcelona moet hij verbinden?'
 
wk020
 
9
9 oktober 2021 om 11:42
En zoek het probleem maar weer bij zijn teamgenoten.
 
El Barto
 
8
9 oktober 2021 om 12:10
Yep, dat zeg ik. Frenkie is foutloos en heel Barcelona is slecht.
 
Suarez 7
 
27
9 oktober 2021 om 08:44
Ik snap nog steeds niet hoe je Guus Til en Davy Klaassen kan opstellen. Stel dan een van de twee op en kies voor een wat creatievere middenvelder. Misschien ben ik biased, maar een gigantisch talent als Gravenberch, die zich inmiddels al een kleine anderhalf jaar bewezen heeft (zelfs op het grootste podium) verkies je toch altijd boven een Til die geflopt is bij Spartak, Freiburg en nu wat goaltjes meepikt tegen vooral teams als Drita, Luzern, NEC en Willem II?
 
 
27
9 oktober 2021 om 08:47
Vond ik ook vreemd. Ze kunnen beiden prima van waarde zijn, maar samen heb je gewoon niemand op het middenveld, want ze willen naar de 16. Daarom stond Depay ook overal behalve in de spits. Gravenbergh viel overigens wel wil zo slecht in dat ik daar ook niet blij van word. Misschien Lang op rechts en Berghuis op 10.
 
Suarez 7
 
12
9 oktober 2021 om 08:51
Eens, je zag het zo druk worden! Kies dan een van twee. Gravenberch viel niet geweldig in inderdaad, maar het liep allemaal ook wel erg stroperig. Zijn enige echte andere basiskans kreeg hij als rechtermiddenvelder in een 5-3-2 (tegen Macedonie). Dit zijn nou duels dat hij vanaf zijn eigen positie kan beginnen, persoonlijk vind ik dat hij zich na het dipje van vorig jaar (na Roma-uit) uitstekend herpakt heeft. Hij speelt dit seizoen nog volwassener en in de twee Champions League-duels was hij erg goed. Dan verdien je een kans als die zich aandient lijkt me.
 
FR010FRDAM
 
44
9 oktober 2021 om 09:40
Je kunt Til zijn prestaties naar beneden praten, maar hij heeft dit gewoon afgedwongen. Gravenberch niet, hij was namelijk maanden in mindere vorm en pas de laatste wedstrijden weer wat beter. En zelfs als je Gravenbergh de kans zou geven omdat hij een groter talent is, waarom zou Til het veld dan direct moeten ruimen? Makkelijk om dat weer te roepen, maar Klaassen is 5 jaar ouder, wordt waarschijnlijk niet meer beter en is zelfs zijn basisplaats bij Ajax kwijt. Overigens deed Klaassen het gisteren aardig en ik ben het met je eens dat het teveem van hetzelfde was, maar in dat geval kon Klaassen net zo goed banken.
 
Suarez 7
 
24
9 oktober 2021 om 09:47
Ik vind dit een belachelijke reactie. Op een uitwedstrijd bij Twente na speelt Gravenberch het hele seizoen top. In de Champions League voor mij een uitblinker in beide wedstrijden en je ziet echt dat hij grote stappen heeft gezet in defensief opzicht en constant speelt. Samen met Mazraoui een van de grote uitblinkers dit seizoen. Kijk je wel Ajax of ga je blind af op de media? Als je het namelijk over Blind, Haller, Tadic of zelfs een Timber hebt dan kan ik erinkomen dat die pas na een tijdje weer terug zijn en laks begonnen, maar het middenveld Gravenberch-Alvarez stond er direct. Over het dilemma Klaassen-Til: ik zou altijd voor Klaassen kiezen omdat hij het ook laat zien in Oranje, op basis van vorm van de dag kan je er anders over denken. Maar wat een onzin over Gravenberch.
 
 
19
9 oktober 2021 om 09:50
Til dwingt het nu zeker af, maar als ik moet kiezen vind ik Klaassen toch beter en beiden te veel van hetzelfde. Gravenbergh vind ik tot dusver in Oranje echt heel erg slecht. Alsof hij te veel zenuwen heeft. Die bal die hij gisteren keihard over de zijlijn speelt is daarbij exemplarisch. Dan zie ik liever Koopmeiners op het moment.
 
FR010FRDAM
 
24
9 oktober 2021 om 09:52
Ja, ik kijk het regelmatig en ik heb Gravenbergh nog verdedigd de laatste wedstrijd in de CL. Jouw medesupporters vonden hem asn de bal niet goed genoeg, terwijl ik genoot van het feit dat hij alle duels won. Daarvoor was hij niet bijzonder in vorm. Maar als jij het zo nu uitlegt, dan is het enige verschil qua tegenstanders tussen Til en Gravenbergh de CL wedstrijd vs conference league (waar Til overigens het verschil maakte)....Waarom voel je dan de behoefte om de prestaties van Til volledig de grond in te boren? Je kunt gewoon niet ontkennen dat hij enorm goed aan het seizoen is begonnen.
 
FR010FRDAM
 
21
9 oktober 2021 om 09:54
@migi, vooralsnog zou ik wellicht ook voor Klaassen kiezen, maar Suarez doet net of Til een belachelijke keuze is, trapt zijn prestaties de grond in en schermt dan dat talent Gravenbergh de voorkeur moet krijgen. Als dat een reden is om iemand op te stellen kan Klaassen net zo goed banken, want die wordt niks beter meer
 
Suarez 7
 
5
9 oktober 2021 om 09:58
Hij is ook enorm goed aan het seizoen begonnen, maar ik plaats het in de context die het mijns inziens verdiend: het is wel tegen een Drita, een Luzern, een NEC of een Willem II. Een speler als Gravenberch is ten eerste een type dat je mijns inziens beter kan gebruiken tegen dit soort tegenstanders met zijn dribbels en creativiteit en persoonlijk vind ik dat spelers die op een hoog podium een hoog niveau halen beloond dienen te worden. Gravenberch laat het nu toch al een tijdje zien, het is niet iets van de laatste wedstrijden, hij presteert al meer dan een seizoen erg goed en heeft uitstekende wedstrijden gespeeld tegen een Liverpool, Atalanta, Feyenoord, PSV, AZ, Besiktas, Sporting Portugal. Maar het is ook maar mijn mening he, ik vind Til gewoon niet zo een bijzondere speler en acht een Klaassen (soortgelijk type) beter in de first touch en het combinatiespel. Als het aan mij ligt spelen zowel Klaassen en Til niet als het erop aankomt overigens ;-)))
 
Musi26
 
1
9 oktober 2021 om 13:17
Klaassen is zijn basisplaats bij Ajax helemaal niet kwijt. Was geblesseerd.
 
Lunatic Asylum
 
14
9 oktober 2021 om 08:50
Gravenbergh en Oranje is tot op heden geen goed huwelijk. Speelt bij de hoofdstedelingen veel beter.
 
Suarez 7
 
13
9 oktober 2021 om 08:55
De beste man heeft zeven wedstrijdjes gespeeld en is daarbij volgens mij zes keer ingevallen. Hij viel goed in op het begin en voot het EK riep iedereen om een basisplek voor hem. Tegen Macedonie speelde hij als rechtermiddenvelder in een 5-3-2 een uiterst ongelukkige wedstrijd en nu na een matige invalbeurt in een wedstrijd waarin niemand thuisgeeft trek je deze conclusie direct... Goedkoop.
 
cejay
 
3
9 oktober 2021 om 08:52
Willem 2 staat anders wel boven Feyenoord dus een ploeg die niet te onderschatten is ??????
 
Suarez 7
 
4
9 oktober 2021 om 09:26
Tegen PSV ghosten maar tegen Willem II niet. Tja, Feyenoord wint beide wedstrijden toch met 0-4...
 
Zwollenaar01
 
4
9 oktober 2021 om 08:59
Louis van Gaal heeft toch een stukkie meer ervaring in het maken van opstellingen. Zullen we dat maar mooi bij hem laten?Komt bij: ik kan me voldoende van zulke wedstrijden uit het tijdperk bergkamp/kluivert ook herinneren.voetballen tegen dwergstaatjes die met 10 man in hun eigen 16 alles staan weg te roeien zijn gewoon ruk. 0-1 is genoeg. Gauw vergeten en door naar de volgende overwinning.
 
Suarez 7
 
9
9 oktober 2021 om 09:01
Als je die eerste zin op alles hier toepast, dan heeft dit forum geen bestaansrecht. Ik vertrouw ook op Louis, maar het is niets voor niets dat hij bepaalde correcties aanbracht met zijn wissels.
 
Zwollenaar01
 
5
9 oktober 2021 om 09:04
Correcties breng je elke wedstrijd aan met wissels, met uitzondering vd wissels ivm blessure gevallen. Dat is onderdeel van het spel en heet anticiperen op het verloop vd wedstrijd.
 
Suarez 7
 
8
9 oktober 2021 om 09:07
Goed gezegd Zwollenaar, hij anticipeert op het matige spel van Til en de drukte die ontstaat in de trechter in het middem en het feit dat je wat creativiteit mist. Daarom dat je Gravenberch moest opstellen: dan had je dit kunnen voorkomen, omdat hij wel opendraait, dribbelt, wat lager staat en beter is in de korte passing.
 
Jackieboy10
 
7
9 oktober 2021 om 09:41
Maar Gravenberch speelt teveel hetzelfde als Frenkie Suarez7... Die lopen elkaar continu in de weg om de bal bij van dijk en de vrij op te halen.. Je hebt eerder een passer nodig op die plek. Iemand die juist niet dribbelt. En zo'n speler hebben we niet echt eigenlijk. Overigens zou ik Frenkie gewoon gewisseld hebben voor Gravenberch, maar goed. Qua spel in Oranje is Gravenberch nou ook nog niet echt gelukkig. Hij heeft nog niets van zijn Ajax vorm laten zien in Oranje..
 
Suarez 7
 
5
9 oktober 2021 om 10:04
Eens, je hebt ook eigenlijk een passer nodig. En eens, die hebben we niet. De reden dat ik kies voor Gravenberch, is dat hij ten eerste (in tegenstelling tot een Frenkie en in tegenstelling tot een Til) ook hoog op het veld dribbelt, wegdraait van zijn man en aanspeelbaar is tussen de linies. Dat kan hij ook bij Ajax heel erg goed met een Tadic op links: het inspelen, het doorbewegen en combineren. Dat zie ik hem dan ook wel met een Depay doen. Ten tweede heeft Gravenberch een fijne techniek en is hij in de kleine ruimtes veel meer op zijn plek dan een Til. Je zag tijdens een analyse hoe Til vaak terugkapte en terugpasste in dreigende zones waar een Gravenberch de dribbel zou aangaan.
 
FR010FRDAM
 
4
9 oktober 2021 om 12:54
Koopmeijners heeft anders een prima pass in de benen
 
Suarez 7
 
1
9 oktober 2021 om 14:40
Die kan je ook opstellen in plaats van een Til of Klaassen inderdaad. Maar hij is niet echt een passende speler in de laatste zone.
 
BerryUyens
 
7
9 oktober 2021 om 09:23
Hey rustig over Willem II ??we staan 3e.zelfs kans op de schaal??
 
Suarez 7
 
4
9 oktober 2021 om 09:28
Kans op de schaal. Wat is voetbal prachtig. Hoop dat jullie onze grootste concurrent zijn dit seizoen ;-))) (ben een Ajax-fan)
 
NJfromVOL
 
22
9 oktober 2021 om 09:41
Dat laatste blijkt ook echt nergens uit
 
FR010FRDAM
 
11
9 oktober 2021 om 09:47
Suarez7 een Ajaxfan? Helemaal niet verwacht....
 
Suarez 7
 
9
9 oktober 2021 om 10:10
Zou je niet denken he ;-)
 
FR010FRDAM
 
22
9 oktober 2021 om 10:40
In ben trouwens voor Feyenoord, mochten jullie dat nog niet weten
 
Trissy
 
9
9 oktober 2021 om 09:29
@Suarez7. Klaassen en Til is inderdaad te veel van hetzelfde. Het zijn allebei lopers die graag de 16 induiken. Verder zijn ze nuttig voor het team, maar niets speciaals. Jij geeft aan dat Til gewisseld moet worden , maar ik denk dat Klaassen ook prima eruit kan voor meer creativiteit, als je 1 van de 2 laat staan. Oprecht denk ik dat als je Klaassen en Til van club zou laten wisselen, er weinig zou veranderen. Ze blijven hun stats halen en nuttig zijn voor het team.
 
Suarez 7
 
8
9 oktober 2021 om 09:38
Ik ben het met dat laatste echt oneens. Klaassen is in de lucht minder dan Til, maar ik acht hem technisch begaafder en een stuk completer. Til heeft alleen bij AZ als '10' goed gepresteerd, is daarna geflopt bij Spartak en Freiburg en is nu aan het begin van het seizoen in topvorm tegen de wat kleinere teams. Klaassen heeft zich in zijn eerste periode bij Ajax op meerdere posities bewezen en was als aanvoerder de aanjager bij een EL-finale in 16/17. Hij flopte bij Everton, en was in een controlerende rol de beste man bij Werder. Bij Ajax startte hij ook uitstekend in die controlerende rol en in zijn offensieve rol gaat het lang niet alleen om die goals. Klaassen heeft een uitstekende first touch, weet wanneer hij weg moet blijven, verzet bergen met defensief werk en is goed in de combinatie. Til zou echt nooit van zijn leven bij Ajax meekunnen, omdat zijn kwaliteiten niet aansluiten bij wat er bij Ajax gevraagd worden. Dat is ook waarom een technisch begaafde back als Mazraoui bij PSV nooit boven een sterke speler als Dumfries verkozen zou worden.
 
Trissy
 
3
9 oktober 2021 om 09:52
Ik snap wat je zegt en het is ook niet per se onwaar, maar toch denk ik dat die switch zonder moeite gemaakt kan worden door beide. Til speelde bij AZ is een zeer goed voetballende ploeg en was daar echt goed. Bij Ajax wordt ook goed voetbal gespeeld, dus ik ga er vanuit dat hij dat aankan. 90 procent van de tijd speelt hij tegen dezelfde tegenstanders als toen bij AZ. Achja, wat maakt het ook uit verder. Zolang Klaassen steeds de 1-0 of de 1-1 maakt voor Oranje, mag hij van mij blijven staan. Til zou dan, mijns inziens, een logische wissel zijn na bijvoorbeeld 60 minuten.
 
Psvlld
 
5
9 oktober 2021 om 09:58
@Suarez7 Gebaseerd op al je argumenten die je hierboven geeft zou je dus een middenveld met Wijnaldum, Frenkie en de Roon het beste vinden qua evenwicht en bewezen prestaties in de ‘top’? Gravenberch speelt prima (behalve bij Oranje) maar in mijn ogen is het veel logischer om een Koopmeiners naast Frenkie te zetten voor creativiteit en ballen tussen de linies. Wijnaldum zou in principe ook altijd moet spelen boven Klaassen, ookal is die laatste behoorlijk in vorm bij Oranje laatste paar wedstrijden.
 
Joostv97
 
1
9 oktober 2021 om 10:07
Spartak speelde binnen een paar weken nadat Til binnen kwam ineens een nieuwe tactiek zonder 10, dan kan je ook moeilijk slagen als nummer 10.
 
Suarez 7
 
2
9 oktober 2021 om 10:11
Ik vond een 4-3-3 met De Jong, De Roon en Wijnaldum zo gek nog niet. Is er niet in de topwedstrijden vaak gewonnen met dat team? Misschien dat je tegen kleine teams De Roon kan vervangen door een creatieve speler
 
Broma
 
10
9 oktober 2021 om 09:37
Gravenberg moet het ook allemaal nog maar laten zien. Hij kan ook zo maar in het rijtje Bazoer en Maduro eindigen. Til scoort veel meer en is in topvorm, terecht basisplaats daarom. De invalbeurt van Gravenberg gaf eigenlijk al je antwoord op je vraag.
 
Suarez 7
 
5
9 oktober 2021 om 09:40
Ik heb Bazoer het anders nooit in de Champions League zien doen tegen Atalanta, Liverpool, Sporting Lissabaon en Besiktas. Die startte heel goed in een matig Ajax, speelde Europees een leuk duel tegen Dnipro en was daarna een seizoen top in de Eredivisie en viel Europees door de mand. In het seizoen dat hij top was verloor hij zijn basisplek uiteindelijk zelfs aan Serero. Dat zou een groot talent als Gravenberch nooit overkomen. Die presteert nu al langer constant dan Bazoer in zijn hele Ajax-periode heeft gedaan.
 
Joostv97
 
2
9 oktober 2021 om 10:13
Ik denk echt wel dat het mee valt, gravenberch viel in en presteerde echt helemaal niks, daarnaast gaan klaassen en til zelf creatief niet veel brengen. Die moeten gewoon bediend worden en laat nu net deze wedstrijd de buitenspelers er helemaal niks van bakken, Ja dan gaat het niet werken nee. Met berghuis, de Jong, gapko, depay en blind zou er gewoon meer dan genoeg creativiteit moeten zijn om de ballen in de 16 de ballen bij til, klaassen en de andere aanvallers te krijgen
 
FCRRR
 
0
9 oktober 2021 om 15:07
Laat Letland en Gibraltar nou net dat niveau hebben of wellicht nog minder dan is Til absoluut verklaarbaar.
 
Ali Boembari
 
8
9 oktober 2021 om 08:48
Geen goede wedstrijd gezien maar gelukkig wel gewonnen want het was nog even billenknijpen op het eind. Die hoekschop van Depay was natuurlijk gewoon ruk Mr 1-0 maakt er gelukkig nog wat van maar man wat heb ik mij weer geërgerd aan koning balverlies Memphis. Als hij de volgende wedstrijd weer zo kut speelt moet van Gaal hem ook gewoon wisselen. Wel zo eerlijk naar de rest van de groep.
 
RicottoFC
 
3
9 oktober 2021 om 10:40
Hoezo was die hoekschop ruk? Valt toch gewoon prima in de 16m perfecte afstand van de keeper, zal je aanraden andere corners te bekijken die depay nam, dat was pas ruk.
 
Ali Boembari
 
3
9 oktober 2021 om 11:37
Hij komt achter de spelers terecht, het was eerder knap van Klaassen door op tijd terug te stappen en hem in een keer te schieten. Was het andersom geweest dan had koning balverlies eerst de bal aangenomen vervolgens een mislukte schaar gedaan en de bal in de tribune geschoten.
 
ErnumsJung
 
2
9 oktober 2021 om 08:58
Ook in de tijd toen we nog wereldtop waren werden dit soort interlands als verplicht nummertje afgewerkt. 3 punten meenemen, verder niet te moeilijk over doen. Middenveld was wel erg pover zonder Wijnaldum en ik heb Frenkie bijna niet gezien.
 
wk020
 
3
9 oktober 2021 om 09:04
2 namen die er bij gaan komen. De eerste natuurlijk Danjuma en zodra die een kans krijgt op links gaat die daar ook niet meer weg. Enige speler die constant de 1 tegen 1 opzoekt zonder weer irritant de bal eruit te halen. Zowel Gakpo, Bergwijn, Promes en Malen hebben er een handje van om teveel terug te spelen terwijl ze bloedsnel en creatief zijn ( Promes niet meegerekend ).De 2de is Jeremie Frimpong. Zullen misschien nog wat over interland periodes overheen gaan maar is echt een fantastische rechtsback. Zeer handig aan de bal, wendbaar, snelle passing, goede voorzet en fel op de bal. Zal Dumfries er op den duur uitspelen. Gisteren veruit de beste man bij Jong Oranje
 
Broma
 
1
9 oktober 2021 om 09:39
En Dumfries is ook geen waardig international. Mooi dat er een betere aankomt.
 
Douwe Dabbert
 
5
9 oktober 2021 om 11:40
"De eerste natuurlijk Danjuma en zodra die een kans krijgt op links gaat die daar ook niet meer weg." Oh, jij bent er nu al van overtuigd dat Danjuma het geweldig gaat doen in Oranje.? Iedereen was in den beginne ook altijd lyrisch over Memphis terwijl ik nu regelmatig lees dat hij moet banken. Laten wij even rustig afwachten hoe het gaat lopen als Danjuma opgeroepen word en eventueel speelt voordat wij hem de hemel in gaan prijzen of er vanuit gaan dat hij de vaste linksbuiten word. Oranje heeft op het moment veel keuze op linksbuiten.
 
wk020
 
2
9 oktober 2021 om 11:53
Ik ben ervan overtuigd. Hij heeft die lef en bewijsdrang om constant zijn man op te zoeken. Is daarnaast onvoorspelbaar in zijn dribbels, binnendoor en buitenom, ene keer een schaar en andere keer gewoon die bal voor zich uit spelen, snel, sterk en goed schot. Ik weet zeker dat hij het beter gaat doen dan de rest Memphis is teveel de gym in geweest en te blokkerig geworden wat hem geen goed heeft gedaan. Kennelijk was zijn lichaam daar niet voor gemaakt. Danjuma heeft die fijne motoriek waardoor hij geen balans verliest. Iets wat ik bij Memphis meer en meer zie de laatste jaren. Ik kijk er niet gek van op als de laatstgenoemde over 1 a 2 jaar niet meer in de basis staat. Malen kan zich weleens stormachtig gaan ontwikkelen in de spits. Klinkt misschien raar maar de grootste potentie in de spits heeft naar mijn mening Cody Gakpo. Is groot, sterk, kan kaatsen, heeft gogme om loopacties te maken of juist in de bal te komen, goed in de kleine ruimte en een killer.
 
Eduard1962
 
2
9 oktober 2021 om 09:40
Veel reacties inmiddels gelezen. Het was inderdaad ruk, niet om aan te zien en ja je kunt zo'n zaad pot erbij hebben als er 10 man in het strafschopgebied vervelend als een muur aanwezig zijn. Wat mij ook opvalt is de mildheid richting Van Gaal. Als dit De Boer was overkomen was de wereld te klein geweest. Maar goed...Gelukkig was er ook nog wat te genieten gisteravond... een overheerlijk cognacje en aangenaam gezelschap ??
 
RicottoFC
 
0
9 oktober 2021 om 10:38
"de heer driessen" dacht dat het één doelpunten festijn kon worden... a.u.b. hou op zeg, dit zijn de typische potjes dat je mag blij zijn dat je gewoon 3 punten pakt na een slecht duel, uit bij Montenegro verwacht ik ook zo soort duel
 
Kyle66
 
0
9 oktober 2021 om 12:17
Driessen was niet de enige die dat dacht. Heb je sommige reacties hier gelezen? Sommigen gingen ervan uit dat Oranje zeker met 4/5/6-0 moest winnen.
 
mitchajax020
 
1
9 oktober 2021 om 10:52
Dit soort wedstrijden daar hou ik dus echt niet van, je weet dat laag geplaatste landen zich echt gaan ingraven.Je komt er gewoon niet door heen, ja meestal in de 70ste minuut als ze conditioneel leeg zijn gespeelt.Deze potten horen er nu eenmaal bij, kijk toch liever dat Nederland tegen een hoger geplaatst land speelt.Al met al Van Gaal doet het gewoon erg goed
 
DENAJAX01
 
1
9 oktober 2021 om 11:11
Wanneer ga voetbaljournalisten leren dat je tegen tegenstanders als Letland geen voetbalshow hoeft te verwachten? De verwachtingen zijn altijd zo hoog en de kritiek zo fel achteraf. Terwijl landen als Nederland, Spanje, Duitsland, Italië, etc tegen dit soort tegenstanders altijd flets spelen. We hebben geen baltovenaars als Messi, Ronaldo, Haaland, Mbappé... we hebben gewonnen, de punten zijn binnen. Verder niet zeuren.