Kudus speelt bij Ghana wél op favoriete positie maar buigt voor Richarlison
Zaterdag, 24 september 2022 om 07:52

Mohammed Kudus heeft vrijdagavond met Ghana een oefennederlaag geleden tegen Brazilië. De Ajacied, die als zwervende middenvelder speelde, moest mede door twee treffers van Richarlison met 3-0 buigen. De openingstreffer kwam van het hoofd van Marquinhos. De eindstand was al bij rust bereikt. Antony mocht bij de Goddelijke Kanaries een half uur aantreden, terwijl bij Ghana Iñaki Williams zijn debuut maakte.

Waar Kudus het bij Ajax dit seizoen moet doen met een rol als centrumspits, werd hij bij de nationale ploeg van Ghana als middenvelder geposteerd. De linkspoot, die in Amsterdamse dienst zes keer trefzeker was in zijn laatste vijf wedstrijden, was tegen de Brazilianen schier onzichtbaar en werd vijf minuten voor tijd naar de kant gehaald. Zijn ploeg keek op dat moment al tegen een ruime achterstand aan, die bij rust was bereikt door een ontketende Richarlison.

Tite trad met een sterke basis aan en had naast Richarlison en Marquinhos basisplaatsen ingeruimd voor onder meer Neymar, Casemiro, Vinícius Júnior en Raphinha. Kudus begon aan de kant van Ghana dus als aanvallende middenvelder. Ook voormalig Ajax-target Kamaldeen Sulemana begon aan de aftrap, net als de gebroeders Ayew (André en Jordan). Antony moest bij Brazilië genoegen nemen met een rol als invaller.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam van de voet van Felix Afena-Gyan. De centrumspits probeerde het vanuit een onmogelijke hoek en zag zijn inzet eenvoudig gekeerd worden door Alisson Becker. Namens Brazilië schoot Lucas Paquetá rakelings voorlangs op aangeven van Vinícius. Het bleek slechts uitstel voor Ghana, daar Marquinhos na amper tien minuten spelen alsnog voor de openingstreffer tekende. De centrumverdediger kopte raak op aangeven van Raphinha.

De 'thuisploeg' - het duel werd gespeeld in het Franse Le Havre - drukte na een klein half uur spleen door en verdubbelde de score via Richarlison. Nadat de spits eerst wild over had geschoten, was het ditmaal wel raak op aangeven van Neymar: 2-0. De aanvaller van Tottenham Hotspur tilde de marge nog voor rust naar drie, toen hij met het hoofd trefzeker was na opnieuw een assist van Neymar. In de tweede helft nam de amusementswaarde af. Ook de ingevallen Antony kon daar geen verandering in brengen.

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
2
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Svenmans
 
18
24 september 2022 om 08:05
Kudus speelde echt goed ondanks het verlies. Ik denk niet dat Ajax hem nog lang kan behouden.
 
Real_Amsterdam
 
1
24 september 2022 om 14:50
Ik hoop het. Lost weer wat probleempjes op. Leuke dribbel en goed schot maar hij heeft totaal geen overzicht. Het experiment met hem in de spits heeft goed gewerkt tegen rangers maar schreuder denkt nu de hij het wiel opnieuw heeft uitgevonden waardoor hij een fysiek sterke spits veel te laat brengt wanneer het nodig is. Als je kudus kan verkopen voor 20-25 miljoen gewoon direct doen. Maar als hij zn statistieken doortrekt kan je misschien wel meer vangen. Hoewel zn nationaliteit de prijs misschien wel een beetje kan drukken
 
protheus
 
1
24 september 2022 om 17:28
Nou hij heeft wel het overzicht maar kiest liever om zelf de actie op te zetten dan in de combinatie te spelen. Ik denk dat het eerder jeugdigheid is zonder dat het word afgestraft door de trainer. Mijn oude trainer zou zeggen 2x raken wanneer iemand net zo als Kudus op de training liever loopt te pingelen.
 
AntonyDollar
 
12
24 september 2022 om 08:49
Heb de 1e helft alleen gezien waar alle goals vielen en ja het is Brazilië maar wat een zwak Ghana.. Brazilië deed alles op 70% en nog kon Ghana geen enkele tegenslag bieden. Ik ben zelf geen Ghanees maar Ghana heeft zulke leuke spelers en ik denk dat die gebroeders Ayew niks bijdragen. Ghana zou veel gevaarlijker zijn met een voorhoede Sulemana - Inaki Williams - Kudus. Ik weet bijna zeker dat Kudus geweldig kan renderen aan de rechterkant en vervolgens naar binnen komen en uithalen met zijn linker. Extra tip : Ik weet niet of iemand de bondscoach van Ghana kent maar Ghana zou liever met Amartey naast Partey kunnen spelen op het middenveld voor extra balans en Salisu in het team voegen.
 
j0rnnn
 
13
24 september 2022 om 09:05
Ik ken de bondscoach niet. Dus ik kan je niet helpen. Wellicht kan je een brief schrijven naar de GFA?
 
AntonyDollar
 
4
24 september 2022 om 09:56
Hahaha misschien is de bondscoach verdwaald en leest ie mijn bericht wel??
 
KakaRonaldo
 
10
24 september 2022 om 10:11
Die Vinicius is echt goed man jezus. Een nachtmerrie voor een verdediger.
 
Joga_Bonito10
 
4
24 september 2022 om 11:11
Snel, wendbaar, technisch, scorend vermogen: hij bezit alles. Vini links en Neymar als valse spits is heel eng. Je kan ook Neymar op 10 zetten en met een echte spits spelen zoals Richarlison of Gabriel Jesus (doet het uitstekend tot nu toe bij Arsenal). Echter levert Richarlison haast altijd bij de Selecao waardoor hij denk ik de voorkeur krijgt. Raphinha op rechts met als back-up Antony is ook sterk.
 
blink182
 
3
24 september 2022 om 15:58
Jammer genoeg heeft Raphinha 292727 kansen nodig om te scoren.. gister weer… 2 niet te missen kansen gemist. Antony of Rodry ipv Raphinha voor mij.
 
Django10
 
0
24 september 2022 om 23:19
Vini links, Neymar valse spits, Jesus rechts en Paqueta op de tien zou ik proberen.
 
HakimZiyach22
 
2
24 september 2022 om 15:16
Jammer dat VZ geen artikel maakt over Argentinie. Dit zijn in mijn ogen de twee topfavorieten. Brazilie heeft een bizarre breedte. Spelers als Jesus, Firmino en Rodrygo gaan misschien wel gewoon het WK mislopen. Maar ze doen me ook een beetje denken aan City, in elk toernooi hebben ze wel een mindere dag, en wordt dat ook afgestraft. Dat verwacht ik ook deze zomer. Maar ik zou het Neymar wel gunnen, de patron van een heel sterk elftal verdient niet om uitgelachen te worden omdat ie geen eindtoernooi heeft gewonnen met goeie teams.