Lampard gewaarschuwd: 'De komst van Hakim Ziyech is niet genoeg'
Zaterdag, 28 maart 2020 om 09:14

Jiri Jarosik is onder de indruk van de prestaties van Frank Lampard in zijn eerste seizoen als manager van Chelsea, maar de voormalig middenvelder van the Blues denkt dat de trainer komende zomer gerichte aankopen moet doen om zich te kunnen mengen in de titelstrijd. De club uit Londen versterkte zich al met Hakim Ziyech, maar Jarosik is van mening dat alleen het aantrekken van de Ajacied niet voldoende is om Liverpool serieus uit te dagen.

Chelsea heeft dit seizoen een achterstand van 34 punten op lijstaanvoerder Liverpool. Jarosik, voormalig speler van onder meer CSKA Moskou, Chelsea, Birmingham City, Celtic en Real Zaragoza, denkt dat de komende transferperiode van groot belang gaat zijn voor de titelkansen van zijn oude werkgever. "Het werken bij Derby County of Chelsea brengt een ander soort druk met zich mee", zegt Jarosik in gesprek met Goal. "Chelsea is vandaag de dag een van de grootste clubs ter wereld, dus het is geen makkelijke baan."

"Lampard verkeerde vanaf het begin al in een moeilijke situatie, aangezien hij geen spelers kon aantrekken", doelt de 42-jarige Jarosik op het transferverbod dat inmiddels is opgeheven. "Ze zijn het seizoen ingegaan met een jong team. Als ze mee willen doen om het kampioenschap, zullen ze spelers moeten aantrekken met meer ervaring, want de Premier League is een zware competitie. Ze presteren dit seizoen wisselvallig, maar dat gaat hand in hand met een jonge selectie."

Jarosik benadrukt dat Chelsea het dit seizoen moet doen met meerdere jonge spelers die zijn teruggekeerd van verhuurperiodes. "Ik denk dat Chelsea zich goed aan het oriënteren is in aanloop naar de transfermarkt. De komst van Hakim Ziyech is niet genoeg, want ze hebben een ook een brede bank nodig als ze mee willen doen om de titel. Ze moeten sterker worden om ook de grootste wedstrijden te winnen."

Meer nieuws
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
2
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
20
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
11
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
VoetballR
 
13
28 maart 2020 om 09:43
Allemaal open deuren.... Werken bij Derby County of Chelsea brengt een ander soort druk met zich mee. Er moet nog meer bij komen. Chelsea is 1 van de grootste clubs. Alsof Lampard dit niet al wist.... Ik verwacht dat hij de juiste man is voor deze klus
 
Tipsy Parson
 
5
28 maart 2020 om 09:53
Nooit verwacht dat ik ooit nog iets zou horen van Jarosik. Bedankt voor je mening en traptechniek om die open deuren in te trappen. Natuurlijk wist Lampard dat hij het moeilijk zou krijgen met deze jonge selectie. En natuurlijk is de club achter de schermen bezig met meer versterkingen. Geduld.
 
Alcantara91
 
1
28 maart 2020 om 10:23
Met deze tijden zullen ploegen sws minder spenderen volgens media( vanwege de crisis). Ik zie Chelsea wel Zaha halen mits de prijs te bespreke valt( max 70M). Tevens moet Lampard niet zeuren want er staat nog altijd een goed team met ervaren spelers( natuurlijk paar onervaren). Maar met kepa,azpi,rudi,christensen,alonso,kante,kova,jorginho, willian die veel gespeeld hebben heb je een groten deel basis gehad met ervaring. Ja tomori,mount,james enz zijn onervaren maar meestal speelden ze 70% met ervaren opstelling dus zou het niet daarop steken.. Hazard kun je sws niet vervangen maar door de ban heb je spelers zoals tammy mount enz het vertrouwen gegeven en deden het allemaal goed. Ik verwacht dat ze nog 3 exta spelers zullen halen maar een Sancho bv zie ik niet komen. ( nog een flank,verdedigende spelers & Bu spits moest giroud gaan want Lampard zal geen spits halen die Tammy id weg staat.)
 
FikretÇelik
 
0
28 maart 2020 om 15:37
Er moet sowieso een nieuwe linksback bij, dat is de enige echte prioriteit. Alex Tellas, Alex Sandro of Tagliafico zouden de selectie een enorme impuls geven. Als er geld genoeg beschikbaar wordt gesteld in Sancho altijd een topaankoop (voor elk club). Al denk ik niet dat Chelsea vol voor 1 hele dure aankoop zal gaan waardoor Sancho naar een ander club gaat. Verder zouden Neuer en Cavani de ideale ervaren spelers voor Chelsea zijn waarmee ze nog redelijk goedkoop uit zijn.
 
psv-dor-liv
 
2
28 maart 2020 om 11:51
Noem dan ook de posities die versterkt moeten worden en eventuele opties waar Chelsea volgens hem voor moet gaan. Zo kan ik dit ook wel zeggen en dan kan mijn mening net zo goed op voetbalzone komen te staan.
 
CFCSFC
 
0
28 maart 2020 om 12:19
Ik denk niet dat er veel gehaald hoeft te worden. Maar 2 a 3 top spelers zou wel fijn zijn. Maar echt alleen top spelers. Hoe dan ook word een zeer interessante zomer voor Chelsea.
 
FikretÇelik
 
0
28 maart 2020 om 15:44
Bovendien wordt elk club van Europa League niveau met drie echte topspelers erbij (van het niveau De Bruyne, Sancho, Mane) dusdanig sterk dat ze de Champions League kunnen winnen. Open deuren intrappen.
 
VisWoestijn
 
1
28 maart 2020 om 12:23
Uiteindelijk is de hoofdvraag waar Ziyech komt te spelen en of zowel Willian en Pedro Chelsea gaan verlaten. Sancho zou fanatisch zijn als Ziyech centraal komt te spelen en zowel Pedro als Willian vertrekken. Met wat geluk ook een stuk goedkoper door de crisis. Al mag je je dan ook afvragen wie er vertrekt uit ons middenveld, aangezien het daar overvol begint te worden. Met wat geluk haal je Luka Jovic op huurbasis met een optie tot koop. Veel geluk met aanvallers hebben we niet, dus de speler testen is altijd fijn. Daarnaast houdt je dan nog genoeg geld over om de verdediging te versterken of een nieuwe keeper te halen.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
3
28 maart 2020 om 14:33
Denk dat Willian uiteindelijk wel zal blijven. Lamps heeft al meerdere malen aangegeven dat hij een nieuw contract moet krijgen. Zelf wil hij ook blijven. Verwacht ook niet dat we Sancho gaan halen, die zal te duur zijn en uiteindelijk zullen ze wel kiezen voor de stuk goedkopere Boga. Als je meerdere posities moet versterken ga je geen 100 miljoen uitgeven aan een speler.
 
VisWoestijn
 
0
28 maart 2020 om 14:43
Mijn voorkeur gaat ook naar een langer verblijf van Willian, zoveel ervaring hebben we niet voorin de ploeg. Ben alleen benieuwd met welke spits en verdedigende versterkingen we uiteindelijk zullen eindigen.
 
Fc Scheidsrech
 
2
28 maart 2020 om 12:31
Over onrealistische verwachtingen gesproken....chelsea gaat Liverpool echt niet uitdagen voor de titel maar zij niet alleen United, Arsenal en Spurs net zo goed ook niet. Chelsea werd vorig seizoen gewoon net aan keurig 3e met 21 winst 9 gelijk en 8 verlies. Nu staan ze ook gewoon 4e. Alleen de CL als die uberhaupt nog wordt uitgespeeld liggen ze nagenoeg uit en ze wonnen vorig seizoen de EL finale. Ze doen het gewoon meer naar behoren.
 
YoeriCFC
 
2
28 maart 2020 om 12:54
Als Chelsea serieus mee wil gaan doen om de titel volgend seizoen dan zullen we er ouderwets de portemonnee moeten trekken.. De verdediging van Chelsea is niet goed genoeg, de flanken zijn te dun bezet en in de spits houden we alleen Tammy Abraham volgend seizoen Over als serieuze kanshebber voor een basisplek. Daar win je geen titels mee. Zo simpel is het. Er zal een goede linksback moeten komen, die vooral verdedigend geen steken laat vallen. Centraal achterin moet er een echte topper komen die itt Rudiger het zooitje bij de hand kan nemen en mensen neer kan zetten en op hun plaats kan wijzen. Op de flanken zou een Sancho een fantastische aanwinst zijn en er MOET een topper naast Abraham komen voor de spits positie. Hij is toch vaak geblesseerd of gewoon tijdens de wedstrijd te afwezig. Een ervaren rot zou hem ook op de trainingen verder kunnen helpen denk ik. Te vaak nog loopt hij niet op de plek waar een spits zijn goals maakt en daar zal hij hard aan moeten werken! Met alleen de jeugd die we hebben komen we er niet, zeker de aankomende jaren zal er gewoon ervaring gekocht moeten worden die die jonge jongens bij de hand kan nemen!
 
DROS
 
0
28 maart 2020 om 13:18
Ben eigenlijk wel heel benieuwd wat Chelsea gaat doen nu de transferban er straks echt weer af is. Ziyech vind ik een fantastische aankoop, maar in de jaren hiervoor ging Chelsea toch vooral voor heel veel jeugd dat vervolgens tot in den treuren verhuurt werd waarbij je bij sommigen zelfs vergat dat ze eigenlijk eigendom van Chelsea waren. Ook werd er haast elke transferperiode wel een ‘topspits (op z’n retour)’ binnengehaald, die dan ook eigenlijk nooit aan de verwachtingen voldeed en na een seizoen alweer op de nominatie stond om te vertrekken. Daarnaast is er in de loop der jaren ook heel veel geld uitgegeven aan lievelingetjes van de coach, waarin de onervarenheid van Lampard nu juist wel eens in z’n voordeel spreekt. Al hadden Mount en Tomori mogelijk al wel een streepje voor vanwege hun seizoen onder hem bij Derby.
 
Schams1
 
0
28 maart 2020 om 15:11
Chelsea heeft een goed team, maar om mee te spelen om de titel moeten er zeker topspelers aangetrokken worden. Er moet een topper op linksback gehaald worden, een topspits en nog een goede middenvelder. Daarnaast moeten er veel spelers verkocht worden om de selectie wat te verdunnen.