Manchester City deelt vierjarig contract uit: 'Geweldig nieuws voor de club'
Vrijdag, 9 augustus 2019 om 10:13

Ilkay Gündogan blijft langer bij Manchester City. De Engelse topclub maakt vrijdag bekend dat de Duits international zijn handtekening heeft gezet onder een nieuw contract tot medio 2023. Het vorige contract van de 28-jarige middenvelder liep af in de zomer van volgend jaar. Gündogan speelt sinds 2016 voor the Citizens en was een belangrijke schakel in het succesvolle vorige seizoen.

Gündogan maakte 3 jaar geleden de overstap van Borussia Dortmund naar Manchester City en maakte sindsdien 17 doelpunten in 114 wedstrijden. "Ik ben heel blij met dit nieuwe contract", reageert de 33-voudig international op de clubwebsite. "Ik heb het al drie jaar lang enorm naar mijn zin hier bij City en iedereen heeft ervoor gezorgd dat ik me vanaf de eerste dag thuis voel."


Manchester City versterkte zich onlangs met João Cancelo

De middenvelder zicht het als een voorrecht te zien om deel uit te maken van de selectie van manager Pep Guardiola. "De manier waarop we spelen en prijzen winnen is niet eenvoudig, maar ik ben blij dat ik erbij hoor. Ik ben heel benieuwd wat we kunnen bereiken in de komende seizoenen", klinkt het. Txiki Begiristain, sportief directeur van Manchester City, is blij met de contractverlenging van Gündogan.

"De nieuwe deal van Ilkay is uitstekend nieuws voor onze club", zegt Begiristain over de speler die voor 27 miljoen euro werd aangetrokken. "Hij heeft laten zien hoe belangrijk is voor deze ploeg. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes dat we tot dusver hebben gehad. We vinden het geweldig dat hij zich voor de lange termijn aan Manchester City heeft verbonden."

Meer nieuws
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
1
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
33
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
12
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
43
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Mackolik
 
4
9 augustus 2019 om 10:22
Mooie speler is het zonder gekke fratsen of veel balverlies. Ik denk dat iedere trainer hem wel zou willen hebben.
 
BaronVonBorsig
 
13
9 augustus 2019 om 10:23
Had stiekem gehoopt dat hij z’n contract liet uitlopen en terug zou keren naar Dortmund vanwege z’n niet geheel vaste plek. Helaas voor BVB tekent hij bij, hopelijk kan hij daar veel mooie dingen meemaken!
 
STORING
 
8
9 augustus 2019 om 10:25
Goed nieuws voor City. Ik ging er al een beetje vanuit dat hij transfervrij zou vertrekken. Ideale middenvelder voor het voetbal van Guardiola. Echt een topper. Blessuregevoelig maar echt een geweldenaar.
 
MoTheSpur
 
3
9 augustus 2019 om 10:32
Ik denk dat hij fit moet worden want in de communityshield was hij dramatisch.
 
GLENNN
 
0
9 augustus 2019 om 10:49
Prima speler. Niet altijd in de basis, maar ideaal om er bij te hebben ook. Zeker wanneer David Silva volgend seizoen vertrekt bij City... Volgend jaar gaat Foden de minuten van David Silva overnemen en heeft Man City zijn opvolger al binnen. Kan er weer een ''talent'' aangekocht of door de jeugd doorstromen om de minuutjes van Foden op te pakken. Foden, Gundogan, Fernandinho, Rodri, de Bruyne, Bernardo Silva en dan een talent voor de minuten van Foden. Dan heeft Man City volgend seizoen een top middenveld (en evt een vervanger van Fernandinho)
 
-The Maestro-
 
1
9 augustus 2019 om 10:53
Rodri is de opvolger van Fernandinho.