Mariano Díaz mist CL-clash met Man City door positieve coronatest
Dinsdag, 28 juli 2020 om 13:32

Trainer Zinédine Zidane kan vrijdag 7 augustus tegen Manchester City niet over zijn volledige selectie beschikken. De Koninklijke meldt dinsdagmiddag namelijk via de officiële kanalen dat Mariano Díaz positief is getest op het coronavirus en inmiddels in quarantaine is gegaan. Hij zal over anderhalve week niet van de partij zijn in het Etihad Stadium.

Real Madrid voegt toe dat Mariano verder in 'goede gezondheid' verkeert en thuis in isolatie zit. De 26-jarige spits kwam dit seizoen nog niet in actie in het miljardenbal en speelt een bijrol in de selectie van Real Madrid. In LaLiga kwam hij verspreid over vijf wedstrijden tot slechts veertig minuten. Wel wist hij in deze beperkte tijd een doelpunt te produceren.

Real Madrid staat voor een flinke opgave, aangezien het heenduel in de achtste finales van de Champions League eind februari in het Santiago Bernabéu met 1-2 werd verloren. Isco zette de Spanjaarden destijds nog wel op voorsprong, maar door doelpunten van Gabriel Jesus en Kevin De Bruyne werd er alsnog verloren. Tot overmaat van ramp kreeg aanvoerder Sergio Ramos vlak voor het einde van de wedstrijd een rode kaart, waardoor hij de return moet missen.

Aan de kant van Manchester City ontbreekt Sergio Agüero, zo bevestigde manager Josep Guardiola eerder op de dinsdag. Hij kampt al langer met een knieblessure en is niet op tijd fit voor de clash tegen Real Madrid. De winnaar van het tweeluik neemt het in de kwartfinale in Lissabon op tegen Juventus of Olympique Lyon. De eerste wedstrijd van dat affiche werd in eigen huis met 1-0 gewonnen door les Gones.

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
2
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (70)

 
DieGelbeReds
 
16
28 juli 2020 om 13:38
Dit gaat de komende periode helaas nog wel zo door denk ik. Het gaat ook ongetwijfeld nog voorkomen dat wedstrijden worden uitgesteld omdat een ploeg last heeft van meerdere besmettingen en geen representatief elftal op de been kan brengen.
 
ajax01-95
 
6
28 juli 2020 om 13:56
Maar hoe ga je dat oplossen kijkend naar het schema? Stel dat PSG de kwartfinale niet tegen atalanta zou kunnen spelen moet je minstens 2 weken wachten en wat doen we met de halve finales? Lijkt me erg lastig on dat nog te kunnen regelen lijkt mij eerlijk gezegd.
 
DieGelbeReds
 
6
28 juli 2020 om 14:01
@ajax, eens hoor. Het is te hopen dat het de komende weken mee valt met de resterende teams en dat ze in de "bubbel" hun wedstrijden kunnen afwerken. In het ergste geval moet je een ploeg misschien zelfs helemaal wegstrepen en de tegenstander een ronde verder laten gaan? Geen ideale oplossing, maar wellicht de enige haalbare als helemaal stoppen geen optie is.
 
Boca2005
 
11
28 juli 2020 om 14:48
Nu zijn er natuurlijk ook wel eens spelers die griep hebben of geblesseerd zijn. Worden wedstrijden ook niet voor afgelast.
 
sprokkie
 
1
28 juli 2020 om 15:54
Klopt, als je er op tijd bij bent heeft het waarschijnlijk niet zulke grote gevolgen. Maar wanneer een besmet persoon al wat traininkjes heeft meegedraaid wordt het een ander verhaal natuurlijk...
 
Lacazette
 
2
28 juli 2020 om 16:13
@boca: ik mag toch hopen dat je wel begrijpt dat er een groot verschil is tussen een paar spelers die de griep of corona hebben.
 
Steve Stingray
 
21
28 juli 2020 om 13:40
Ik begin steeds meer te vrezen voor het nieuwe seizoen. Overal laait corona weer op, en steeds meer clubs hebben corona-gevallen in hun selecties. Het ljjkt een kwestie van tijd voordat er weer striktere maatregelen toegepast gaan worden.
 
Lunny
 
53
28 juli 2020 om 13:44
Mensen in de zorg zagen dit al aankomen. Dat krijg je wanneer men niet luistert of egoïstisch zijn.
 
MrKrillin
 
25
28 juli 2020 om 13:47
@steve helaas zie ik ook weer gebeuren dat striktere regels worden toegepast. Veel mensen overdrijven helaas. Moeten opeens perse drukte opzoeken, naar het strand, op vakantie terwijl virus nog niet weg is. Dit gaat dan helaas tenkoste van bedrijven die een 2e lockdown niet overleven, banen van mensen. Maar ja was gezellig met groepje lamzuipen in de krappe ruimte
 
Bon Jovi
 
17
28 juli 2020 om 13:48
Zeer terechte bezorgdheid. Momenteel heb je heel wat clubs met 2 a 3 gevallen, in zo'n geval is er nog niet echt een gigantisch probleem en gaan de competities wel door lijkt me. Ik vraag me gewoon af wat er gebeurt mochten er eens echt 15 spelers bij een club besmet zijn. Worden clubs dan verplicht om te spelen met de overgebleven spelers en jeugdspelers? Wordt de competitie tijdelijk stilgelegd? Of worden enkel de wedstrijden van de desbetreffende club uitgesteld? Want dan heb je misschien situaties dat club X in december al 15 wedstrijden heeft gespeeld en een andere nog maar 8. We gaan een vreemd seizoen tegemoet.
 
Steve Stingray
 
7
28 juli 2020 om 13:54
En het gekke is ook nog dat de voetbalkalender alweer bommetje volgepland staat. Inclusief al die belachelijke interlands waar niemand op zit te wachten. Wat als een club een paar wedstrijden niet kan spelen? Wanneer gaan ze dat ooit inhalen?nu is het Mariano Diaz, maar hier werd al zeer terecht opgemerkt; wat als er 3 sterspelers niet mee konden doen?
 
Lierse1997
 
7
28 juli 2020 om 13:54
Of zoals nu in de provincie Antwerpen. Contactsporten zijn tot binnen minstens 4 weken verboden, hoe willen ze dat dan aanpakken? Clubs mogen dan geen thuiswedstrijden spelen en niet trainen.
 
Bon Jovi
 
5
28 juli 2020 om 14:13
Is natuurlijk volstrekt belachelijk dat er geen uitzondering wordt gemaakt voor de profclubs in Antwerpen. Dat is wel het geval voor Barcelona en Espanyol in het nog veel erger geteisterde Catalonie. Als we nu inderdaad ook nog overal burgemeesters, gouveurneurs en anderen krijgen die matchen gaan verbieden zoals ook Ridouani in Leuven, wordt het nieuwe seizoen helemaal onmogelijk. Zoals gezegd door Steve staat de kalender ook al propvol en is er geen marge om te verschuiven, zeker met dat EK in juni. Misschien is het inderdaad een idee om alle bekercompetities en interlands maar af te schaffen. Toch zeker de oefeninterlands en die onnozele Nations League, pas in maart 2021 begint de WK kwalificatie als ik het goed heb. Tot dan alles afzeggen.
 
Lierse1997
 
7
28 juli 2020 om 14:19
Tja het is natuurlijk maar de vraag of je het kunt maken om uitzonderingen te treffen voor voetballers. De kans dat ze veel gaan verspreiden is natuurlijk vrij tot enorm klein omdat ze regelmatig getest worden, maar om tot die conclusie te komen moet je toch al nadenken. En laat net dat schijnbaar moeilijk zijn voor een deel van de bevolking.
 
Medellin
 
7
28 juli 2020 om 13:54
Ze gaan sowieso geen publiek toelaten, ook al zitten mensen verspreid of wat dan ook. Dat is gewoon dom om te doen of om bij die beslissing te blijven. Lege stadions tot volgend jaar maart. En dan hopen dat de wereld er beter aan toe is.
 
Lierse1997
 
10
28 juli 2020 om 13:57
In België zijn die striktere maatregelen er al. En in de provincie Antwerpen zijn ze nog strenger. Een avondklok van 23:30 tot 6:00, in de heel de provincie op al de publieke plaatsen verplicht een mondmasker dragen en alle contactsporten zijn momenteel verboden.
 
lfc11
 
6
28 juli 2020 om 15:05
Gelukkig bestaat volksgezondheid tegenwoordig enkel uit bestrijden van corona en is de nevenschade door buitenproportionele maatregelen op volksgezondheid en welzijn volstrekt irrelevant geworden.
 
Lierse1997
 
0
28 juli 2020 om 15:24
Welke nevenschade levert dit dan op? Dat je je in de avond niet meer kunt lamzuipen in de kroeg?
 
lfc11
 
4
28 juli 2020 om 15:48
Nu geen tijd om dit uitgebreid toe te lichten, maar alleen al de angst en stress die hiermee aangejaagd wordt, is funest voor je gezondheid en immuunsysteem. Buiten dat moeten we ons ook gaan afvragen wat het beperken van fysiek en, nu ook door mondkapjes, non-verbaal contact voor negatieve effecten heeft op de psychosociale ontwikkeling van mensen en vooral kinderen. Helaas allemaal niet meetbaar of pas op de lange termijn zichtbaar i.t.t. positieve testen, dus niet relevant.
 
Lierse1997
 
3
28 juli 2020 om 15:59
Ik ben het zeker met je eens dat het bepaalde negatieve effecten heeft (doven en slechthorenden hebben natuurlijk grote communicatieproblemen door mondmaskers bijvoorbeeld), maar het is afwegen wat het minst erge is. En persoonlijk blijf ik geloven dat ten allen tijde proberen te vermijden dat er een massale verspreiding komt (die een falend ziekenhuissysteem kan veroorzaken) toch nog net iets belangrijker is dan allerlei parameters die heel moeilijk te ijken zijn. De mondmaskerplicht geldt trouwens alleen voor kinderen die ouder zijn dan 12.
 
Nijogeth
 
1
28 juli 2020 om 18:12
Worden de economische problemen nog even vergeten en de verregaande gevolgen die dat heeft en nog jaren gaat hebben. Persoonlijk ben ik eigenlijk steeds voor afzonderen van personen in de risicogroep geweest en de rest zoveel mogelijk door laten gaan. In de meeste gevallen valt een coronabesmetting heel erg mee buiten de risicogroep. Ik had 2 dagen griepklachten, achteraf blijkt ik antistoffen voor Corona te hebben, mijn zusje is totaal niet ziek geweest en testte op een bepaald moment positief.
 
Lierse1997
 
0
28 juli 2020 om 18:24
Dus de mensen binnen die risicogroepen moeten dan wel maar al die negatieve gevolgen ondergaan? En dat zijn er trouwens een stuk meer dan je zou denken van ouderen tot mensen met een zwakke gezondheid, mensen die iets corpulenter zijn en blijkbaar ook mensen die een foutje hebben in een bepaald gen. De huidige maatregelen hebben geen al te zware gevolgen, iedereen mag nog naar buiten en de cafés en winkels kunnen open blijven. Het is trouwens niet meteen een probleem dat je dood zal gaan of ernstig ziek wordt, maar de kans dat dat bij teveel mensen tegelijk voorvalt, wat een crash van de ziekenhuizen kan leiden. Bepaalde groepen afzonderen lijkt me helemaal niet de wonderoplossing. Die mensen zullen ook al de negatieve mentale gevolgen ondergaan (of maakt het dan niet meer uit?) en ook dat zal een economische inpakt hebben. Als maatschappij doe je dingen om de zwaksten te beschermen en je stopt ze zeker niet in een isolement omdat je jezelf dan totaal niet moet aanpassen.
 
Nijogeth
 
1
28 juli 2020 om 21:07
Maar waarom zou iedereen de negatieve gevolgen moeten hebben om een bepaalde groep te beschermen, die ook beschermd kan worden zonder die negatieve gevolgen voor de rest? Nu zijn de maatregelen goed te doen en kunnen we de economische schade nog redelijk tegenhouden, een nieuwe sluiting voor de horeca en 50% gaat kapot en dan komen er leveranciers en dergelijke bij, dat wordt een gigantisch drama. Verder is dat hele testen het meest idiote wat men in Nederland heeft bedacht. Er mag alleen getest worden als iemand ziekteverschijnselen heeft, niet als men in contact is geweest met iemand die positief heeft getest. Daarbij wordt gewoon 14 dagen quarantaine aangegeven, in plaats van dit te verkorten tot men weer negatief test. Dan kan deze persoon weer mee in de maatschappij en loopt deze geen risico's meer. Die mensen die het al gehad hebben, die moeten we dan ook alle vrijheden terug geven, want vanuit vrijheden gaat de wereld weer draaien, niet vanuit beperkingen.
 
Lierse1997
 
0
28 juli 2020 om 21:43
Een nieuwe lockdown zou inderdaad een catastrofe zijn, daarom ook dat ze nu deze maatregelen nemen. Als iedereen die volgt, zal een tweede lockdown niet nodig zijn. Dus in plaats van te piepen hoeveel vrijheden we toch niet moeten opgeven (want stel je nu eens voor, je kan niet heel de tijd klakkeloos je eigen zin doen, wat een ramp) zou iedereen beter gewoon eens nadenken en de regels volgen. Dit is trouwens niet specifiek op jou bedoeld, maar eerder algemeen.
 
Real Madr!d
 
10
28 juli 2020 om 13:41
Gaat om Mariano Diaz. Tja, stel je voor dat het Courtois of Benzema was, of Hazard. 'Gelukkig' is het maar Mariano want hij zou toch niet spelen. Hoop wel dat Corona zo snel mogelijk verdwijnt bij Mariano.
 
misseva88
 
7
28 juli 2020 om 15:25
Gewetensvraag: denk je dat grote clubs, met belangen waar het op tientallen miljoenen gaat, belangrijke spelers die wel het virus hebben maar geen symptomen vertonen in quarantaine zetten? Ik ben daar wat pessimistischer over om eerlijk te zijn.
 
luukinho
 
2
28 juli 2020 om 13:47
Moet nu niet de hele selectie in isolatie dan? Neem aan dat hij gewoon mee traint met de selectie dus de kans bestaat dat hij anderen heeft besmet. Ben benieuwd of dit gevolgen kan hebben voor de 1e CL wedstrijd van Madrid
 
InsideRMadrid
 
8
28 juli 2020 om 13:56
Luuk / Nee je begrijpt niet wat er is gebeurd. Er was vandaag een training gepland, gister was een covid - test gepland. Mariano is de enige speler die vandaag niet getraind heeft omdat hij dus positief testte. Iedereen komt bij Ciudad Real Madrid (real Madrid City, Valdebebas) pas bij elkaar nadat iedereen getest is
 
XIII
 
1
28 juli 2020 om 13:57
Dit vraag ik me ook af. Er zal denk ik wel streng gecontroleerd worden, dus er zal wel weer een controle ronde plaatsvinden voor de spelers. Dan zal blijken of en hoeveel er besmet zijn geraakt. Zolang de besmetgevallen minimaal zijn, zullen ze denk ik niet in quarantaine moeten. Maar dit is wat ik denk. Ik ben wel benieuwd naar de werkelijke stappen die nu worden ondernomen.
 
InsideRMadrid
 
0
28 juli 2020 om 16:18
X / ja heel streng, ik kijk ook uit naar hoe nu verder, dit brengt een schok teweeg op de club, de training was ook anders dan normaal
 
ajaciedd2
 
4
28 juli 2020 om 13:56
Ik ben benieuwd hoe veel spelers besmet moeten zijn om een wedstrijd te verzetten. Het is eigenlijk best lullig om te zeggen dat het bij 1a2 spelers gewoon doorgaat en bijvoorbeeld vanaf 3 niet. Gaat denk ik nog veel gezeik opleveren
 
Nijogeth
 
0
28 juli 2020 om 18:07
Maar waarom mag ie die wedstrijd dan niet spelen. Test m over een dag of 2 nogmaals, misschien is het virus dan wel weg. Was ook het geval bij mijn zusje. Vrijdag positief getest, dinsdag was ze weer negatief. Geen klachten gehad.
 
Lierse1997
 
0
28 juli 2020 om 18:28
Er zullen zeker mensen zijn die een totaal ander voorbeeld te vertellen hebben. Het gaat trouwens over verspreiding. Als besmette mensen gewoon kunnen doen wat ze willen (in deze voetballen), ga je dat reproductiegetal natuurlijk nooit naar beneden krijgen.
 
Nijogeth
 
0
28 juli 2020 om 21:03
Maar wie zegt dat hij dan nog besmet is? Daar zijn toch juist die tests voor? Waarom 14 dagen in quarantaine als je bijvoorbeeld na 3 dagen weer negatief kan testen? Het is geen gegeven dat je dat virus 14 dagen bij je draagt. Als ie negatief test, dan kan ie dat virus ook niet meer verspreiden. En dan heeft ie dus nog genoeg tijd zich te laten testen voor die wedstrijd en kan ie eventueel meespelen als ie negatief test.
 
Lierse1997
 
0
28 juli 2020 om 21:45
Ik heb geen idee of men dan nog besmettelijk kan zijn, maar je gaat ook niet dagelijks iemand testen lijkt me. In zaken zoals deze, waar ik dus totaal geen kennis heb van de materie in kwestie, ga ik er van uit dat de mensen die er wel iets van kennen bepaalde dingen wel om een reden doen en dat ze niet voor de lol zeggen dat je twee weken in quarantaine moet.