Mark van Bommel erkent irritaties: 'Ik erger me aan die situatie'
Woensdag, 3 juli 2019 om 22:18

Mark van Bommel hoopt dat zijn selectie zo snel mogelijk rond is. PSV is momenteel druk bezig om enkele inkomende transfers te realiseren en zodoende de selectie weer van meer kwaliteit te voorzien. De trainer van PSV geeft aan dat het momenteel lastig werken is. "We proberen snel die nieuwe start te maken, maar spelers komen op verschillende momenten binnen en dat is lastig."

Robbin Ruiter, Ibrahim Afellay en Bruma hebben zich al aangesloten bij de club, maar Van Bommel hoopt op meer versterkingen, zoals Toni Lato. Volgens de laatste berichten zou Valencia nieuwe eisen hebben gesteld bij een vertrek van de linksback. "Ik geloof dat het wel duidelijk is dat we een linksback zoeken", aldus Van Bommel, die Angeliño woensdag zag vertrekken naar Mancester City, na afloop van het oefenduel met Sion (0-0), geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Hoe Angeliño in de Eredivisie het ongelijk van Pep Guardiola wist te bewijzen

Lees hier ons achtergrondverhaal over Angeliño, die opbloeide in de Eredivisie.Lees artikel

"We hebben nog maar twee weken voordat het wedstrijdseizoen echt begint. Ik erger me aan die situatie. Niet aan de club, maar wel aan de situatie. We willen alles zo snel mogelijk compleet hebben, maar tachtig procent van de teams is nog niet eens begonnen. John de Jong (technisch manager, red.) en ik staan hier precies hetzelfde in", aldus Van Bommel, die ook nog een centrale verdediger wil verwelkomen.

Van Bommel benadrukt dat er ook nog rustig aan wordt gedaan met Afellay. "Hij heeft anderhalf jaar geen wedstrijd gespeeld, dus je kunt niet verwachten dat hij er meteen staat. We moeten hem fit maken, houden en hij moet dat blijven. We verwachten niet dat hij heel snel om de drie dagen zal kunnen voetballen. Daar moeten we hem ook in beschermen. Ik zet geen tijd of datum op zijn rentree."

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
1
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
3
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (59)

 
TrebleX
 
24
3 juli 2019 om 22:20
Tis elke jaar hetzelfde liedje. Heeft De Jong geen schaduw lijst? En waarom duurt het zo lang om een verdediger te halen ipv Schwaab?
 
PSVChamps
 
15
3 juli 2019 om 22:26
Idd, dat het vaker lastig is, snap ik. De trasferperiode loopt nog wel even, maar Schwaab weten we toch al maanden?!
 
Davilla7
 
13
3 juli 2019 om 22:28
En ook een vertrek van Angelino was vrij aannemelijk gezien zijn terugkoopoptie. Zeer kwalijk dat er ondanks dit alles nog altijd geen verdediger is gehaald.
 
MessiBazoer
 
19
3 juli 2019 om 22:27
Sommige doelwitten zijn denk ik te duur, ik denk niet dat PSV het zich kan/wil veroorloven om voor 2 spelers 15 miljoen te betalen. Misschien dat ze er al vanuit gingen dat Lozano nu wel was verkocht, maar met Viergever als beste CV de CL ingaan, dan vraag je om uitschakeling.
 
SneekPSV
 
5
3 juli 2019 om 23:00
Sommigen zijn inderdaad te duur gebleken. Dan moet je dus op zoek naar goedkopere opties. Nu heb je niks en dat is een beetje erg weinig.....Ik krijg nu de indruk dat ze wat huilie huilie aan het doen zijn, maar je wist dat Schwaab weg zou gaan. Dát had je absolute eerste prioriteit moeten zijn. Je weet toch in welke situatie je zit als club? Dan moet je niet gaan mokken, maar handelen. We hebben het tenslotte aan onszelf te danken.
 
MessiBazoer
 
2
3 juli 2019 om 23:04
Maar misschien probeerden ze dat wel alleen blijken die opties niet haalbaar. En willen ze niet halen om het halen, wat ik een goeie gedachte vind. Zou wel zonde zijn als ze door een te matige selectie de CL niet halen.
 
SneekPSV
 
2
3 juli 2019 om 23:15
Natuurlijk moet je niet halen om het halen. Op paniekaankopen zit niemand te wachten. Daarom is een uitgebreide schaduwlijst ook zo belangrijk. Zodat je bent voorbereid op dit soort situaties. Op zo'n lijst moet van alles staan. Zowel dure als ook goedkopere opties. Voor elke positie een lijst. En dat constant bijwerken. Zo moeilijk is dat toch niet? Het is wel je werk hè?
 
Rossumpsv
 
7
3 juli 2019 om 22:52
Zelfde geldt voor Angelino. Als je in de winterstop ziet hoe goed hij speelt, dan weet je toch als PSV zijnde dat hij weg gaat. Ik snap het zo niet waarom er geen schaduwlijsten liggen. En waarom geef je je geld uit aan een flankspeler? Als Lozano en Bergwijn weg zijn, kan je dat geld toch besteden aan Bruma... Onbegrijpelijk soms
 
Bobiku29
 
9
3 juli 2019 om 22:59
Rossum, als ze gewacht hadden was Bruma waarschijnlijk naar Porto gegaan. Dat moet je dus voor zijn
 
Rossumpsv
 
9
3 juli 2019 om 23:04
Daar ben ik het ook mee eens. Alleen je bent het toch wel met me eens dat je eventueel een Alvarez aan had kunnen trekken. Dat is een speler die op dat moment noodzakelijk is, ipv bruma waar ook de jeugd klaar staat met Gakpo en Malen
 
Downwards
 
6
3 juli 2019 om 23:12
Verdediger lijkt mij toch meer prio te hebben gehad dan een buitenspeler. Waar je nog altijd Bergwijn, Lozano, Malen en Gakpo voor hebt. Vreemd om dan wel een dergelijk bedrag voor Bruma neer te leggen terwijl je achterin toch echt zeker meerdere mensen nodig hebt. maar misschien zie ik dat als Ajacied verkeerd.
 
TrebleX
 
1
3 juli 2019 om 23:43
Had eerder geroepen dat Angelino niet lang bij PSV zal spelen. Had eerder verwacht dat hij naar Spanje zou gaan. Wel een aderlating
 
ginidalum
 
1
3 juli 2019 om 22:23
Iemand enig idee waarom Bruma vandaag niet in actie is gekomen?
 
Guevarra
 
10
3 juli 2019 om 22:24
Kleine blessure niks ergs & hij is pas 3 dagen in training meld ED.
 
ginidalum
 
0
3 juli 2019 om 23:21
Oh oké, bedankt!
 
 
12
3 juli 2019 om 22:23
Ik irriteer mij ook dood en wordt behoorlijk ongeduldig.
 
RomBomCu
 
2
3 juli 2019 om 22:24
Voor zondag moet gewoon een linksback gepresenteerd worden en voor het midden van volgende week moet er gewoon een centrale verdediger gehaald worden. Indien dit niet lukt gaan we gewoon finaal de boot in tegen Basel. Je hebt dan veel te weinig tijd om ook maar iets van structuur in je oh zo belangrijke achterste linie te trainen. Ik heb er een zeer hard hoofd in. Zeker omdat er na lyanco en Alvarez 0,0 geruchten/namen, meer rond een centraal kanon zwerven voor PSV. Ja een of andere 18 jarige Braziliaan maar om dat nu de leider van je defensie te maken is zeer riskant.
 
LucasAndersen
 
47
3 juli 2019 om 22:48
Jullie mogen magallan wel huren
 
RomBomCu
 
19
3 juli 2019 om 22:54
Liever niet we hebben met sainsbury al een uiterst matige back up rechter centrale verdediger. Ik wil er geen twee.
 
ElPhenomeno
 
3
3 juli 2019 om 23:02
Dan maar Luckassen erin? Die gozer komt weer terug van zijn verhuurpartij geloof ik.
 
RomBomCu
 
4
3 juli 2019 om 23:20
Ja en terug van een enorm zware blessure terwijl die voor zijn blessure al 0,0 toevoegde aan zowel PSV als Hertha. Die jongen is echt zo een grote miskoop gebleken, dat kan ik me echt niet voorstellen.
 
cuco10
 
5
3 juli 2019 om 22:25
Tja tis ook lastig. Je hebt spelers in gedachten maar de verkopende partij ziet ook dat we haast hebben en drukt er zo een paar miljoen bij op. Echt een groot nadeel voor teams die voorrondes moeten spelen en niet zoveel geld hebben.
 
FCBogarde
 
1
4 juli 2019 om 00:47
Psv zit naarstig te hopen op een vertrek van Lizano/Bergwijn zodat ze geld aan een linksback en RCV kunnen spenderen zonder allerlei gekke constructies zoals terugkoop regeling of 40% vd transfer opbrengst te moeten delen...
 
SneekPSV
 
8
3 juli 2019 om 22:29
Er moet nog een cv gehaald worden? Doe daar maar 2 van aub. En een linksback én nog een middenvelder. Poeh, er is nog zoveel werk aan de winkel. Dit komt nooit op tijd voor elkaar. We moeten nog beginnen en ik zie het nu al somber in. Als klap op de vuurpijl begint van Bommel alwéér met Rosario en Hendrix. Man man, wat een armoe..... Ik heb niet de indruk dat men bij PSV niet weet wat te doen. Als keuze A niet lukt, prima. Dan overschakelen op keuze B. Lukt ook niet? Over op keuze C. Dat heet vooruit denken en een goede/uitgebreide schaduwlijst opstellen. Dat heet beleid. Er gebeurd echter veel te weinig.Nu spelen we zelfs met Soulas achterin. Dan kun je net zo goed de lijnentrekker opstellen. Die doet het beter.
 
doslind
 
3
3 juli 2019 om 22:43
Nou volg ik PSV niet heel erg. ben het wel met je eens dat er een linksback en 1/2 centrale verdediger(s). maar voor zover ik weet heeft PSV nogal wat middenvelders. Hendrix, Rosario, Ramselaar, Guti, Ihattaren, Afelay, Thomas en sadilek. dat zijn al 8 middenvelders en dan heb ik Pereiro nog niet meegenomen. maar vind je het dan nog nodig om een middenvelder te halen?
 
SneekPSV
 
15
3 juli 2019 om 22:46
Dat is kwantiteit. Ik zie liever kwaliteit.
 
MATEJA_MEMPHIS
 
2
3 juli 2019 om 22:53
Als we Lato en nog een sterke CV erbij hebben moeten we gewoon kunnen winnen van Basel. Er vertrekken waarschijnlijk ook nog wel wat cm's deze transferperiode. Dan kan daar nog een kwaliteits injectie bij. Bruma erbij voorin. De Jong zal nog wel gemist worden, maar met Lammers hebben we wel een talentvolle spits die zich bij Heerenveen heeft bewezen.
 
doslind
 
0
3 juli 2019 om 22:54
Dan denk ik wel dat ze eerst wat middenvelders moeten verkopen want met zoveel spelers voor het middenveld denken spelers misschien wel ik kijk ergens anders waar minder concurrentie is. maar welke middenvelders zie jij dan vertrekken? ik denk dat van het rijtje eigenlijk alleen Ramselaar vertrekt. Die is toch wel mislukt bij PSV terwijl hij het bij Utrecht goed deed.
 
SneekPSV
 
3
3 juli 2019 om 23:05
Dat is nu juist het probleem. Rosario, Hendrix, Ramselaar, Mauro, wie wil hen nou hebben? Ze zijn niet voor niks niet goed genoeg bevonden en zijn te duur voor de Nederlandse clubs. Er is gewoonweg veel te veel middelmaat. Foutje, bedankt......
 
doslind
 
3
3 juli 2019 om 23:11
Voor welke Cm's is er dan eventueel interesse? Zou PSV zich gemeld hebben bij Brugge voor Denswil? heeft zich goed ontwikkeld en gaat voor maar 6 miljoen naar bolonga. dan had je er wel een cv er bij met redelijke ervaring
 
MATEJA_MEMPHIS
 
1
3 juli 2019 om 23:21
Voor deze cm's ga je niet veel krijgen, maar dat hoeft ook niet. Lozano nog weg voor 30+ En er is genoeg geld om de selectie te versterken. Rosario gewoon behouden en belangrijk maken. Is een goede speler. Geen Hendrix er naast maar meer dynamiek. Thomas er naast zou best goed kunnen uitpakken en dan Ihatarren of Affelay. Pereiro levert ook nog wel wat op. Nu 1 CV en Lato erbij en dan later in de window nog hopen op een buitenkans CV.
 
doslind
 
0
3 juli 2019 om 23:32
Dat is ook gelijk het probleem dat je er niet veel voor gaat krijgen. Ihatarren is wel een leuke speler wat ik ervan gezien heb. maakt die kans om basisspeler te worden dit seizoen of zou het voor hem persoonlijk beter zijn om verhuurd te worden en veel te spelen?
 
MATEJA_MEMPHIS
 
5
3 juli 2019 om 22:44
PSV heeft het aan zichzelf te danken dat we zo vroeg al een cruciaal duel moeten spelen. De top targets komen niet begin Juli. De meeste clubs zijn nog met vakantie. Hopelijk wordt Lozano snel verkocht en worden er sterke CV's gehaald. Lato als LA erbij tegen Basel. Van Bommel zal nu jongens belangrijk moeten maken en zn team moet er staan. Anders is een valse start snel gemaakt.
 
FeyCoev
 
4
3 juli 2019 om 22:45
Kan me voorstellen dat dit niet echt lekker voelt als PSV supporter. De verdediging was vorig jaar al vrij zwak (in brede zin, incl. verdedigend middenveld) en er zijn alleen maar spelers vertrokken. Haast is nu wel geboden.
 
Rossumpsv
 
1
3 juli 2019 om 23:12
Ben het helemaal eens, maar hoe had je het vandaag dan gezien? Met Ihataren Lammers en Rosario? Dat had ik teveel van het goede gevonden. Verder zijn zowel Thomas, Gut als Afellay niet beschikbaar, dus moet je op dat moment iets. Verder hoop ik dat Lato morgen gepresenteerd wordt. Heb vertrouwen erin dat hij goed kan voetballen, maar heb dit idee meer omdat ik gewoon iemand wil hebben die ook kan wennen aan de speelwijze etc. Hoe eerder hoe beter
 
SneekPSV
 
1
3 juli 2019 om 23:20
Ik begrijp je punt en je hebt ook wel gelijk, maar dat houdt dus in dat je de selectie bij lange na niet op orde hebt. Affelay is leuk en aardig, maar ik moet nog zien of hij weer kán voetballen en vooral vanaf wanneer. Thomas acht ik ook niet goed genoeg als basisspeler. Ihattaren is nog (te) jong. Pereiro maakt het al jaren niet waar. In Guti heeft van Bommel geen vertrouwen. Over Hendrix, Rosario en Ramselaar wil ik het niet eens hebben. Kortom...... er gaat iets heel erg mis bij PSV.
 
Rossumpsv
 
0
4 juli 2019 om 12:56
Ik hoop daarom nog steeds dat ze een speler als Hans Vanaken aan zich weten te verbinden. Een middenvelder die kan scoren en die constant weet te presteren.
 
kevinfoppe
 
20
3 juli 2019 om 22:54
Ja Mark, als je een nieuwe auto hebt gekocht en je wilt er mee op vakantie, kan het wel eens zijn dat er iets kapot gaat en er onderdelen niet op voorraad zijn. De onderdelen moeten dan besteld worden en dat kost tijd...
 
AndreRoyo
 
8
3 juli 2019 om 23:36
Ja @kevinfoppe dat klinkt leuk, maar in de praktijk weten ze natuurlijk al geruime tijd dat er ‘onderdelen niet op voorraad’. Het komt op mij meer over alsof PSV niet weet of ze nou een nieuwe bumper of dakraam willen. Vooral op het aantrekken van een nieuwe CV hadden ze echt wel eerder kunnen inspelen
 
ElPhenomeno
 
6
3 juli 2019 om 22:58
Ik snap PSV ook niet.genoeg keuzes lijkt me. Van Drongelen van HSV moet gewoon haalbaar zijn. Datzelfde kun je ook zeggen van Jeffrey Bruma. Erik Pieters had je eventueel als linksback nog kunnen halen. Ook Jetro Willems mag vertrekken bij Frankfurt. Robin Gosens van Atalanta vind ik ook geen verkeerde keuze. Ongelofelijk passief aankoopbeleid.
 
Bobiku29
 
1
3 juli 2019 om 23:06
Willems wil niet terug naar Nederland, Gosens gaat de CL in met Atalanta en is bijzonder duur. Pieters zou ik wel halen. Op zijn minst een betrouwbare back up met ervaring. Van Drongelen zou top zijn, maar ik denk dat hij voor Augsburg gaat kiezen. Misschien Hoogma? Ik zou ook Gouweleeuw proberen. Die is misschien op een leeftijd dat ie Europees voetbal belangrijk nog graag wil spelen
 
ElPhenomeno
 
1
3 juli 2019 om 23:11
Dan liever Van Drongelen dan Gouweleeuw. Bij eerst genoemde zit nog veel potentie. Hoogma komt denk ik wederom aan weinig minuten toe bij Hoffenheim. Afgelopen jaar al uitgeleend aan Sankt Pauli. Wie weet dat PSV een poging kan wagen.
 
ajax1812
 
1
4 juli 2019 om 08:16
Nou ja, Ihattaren kan ook genoeg met een bal.
 
falcao
 
2
3 juli 2019 om 23:19
Van Bommel moet niet zo klagen. Ik zie al een alibi voor uitschakeling voorronde CL opdoemen. Haast alle Europese clubs hebben hier last van, op die paar schatrijke clubs na.
 
leeuw1975
 
0
3 juli 2019 om 23:21
waarom niet pieters gewoon ook terug halen? ervaring fysiek etc
 
ElPhenomeno
 
0
3 juli 2019 om 23:30
Het lijkt me inderdaad ook dat Basel hier ook gewoon last van heeft. Bovendien hebben die nog een lager budget dan Psv. PSV had allang toe moeten slaan. Genoeg goedkope en ervaringen opties die achterin kunnen spelen in combinatie met een jong talent. Met Jeffrey Gouweleeuw, Rick van Drongelen, Justin Hoogma, Jetro Willems, Jeffrey Bruma, Toni Lato, Robin Gosens, Erik Pieters, Edson Alvarez, Lyano Vojovic, Diego Reyes, Boli Bolingoli heb je enorm veel keuze uit verdedigers lijkt me.
 
Kyle66
 
1
4 juli 2019 om 00:09
PSV is echt veel beter dan het huidige Basel. Ik twijfel er niet aan dat PSV die wedstrijden wel zal winnen, maar daarna komt er nog een voorronde en dan is het belangrijk dat PSV wel de defensie op orde heeft.
 
falcao
 
0
4 juli 2019 om 14:01
Daar zou ik toch maar niet te zeker van zijn. Oostenrijkse en Zwitserse teams zijn voor Nederlandse clubs altijd lastig te bestrijden geweest. Daarnaast gaat het seizoen daar doorgaans eerder van start waardoor ze een paar weken voorsprong hebben qua conditie en wedstrijdritme.
 
pata
 
3
3 juli 2019 om 23:29
Kunnen we Schwaab niet polsen voor een rentree duurt nu wel erg lang amenakodum
 
Sulejmanii
 
0
4 juli 2019 om 03:54
Haha Olum, ik vrees dat niet meer gaat lukken.?? Schwaab wilde perse met zijn gezin terug naar Duitsland.
 
pata
 
1
4 juli 2019 om 09:03
Jaa weet ik was sarcasme in me bericht. Of kunnen ze De ligt niet huren voor 1 jaar kan die zich nog 1 jaar sterk ontwikkelen tot een echte leider
 
JaouadAmhaouch
 
2
3 juli 2019 om 23:54
Kan iemand mij uitleggen, waarom PSV zogenaamd geen geld heeft ? 40 mil cl 12 + 15 aan transfer en 15 transfers gedaan? Plus ze draaide geen rode cijfers? Ik volg het echt niet meer
 
Kyle66
 
1
4 juli 2019 om 00:11
De 12 en 15 miljoen zullen ze waarschijnlijk nog niet binnen hebben. Bovendien is er ook een kleine 13 miljoen aan Bruma uitgegeven. Maar ze hebben inderdaad wel 40 miljoen voor de CL gekregen.
 
LinkinPark13
 
0
4 juli 2019 om 09:33
Transfersommen worden vrijwel nooit ineens afbetaald. Iedereen denkt dat het meteen zijn geld binnenkrijgt, maar vrijwel altijd wordt het geld van transfers verdeeld over de contractjaren van de speler in zijn nieuwe team.
 
Siemjo
 
0
4 juli 2019 om 08:19
Bij iedere club is het zelfde probleem tijdens de diverse toernooien en transferperiode.