'Matthijs de Ligt moet rekening houden met nieuwe concurrent van 30 miljoen'
Zondag, 31 mei 2020 om 21:13

Juventus heeft zich als meest recente club gemengd in de strijd om Marash Kumbulla, zo weet La Repubblica zondag te melden. De twintigjarige centrumverdediger kende voordat de Serie A werd stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus een ijzersterke periode bij Hellas Verona en lijkt aankomende zomer vrijwel zeker een stap hogerop te gaan maken.

Behalve Juventus worden namelijk ook Manchester United, Tottenham Hotspur, Everton, Chelsea, Paris Saint-Germain, Olympique Lyon en RB Leipzig vandaag in de Italiaanse media genoemd als geïnteresseerde partijen. Kumbulla is afkomstig uit de jeugdopleiding van Hellas Verona en beleeft dit seizoen zijn doorbraak in de hoofdmacht van i Gialloblu.

Trainer Ivan Juric had deze voetbaljaargang in de Serie A achttien keer een basisplaats over voor Kumbulla. De jongeling, geboren in Italië maar enkelvoudig international van Albanië, stond voor de jaarwisseling een maand aan de kant stond met een blessure aan het dijbeen, maar speelde verder nagenoeg alle wedstrijden. Hij speelt doorgaans als linkercentrumverdediger in de driemansverdediging van Hellas Verona, dat momenteel knap achtste staat in de Serie A.

Kumbulla wordt inmiddels een marktwaarde van dertig miljoen euro toegedicht en kan zich volgens diverse Italiaanse media gaan opmaken voor een zomerse transfer. Bij Juventus zou de stopper een concurrent kunnen worden van Matthijs de Ligt. De selectie van la Vecchia Signora herbergt verder met Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Merih Demiral en Daniele Rugani en nog minimaal vier gerespecteerde centrumverdedigers. Chiellini (35) en Bonucci (33) zijn echter op leeftijd, terwijl Demiral nog altijd revalideert van een zware knieblessure en Rugani amper voorkomt in de plannen van trainer Maurizio Sarri.

Meer nieuws
   
01:00
01:00
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
2
   
00:00
00:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
28
   
23:34
23:34
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
   
23:20
23:20
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
12
   
23:03
23:03
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Atletico94
 
8
31 mei 2020 om 21:25
Serie A ligt nog altijd stil en na 12 juli is Demiral alweer terug en ik schat Demiral hoger in dan deze Albanees, ik volg de serie a al vanaf het begin en eerlijk gezegd is deze jongen mij nooit opgevallen.
 
Japie_Krekel
 
25
31 mei 2020 om 21:32
bij een verdediger kan het een goed teken zijn als hij niet opvalt. vaak betekend dat dan dat zo iemand heel weinig fouten maakt achterin
 
Bridgewater
 
4
1 juni 2020 om 09:41
Dan heb je dit jaar maar bar weinig wedstrijden gezien van Hellas Verona. Zonde eigenlijk, want spelen heel leuk en realistisch voetbal. Kumbulla heeft zich ontzettend sterk ontwikkeld. Natuurlijk geen opvallende speler. Maar dat hoeft ook helemaal niet voor een verdediger. Als je hem nauwkeurig bekijkt zal je zien dat hij heel veel dingen op een goede manier oplost. Klaar voor een volgende stap. Italiaanse voetbal lijkt op zijn lijf geschreven...
 
MamiDemirci
 
21
31 mei 2020 om 21:53
Doet me ineens denken aan een toekomstig blok van 3 achterin bestaande uit De Ligt, Demiral en deze Kumbulla. Juve heeft jarenlang natuurlijk een memorabel trio achterin gehad in de vorm van Barzagli, Bonucci en Chiellini. Dus wellicht dat het bestuur weer rekening houdt met een dergelijke opstelling in de toekomst. Ze hebben weliswaar al enige tijd niet zo gespeeld en ligt volledig aan wie Sarri gaat opvolgen (ik verwacht dat hij niet lang zal aanblijven als trainer). Zou zonde zijn imo om een van deze grote talenten te laten banken. En dan heeft Juve ook nog Romero achter de hand. Om nog te zwijgen over de oude rotten Chiello En BonBon. Wat een weelde.
 
messino
 
7
31 mei 2020 om 22:30
Dat is inderdaad en identiteit, de 3 verdedigers. Maar De Ligt, Demiral en eventueel Kumbulla moeten wel de de tijd en het vertrouwen krijgen voor een langere periode. Drie verdedigers die messcherp kunnen verdedigen maar ook aan de bal het nodige kunnen. Het wordt in ieder geval een interessante zomer. Als Juve gaat voorsorteren op het stoppen van Chiellini en/of Bonucci dan zal dat niet te lang meer op zich laten wachten.
 
Tazaboy
 
6
31 mei 2020 om 23:22
Ik begrijp dus dat Juventus deze speler wil halen niet om met De ligt te concurreren , maar omdat Bonucci en Chielini de pensioen leeftijd hebben bereikt, correct me if i`m wrong..
 
Benzema20
 
2
1 juni 2020 om 00:04
Nou juve heeft nog niemand gekocht. Ze zijn geïnteresseerd staat er . Verder mochten ze hem kopen heb je denk ik wel gelijk dat het eerder is als vervanging van de oude garde .
 
YusufCesin
 
1
1 juni 2020 om 05:27
De ligt heeft geen concurrentie, hij word veruit de beste verdediger van de wereld is 0% nonchalant en is nu al de beste allertijden van oranje zonder enige twijfel. Deze decennia is het heel goed mogelijk dat Oranje de WK kan pakken gebaseerd op de ligt frenkie en Boadu.
 
Makallelele
 
11
1 juni 2020 om 07:56
De Ligt hoeft in Oranje maar naast zich te kijken en hij ziet al een betere: Van Dijk
 
YusufCesin
 
1
1 juni 2020 om 08:51
De Ligt is op elk gebied beter als van Dijk, je word niet zomaar als Goldenboy gekozen. Met alle respect voor de 2de beste van de wereld maar de Ligt is een super ultra mega talent. Die 15 jaar nog in de top gaat spelen. Hij was als jongetje aanvoerder van Ajax en het is een verstandige gozer. Dat hij het ergens niet gaat redden of op bankje beland staat buiten ter discussie.
 
Barca fcg
 
6
1 juni 2020 om 11:02
De ligt is zeker nog niet op het niveau van Dijk. de Ligt heeft goede wedstrijden gehad , maar afgelopen seizoen ook hele slechte , dat je de Ligt nu al boven van Dijk zet , zegt genoeg over wat voor kleur bril jij waarschijnlijk draagt , en niet over wat je ziet van hoe ze presteren. Tuurlijk de Ligt kan altijd groeien , maar om hem nu al boven van Dijk neer te zetten slaat alles.
 
YusufCesin
 
0
1 juni 2020 om 16:24
Toen Ronaldinho de beste speler van de wereld was kon je al na 2 wedstrijden zien dat Messi beter was. Als je gewoon kwaliteiten herkent dan zeg je dat. Ik hoef helemaal geen grote wedstrijden op te noemen zoals Juve of wat anders. Alleen 1 wedstrijd zegt al alles over de klasse van Mathijs die niemand in Oranje heeft. Dat was dat hij zijn hoofd brak toen hij de gelijkmaker in de laatste minuut had gemaakt volgens mij was het Heracles. Die man gaat dood om te kunnen winnen. Dat heb ik nooit gezien bij iemand uit Oranje. Hij is de stoerste verdediger die ik ooit heb gezien. Wat hij heeft is niet te trainen en daarom zeg ik dat hij beter is met alle respect.