'Met hem hadden we de LeBron James en de Usain Bolt van het voetbal'
Maandag, 16 januari 2017 om 23:42

Juventus staat weliswaar aan kop in de Serie A, maar zo zorgeloos als vorig seizoen gaat het niet. Waar de ploeg van Massimiliano Allegri in de hele vorige jaargang vijf wedstrijden verloor, staat de teller halverwege 2016/17 al op vier. Giorgio Chiellini ziet het vertrek van Paul Pogba als een belangrijke verklaring voor het verschil op het veld.

Zondag verloor de Oude Dame nog met 2-1 van Fiorentina. "Vorig seizoen hadden we een speler als Pogba op het middenveld. Dat is de LeBron James en de Usain Bolt van het voetbal", vertelt Chiellini aan Sky Italia. "Dankzij hem konden we een bepaalde speelstijl hanteren. Nu is hij er niet meer en hebben we bepaalde veranderingen moeten doorvoeren."

"Massimiliano Allegri probeert een oplossing te vinden. We zijn niet opeens idioten of clowns geworden", benadrukt de centrumverdediger. "We geven wel te veel kansen weg. Vorig seizoen werden de handschoenen van Gianluigi Buffon nooit vies." De voorsprong van Juventus op nummer twee AS Roma bedraagt één punt. Wel heeft de Turijnse grootmacht een duel tegoed.

Meer nieuws
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
12
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
10
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
16
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
ZiizouZidane5
 
1
17 januari 2017 om 00:01
Nu heb je Higuain, Pjanic. Denk dat het zelfs beter is alleen is het misschien even wennen zonder Pogba te spelen.
 
LucaAbbracciante
 
14
17 januari 2017 om 00:13
Neen, het is echt veel minder geworden. We zijn van een middenveld met Pirlo, Marchisio, Vidal en Pogba naar een middenveld met Khedira, Sturaro, Marchisio en Pjanic gegaan. We missen gigantisch veel creativiteit en infiltratievermogen. Allegri als trainer kan ook echt niet meer, er zit totaal geen structuur in ons spel, te verdedigend en toch krijgen we genoeg goals binnen. We winnen vaak matchen op geluk of een klasseflits van Higuain. Dit jaar mogen we de CL vergeten, volgend jaar moeten we voor Verratti gaan en nog iemand om ons middenveld te versterken.
 
juvedeef
 
1
17 januari 2017 om 01:09
Was eerst wel een voorstander van Allegri. Maar begin toch te twijfelen. Met de huidige selectie kunnen we alleen maar 4312 spelen. 352 kan alleen maar als je een erg sterk middenveld hebt. En dat hebben we dit jaar niet. Er moeten gewoon 3 harde werkers achter pjanic staan. En daarvoor gewoon dybala sn higuain. Dat is de enige manier om nog een beetje een niveau te halen. Vind Khedira ook met de week minder spelen. Erg jammer want hij begon nog zo goed.
 
Jackieboy10
 
6
17 januari 2017 om 00:32
Het middenveld was eerst gewoon beter in balans. Pirlo, Vidal, Marchisio en Pogba was een middenveld wat alles had. Nu heb je dat minder. En het helpt natuurlijk ook niet mee dat de prins van Turijn elke keer geblesseerd is: Marchisio. Echt een geweldige speler dat! Ik denk dat als Juventus Verratti weet op te halen, dat ze dan gewoon weer een top middenveld hebben. Marchisio, Khedira, Verratti en Pjanic. Dat is een middenveld om van te watertanden.
 
Opa Pirlo
 
1
17 januari 2017 om 07:57
Denk dat je dan nog steeds niet zo kan oresteren. Wie is dan je sterke man die box to box kan spelen? Die het niet moet hebben van het mooie voetbal maar van hard werken? We hebben davids gehad, vieira en vidal. Die speler missen we nu. Een type Kanté. Je ziet ook wat zo'n speler bij een niet lopend elftal als Chelsea kan doen. Verratti ben ik wel met je eens, in de rol van Pirlo, dan kan je wat rouleren met Khedira en Pjanic afhankelijk van je tactiek. Marchisio dan wat meer in de rol van Pogba.