Mini-Klassieker Ajax - Feyenoord gaat door onder strenge voorwaarden
Dinsdag, 27 augustus 2019 om 09:57

De wedstrijd tussen Ajax Onder-19 en Feyenoord Onder-19 van aanstaande zaterdag gaat door onder strikte voorwaarden. De twee rivalen uit Amsterdam en Rotterdam treffen elkaar op De Toekomst in de strijd om de Supercup. Naar aanleiding van ongeregeldheden bij een wedstrijd tussen beide teams vorig seizoen zijn er strenge voorwaarden gesteld.

Op 25 mei van dit jaar werd het duel tussen de teams van John Heitinga en Dirk Kuyt gestaakt doordat supporters langs het veld zich niet wisten te gedragen. Een week later werd het duel uitgespeeld zonder publiek. Ajax won met 2-0 en kroonde zich tot kampioen. Aanstaande zaterdag staan beide teams opnieuw tegenover elkaar. Het duel stond onlangs nog op losse schroeven, maar nu er strenge afspraken zijn gemaakt kan de wedstrijd toch doorgaan.

Het aantal toeschouwers wordt beperkt, zo meldt RTV Rijnmond. Publiek kan het duel in Amsterdam alleen bezoeken met een geregistreerde toegangskaart. De spelers en staf van beide teams kunnen per persoon maximaal vijf kaarten krijgen, die zij kunnen verdelen onder familieleden en vrienden. De kaarten worden op naam geregistreerd, zodat het bekend is wie de wedstrijd bezoekt. De supporters worden door Feyenoord met een bus vervoerd. Pas bij aankomst op De Toekomst krijgen zij hun toegangsbewijs, zodat de tickets niet in verkeerde handen vallen.

Meer nieuws
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
0
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
16
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
10
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (65)

 
soccersupp
 
11
27 augustus 2019 om 10:03
Mooi goed geregeld zo. Geen hooligans en ook het aantal familieleden/vrienden wordt beperkt zodat ook dit niet uit de klauwen loopt.
 
kleinegeneraa7
 
25
27 augustus 2019 om 10:42
Goed geregeld? Ik mag hopen dat je sarcastisch bent, anders ben je waarschijnlijk zelf zo`n type die even op `familiebezoek` gaat. Familieleden en vrienden moeten gewoon altijd toegelaten worden, de simpele van onze samenleving (hooligans) moet je weren. Zij staan op de foto, dus aannemen dat zij tegenwoordig worden geweerd van het complex? Waarschijnlijk niet, want `ze zijn in de omgang, zulke lieve jongens`.
 
chrissie23
 
3
27 augustus 2019 om 12:42
Ik snap dat dus ook niet... In Engeland is gebleken dat je voetbal hooligans echt wel aan kan pakken, zolang de politieke wil er maar is. Leg hen een meldplicht op, komende 12 maanden iedere wedstrijd van Ajax/jaj melden en kijken op klein TV schermpje in een kamertje op het politiebureau (of desnoods gebruik je een pand als de oude Bijlmerbajes voor dit doel). Verder alle schade laten betalen, inclusief kosten voor het opnieuw spelen van de wedstrijd, huur van het kamertje en voor mijn part het TV scherm. Als je streng genoeg bent voor degene die zich misdragen hoef je niet langer de hele club te straffen, maar pak je juist de rotte appels en heb je nog een kans dat ze zich een beetje gaan gedragen. Het bovenstaande gezegd hebbende vind ik de uitspattingen tegen Feyenoord / Tottenham vorig jaar wel heel vervelend. Ik had juist de afgelopen paar jaar het idee dat het wat beter werd met de Ajax supporters. Maar goed, dat is misschien wat subjectief.
 
soccersupp
 
1
27 augustus 2019 om 13:19
Kleine generaal je aanname grenst aan stupiditeit. Ik heb de beelden gezien en weet dat Ajax heel dom is geweest om die hooligans toe te laten en die horen de juiste mensen ook te straffen (die hooligans waren de bom). Maar feyenoord had, mede omdat het een beslissingswedstrijd veel te veel "vage kennisen" ipv echte familie meegenomen. Die begonnen ook de boel op te jutten (oftewel die staken de lont van de bom aan) waar uiteindelijk de echte familieleden de dupe van werden. Dus is er nu een goed besluit genomen. Alleen echte familie mee en strenge controle dat er geen imbecielen in komen.
 
johnbalkon
 
5
27 augustus 2019 om 13:28
Jij hebt echt een bord voor je kop. Je legt gewoon de schuld neer de vage bekenden, omdat ze juichen? Je noemt dus provocatie als reden? Je was er waarschijnlijk bij, of niet.
 
FR_JC
 
7
27 augustus 2019 om 13:34
@soccersupp " Die begonnen ook de boel op te jutten (oftewel die staken de lont van de bom aan) waar uiteindelijk de echte familieleden de dupe van werden." Je onwetendheid spat van het scherm af...
 
soccersupp
 
1
27 augustus 2019 om 17:01
Waarom wordt er nu een strikte regel gehanteerd van maximaal 5 kaarten per speler/staf en wordt dit nu geregistreerd. Er wordt door veel mensen ontzettend slecht gelezen, ik zeg duidelijk dat ajax hooligans de hoofddaders zijn. Maar er waren ook een aantal mensen bij feyenoord die dit niet slim aangepakt hebben. Je voelt toch wel een gespannen sfeer aan. Als ik (let op hypothetisch voorbeeld) door een zakenrelatie uitgenodigd wordt voor feyenoord-Liverpool en Liverpool scoort dan kan ik heel hard gaan juichen, maar als er om me heen een aantal zware feyenoord jongens zijn dan ben ik wel zo snugger om dat niet te doen. Doe ik het wel en meppen ze me, dan zijn zij wel fout, maar je moet wel zelf je hersens gebruiken.
 
soccersupp
 
0
27 augustus 2019 om 17:10
John balkon lees gewoon even de feiten na op rtv Rijnmond waarin duidelijk sprake is van "een lichte provocatie in de vorm van zwaaien naar de ajax hooligans (supporters kan ik die eencelligen niet noemen). Dat doe je als familie niet, dan ben gefocust op je zoon of broer. Waarom zou dit nu strenger geregeld worden. Kijk tussen de trainers en directie van ajax en feyenoord zit heel veel vriendschap, maar onder de supporters zit heel veel haat vandaar dat er nu strenge regels moeten zijn.
 
soccersupp
 
0
27 augustus 2019 om 17:46
Fr jc lees je in voordat je zo reageert. Zelfs radio Rijnmond had het over een lichte provocatie. Dus iemand had verkeerde mensen meegenomen. Echte familieleden kijken alleen naar hun broer of zoon. En goed lezen ik keur die idiote actie van de hooligans nergens goed.
 
FR_JC
 
6
27 augustus 2019 om 18:21
SoccersupAls ik je advies mag geven, zoek je even het topic op van de dag dat dit gebeurde. Er zijn namelijk 2 VZ leden die ter plaatse waren en alles mee hebben gekregen en hier uitgebreid verslag van hebben gedaan. Daarnaast heeft een goede vriend van me een zoon die bij de o19 speelt, ook aanwezig was en me het eea heeft verteld. Ik zou enkel en alleen hier al om geen media berichten hoeven te lezen. (Uiteraard wel gedaan.)Ik greep enkel jouw stukje eruit omdat dit uit onwetendheid was. De rest van je reactie heb ik dan ook verder niet becommentarieerd. Want je keurt het zeker af. En daar ben ik het dan ook geheel mee eens.Ps, hard juichen en roepen na een grote kans, kun je zeker kwalificeren als provocatie als ook zwaaien...
 
soccersupp
 
0
27 augustus 2019 om 18:27
Fr_jc goed verhaal en goede aanvulling.ik heb niet de info die jij persoonlijk hebt. Veel vz reacties zijn vaak ook persoonlijk gekleurd, maar die heb ik toen wel gelezen. Jammer dat dit zo gaat terwijl dirk kuyt en van de Sar vrolijk elke zaterdag in hetzelfde zwembad de zwemlessen van hun kinderen gezamenlijk volgen.
 
tarrel
 
1
27 augustus 2019 om 11:53
Mee eens, dit hoort je (helaas) net zo goed te regelen als voor het eerste. Gelukkig is er voor gekozen het zo op te lossen en niet zonder publiek, want voetballen doe je uiteindelijk altijd voor het publiek
 
ADRO
 
47
27 augustus 2019 om 10:03
Belachelijk dit duel dient gewoon op neutraal terrein te worden gespeeld na die idiote omstandigheden van afgelopen seizoen. Dit hoort gewoon niet thuis op een voetbalveld evenmin dat Feyenoord toen nogmaals naar Amsterdam moest komen om die pot over te spelen. Ajax had duidelijk de fans toen niet in de hand en liet ze gewoon zonder enige probleem binnen. Hopen voor de bezoekers (zie ouders) van de spelers van Feyenoord dat ze ditmaal wel veilig kunnen genieten van een potje voetbal
 
manodedios
 
35
27 augustus 2019 om 10:11
haha denk om je hart vriend. wat gebeurd is was niet goed, bedreigingen horen daar niet thuis, maar laten we niet de drama queen gaan uithangen. er zijn maatregelen genomen, het leven gaat verder.
 
ADRO
 
36
27 augustus 2019 om 10:25
Misschien nodigt Johnny zijn hooligan vriendjes weer uit met zijn vijf kaarten
 
herlev
 
5
27 augustus 2019 om 12:19
Zou kunnen ADRO, net zoals een speler van Feyenoord 5 hooligan vriendjes mee brengt.......
 
gloryUnited
 
7
27 augustus 2019 om 12:57
Enige verschil is het woord ‘weer’ wat adro schetst is laatste keer gebeurt. Wat jij schetst niet
 
Scepticus38
 
28
27 augustus 2019 om 10:26
Adro "belachelijk dit duel dient gewoon op neutraal terrein te worden gespeeld na die idiote omstandigheden van afgelopen seizoen. Dit hoort gewoon niet thuis op een voetbalveld evenmin dat Feyenoord toen nogmaals naar Amsterdam moest komen om die pot over te spelen. Ajax had duidelijk de fans toen niet in de hand en liet ze gewoon zonder enige probleem binnen. Hopen voor de bezoekers (zie ouders) van de spelers van Feyenoord dat ze ditmaal wel veilig kunnen genieten van een potje voetbal" Wat ik belachelijk vind is jouw selectieve verontwaardiging. In de wedstrijd in Rotterdam in april 2019 werd Heitinga door de feyenoord fans helemaal verrot gescholden, werd er vuurwerk naar de dugout gegooid en kwam een steen tegen de spelersbus van Ajax terecht. Door net te doen alsof de supporters van Feyenoord koorknapen zijn, terwijl de zaden van de haat en nijd die er nog altijd tussen Ajax en Feyenoord bestaat, vooral in Rotterdam (zuid) geplant zijn, maak je jezelf onsterfelijk belachelijk. Wat de hooligans hebben gedaan, hoort inderdaad niet op het voetbalveld thuis, maar komt natuurlijk ook niet zomaar uit de lucht vallen en is gewoon een kwestie van oorzaak en gevolg. Wie het zwaard opneemt, dient er rekening mee te houden dat hij ook aan het zwaard ten onder kan gaan en wie wind zaait, zal storm oogsten. Zolang de haat en afkeer van Ajax in Rotterdam gecultiveerd blijft worden en iedere uitgestoken hand wordt geweigerd, zal het risico van dergelijke wedstrijden blijven bestaan. Zolang dat het geval is, is het daarom inderdaad het beste om dit soort wedstrijden zonder publiek van de tegenstander af te werken. Omdat het om jeugdwedstrijden gaat en ik van mening ben dat jeugd nooit aan de gevaren die opgefokte hooligans in zich meedragen, zouden mogen worden bloot gesteld, mag je je zo langzamerhand afvragen of het nog wel verantwoord is om jeugdteams van Feyenoord en Ajax tegen elkaar te laten spelen.
 
 
35
27 augustus 2019 om 10:36
De uitgestoken hand wordt geweigerd. Grappenmaker. Denk je dat die zwakzinnige in de harde kern van Ajax ook achter die uitgestoken hand staan? Het probleem zit gewoon aan beide kanten. Dat je dan bij Ajax ook iemand zonder hersencellen hebt werken die denkt dat je ze best even kan uitnodigen voor wat sfeer. Tja, daar zit natuurlijk het echte probleem. Ja maar ja maar ja maar ja maar, hunnie deden het ook. Ja klopt, daarom moet je dus geen harde kern supporters uitnodigen bij een jeugdwedstrijd.
 
Scotsman
 
34
27 augustus 2019 om 10:36
"wie het zwaard opneemt, zal door het zwaard vallen en wie wind zaait, zal storm oogsten." Dit zijn hele mooie woorden om te zeggen: `ja maar jullie zijn begonnen. Mweh.` Kinderachtig gedrag. "en iedere uitgestoken hand wordt geweigerd" Gaat het om het toelaten van uitsupporters bij de Klassieker? Want dan zijn Ajax supporters wel de laatste die mogen huilen. Afca heeft al meerdere malen met de meest achterlijke argumenten de bom laten barsten bij onderhandelingen over het toelaten van uitsupporters. Zoals toen de burgemeesters al akkoord waren om uitsupporters toe te laten bij een bekerwedstrijd in de Arena. Maar dat wordt achteraf natuurlijk weer vergeten en verzwegen vanuit Amsterdam. En van die loze gebaren van de directie van Ajax word ik ook doodmoe. Die kunnen wel mooi zeggen dat ze akkoord gaan en Feyenoord de hand toereiken. Gebakken lucht. De clubs zijn het probleem niet. Dat is totaal niet relevant. Feyenoord als club wil donders graag uitsupporters. Het probleem zit bij de harde kernen en de veiligheidsregio`s die de hele tijd dwarsliggen.
 
ADRO
 
27
27 augustus 2019 om 10:45
Jij hebt nu volledig vanuit een Ajax bril dit gehele stuk geschreven. Wat er toen in Rotterdam is gebeurd valt niet goed te praten (zie baksteen en vuurwerk). Het schelden en de verschillende leuzen gebeuren over en weer. Wat mij wel tegen het borst stuit is dat jij beweert dat de haat en het niet openstellen voor oplossingen enkel vanuit Rotterdam komt. De gang van zaken in dat traject somt Scotsman zeer netjes op en sluit ik mij volledig bij aan.
 
sergiogreene
 
22
27 augustus 2019 om 11:01
Adro, jij schreef toch ook je hele stuk vanuit een Feyenoord bril?
 
erwinson
 
1
27 augustus 2019 om 12:27
Oorzaak en gevolg? Je bedoelt het "ja maar hij begon" kleuterschool principe?
 
gloryUnited
 
7
27 augustus 2019 om 13:03
Zo scepticus, had dit niet van jou verwacht. Normaal kom je met goede onderbouwde betogen maar dit keer laat je je clubvoorkeur en emotie het winnen van je ratio. Zonde, toch een smet op je account. Je schaart Ajax in een enorme slachtoffer rol door te zeggen dat het eigenlijk allemaal door Feyenoord komt. Dat is klinklare onzin. Het kwam dus wel uit de lucht vallen op de Toekomst, anders had men er wel naar gehandeld. Een trainer van de tegenpartij uitschelden is toch echt andere Koek dan de familie van 18 jarige gastjes aan te vallen. Hoop dat je dat zelf ook in ziet. Inmiddels hebben we de laatste tijd gezien dat Ajacieden echt geen lieverdjes zijn. Zie aek, spurs ed. Daarnaast, is het zingen van ‘bommen op Rotterdam’ tijdens jong Ajax - Sparta zeker ook geplant door de mensen op Rotterdam zuid? Hou toch op. Je maakt jezelf hier belachelijk. Geef gewoon toe dat wat er in mei gebeurd is echt totaal niet kan en ga niet met je vingertje wijzen dat het slechts een reactie is. Calimero ten top
 
Ajax33*
 
1
27 augustus 2019 om 14:51
Wat me vooral opvalt is dat de Ajaxsupporter of de Feyenoordsupporter voornamelijk vanuit hun respectievelijke clubvoorkeur spreekt. Maar uiteindelijk zijn het allemaal idioten, wat er bij de wedstrijd bij Feyenoord gebeurde is niet goed evenmin wat er is gebeurd bij Ajax, waar ik zelf wel durf te zeggen dat wat er bij Ajax is gebeurd voorkomen had kunnen worden. Want laten we eerlijk zijn als het klopt dat Heitinga hooligans heeft uitgenodigd kan je stellen dat dat echt te idioot voor woorden is. Ik zou willen dat mensen zich eens druk gingen maken om dingen die er toe doen, dan om jij bent voor Ajax en je bent een lul of vuile kl*te Feyenoorder. Ik ben voor Ajax en niet tegen Feyenoord, of welke club dan ook!!!!
 
Scotsman
 
2
27 augustus 2019 om 15:06
"want laten we eerlijk zijn als het klopt dat Heitinga hooligans heeft uitgenodigd kan je stellen dat dat echt te idioot voor woorden is." Dit heeft hij zelf toegegeven.
 
chrissie23
 
0
27 augustus 2019 om 12:43
Wie stelt zijn neutraal terrein open voor deze wedstrijd denk je? En welke 'driehoek' accepteert deze relschoppers in hun gemeente? Ik denk niet dat je deze wedstrijd ergens anders kan spelen dan op een eigen terrein.
 
gloryUnited
 
5
27 augustus 2019 om 13:04
Spelen in het az stadion. Kan überhaupt geen publiek komen
 
FR_JC
 
3
27 augustus 2019 om 13:49
Mag ook niet gevoetbald worden, ontoegankelijk terrein. De Kuip en de JC Arena, supporters en familie die toegelaten mogen worden ver uit elkaar zal de oplossing zijn.
 
DavidDein
 
15
27 augustus 2019 om 10:05
Ik snap niet dat ze zo'n wedstrijd niet toegankelijk maken voor iedereen. Beter gezegd, ik snap wel waarom het gebeurt maar het zou niet nodig hoeven zijn. Zelfde met de grote Klassieker. Laat het maar misgaan, zorg dat er voldoende politie op de been is, pak iedereen die zich misdraagt op, gooi ze in de bak en geef ze allemaal een levenslang stadionverbod. Doe dit 3 jaar lang en je zal daarna weinig last meer hebben van dit soort figuren, binnen de stadions althans. Ik heb geen idee wat iemand met zijn leven gaat doen op het moment dat hij het stadion niet meer in mag van de club waar hij idolaat van is.
 
manodedios
 
5
27 augustus 2019 om 10:17
100% met jou eens. maar helaas is het gros in dit land inmiddels zo ingekakt dat ze liever bij elk klein ding dat misloopt een nieuwe regeltje, liefst een nieuw wetje invoeren ?? Nu wordt er een eens een fakkeltje afgestoken en staan de brave Hendrikjes massaal met hun vingertje te wijzen: ‘zie je wel helemaal terecht dat uitverbod’. Mensen verliezen de realiteit uit het oog en laten al hun vrijheid inperken. Terwijl de overheid mensen gewoon vrijheid zou moeten geven en ingrijpen waar er een paar zich misdragen. Ja maar we draaien massaal voor de kosten op blalala so what, heeft de ME ook eens wat te doen.
 
kevin1994
 
15
27 augustus 2019 om 10:21
De ME zorgt er wel voor dat ze wat te doen hebben, zij lokken wel reacties uit daar zijn ze de besten in
 
CoMokum
 
8
27 augustus 2019 om 10:28
@kevin1994, je zal hier wel het hele moraalridder garnizoen over je heen krijgen maar je hebt wel gelijk. Hoewel dit niet gaat gebeuren bij deze wedstrijd heb ik vaak genoeg gezien dat de ME er bovengemiddeld veel zin in had en uit het niets bepaalde groepjes begonnen uit te dagen.
 
DavidDein
 
8
27 augustus 2019 om 10:31
De ME lokt geen reacties uit, op het moment dat jij ergens bent waar de ME verschijnt, dien je te maken dat je wegkomt en naar huis gaat. De mensen die blijven staan lokken reacties uit. Ik vind het geweldig om te zien als de Me'ers dat volk dan in elkaar knuppelen.
 
CoMokum
 
5
27 augustus 2019 om 10:31
@manodedios, ik had het niet beter kunnen verwoorden. En bij elke ingevoerde regel worden de vrijheden van de overgrote, goedbedoelende meerderheid verder ingeperkt. Als je daar dan iets van zegt, in mijn geval als iemand die nooit rotzooi trapt, dan krijg je alles en iedereen over je heen omdat je 'hun gedrag goedpraat'. En zo wandelen we met z'n allen rustig verder richting een strak geregisseerde theatervoorstelling met vlaggen die op schermpjes worden afgebeeld (man City).
 
CoMokum
 
9
27 augustus 2019 om 10:35
@daviddein, blij dat jij je als eerste meldt! Het gaat niet om 'dreigende' situaties waar je weg moet wezen. Het gaat om tegen hun bus aan leunende Me'rs die in een stoet voorbijtrekkende fans een groepje harde kern zien, of denken te zien. Zo vaak meegemaakt dat je dan hoort 'komen jullie nog vandaag?', 'durf je ook alleen?' etc. Omdat jij het niet meemaakt betekent dat niet dat het niet gebeurt.
 
JJR12
 
10
27 augustus 2019 om 10:39
@DavidDein Nou moet ik toegeven dat de gasten die (vaak) in aanraking komen met de ME niet bepaald lieverdjes zijn, maar vlak de ME ook niet uit hoor. Dat zijn vaak namelijk óók lui die erop kicken als het losgaat. Er is een aantal jaar geleden een documentaire geweest op de Nederlandse televisie waarbij een ME’er aangeeft “te hopen dat er wat gebeurd zodat ze in kunnen grijpen, anders zijn ze namelijk voor niets op komen dagen”. Dit, in combinatie met uitlokking van de ME (“zo, wat heeft Feyenoord gedaan? Weer verloren? Nooit meer kampioen he kakkerlak!” Na een verloren wedstrijd van Feyenoord) zegt mij dat we het uitlokken van de ME nooit kunnen uitsluiten.
 
kevin1994
 
8
27 augustus 2019 om 10:40
Als de ME aan de zijkanten van de hekken staan te wachten waar wij als. supporters langslopen en ze roepen KK boeren kom dan vraag ik mij af of ze voor de veiligheid komen of om een potje te rammen maar de ME word altijd hand boven het hoofd gehouden
 
Scotsman
 
9
27 augustus 2019 om 10:47
@david Dein. Iets met een klok en een klepel. Ik heb rond De Kuip al meerdere malen meegemaakt dat de ME gewoon de looplijnen blokkeert naar bekende supportersplekken waardoor je niet anders kan dan door ze heen lopen. Zo is het niet ongebruikelijk dat ze met een dikke grijns de trappen naar de bus- en tramhaltes blokkeren door daar zij aan zij te gaan staan met wapenstok in de hand. Terwijl je snel naar huis moet om de trein naar Groningen te halen. De ME provoceert zelf ook regelmatig. Na meer dan tien jaar seizoenkaart bij De Kuip ben ik inmiddels er heilig van overtuigd dat sommige Me`ers het zelf opzoeken. Niet voor niets heeft de Rotterdamse politie al meerdere malen zwaar op zijn flikker gekregen van het openbaar ministerie voor het onterecht nemen van maatregelen tegen Feyenoord supporters en ook voor overmatig gebruik van geweld. Ik heb zelfs bij een wedstrijd tussen Feyenoord en Standard in de EL meegemaakt dat Feyenoord supporters de ME en de Belgen uit elkaar moesten halen, omdat de Me`ers de Belgen na de wedstrijd stonden op te wachten bij de uitgang van hun vak. Die video`s zijn de halve wereld over gegaan. Ik ben een hele brave jongen met een goede baan. Maar als ik een Me`er zie krijg ik al de kriebels. Ik vertrouw die lui voor geen meter. En ik ben echt niet iemand die niet tegen autoriteit kan.
 
El Fenomeno
 
5
27 augustus 2019 om 11:07
Er waren bij die wedstrijd waarin het mis ging ook lui aanwezig met een stadionverbod. Laat Ajax eerst maar eens zorgen dat ze dat in de hand hebben.
 
SpeedyAFC
 
4
27 augustus 2019 om 11:29
Dat gebeurt nu toch met kaarten op naam?
 
ZilverenVos
 
9
27 augustus 2019 om 10:10
Wat een onbegrijpelijke beslissing. Ajax supporters zijn dus nog gewoon welkom!? Wat mij betreft stuurt Feyenoord een lege spelersbus richting Amsterdam. Bekijk het lekker.
 
Quancios
 
13
27 augustus 2019 om 10:15
Lees voortan even het artikel 2x voordat je reageert. Spelers en staf van beide clubs krijgen 5 kaarten per persoon.
 
ZilverenVos
 
8
27 augustus 2019 om 10:24
Dus er zijn gewoon Ajax supporters welkom. Vorig jaar waren er gasten op uitnodiging van Heitinga. We hebben gezien hoe dat is afgelopen.
 
SpeedyAFC
 
4
27 augustus 2019 om 11:30
Vind je het echt raar dat Ajax supporters welkom zijn bij thuis wedstrijden van Ajax? Als er problemen zijn, dan worden de uit supporters geweigerd, zo gaat het altijd.
 
trodat4030
 
1
27 augustus 2019 om 13:00
Feyenoord supporters waren ook welkom. Althans, ik mag hopen voor de spelers dat hun ouders en vrienden voor hun juichen en niet tegen hun. Wat heb je toch een hoop mensen die niet meer helder kunnen nadenken als het over Ajax gaat..
 
ussenter
 
0
27 augustus 2019 om 10:16
Prima, blijkbaar kan het niet anders omdat de enkeling zich wil laten horen. Gaat het ondanks de maatregelen toch weer mis? Dan moet er ook keihard gestraft worden!
 
vedetterut
 
10
27 augustus 2019 om 10:37
Oftewel de harde kern van Ajax komt gewoon het complex binnen als 'vriend' van een O19 speler. Lachwekkend trouwens dat de KNVB nog steeds geen maatregelen heeft genomen tegen Ajax naar aanleiding van het incident. Geweld richting familie van de tegenstander wordt dus gewoon gedoogd.
 
SpeedyAFC
 
1
27 augustus 2019 om 11:32
Jazeker, net zoals de harde kern andere wedstrijden van Ajax bezoekt. Alleen zet men nu de kaarten op naam zodat men weet wie er is, mensen met een stadion verbod niet naar binnen kunnen. En limiteerd men het aantal kaarten tot enkele tientallen per club. En als Ajax dan gewoon de Feyenoord fans in het uitvak zet, zijn er geen ongeregeldheden te verwachten.
 
Rochus
 
4
27 augustus 2019 om 11:34
Welk geweld, volgens mij was er geen sprake van geweld. Dus hoeft er ook niets gedoogd te worden. De selectieve verontwaardiging vanuit Rotterdam is niet eens meer hetgeen mij het meest verbaasd. IK vindt het stuitend dat over en weer de raddraaiers worden beschermd door hun eigen clubs. Gewoon iedereen toegang geven en bij misdragingen keihard ingrijpen. Niet halfslachtig ingrijpen door suppoosten, maar met de knuppel die achterlijken keihard doorlaten. Dat is het enige waar die naar luisteren.
 
Dejan
 
5
27 augustus 2019 om 10:42
Laat het voorop staan dat ik met beide clubs in kwestie niets heb, wel heb ik her en der het idee dat dit voorval van vorig jaar door een aantal fans van Feyenoord wordt aangegrepen om Ajax compleet in het verdomhoekje moet worden gedrukt. Deze situatie kan niet vaak genoeg worden aangehaald en uitvergroot en eigenlijk zou ook elke wedstrijd op neutraal terrein moeten worden gespeeld, nee sterker nog gewoon aflasten die hap. Tevens is het eigenlijk belachelijk dat er überhaupt nog Ajax-fans welkom zijn en zou Ajax niet zwaar genoeg gestraft kunnen worden. Ik ben het er overigens helemaal mee eens dat ik vanuit de Knvb een gepaste maatregelen zou hebben verwacht richting Ajax, maar dit geheel terzijde vind ik deze selectie verontwaardiging van een club wiens fans zelf meermaals zeer negatief in het nieuws zijn gekomen, wat tenenkrommend en hypocriet. Het is en blijft gewoon een lastige situatie aangezien je moeilijk jeugdwedstrijden tussen twee clubs niet meer kunt spelen vanwege één incident. Wat dat betreft vond ik de door Feyenoord aangehaalde optie om wedstrijden te spelen in de Kuip wel een hele passende eigenlijk. De club kijkt momenteel naar deze mogelijkheden en ik zou het toejuichen als dit zou doorgaan. Misschien kan Ajax hier een voorbeeld aan nemen.
 
Scotsman
 
10
27 augustus 2019 om 10:57
"vanwege één incident. " Dan ben je denk ik niet helemaal bekend met dit dossier. Het is al hommeles bij jeugdwedstrijden tussen Ajax en Feyenoord sinds Van Persie nog jeugdspeler was. Toen werden spelers en staf van Feyenoord op het veld in de Toekomst met messen aangevallen door Ajax hooligans. Dat maakt het van beide kanten naïef om het maar te blijven proberen. Het kan al bijna 20 jaar niet. Waarom zou het nu ineens dan wel kunnen? Uitermate naïef en hardleers om het te blijven proberen.
 
remco_wzawzdb
 
0
27 augustus 2019 om 12:25
Dan ben je ook niet op de hoogte van de pleuris die in rdam zuid gebeurd als Ajax daar op bezoek komt. Vuurwerk richting dugout, steen richting de spelersbus en ga zo maar door. Nee die van fnoord zijn lekkere jongens. Natuurlijk wat er vorig seizoen op de toekomst gebeurd kan niet. maar dat ligt echt niet alleen aan amsterdamse fans hoor
 
4fRedondo
 
1
27 augustus 2019 om 13:58
En die jongen is zwaar aangepakt. Op Varkenoord is nog nooit een ouder of speler aangevallen. Dat betekent niet dat Feyenoord supporters lieverdjes zijn, integendeel zelfs. Weet je waarom de wedstrijd in Amsterdam uiteindelijk gestaakt is. Heitinga weigerde dat zijn harde kernvriendjes, die hij op eigen houtje had uitgenodigd, na het incident moesten vertrekken. Toen besloot Feyenoord om niet verder te voetballen.
 
Orgullo
 
2
27 augustus 2019 om 11:50
Nouja, ik ben het hier toch niet helemaal met je eens. Heel veel Feyenoorders zijn zelf ook bewust van de dubieuze erfenis die Feyenoord met zich meedraagt op het gebied van supporters misdragingen. Nancy, Rome, het waren trieste dieptepunten waar de club vaak zat heel zwaar voor is gestraft met boetes en immaterieel de imagoschade die de club daarmee zichzelf op de hals heeft gehaald. Maar het gaat wel tegen je rechtvaardigheidsgevoel in als Ajax voor dit soort incidenten weg komt met 2.500 euro (!) boete, en er keer op keer lijkt weg te komen met een fooitje. Daarnaast hebben wedstrijden op de Toekomst al wel een langere geschiedenis van wangedragingen van Ajax fans dan deze laatste wedstrijd.
 
Arno_P
 
2
27 augustus 2019 om 10:58
Ik zeg gewoon zoals in Engeland streng optreden tegen hooligans. Iedereen die ruzie zoekt krijgt 10 jaar stadion verbod plus 5jaar meldplicht tijdens de wedstrijd of taakstraf uitvoeren tijdens de wedstrijd. Doe dit iets van 100x om duidelijk te maken dat je keihard gestraft wordt en dan houdt het wel op. Tevens zijn die niksnutten van een hooligans een keer nuttig bezig ipv het trouwe publiek ieder jaar maar weer lastig te vallen met hun domme gedrag.
 
JJR12
 
0
27 augustus 2019 om 11:05
Het is een fabeltje dat er niets meer in Engeland gebeurd. Het enige dat daar is gebeurd is dat het geweld van de stadions is verplaatst naar de (buiten)wijken van de stad. Dit komt o.a. door de voetbalwet, maar zeker ook door de torenhoge toegangsprijzen daar.
 
Rochus
 
1
27 augustus 2019 om 11:37
Dan zit er maar 1 ding op. De prijzen omhoog gooien. Ik zou het niet erg vinden om 80-100 euri per wedstrijd te betalen als ik dan gewoon mijn meisjes mee kan nemen, of dat mijn pa gewoon kan juichen voor Ajax zonder dat hij geslagen wordt door een mafketel van de andere club. Wat op zich nogal stoer is om als 20 jarige een man van 70 te slaan.
 
Scotsman
 
2
27 augustus 2019 om 11:09
Het is een fabeltje dat het allemaal zo goed werkt in Engeland. Het aantal incidenten rond voetbalwedstrijden is daar weer enorm aan het stijgen.
 
SpeedyAFC
 
0
27 augustus 2019 om 11:34
Dan heb je een veotbalwet nodig en dat wil de politiek niet. Sowieso wil de politiek steeds minder geld uitgeven aan voetbal en legt men de verantwoordelijkheid bij de clubs neer.
 
Rochus
 
0
27 augustus 2019 om 11:39
Als Femke dan ook eens de verantwoordelijkheid als moeder gaat nemen dan gaat het nog eens wat worden in Amsterdam Zonder gekheid je kunt deze verantwoordelijkheid niet afschuiven op de voetbalclubs alleen al vanwege het feit dat ze hierin niet objectief (kunnen?) zijn.
 
Arno_P
 
0
27 augustus 2019 om 16:15
De clubs jagen elkaar ook de tent uit. Het is altijd de kleine tegen de grote en we hebben helaas meer kleine clubs in ons land. Als ik het voor 't zeggen had bij Knvb had ik allang iets centraal geregeld tussen de clubs. In de prof licentie komt dan te staan dat wangedrag ten aller tijden gestraft dient te worden met stadionverbod. De Knvb zal hiervoor nodig helpen met financieren van camera's e.d. (meer jarig plan) om zodoende in ieder ED en KKD dit te kunnen monitoren. Gewoon keihard lik op stuk beleid voeren en dan keert de rust weer terug. Kan er ook weer uit publiek zijn bij Ajax Feyenoord zonder gedoe.
 
EJens
 
0
27 augustus 2019 om 13:31
Waarom niet gewoon in de Arena? Feyenoord 019 - Ajax 019 word toch ook in de Kuip gespeelt dit seizoen? Allemaal leuk en aardig dat de bezoekers geregistreerd worden maar de dwazen van vorig seizoen waren ook gewoon bekend en daar is destijds ook niets mee gedaan. Feitelijk dus gewoon onder dezelfde voorwaarde als afgelopen seizoen.
 
HijNiet!
 
1
27 augustus 2019 om 14:27
Het is gewoonweg bizar dat hier nooit enige sancties voor zijn opgelegd. De tuchtcommissie is een lachertje. Tegen een fakkeltje durven ze streng op te treden, maar daadwerkelijk gewelddadig hooliganisme laten ze zo passeren.