'Misschien ben ik over een paar jaar ook zoveel geld waard als Van Dijk'
Dinsdag, 6 maart 2018 om 19:10

Borussia Dortmund telde in januari zo'n 21,5 miljoen euro neer voor Manuel Akanji, die overkwam van FC Basel. Hij werd in één klap de duurste verdediger ooit van BVB, maar daar wil Akanji zich niet te veel van aantrekken. "Dat zegt niets over mij", benadrukt de 22-jarige Zwitser, die inmiddels al vier competitieduels in de Bundesliga speelde.

Akanji wil niet beoordeeld worden op zijn transfersom, benadrukt hij in gesprek met BILD. "Er zijn verdedigers die minder hebben gekost en nog steeds heel goed zijn. Ik moet beoordeeld worden op mijn spel. De transfersom doet er niet toe, het gaat erom wat je op het veld laat zien. Ik wil laten zien wat ik kan, niet het prijskaartje dat sommigen om mijn nek hangen."

Hoewel Akanji de duurste mandekker ooit is van Dortmund, weet hij dat zijn transfersom in het niet valt bij de 84,5 miljoen euro voor Virgil van Dijk. "Vergeleken met Van Dijk ben ik een koopje. Dat geldt voor veel verdedigers die naar topcompetities in Europa zijn gegaan. Maar misschien ben ik over een paar jaar ook zoveel geld waard", zegt hij vol zelfvertrouwen.

Meer nieuws
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
0
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
24
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
10
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
33
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Bassie
 
1
6 maart 2018 om 19:22
In deze markt zou dat zomaar kunnen inderdaad. Niet omdat deze speler zo denderend goed is, maar omdat de gekken in deze markt met geld smijten.
 
SpeedyAFC
 
3
7 maart 2018 om 00:00
Gaat niet zo snel gebeuren, van Dijk was zo duur omdat het een binnenlandse tranfer betrof en omdat Liverpool al zoveel spelers bij Southamton heeft weggehaald en afgelopen zomer zelfs met kamp van Dijk ging praten zonder toestemming. Iedereen is het er wel over eens dat derze tranfers veel te duur was en dat je echt betere danwel vergelijkbare verdedigers kan kopen voor stukken minder geld.
 
Sirius
 
0
6 maart 2018 om 19:25
Persoonlijk ben ik nog niet zo onder de indruk van deze Akanji. Hij is wel beter dan Toprak, Sokratis en Toljan, maar ook Akanji oogt kwetsbaar. Het is jammer dat Dortmund ineens weer achteruit aan het hollen is, want ze waren goed op weg. Zo zie je maar hoe belangrijk een gebalanceerde selectie is. Ze hebben veruit de beste spelers op Bayern na, maar ze zijn na de eerste 12 wedstrijden vaak de onderliggende partij. Het feit dat ze toch derde staan, is eigenlijk wonderbaarlijk te noemen als je de wedstrijden bekijkt. Ik hoop dat ze na dit seizoen de boel weer op orde hebben, maar ik heb het idee dat het transferbeleid van Dortmund de laatste tijd teveel gericht is op potentie in plaats van directe kwaliteit. Dat is een flink risico aangezien de absolute toptalenten bij de absolute topclubs zitten, potentie er lang niet altijd uitkomt en omdat Dortmund de grote spelers nooit lang behoudt (met uitzondering van Reus vanwege blessureleed).
 
ElPhenomeno
 
4
6 maart 2018 om 19:50
Beter dan Sokratis? Das de enige goeie verdediger van Dortmund met Piszeck. Vind deze Akanji heel slungelig overkomen. Opbouwend heel matig. Ik vraag me af of Dortmund geen spijt heeft door jongens als Subotic, Bender, Ginter en Bartra weg te doen en daarvoor met Toprak en Akanji misschien nog wel mindere verdedigers koopt.
 
Saaff
 
0
6 maart 2018 om 23:05
Ginter was altijd een groot talent, weet jij hoe het met hem gaat en of hij misschien zijn potentieel kan waarmaken?
 
ECKKKTE
 
0
6 maart 2018 om 23:16
Naar mijn weten doet Ginter het momenteel prima bij Gladbach.
 
Sirius
 
0
7 maart 2018 om 15:32
Subotic was ook niet meer zo goed. Ik denk wel dat ze vooral spijt hebben van de laatst genoemde drie. Ginter, Bender en Bartra waren prima spelers, terwijl Toprak maar erg matig is. Ook Sokratis maakt erg veel fouten.