Málaga kwam twee miljoen tekort voor Cristiano Ronaldo: 'We waren er snel bij'
Donderdag, 13 februari 2020 om 10:43

Cristiano Ronaldo ruilde Sporting Portugal in 2003 in voor Manchester United, waarna een uiterst succesvolle loopbaan volgde. De Portugese aanvaller had destijds echter ook voor Málaga kunnen kiezen. De Spaanse club kreeg de kans om Ronaldo voor het relatief lage bedrag van drieënhalf miljoen euro over te nemen. Een definitief akkoord tussen beide clubs kwam evenwel nooit van de grond.

Carlos Rincon, toentertijd hoofd scoutingszaken van Málaga, kreeg Ronaldo voor het eerst in de gaten op een jeugd-EK in Denemarken in 2002. "Zoals Ronaldo nu is, zo was hij als jeugspeler ook al", vertelt Rincon in een interview met El Desmarque. "Een speler met een enorm belangrijke fysieke kracht, met daarnaast ook nog eens een verwoestend schot."

Rincon had destijds goede hoop dat Ronaldo bij Málaga zou tekenen. "Ik had een zeer goede verstandhouding met de clubpresident en door mijn adviezen verliep het proces uiterst voorspoedig. Ik kreeg te horen dat ik naar grote evenementen moest gaan in Europa, Zuid-Amerika of Zuid-Afrika. Ik moest de telefoonnummers van de drie beste spelers van die toernooien hebben. Die heb ik ook weten te bemachtigen. Ik volgde de betreffende spelers op televisie, wedstrijden bezoeken zat er niet in voor mij."

Maurizio Sarri: 'Fysieke conditie Cristiano Ronaldo verbeterd in afgelopen weken'

"De week daarop kwamen we in contact met de spelers en hun families om een afspraak te regelen met de zaakwaarnemers. We wilden zien of we een bod konden uitbrengen", vervolgt Rincon zijn terugblik. "Ronaldo hoorde ook bij die spelers. Hij had zijn debuut voor Sporting nog niet gemaakt en bij diens zaakwaarnemer Jorge Mendes legden we een bod neer. We hadden geld bij elkaar weten te krijgen, al konden we niet over ons budget heengaan. Het bod bedroeg anderhalf miljoen euro, terwijl Ronaldo op dat moment drieënhalf miljoen euro waard was."

Málaga zag de deal uiteindelijk afketsen, tot teleurstelling van Rincon. "Er kwam geen schot in de zaak omdat we niet aan dat bedrag konden voldoen. Goede spelers zijn uiteindelijk nooit duur, maar toch slaagden we niet in onze missie." Rincon verwijt zichzelf echter niets. "We waren er heel snel bij. Twee maanden nadien debuteerde Ronaldo bij Sporting. Toen kwam Manchester United gelijk om de hoek kijken. Mendes heeft heel veel contacten op topniveau, wij waren daardoor kansloos geworden."

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
0
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
2
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
16
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
khalid3073wx
 
7
13 februari 2020 om 10:50
Ja Joh Arsenal was ook iets mis gegaan. Welke clubs nog meer. Ronaldo heeft voor Ferguson gekozen. Daarnaast vind ik het echt zonde Man Utd nu staat pfff Rooney Ronaldo Tevez Vidic Ferdinand Evra Nivelle Dat was toch niet normaal zeg pfff geweldig des tijds. Verder is Malaga jammer genoeg ver afgeleden kan me nog herhinneren die gekke wedstrijd van Malaga in de CL tegen Dortmund pff. De sheikh van Malaga investeert vrij weining denk ik.
 
Lunny
 
8
13 februari 2020 om 11:09
Vergeet vooral de grootste spelers niet; Scholes en Giggs. En uiteraard van der Sar! United was toentertijd een club met een identiteit. Samen met vele andere Engelse clubs overigens, zijn ze die compleet verloren.
 
khalid3073wx
 
3
13 februari 2020 om 11:14
Pffff ik was toen vrij jong een jaar of 6 ofzo maar ik kan me nog goed herhinneren die legendes. Als ik nu kijk vind geen een van deze spelers van Man Utd in de buurt komen alleen Rashford en De Gea.
 
Bennie2000
 
11
13 februari 2020 om 11:30
dan vergeten jullie de grootste speler nog, Van Nistelrooy. vraag een Engelse Manutd fan maar eens wie de beste spits van Manutd uit de geschiedenis is
 
AjaxCunian
 
1
13 februari 2020 om 12:11
Ruud was een fenomeen, wellicht de beste afmaker die United heeft gehad. Weet niet of hij beter was dan Dennis Law. Ruud was gruwelijk over de span van meerdere jaren, maar als we echt kijken naar 1 seizoenspieken, weet ik niet of hij beter was dan 2012-2013 RVP en 2009/2010 / 2011/2012 Rooney.
 
Almogaver
 
4
13 februari 2020 om 12:16
Malaga is niet echt afgegleden. Dat is een term die ik zou gebruiken voor clubs als AC Milan. Malaga is nooit een club van formaat geweest en heeft met die gekke sjeik even een raar maar positief moment gehad.
 
APPELSAP12
 
4
13 februari 2020 om 10:51
Wow, ik wist niet dat Mendes al zo lang de agent is van Ronaldo, grappig. Dit verhaal doet me ook denken aan het verhaal dat Ronaldo bijna naar Liverpool gegaan was en ook Arsenal. Vraag me wel af of zijn carrière dan nog steeds zo succesvol zou zijn verlopen bij een Malaga/Liverpool/Arsenal ipv een Man United onder leiding van Sir Alex.
 
JoshuaK_
 
12
13 februari 2020 om 11:28
“Zoals Ronaldo nu is, zo was hij als jeugspeler ook al, een speler met een enorm belangrijke fysieke kracht.” Als er een ding is wat een jonge Ronaldo niet had, dan is het wel fysieke kracht. Hij was toen vrij tenger, dat was hij ook nog in z’n eerste jaren bij United. Hij is pas tegen het einde van z’n United periode en bij Real enorm de breedte in gegaan, om dat later weer af te bouwen zodat hij niet teveel snelheid en wendbaarheid verloor op latere leeftijd.
 
Nijogeth
 
2
13 februari 2020 om 11:39
Inderdaad, hij was een hele snelle dribbelaar, zo begon hij ook bij United waar iedereen op een bepaald moment zelfs gek werd van het feit dat ie continue scharen deed. Pas na verloop van tijd ging hij echt heel snel de breedte in en werd hij fysiek enorm sterk, wat zijn wendbaarheid en dribbel een stukje minder maakte, maar doordat hij veel doelgerichter ging spelen, werd hij wel veel effectiever.
 
Japser
 
1
13 februari 2020 om 11:52
Wat een hoop borstklopperij. Iedereen met een beetje verstand van voetbal zag dat CR7 al heel jong een enorm talent was. Dit heeft hij 200 waargemaakt. De "wat als: geldt voor zoveel topvoetballers. Uiteindelijk vonden hem blijkbaar niet goed genoeg voor de extra 2 miljoen euro`s.
 
Lacazette
 
0
13 februari 2020 om 15:36
Aangezien 2 miljoen ruim de helft is van het transferbedrag kwamen ze niet eens in de buurt om hem te krijgen.