Opstelling van Ajax is bekend: 'Toch wel verrassend, vind ik'
Dinsdag, 7 december 2021 om 18:27

De Telegraaf onthult de opstelling van Ajax voor de afsluitende Champions League-groepswedstrijd tegen Sporting Portugal van dinsdagavond. Dusan Tadic ontbreekt wegens rugklachten voor het eerst in een Europees duel van Ajax sinds 2018. Daarnaast ontbreekt ook Jurriën Timber, die op scherp staat en vorige week tegen Willem II (5-0 winst) nog wel een basisplaats had. Het eerste fluitsignaal in de Johan Cruijff ArenA klinkt om 21.00 uur.

Verwacht werd dat Erik ten Hag een aantal reservespelers de kans zou geven, maar André Onana en Nicolás Tagliafico blijven 'gewoon' op de bank. Ten Hag kiest voor een achterhoede met Noussair Mazraoui, Perr Schuurs, Lisandro Martínez en Daley Blind. Remko Pasveer verdedigt het doel, waar Onana tegen Besiktas (1-2 winst) nog keepte. Steven Berghuis, tegen Willem II nog invaller omdat hij eerder in de week vader was geworden, krijgt weer de voorkeur boven Davy Klaassen op het middenveld. De middenlinie wordt compleet gemaakt door Edson Álvarez en Ryan Gravenberch. David Neres vervangt de geblesseerde Tadic en de Braziliaan krijgt in de voorhoede assistentie van Sébastien Haller en Antony.

Rafael van der Vaart had de opstelling niet zien aankomen. "Ja, toch wel verrassend, vind ik", zegt de oud-middenvelder bij Ziggo Sport. "Ik had wel verwacht dat Ten Hag meer zou wisselen, zeker omdat dit er niet echt meer toe doet. Al zagen we laatst wel (in het vorige Champions League-duel tegen Besiktas, red.) dat het niet heel goed bevallen was, dat wisselen. En als coach wil je natuurlijk alles winnen, dus aan de andere kant snap ik hem ook wel weer."

Zowel Ajax als Sporting is reeds zeker van overwintering in de Champions League en in de huidige stand in de groep kan geen verandering meer komen. Er staan dinsdagavond in de Johan Cruijff ArenA een winstpremie van 2,8 miljoen euro en punten voor de coëfficiëntenranglijst van de UEFA op het spel. Op coëfficiëntengebied is de wedstrijd extra belangrijk omdat Nederland en Portugal elkaars directe concurrent zijn.

Ajax kan de eerste Nederlandse club ooit worden met een perfecte score van zes overwinningen in de Champions League-groepsfase. In september werd Sporting nog met 1-5 verslagen in Lissabon, mede dankzij vier doelpunten van Haller. De topschutter kan dinsdagavond een record overnemen van Erling Braut Haaland, die zeven duels nodig had om de dubbele cijfers te bereiken in de Champions League. Haller wist negen keer het net te vinden in de eerste vijf groepswedstrijden van Ajax.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Schuurs, Martinez, Blind; Álvarez, Berghuis, Gravenberch; Antony, Haller en Neres.

Opstelling Sporting Portugal: n.n.b.

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
1
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (69)

 
Tegengif
 
72
7 december 2021 om 18:38
Belachelijk dat Tagliafico niet speelt. Die jongen heeft altijd alles gegeven en ik snap dat Blind op het moment de voorkeur heeft, maar deze pot gaat daadwerkelijk helemaal nergens om. Ajax wordt er ook niet 10% minder van!
 
rannio
 
32
7 december 2021 om 18:45
Ik snap het wel. Laatste grote wedstrijd voor de knock-outs, dan wil je zoveel mogelijk van je basis aan de gang zien. Hij denkt verder dan alleen vandaag en dat maakt hem een grote trainer.
 
Tinus88
 
20
7 december 2021 om 18:52
Tussen deze pot en de KO fase zitten nog potten tegen Feyenoord, PSV, Utrecht en dan vergeet ik er nog een paar. Die wedstrijden kun je ook prima gebruiken om spelers aan het werk te zien l.
 
Schollywood
 
11
7 december 2021 om 18:54
2,8 miljoen?
 
Formule112
 
10
7 december 2021 om 18:56
Eh correctie, deze pot gaat om 2.5 mil en een prachtig record
 
Dennisvan Leeuwen
 
7
7 december 2021 om 19:43
Ehh correctie, deze pot gaat toch echt gewoon om 2.8 mil, net als de voorgaande 5 potten..
 
Pelletje
 
10
7 december 2021 om 19:07
Hij speelde tegen Besiktas toch al? We zijn geen liefdadigheidsinstelling. Willen gewoon winnen. Tadic met lichte klachten en timber met geel is op dit moment logisch. Voor de rest gewoon spelen met basisspelers. Gaat gewoon weer om miljoenen, eer en Europese punten. Daarnaast is Blind nu aanvoerder bij het ontbreken van Tadic, dus nog een reden om hem niet te wisselen.
 
ninjakai
 
2
7 december 2021 om 19:35
Klopt helemaal. Misten tegen Go Ahead, Utrecht, Heracles en Twente diepgang. Tandem Tadic Blind 0 diepgang en de diepte allen waar linies mee worden overgeslagen laten we tegenwoordig over aan Martinez. Dus het is mij een raadsel waarom de uit vorm zijnde blind opgesteld blijft worden. Nico liet direct zien wat we op links misten tegen Besiktas.
 
InkeMontana
 
4
7 december 2021 om 19:23
In opbouwende zin wordt Ajax er denk ik wel 50% minder van, Blind is ontzettend belangrijk. Bovendien heeft Ajax tegen Besiktas niet laten zien dat ze met heel veel aanpassingen makkelijk weg komen op Europees niveau. Daar zal Ten Hag ook wel op stoelen dat hij niet te veel aanpassingen doet. Snap de 'verrasing' bij analisten en de opstelling vanochtend van het AD ook niet zo. Ten Hag heeft letterlijk gisteren of eergisteren gezegd dat hij dit keer niet zo veel ging wisselen
 
AjaxNL!
 
2
7 december 2021 om 19:25
Die MOET iets met zijn dochter uitgevreten hebben. Niet best dit... Blind en Tagliafico zijn gewoon gelijkwaardig.
 
hansje1969
 
0
7 december 2021 om 19:33
@tegengif Ik opende dit topic en hoopte hetzelfde. Heel jammer
 
Boomers
 
1
7 december 2021 om 20:06
Ik durf zelfs te beweren dat Ajax er vanuit verschillende invalshoeken op vooruit gaat met Tagliafico. Vond hem de laatste wedstrijd wel weer echt goed hoor. Het is eigenlijk gewoon niet te vergelijken met een Blind met een fantastische pass. @rannio. Als je verder denkt dan alleen vandaag, dat kan je ook 2 kanten op beredeneren. Tagliafico kan je nog eens goed nodig hebben als een Blind bijvoorbeeld uitvalt. Dus dan kan je hem beter op sommige momenten fit houden en minuten geven.
 
Suarez 7
 
29
7 december 2021 om 18:38
Sneu voor Tagliafico, maar tactisch begrijpelijk. Blind is op links een vormgever van het spel, Tagliafico is een heel ander type speler.
 
MessiBazoer
 
11
7 december 2021 om 18:40
Toch is het wel vreemd, vind je niet? Tegen Besiktas, een wedstrijd die net als deze ook nergens om ging wissel je wel veel. Nu staat er komende zondag een belangrijke competitiewedstrijd op het schema, en dan bijna niet..
 
Suarez 7
 
6
7 december 2021 om 18:45
Ik denk dat het eergevoel nu wel meer een rol speelt. Je kan toch 'geschiedenis' schrijven en in de groep leefde dat heel erg.
 
MessiBazoer
 
2
7 december 2021 om 18:53
Leuk die 18 punten, wat zeg ik, fantastisch. Maar uiteindelijk draait het bij Ajax om één ding en dat is het halen van de titel. We staan met 2 lastige wedstrijden maar 1 punt voor. Ik zou alles op de competitie zetten, wat ook moet, want anders komt de begroting niet rond. Tenzij je als nummer 2 de CL haalt natuurlijk.
 
Mike-ajaxontop
 
2
7 december 2021 om 19:08
Dus nu zetten ze niet alles op de competitie? Ze hebben tot zondag 16:45 AZ speelt donderdag nog!!
 
Pelletje
 
2
7 december 2021 om 19:09
Je hoeft niet alles op de competitie te zetten. Dat kan prima samen gaan met de champions league. Daarbij werkten de wissels gewoon totaal niet tegen Besiktas dus vind het wel begrijpelijk dat we zoveel mogelijk met basisspelers starten. Daarnaast is Blind nu aanvoerder bij het ontbreken van Tadic.
 
InkeMontana
 
0
7 december 2021 om 19:26
Messibazoer. Er is afgelopen donderdag voor het laatst gespeeld en aankomende zondag hoeft er pas weer gespeeld te worden. Lijkt me genoeg rust , niet? Verschil tussen Besiktas en Sporting qua niveau is ook wel vrij aardig, dus daar kan je ook meer sparen om alsnog een goed resultaat te halen. Ook al was het tegen Besiktas al kantje boord en heeft toen het B-elftal zich al niet van beste kant laten zien.
 
La Bombonera
 
1
7 december 2021 om 19:12
Heeft er denk ik ook mee te maken dat er tegen Besiktas met veel wisselingen een heel matige eerste helft werd gespeeld. Ten Hag gaf voor die wedstrijd aan dat de wissels het niet lieten zien tegen Heracles en dus ook weer niet tegen Besiktas. Daarom speelt hij nu gewoon met z'n basiselftal, min Timber en Tadic
 
HakimZiyach22
 
20
7 december 2021 om 18:38
Weer geen Nico?! Vind ik schandalig eerlijk gezegd. Verder had ik Onana verwacht, maar dat Pasveer speelt is natuurlijk prima. Timber had de vorige wedstrijd gewoon een half uur op RB moeten spelen en een kaartje moeten pakken, nu moet ie deze last dragen tot aan de halve finale (als we die halen). Dus nu begrijp ik wel dat Schuurs speelt. En Neres op links verheug ik me op, maar dat Nico er niet is verpest het een beetje. Die wil denk ik wel vertrekken nu gok ik.
 
MessiBazoer
 
1
7 december 2021 om 18:43
Of hij is al rond met een andere club en daarom krijgt hij amper tot geen speeltijd.
 
HakimZiyach22
 
3
7 december 2021 om 18:47
Dat lijkt me sterk eerlijk gezegd. Of heb je het over Onana? Want met hem begrijp ik het natuurlijk.
 
Klopp
 
2
7 december 2021 om 18:38
Het is natuurlijk prachtig mocht Ajax 18 punten halen in de UCL Ik vind dat, dat ook een doelstelling opzich moet zijn. Eerste in de poule worden ze sowieso, maar om helemaal de kers op de dikke vette taart te krijgen moeten ze deze pot ook nog even winnen. Daarnaast is het ook gewoon belangrijk om onze "coã«fficiã«nt concurrent" Portugal in te halen. Dus er staat nog wel iets op het spel vanavond. Dus ik vind het wel belangrijk dat er een behoorlijk team moet staan vanavond. Ik denk dat Ajax met 2-1 gaat winnen. Wat denken jullie mede voetbalzone leden?
 
voetbalfreak
 
1
7 december 2021 om 18:43
Sporting pakt ajax met 2 goals verschil. Op halve kracht tegen Portugezen in bloedvorm gaat het niet worden.
 
Sanderr
 
7
7 december 2021 om 18:45
Sporting mist zelf ook 4 of 5 basisspelers he, en ook zij spelen om des keizers baard. Ik kan me haast niet voorstellen dat Sporting zo dik wint in de Arena eerlijk gezegd.
 
DanielRevezi
 
0
7 december 2021 om 20:17
Sporting speelt maar 1 met basisspeler
 
voetbalfreak
 
0
7 december 2021 om 20:54
Ah kijk dat is gunstig!
 
snellesnickel
 
4
7 december 2021 om 18:38
Tja je kan toch 2,8 mil extra pakken en Portugal een tik geven op de coëfficiënten lijst
 
HakimZiyach22
 
0
7 december 2021 om 18:42
Een mini tik dan, want dit gaat om minder dan 0.5 coefficientpunt. Dortmund had de echte tik uit kunnen delen, want Ajax deed hun ding gewoon. Dus bedankt Dortmund!
 
YungBaloo
 
1
7 december 2021 om 18:38
Fijn voor Nico
 
ModricMagic
 
10
7 december 2021 om 18:38
Wauw hoezo geen Tagliafico?! Kom op zeg in dit soort wedstrijden kan het toch prima. Deed het uitstekend tegen Besiktas…
 
 
Pelletje
 
0
7 december 2021 om 19:14
Je kan ook uitstekend gewoon blind opstellen. Tagliafico mocht tegen Besiktas al spelen en daarbij is Blind nu aanvoerder. Die ga je niet wisselen bij het ontbreken van Tadic.
 
ModricMagic
 
3
7 december 2021 om 19:22
Omdat Tagliafico ook geen minuten maakt in de Eredivisie. En dit stelt toch niet heel veel voor. Ja leuk die 6 overwinningen maar als Tagliafico straks weggaat in de winter dan heb je alleen Rensch die daar kan spelen. Je selectie breed willen houden zou wel fijn zijn.
 
Pelletje
 
0
7 december 2021 om 19:33
Tja ik vind deze wedstrijd wel wat voorstellen. Ik vind het eigenlijk meer voorstellen dan een wedstrijdje tegen bijvoorbeeld Fortuna, dus laat hem in zo’n wedstrijd maar een keer meedoen.
 
ModricMagic
 
2
7 december 2021 om 19:57
Punten verliezen tegen Fortuna of punten verliezen nu dan weet ik wel waar ik voor ga kiezen hoor. In de CL ben je al 1e en in de Eredivisie kan je geen punt verspillen want je staat maar 1 punt voor op Feyenoord.
 
JeroenB93
 
6
7 december 2021 om 18:39
Sneu voor Nico dit, maar volgens mij wilt Ten Hag ten alle tijden Tadic of Blind op het veld hebben staan en ergens snap ik dat ook nog wel. Hopen dat Nico dan 2e helft mag spelen ofzo..
 
Sulejmanii
 
4
7 december 2021 om 18:58
Naja voor mij is Blind niet heilig hoor, zijn verdiensten voor de club daargelaten. Zeker in het begin van het seizoen, heeft hij tig kl*te wedstrijden gespeeld, maar mocht altijd blijven staan. En Tagliafico die ook grote verdiensten voor ons heeft, wordt zo mee omgegaan erg kwalijk.
 
Soccerfan_1
 
3
7 december 2021 om 19:26
Tadic snap ik nog maar Blind? Die speelt steeds vaker slecht.
 
jeroenimo8
 
2
7 december 2021 om 18:43
Dus eigenlijk speelt Blind omdat ze hem dan aanvoerder kunnen maken en geen vierde aanvoerder hoeven kiezen (na Tadic, Blind en Davy).
 
tsjilpiep
 
7
7 december 2021 om 18:45
Wat heeft Nico Ten Hag aangedaan? Laat hem nou eens gewoon spelen
 
FCBogarde
 
2
7 december 2021 om 19:25
Jij heeft gepraat met de pers en daar gezegd dat Ten Hag amper met wisselspelers spreekt....
 
varinder2206
 
4
7 december 2021 om 18:45
Snap echt niet waarom Tagliafico niet mag spelen.
 
FCBogarde
 
2
7 december 2021 om 18:45
Gelukkig geen Onana! Slim om Timber te vervangen en dat is weer leuk voor Schuurs. Die verdient ook een keer een basisplaats. Zin in deze wedstrijd ook al is het voor de tv
 
JK-Ajax
 
7
7 december 2021 om 18:50
Dat Nico niet speelt vind ik bijna nog sneuer dan die advertenties steeds. Niet fair tegenover hem
 
nuanceman
 
1
7 december 2021 om 19:06
schandalig zelfs? zo zo dat zijn stevige woorden. Lijkt me niet iets om over te oordelen als we de feiten en omstandigheden niet kennen.
 
007
 
0
7 december 2021 om 19:11
Precies. We weten niet waarom Ten Hag de Argentijn geen minuten geeft. Iedereen praat elkaar na zonder überhaupt iets te weten.
 
denhaag111
 
3
7 december 2021 om 18:53
Waarom Blind
 
Sanderr
 
3
7 december 2021 om 19:09
Nja er zijn best wat argumenten voor Blind te noemen natuurlijk. Bij afwezigheid van Tadic de captain en meest ervaren speler. Belangrijk in de opbouw en steevast een van de betere spelers dit seizoen in de CL mijns inziens. Ten Hag wil blijkbaar niet (weer) te veel wisselen met het oog op die fenomenale prestatie van 18/18. Ik had Nico vandaag best een basisplek gegund hoor, maar "waarom Blind" is dan weer het andere uiterste, hij heeft duidelijk zijn meerwaarde. Nja, hopen dan maar op een 2-0 ruststand en een helft voor Tagliafico
 
WalterJanssens
 
6
7 december 2021 om 19:01
tagliafigo hoort toch gewoon te spelen. Blind zeker in dit soort wedstrijden mooi op de bank houden. Mag de instelling en kwaliteiten van Tagliafigo best belonen.
 
Mike-ajaxontop
 
0
7 december 2021 om 19:03
Hij zegt 10 x op tv dat hij het record wil breken, wat valt daar niet aan te snappen? Nico is veel minder dan Daly, al is het wel klote voor hem!! Onana is 5 klasse beter dan pasveer, dus die is deze winter weg??
 
Soccerfan_1
 
1
7 december 2021 om 19:25
Onana is 5 klasse beter en toch laat Onana meer ballen door dan Pasveer......en die is niet deze winter weg. Die gaat gratis naar Inter.
 
Mike-ajaxontop
 
2
7 december 2021 om 19:42
Pasveer laat er 2 competitie door en 2 in champions league, 2+2= 4 Onana laat er 1 door tegen besiktas dat is 1, hoe is 1 meer dan 4????
 
Bongiorno
 
1
7 december 2021 om 19:06
Waarom zo veel druk zetten op Blind? Die gozer wordt ouder en heeft een hartkast en zelfs dan geef je zijn uitstekende alternatief (Tagliafico) nul kans, wederom. Tagliafico is zo vaak cruciaal geweest voor Ajax. Nu is zijn hele waarde ingekakt en is ie met nul wedstrijdritme omdat Blind ten koste van alles maar alles moet spelen.
 
mitchajax020
 
0
7 december 2021 om 19:24
Ik begrijp dit wel, Ten Hag komt met deze opstelling en haal ik wel uit dat ze willen winnen en ja dan moet je niet teveel rouleren. Hij gaat voor de 6de zege en tegen je naaste concurrent qua land op de Coëfficiënten ranglijst zou een zege meer dan welkom zijn en de 2.8 miljoen. Misschien als de stand het toelaat en je staat voor Nico erin voor Blind
 
Soccerfan_1
 
3
7 december 2021 om 19:24
Serieus? Doe dan Nico gewoon gratis weg in de winter als hij toch geen kans meer krijgt. Wat is dit? Hij krijgt 0 kansen meer.
 
stefaza
 
0
7 december 2021 om 19:29
Geen Nico en Onana echt wel jammer dit pfff
 
GustavoFring
 
1
7 december 2021 om 19:34
Gewoon die 2,8 miljoen pakken. Het gaat om winnen.