Pikante transfer Ryan Babel valt niet goed: 'Veel agressieve reacties'
Zaterdag, 29 juni 2019 om 07:08

Ryan Babel zette vrijdag zijn handtekening onder een driejarig contract bij Galatasaray. De 32-jarige aanvaller komt transfervrij over van Fulham en gaat in Istanbul tweeënhalf miljoen euro per jaar verdienen. De Oranje-international speelde vorig seizoen ook nog voor Besiktas en bij die fans valt zijn overstap naar Galatasaray niet in goede aarde. De reacties die Babel kreeg op zijn keuze voor zijn nieuwe club waren dan ook niet allemaal positief, zo vertelt hij.

"Ik kan niet voor de fans van Besiktas spreken, maar ik denk dat de meesten wel teleurgesteld zijn. Ik heb ook heel veel agressieve reacties gekregen. Gelukkig waren er ook enkele fans die begrip en respect toonden", legt Babel uit in gesprek met De Telegraaf. "Dat is voetbal. Ik ben niet de eerste die zo'n controversiële overstap maakt. Maar ik begrijp wel dat de Besiktas-fans gemengde gevoelens hebben bij deze overgang."

Babel probeert de negatieve reacties van zich af te zetten en kijkt uit naar het nieuwe seizoen. "Ons doel met Galatasaray moet zijn om weer kampioen te worden. Daarom ga ik naar deze club. Ik heb ook persoonlijke doelen, maar die spreek ik nooit uit. Ik kijk uit naar het seizoen. Dan gaan we er weer wat moois van maken", aldus Babel, die met Galatasaray de Champions League ingaat.

De ex-speler van onder meer Ajax en Liverpool kijkt uit naar de samenwerking met Ryan Donk, met wie hij in 2007 Europees kampioen werd met Jong Oranje. "Het is speciaal om weer in een team te spelen met Ryan. We hebben dezelfde zaakwaarnemer (Winny Haatrecht, red.) en zijn ook buiten het voetbal goede vrienden. Dat maakt het extra speciaal."

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
2
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Foortje
 
44
29 juni 2019 om 07:54
Zo’n (indirecte) overstap naar een aartsvijand in een land als Turkije toont aan één kant heel veel lef en ballen maar ja je weet ook dat dit zoveel kwaad bloed zet bij de mensen die voorheen oa voor jou naar het stadion kwamen. Ik hoop dat hij niet de verkeerde mensen op straat tegenkomt. En terwijl ik dit typ denk ik jezus wat een bullshit; je hebt een ander shirtje aan. Je moet in het andere doel scoren. En miljoenen mensen maken zich ineens druk omdat je eerst in het andere doel moest schieten. Wat een rotte wereld eigenlijk...
 
BJK-Q7
 
32
29 juni 2019 om 08:27
Er zijn meerdere pikantere transfers geweest in Turkije waarbij spelers naar een aartsrivaal zijn vertrokken en er is niks gebeurd. Spelers die lange tijd hebben gespeeld bij ene club en overgestapt zijn naar de andere club. Sommige die zelfs bestempeld konden worden als legende. Je bent even erg aan het overdrijven als babel. Maar wees voorzichtig babel voor de reacties op sociale media.... die zullen je wel vinden ????
 
Arsenallz
 
3
29 juni 2019 om 10:50
Helaas kunnen veel mensen niet relativeren. Voetbal is alles voor die mensen. Je ziet het helaas heel vaak. Je hebt volledig gelijk dat het uiteindelijk een spelletje is. Het draait dan wel om miljoenen, maar daar hebben de supporters niet perse iets mee te maken. Het kost ze in feite niks etc. Je blijft altijd eencelligen houden.
 
Lesterr
 
18
29 juni 2019 om 08:11
Hopelijk krijgt het Nederlands elftal snel betere opties op de vleugel, want je hebt echt niks aan deze Babel die steeds voor de veilige optie kiest. Je vleugelspelers zijn de spelers die risico's mogen nemen en acties maken. Ik hoop dat Danjuma zich snel ontwikkelt, en in een later stadium Malen of Stengs.
 
Arsenallz
 
3
29 juni 2019 om 10:51
Nederland heeft al betere opties. Koeman moet gewoon met een spits gaan spelen. De Jong is daarvoor net wat te statisch, dus gewoon Weghorst in de spits gooien. Depay en Bergwijn op de vleugel en klaar. Dan heb je Promes en eventueel Babel als back-up.
 
kleinegeneraa7
 
6
29 juni 2019 om 11:03
En wie gaat Weghorst dan bedienen? Een type als Weghorst heeft nooit geaard in het Nederlands elftal. Wij hebben gewoon een voetballende spits nodig en geen afmaker. Momenteel is Depay gewoon de beste optie, al zijn er tijdens de wedstrijd wel veel positiewisselingen en spelen wij alleen met Depay op papier in de punt.
 
Arsenallz
 
1
29 juni 2019 om 11:09
Dat heet simpelweg instructies geven aan je spelers. Dat is zo'n onzin. Omdat iets vroeger niet lukte moet je het nu maar niet doen? Dat is nou exact het probleem. Depay in de spits is het uiteindelijk ook niet, waarom? Als Depay zijn dag niet heeft heb je een probleem. Je hebt namelijk Geen aanspeelpunt en voorzetten heeft geen nut. Weghorst kan twee verdedigers bezighouden en de vleugelspelers veel en veel meer ruimte geven. Bergwijn kan toch ook prima samenspelen met De Jong? Die positiewisselingen werken nou niet geniaal. Het is alleen Depay die het doet.
 
BJK-Q7
 
7
29 juni 2019 om 08:25
Overdrijven is ook een vak van babel. Als die al ene reactie ziet bestempeld hij dat er agressieve reacties zijn.... Als je zo erg focust op sociale media, dan zegt het denk ik genoeg.
 
falonso
 
4
29 juni 2019 om 09:32
Jij weet toch niet welke reacties hij heeft ontvangen? Daarbij kan hij iets als agressief zien, wat jij en ik misschien wel mee vinden vallen, dat blijft gevoelig voor interpretatie.
 
Arsenallz
 
1
29 juni 2019 om 10:54
Je kan gezien zijn naam natuurlijk weinig objectiefs verwachten. Mensen zeggen de meest bizarre dingen online. Ik geloof zeker dat mensen hele rare dingen tegen Babel hebben gezegd, je hebt er altijd een enkeling bij zitten.
 
Le Papillon
 
1
29 juni 2019 om 09:34
@bjk-q7, hoe wordt er onder de supporters naar deze transfer gekeken? Ik volg de Turkse competitie niet, en als Babel naar Feyenoord was gegaan. Had ik als Ajax supporter raar gevonden om te zien, maar nou niet evht werkelijk mee gezeten
 
Bozkurt20
 
11
29 juni 2019 om 11:34
De rivaliteit tussen de Besiktas en de andere grote clubs uit Istanbul (galatasaray, Fenerbahce) wordt echt heel erg overdreven door Babel. Er is een waslijst aan spelers die voor Besiktas en Galatasaray zijn uitgekomen, en in dit lijstje zitten ook bepaalde legendes van de genoemde voetbalclubs. De overstap van Fenerbahce naar Galatasaray, of vice versa, is daarentegen controversiëler, maar ook dit is de laatste jaren afgenomen. Deze transferperiode heeft Galatasaray nog van Fener een rechtsback overgenomen, en hiervoor heeft Fenerbahce de centrale verdediger van Galatasaray overgenomen (serder Aziz). Dat is toch een beetje anders in Nederland, waar volgens mij Feyenoord en Ajax al jaren geen spelers aan elkaar verkopen. En Psv, die dat dus wel op z'n gemak kan doen van beide clubs.
 
BJK-Q7
 
2
29 juni 2019 om 11:37
Ik kan natuurlijk niet spreken voor alle supporters, maar ik ben blij dat die naar gala is gegaan. Ik heb dit al meerdere keren aangegeven op voetbalzone. De gala fans zullen wel ondervinden wat voor een karakter babel heeft na 1-2 seizoenen. Alles draait om geld bij hem en zijn zaakwaarnemer. Op sociale media zie ik gewoon normale reacties van besiktas fans. Er zitten zelfs positieve reacties tegenover babel. Wat ik persoonlijk zelf niet begrijp. Als een atiba hutchinson of dergelijke speler was vertrokken naar gala, dan zou er veel meer commotie zijn. Daarom dat ik bij mijn reactie plaatste dat babel aan het overdrijven is.
 
Arnavut1
 
7
29 juni 2019 om 09:04
Voor wat ik heb meegekregen valt het idd allemaal wel mee. Er zijn zwz veel meer apelera vertrokken naar Gala en Fener, ook aandersom. Babel heeft 2,5 jaar gespeeld bij Besiktas en daarin heeft hij leuke dingen laten zien en was belangrijk geweest. Mede door hem ook succes gehad in de CL en de twee kampioenschappen. Als supporter van Besiktas zeg ik, hoop niet dat hij succes gaat hebben bij Gala maar dat is meer omdat Gala een concurrent is en noet omdat er een wrok is.
 
Mackolik
 
2
29 juni 2019 om 11:48
Ryan Babel mooie kerel. Kan me herinneren dat een supporter hem een bericht had gestuurd of die weer 200.000 wou verdienen(zo van wees blij wat je nu krijgt). Daarop reageerde Babel '' Would you want me to date your mom again'' Dit soort berichten de wereld in sturen in Turkije vraagt om meer lef dan de overstap tussen concurrenten.