Politie brengt bezoek aan geflopte recordaankoop Anthony Limbombe
Zondag, 30 december 2018 om 15:28

De Belgische en Franse justitie nemen de zomerse transfer van Anthony Limbombe onder de loep, zo schrijft l'Équipe zondag. De aanvaller maakte de overstap van Club Brugge naar Nantes en werd met een geschatte transfersom van acht à tien miljoen euro de duurste aankoop ooit van de club uit de Ligue 1. Er zouden inmiddels vermoedens bestaan dat er is gefraudeerd met de transfer.

Op 5 november werd Limbombe gesommeerd tot een bezoek aan de gerechtelijke politie in Nantes, schrijft het sportblad. Daar werd de voormalig aanvaller van NEC uitgehoord over zijn opvallende deal met zaakwaarnemer Mogi Bayat. Tijdens de onderhandelingen met Nantes werd een akkoord bereikt over een tekenbonus van drie miljoen euro voor Limbombe, waarvan de helft rechtstreeks in de zakken van Bayat belandde.

Daarmee zouden Limbombe en zijn makelaar hebben gepoogd de Franse wet te omzeilen. In Frankrijk mogen zaakwaarnemers maximaal tien procent van een transfervergoeding ontvangen, maar het ging in dit geval dus om een deel van de tekenbonus. Bayat onderhoudt een goede relatie met Waldemar Kita, de voorzitter van Nantes: de twee sloten in de afgelopen jaren samen een aantal deals. Bayat en Kita zouden onderling een regeling hebben getroffen rond de transfer van Limbombe, al ontkent de preses van Nantes dat.

"Vanuit onze kant werd geen bonus uitgekeerd. We weten alleen dat we een bepaalde prijs hebben betaald voor hem. We hoeven dat bedrag niet te rechtvaardigen", aldus Kita. Intussen wordt alweer gespeculeerd over een vertrek van Limbombe, want in de Ligue 1 weet de Belg geen potten te breken. De recordaankoop van Nantes, die tussen 2014 en 2016 tot 21 treffers kwam voor NEC in 65 duels, heeft in Frankrijk enkel een assist afgeleverd in twaalf optredens.

Meer nieuws
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
1
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
18
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
11
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
MauriDenHaag
 
44
30 december 2018 om 15:56
Maar PSG mogen doen waar ze zin in hebben met die vage neymar deal etc.
 
Airbags
 
12
30 december 2018 om 16:58
Alleen is er niks vaags aan de Neymar deal. Neymar heeft transfervrij bij PSG getekend. Dat klinkt vrij raar, maar dat is wel hoe het op papier gegaan is. Neymar kocht zijn Barcelona-contract bij de Spaanse bond af en vertrok vervolgens transfervrij naar Frankrijk. Hoe hij aan dat geld om zijn contract af te kopen komt is voor Frankrijk niet relevant, want het is technisch gezien een transactie die losstaat van zijn contract bij Psg. De hele Neymar-deal is er een die moreel gezien verwerpelijk is en unfair is tegenover eigenlijk de hele voetbalwereld, maar zolang het in Spanje zo geregeld is dat een speler zichzelf kan uitkopen is het volkomen legaal en is er niks wat hiertegen gedaan kan worden.
 
Dante
 
4
30 december 2018 om 17:32
Dat is maar deels waar. Schijnconstructies kunnen gewoon ongeldig verklaard worden door een bond of een rechtbank of wie dan ook. Maar blijkbaar hebben de belanghebbenden daar in dit geval geen behoefte aan.
 
MauriDenHaag
 
0
31 december 2018 om 15:53
@airbags klopt volledig wat je zegt maar zoals je zelf ook al aan geeft: unfair. Een vage en gevaarlijke constructie en als dit vaker gebeurd maakt dit het voetbal nog meer kapot dan dat het al is. Net zoals dat neymar als ik het goed heb een deel van zijn geld krijgt als ambassadeur van Qatar dat is toch 1 grote grap. Ik lees soms dat Barça hem terug wil maar die kwal zou ik nooit van me leven meer in het camp nou binnen laten.