PSV excelleert in EL: 0-4 voorsprong bij rust en Vertessen breekt clubrecord
Donderdag, 6 oktober 2022 om 19:39

PSV is uitstekend begonnen aan de derde speelronde in de groepsfase van de Europa League. Op bezoek bij FC Zürich geniet de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij halverwege een 0-4 voorsprong. Yorbe Vertessen nam de eerste twee treffers voor zijn rekening, terwijl Cody Gakpo 0-3 maakte en Xavi Simons de ruststand op het scorebord zetten.

De Eindhovenaren begonnen uitstekend aan de ontmoeting in Zürich, waar gelegenheidsspits Vertessen de score al na tien minuten opende. De Belg anticipeerde uitstekend op een lange bal van Armando Obispo en rondde oog in oog met doelman Yanick Brecher op koelbloedige wijze af: 0-1. De voorsprong werd binnen zes minuten verdubbeld. Na een defensief slippertje van Mirlind Kryeziu kon Vertessen de bal veroveren. Laatstgenoemde legde een sprint van circa vijftig meter af en scoorde vervolgens met een diagonale schuiver: 0-2. Met zijn treffer werd Vertessen overigens de eerste PSV'er ooit die tweemaal scoorde binnen twintig minuten.

De derde treffer kwam van de voet van Gakpo. De linkervleugelaanvaller snelde het zestienmetergebied binnen en vond met een geplaatst schot de hoek. Het was alweer de veertiende Europese treffer voor Gakpo, die daarmee Eran Zahavi, Tim Matavz en Donyell Malen evenaarde. De ruststand werd in de 35ste minuut bepaald door Simons. Na een uitstekende combinatie met Gakpo kreeg de aanvallende middenvelder de bal op de rand van het vijfmetergebied terug en tikte hij eenvoudigerwijs binnen: 0-4.