PSV moet ongelukkige Donyell Malen maandenlang missen
Maandag, 16 december 2019 om 13:36

PSV moet Donyell Malen naar verwachting 'een aantal maanden' missen. De aanvaller viel zondag uit met een knieblessure in de wedstrijd tegen Feyenoord, toen hij verkeerd terechtkwam na een tackle van Leroy Fer. Volgens het Eindhovens Dagblad duidt de eerste indicatie op een zware blessure, maar niet op de gevreesde kruisbandblessure. Het EK lijkt daarom haalbaar voor Malen.

Vroeg in de tweede helft, in minuut 52, raakte Malen geblesseerd. Hij wilde een tackle van Fer ontwijken, maar verloor daardoor zijn evenwicht en kwam akelig terecht. Fer leek de bal te spelen aan de zijkant van het strafschopgebied van Feyenoord. Het was meteen duidelijk dat de topscorer van de Eredivisie, goed voor elf doelpunten dit seizoen, de strijd moest staken in Rotterdam.

Trainer Mark van Bommel zag direct dat Malen niet verder kon en bracht Cody Gakpo binnen de lijnen. PSV verloor uiteindelijk met 3-1 in De Kuip. Het is nog niet duidelijk hoe lang Malen precies buitenspel zal staan, maar volgens de indicatie maakt hij in de tweede seizoenshelft zijn rentree bij PSV. Als hij voorspoedig herstelt, lijkt het EK haalbaar. Zondagavond werd duidelijk dat dat toernooi voor aanvalspartner Memphis Depay een race tegen de klok wordt.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Malen werd getroffen door blessureleed. De jonge aanvaller liep eind oktober een enkelblessure op en moest toen ongeveer een maand toekijken. Kort na de aftocht leek het noodlot wederom toe te slaan voor PSV, toen Steven Bergwijn geblesseerd leek te raken. De aanvaller kon echter gewoon verder spelen, tot opluchting van Van Bommel.

Meer nieuws
   
01:00
01:00
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
3
   
00:00
00:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
   
23:34
23:34
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
   
23:20
23:20
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
15
   
23:03
23:03
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (51)

 
VoetballR
 
5
16 december 2019 om 13:39
Ik moet zeggen dat ik direct aan een meniscus beschadiging dacht bij het neerkomen. Gelukkig is het geen kruisbandblessure.
 
Ronaldinhhhho
 
20
16 december 2019 om 13:39
Gelukkig kunnen we goed gebruiken bij het EK
 
FR_JC
 
15
16 december 2019 om 14:06
Wat heeft hij dan allemaal gepresteerd voor Oranje buiten 1 goeie invalbeurt waardoor we hem niet kunnen missen?
 
HenkDe Tank
 
6
16 december 2019 om 14:17
Agh er is na die eerste 5 wedstrijden ook bijna geen druk op hem neergelegd... Zoals dit wel vaker in Nederland gaat. Zeer leuke speler om aan de selectie van Nederland toe te voegen zeker nu Depay als het mee zit net op tijd fit is (laten we het Zlaten scenario hopen), echter is Malen op dit moment nog niet de missing link van het NL-team.
 
FR_JC
 
4
16 december 2019 om 14:25
Henk De Tank; Gezien je reactie ga ik er vanuit dat die onder Ronaldinhho moest komen? Want er is inderdaad geen druk op hem gelegd, heeft een leuke invalbeurt gehad waarin die prompt scoorde en de volgende wedstrijd die hij mee mocht doen was gewoon ruk. Niet zeggend dat het geen leuke speler is of zoals je aangeeft 'de missing link' maar daar blijft het voor nu bij (voor mij). Hopen kunnen we altijd, maar we moeten er staan en volledig klaar voor zijn. Dat is Malen niet imo. Nog niet.
 
Ronaldinhhhho
 
0
16 december 2019 om 18:05
Ik zeg ook goed kunnen gebruiken basisplaats is wat anders . Maar als Depay geblesseerd blijft zie ik in hem wel een vervanger.
 
Boadurum
 
2
16 december 2019 om 13:40
Laten we hopen dat aantal beperkt blijft tot 2 of 3
 
xMrKrisx
 
87
16 december 2019 om 13:40
Beetje apart dat de tackle van Leroy Fer in de titel word vernoemd als oorzaak van deze vervelende blessure. Het was volgens mij het neerkomen van Malen wat de blessure veroorzaakt, al zal elke hypocriete voetbal supporter zeggen dat het een `schandalige` overtreding was. Malen had met struikelen zichzelf al dit kunnen aandoen....Is al aangepast inmiddels. Nog steeds erg vervelend voor malen, Wens hem een spoedig herstel
 
foeballuh
 
11
16 december 2019 om 13:44
Er staat toch in de tekst dat hij verkeerd neerkwam na een tackle van Fer. Dat is toch ook wat er gebeurde? Traoré werd bij de blessure van Memphis ook genoemd omdat het na een duel met hem gebeurde. Jij maakt het nu heel groot terwijl gewoon wordt beschreven wat er gebeurde. Er is niemand die Fer ook maar iets kwalijk neemt.
 
MGMV
 
24
16 december 2019 om 13:48
Ondanks dat het in de tekst wel vermeld staat zoals het was, is de titel inderdaad wel misleidend. Nu lijkt het inderdaad alsof Fer de boosdoener is, terwijl het een uitstekende tackle was. Wel heel erg zuur voor Psv. - Edit: Gelukkig (terecht) aangepast nu.
 
FTBLLR
 
2
16 december 2019 om 14:41
Nou ja, een uitstekende tackle was het natuurlijk niet. Het was meer geluk dan wijsheid dat Fer uiteindelijk nog nét iets van contact met de bal had. Verder is zoals gezegd het neerkomen de oorzaak van de blessure van Malen, dus de discussie is sws niet relevant.
 
MGMV
 
5
16 december 2019 om 15:26
De lijn tussen een goede en slechte tackle is in dat opzicht ook (flinter)dun. Fer timede z'n actie geweldig, raakte gewoon de bal (dan is elke tackle meer geluk dan wijsheid?) en hield z'n been/benen laag. Dat hij er een doeltrap aan overhield, is wel dat beetje geluk.de discussie wás relevant, omdat het in de titel vermeld stond alsof Fer de boosdoener was. Wat hij inderdaad dus niet is en zoals ik al uitlegde eigenlijk.
 
Superman123
 
0
16 december 2019 om 16:18
Hetzelfde geld voor Memphis. Je ziet duidelijk het valgusatie(x-stand) moment voor de botsing met de tegenstander. Bij de botsing maakt zijn knie niet de valgusatie. De impact met de tegenstander had daarom geen invloed op het scheuren van de kruisband van Memphis. Maar goed.. mensen moeten wat schrijven en hebben denk ik ook weinig kennis van het menselijk lichaam.
 
Sirius
 
2
16 december 2019 om 13:43
Dit is natuurlijk sneu voor hem en erg zuur voor Psv. De (interim-)coach komt ook niet fijn binnen zo als 1 van de sterkhouders geblesseerd raakt. Het zit PSV ook allemaal niet mee dit seizoen en dat kun je niet gebruiken als de technisch directeur er net een puinhoop van heeft gemaakt en de coach ontslagen word.
 
HenkDe Tank
 
1
16 december 2019 om 14:20
Sterkhouder is ook nog wat overdreven heeft de afgelopen weken PSV ook niet bij de hand genomen. Hij komt er wel maar laten we nou niet doen alsof het de nieuwe Messi is, laat hem goed herstellen en rustig aan de zijn carriere bouwen dan gaan we veel plezier aan hem beleven.
 
Q-psv
 
0
16 december 2019 om 18:04
Hoe kom je erbij dat hij meteen de nieuwe messi is als hij een sterkhouder is? Wat een onzin reactie. On: zuur voor malen en ook een nieuwe tegenvaller voor psv, maar dat kan me eigenlijk minder schelen. Ik zie toch niks goed gebeuren bij psv het komende half jaar
 
GOAT1908
 
16
16 december 2019 om 13:43
Na tackle fer. Was gewoon een ongelukkig landing
 
 
11
16 december 2019 om 13:46
Hij kwam verkeerd neer, kon Fer niets aan doen. Overigens echt heel naar dit. Hij, en ook Memphis, maanden eruit.
 
E.T.U.
 
4
16 december 2019 om 13:47
Lammers was volgens mij weer begonnen met trainen. Ik heb er daarna niets meer over gehoord. Zou hij kunnen spelen of is het nog te vroeg?
 
JohnnyyPSV
 
1
16 december 2019 om 14:03
Waarschijnlijk kan Lammers weer minuten gaan maken tijdens het trainingskamp in de winterstop. Maar of hij meteen het niveau heeft om 90minuten te gaan spelen betwijfel ik. Misschien kunnen ze Romero terughalen als Mitroglou z'n huurcontract wordt ontbonden in de winter?
 
Q-psv
 
0
16 december 2019 om 18:05
Pereiro gewoon in de spits wat mij betreft, kan die denk ik wel als tijdelijke oplossing
 
McMulenga
 
4
16 december 2019 om 13:49
Dat PSV hem moet missen is jammer voor ze, maar waar het voor mij echt om draait is dat hij wel fit is tijdens het EK. Ik hoop bij afwezigheid van Memphis toch op Donyell als revelatie van het toernooi.
 
Master D
 
3
16 december 2019 om 13:53
Hij kan weliswaar fit zijn, maar hij moet ook nog ritme hebben en dat kan nog weleens een probleem vormen. Je zag hoe hij uit zijn vorige blessure is gekomen, dat was toch ook niet het niveau van september wat hij haalde. Hij kwam er bij lange na niet in de buurt. Dus stel hij is half april fit, moet je hem dan meenemen als hij in de laatste wedstrijden van het seizoen nog geen knikker geraakt heeft.
 
McMulenga
 
0
16 december 2019 om 13:59
Ja klopt, je hebt helemaal gelijk. Daarom baal ik ook als een stekker door het slechte blessure nieuws van dit weekend. De kansen op een succesvol EK (en daarbij mooie avondjes feest) worden hierdoor weer een beetje kleiner.
 
HenkDe Tank
 
0
16 december 2019 om 14:23
vaak is het zo zoals je het nu zegt maar het voordeel hierin is wel dat hij niet 'moe' is van het seizoen zoals veel spelers dit wel zijn. Het zou mooi zijn als dit in zijn voordeel zou werken in de selectie zonder Depay is Malen best wenselijk.
 
Joga_Bonito10
 
0
16 december 2019 om 14:01
Ik denk dat Boadu de plek van Depay in moet nemen dan. Met Boadu en Malen heb je 2 spitsen die compleet zijn: technisch, scorend vermogen en enorm veel snelheid. Veel Defensies kan je daarmee pijn doen. Ze kunnen beide ook vanaf de Flanken spelen. Dan is het om het even wie je als 3e aanvaller opstelt. Promes, Bergwijn heb je. Denk dat de keuze zal gaan tussen Berghuis en Stengs. Babel zal er sowieso wel bij zitten. Ihatarren eventueel als middenvelder meenemen. Hoop dat Malen op tijd fit is!
 
Q-psv
 
0
16 december 2019 om 18:08
Hoop ook op boadu. Zaak is dan wel dat hij zijn vorm vast weet te houden, iets wat ik opzich wel zie gebeuren maar je weet t nooit. Verder zullen we nog zien hoe stengs t doet in t nederlands elftal, heb n beetje mn bedenkingen bij hem. Al zie ik berghuis al helemaal niet graag in de basis
 
Oelie Wapper
 
2
16 december 2019 om 14:05
Had erger gekund natuurlijk en met de winterstop scheelt het toch al weer een maand dat hij in ieder geval niet gemist wordt, maar blijft vervelend, vooral voor Malen zelf.
 
29er
 
1
16 december 2019 om 14:09
Mooi, lekker rust pakken, nog paar wedstrijdjes dit seizoen om wedstrijdfit te worden en dan knallen op het EK. Prima vervanger voor Depay
 
HenkDe Tank
 
1
16 december 2019 om 14:27
Prima vervanger? Depay is toch wel 15 stappen verder in zijn carrière dan Donny.. Ik hoop van harte dat hij tijdig fit is maar een prima vervanger is het zeker niet in mijn optiek! Een gerenommeerde speler kan je niet zomaar 1 op 1 vervangen voor iemand die net komt kijken. Depay is zelfs aanvoerder van Lyon deze heeft toch wel iets meer bagage bij zich op een EK dan Donny..
 
29er
 
0
16 december 2019 om 14:40
Je hebt gelijk, prima is niet gelijkwaardig aan Depay. Het is wel het beste wat we hebben
 
HenkDe Tank
 
1
16 december 2019 om 15:19
We gaan het allemaal zien. Hoe dan ook zijn het twee dompers voor beide speler en de overige Nederlanders richting het komende EK. We waren een prachtige outsider voor de winst maar wordt zonder Depay een stuk lastiger.