PSV overleeft enorme kansenregen in Volendam en bekert verder
Dinsdag, 19 januari 2021 om 22:51

PSV heeft dinsdagavond de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker bereikt. De ploeg van trainer Roger Schmidt was tegen FC Volendam verrassend 45 minuten lang de mindere en gaf enorme kansen weg, maar overleefde die storm en stelde in de tweede helft tamelijk eenvoudig orde op zaken: 0-2. De doelpunten kwamen van Noni Madueke en Denzel Dumfries (via een penalty).

Volendam was in de eerste helft verrassend de bovenliggende partij. De thuisploeg loste in de eerste 45 minuten liefst veertien schoten op het doel van PSV, meer dan welke tegenstander dit seizoen ook lukte tegen de Eindhovenaren. Die hadden geluk dat Lars Unnerstall, de invaller van doelman Yvon Mvogo, op alle pogingen van Volendam een antwoord had. Eerst kreeg de Duitse goalie een schot van Nick Doodeman recht op zich, daarna redde hij met de voeten op een poging bij de tweede van Boy Deul.

Unnerstall tikte ook nog een knal van Zakaria El Azzouzi uit de hoek en had geluk dat Deul na zijn eigen domme balverlies over schoot. Samuele Mulattieri wist de bal vervolgens in twee instanties óók al niet langs Unnerstall te schieten. Aan de overzijde kreeg Mauro Júnior een enorme kans na een goed passje van Noni Madueke, maar de aanvallende middenvelder van PSV stuitte op de voet van doelman Joey Roggeveen.

Na rust lagen de verhoudingen plotseling compleet anders. PSV zocht de aanval en was daar al na zeven minuten succesvol mee. Madueke mocht vanaf de rand van de zestien aanleggen en vond met een bekeken schot de verre hoek: 0-1. Vanaf dat moment controleerden de Eindhovenaren en kwam Volendam er nauwelijks meer aan te pas. Denzel Dumfries raakte vanaf de rechterachterlijn verrassend de lat, toen Roggeveen vermoedelijk had gerekend op een voorzet.

De beslissing in de wedstrijd volgde in de 79ste minuut, toen scheidsrechter Pol van Boekel floot voor een strafschop voor PSV. Dumfries ging onderuit na een te late tackle van Mike Eerdhuijzen, al leek hij niet geraakt te worden. De aanvoerder van PSV ging zelf achter de bal staan en zag die ternauwernood via de handschoenen van Roggeveen binnen vallen: 0-2. Eerdhuijzen raakte in de slotfase nog de paal namens Volendam.

23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'

19 januari 2021 om 22:54
Nah.... 0-2. Het had ook 10-3 kunnen zijn. Voor degene die niet heeft gekeken, voor Volendam wel te verstaan. Bescheidenheid siert de mens, dus daar laat ik het maar bij. Ik heb een on-ge-loof-lijk slecht PSV gezien. Respect voor Volendam.

myvision

65
19 januari 2021 om 22:58
Maar wat speelde Volendam ook leuk de eerste helft. Zou op basis van die helft met gemak 7e staan in de Eredivisie. Gefeliciteerd met de overwinning!

SneekPSV

23
19 januari 2021 om 23:04
Dank, maar trots ben ik er niet op. Volendam was inderdaad heel leuk om te zien. Positief en energiek voetbal met prima positiespel. Met iets meer kwaliteit voorin, waren we met een beschamende nederlaag huiswaarts gekeerd.

jwtw030

17
19 januari 2021 om 23:11
De 1e helft was idd om te huilen, maar de 2e helft heeft Psv prima zakelijk gespeeld en niets meer weggegeven op een aantal slippertjes van Baumgartl na, maar dat zijn we gewend van hem.

Louis el Pisto

5
20 januari 2021 om 01:39
Wim Jonk invloed? Misschien snapt hij wel dat Promes geen 10 is. Overmars, ik zeg leg het bij. Oprotten met Ten Hag. Klaar met die man.

KokkieAFCA0341

2
20 januari 2021 om 06:40
Denk niet dat het gaat gebeuren, als je al jaren geen woord hebt gewisseld dan wordt het niet bij gelegd, daar zijn beide ego's veel te groot voor, daarbij als iedereen gewoon fit is zit Promes gewoon op de bank, dat hij op 10 staat nu komt omdat TH Tadic op links wil hebben, je kan het er niet altijd mee eens zijn maar voorlopig wint die wel steeds

Richardvan Boven

19
19 januari 2021 om 23:01
Ik vroeg me de eerste helft ook echt af of PSV niet in het oranje speelde zo’n kracht verschil was er. Complimenten aan Volendam, als je ziet wat die op kunnen brengen tegen betere ploegen. Als die niet zo inconsistent waren tegen de kleintjes uit de Jupiler League dan deden ze echt mee om het kampioenschap.

cabinessence

54
Het was beschamend. Het is maar dat Volendam zich rot schrok bij elke kans die het in de eerste helft kreeg, anders had het bij rust echt 4-0 kunnen staan. PSV had de mazzel dat in de tweede helft te merken was dat eredivisieclubs nou eenmaal meer trainen en dus fitter zijn dan eerste divisieclubs, maar om nou te zeggen dat er een (vanuit PSV-oogpunt positief) niveauverschil te zien was...

Grasmaaiertjes

12
Vraag me af wat er in de rust in de thee heeft gezeten of op welke manier Schmidt de spelers de wind (die er sowieso al was) van voren heeft gegeven. Wat een verschil van dag en nacht tussen de eerste en tweede helft. Eerste helft was een helft die je vreest als PSV-supporter, tweede helft werkelijk waar een van de beste helften van het seizoen: oppermachtig (wel tegen een KKD ploeg, maar ja). Gelukkig sta je niet bij rust met 3-0 achter en mag je Unnerstall op je blote knieën bedanken. Tweede helft had eigenlijk 0-5 moeten worden, veel dreiging en kansen maar zeer onnauwkeurig in de eindfase. Al met al kunnen we wel zeiken, maar we bekeren voor het eerst in langs tijd weer door naar de laatste acht!

Beebo

19
19 januari 2021 om 22:56
De wind. Altijd een factor aan de dijk. Volendam had hem de eerste helft mee en PSV de tweede helft. En PSV heeft nou eenmaal meer kwaliteit voorin. Dat neemt niet weg dat een ploeg als PSV door de windfactor heen moet kunnen spelen.

19 januari 2021 om 22:55
Als Zahavi in zijn eentje in de punt staat, speelt hij beter vind ik. Verder was het een SLECHTE wedstrijd.

houtapp

21
19 januari 2021 om 23:12
Ik denk als zijn medespelers hem iets beter en eerder zouden aanspelen hij er gewoon 3 maakt.

0
20 januari 2021 om 15:37
Ben ik met je eens, want hij heeft goede looplijnen en een goed gevoel voor ruimte

bootsjungen

10
Rare pot, Volendam laten uitrazen in de eerste helft en in de tweede helft wat extra gas gegeven en toen ging het allemaal heel makkelijk. Thomas viel prima in, en het is te hopen dat Sangaré geen ernstige blessure heeft opgelopen..

pavelnedved11

112
19 januari 2021 om 23:03
Hahah laten uitrazen klinkt net of het zo bedoeld was. Dat denk ik toch niet want je had net zo goed met 5-0 achter kunnen staan.

Davilla_7

18
Dramatische eerste helft, degelijke tweede helft. Unnerstall blijft een fenomenale lijnkeeper en mag van mij standaard de voorkeur krijgen boven Mvogo. Zijn zwakke uittrappen neem ik op de koop toe.

T. Alavez

6
Achja, resultaat geboekt zullen we maar zeggen. Voor een doordeweeks duel met een druk programma heb ik er niet zoveel op aan te merken eigenlijk. Behalve dan dat het natuurlijk niet zo best was de eerste helft en het einde van de tweede. Vergeten en door naar de volgende tegenstander. Hopen dat de blessure van Sangare meevalt.

Aguerooo

7
Achteraf gewoon op 40% gewonnen. Erg matige eerste helft waar je zo met 3-0 achter had kunnen staan, 2e helft was het klasseverschil te groot en strafde PSV het af en laat hierdoor ook het verschil zien tussen een KKD club en een topclub in de Eredivisie. Madueke zoals altijd een dikke voldoende, Unnerstall ook prima gekeept. Fein en Guti vielen ook lekker in. Op naar de volgende ronde.

Downwards

13
19 januari 2021 om 22:57
Jammer dat Volendam zichzelf hier tekort doet. Hadden in de eerste helft zeker 2 van hun kansen moeten maken. Totaal niet onder de indruk van PSV ook niet in de tweede helft

19 januari 2021 om 23:30
Moet dat dan? Hij moet er gewoon 25 maken... Niet dat ik hem dat wel zie doen mja

afcamta1

7
20 januari 2021 om 00:04
Als zijn teamgenoten hem gewoon eens een keer een bal binnen de 16 gunnen, legt hij er zo 3 in vandaag. En moet zeggen dat vanaf hij bij PSV speelt ik vaker wedstrijden heb zitten kijken en dit mij vaker is opgevallen. Alleen tegen Ajax wist Malen opeens wat overspelen inhield.

BGST

6
Mauro, Thomas, Baumgartel komen echt een paar klasse te kort. Dan zijn er nog een paar niet echt in vorm. E is de achterhoede toch al het zorgenkindje, tegen goals vallen veel te makkelijk. Hopelijk komt daar nog wat voetbal intellect en klasse voor bij komende periode. En de instelling mag ook wat wat beter.

G-schock

15
19 januari 2021 om 23:09
Ben het met je eens over Mauro en Baumgartel. Maar Thomas vind ik best een bruikbare speler. Past ook goed in het systeem dat Schmidt wil spelen. Snapt het druk zetten zelfs stukken beter dan Malen.

1
19 januari 2021 om 23:34
Ik vond mauro wel positief opvallen bij heracles als hij speelde. Maarja vertrouwen en systeem kunnen ook heel belangrijk zijn. Ik denk dst Mauro met zijn techniek in de kleine ruimtes beter bij een ploeg past die domineert op de helft van de tegenstander.. Dus niet dat omschakelspel waar PSV bekend om staat. Thomas was dan weer waardeloos tegen Ajax daarintegen dus bruikbaar tegen de kleintjes misschien

Aqua1

16
Onterecht gewonnen, Volendam verdiende om door te gaan..... Wat psv liet zien was beschamend.

barcalover123

19
19 januari 2021 om 23:05
Volendam was heel goed eerste helft maar de 2e helft kwamen ze er toch helemaal niet aan te pas joh

Sanderr

23
19 januari 2021 om 23:16
Klopt, 2e helft was PSV beter. Neemt niet weg dat over de hele 90 minuten Volendam toch nog altijd de bovenliggende ploeg was. Meeste schoten, meeste schoten op doel, meeste grote kansen. Ik vind ook dat Volendam wel te weinig gekregen heeft hoor, maar da's niet gek als je tegen een team als PSV zoveel enorme kansen niet afmaakt. Als je dan ook nog een hele goedkope penalty tegen krijgt in de slotfase is het over en sluiten. Jammer voor Volendam, speelden echt een leuke pot!

bootsjungen

14
19 januari 2021 om 23:21
@sander Wat een onzin, tweede helft had Volendam niets in te brengen.

Sanderr

13
19 januari 2021 om 23:29
Ja dat zeg ik ook, in de 2e helft had Volendam slechts 1 grote kans (op het aluminium ook), PSV was beter in de tweede helft. Maar in de eerste helft was Volendam dusdanig veel beter dat het overall over de gehele 90 minuten allemaal in Volendams voordeel uitvalt. Zij schoten het vaakst op doel, zij hadden de meeste en de grootste kansen. Ze waren niet klinisch genoeg en dan draait PSV je alsnog de nek om aan het eind, maar Volendam was vandaag gewoon de betere ploeg.

bootsjungen

8
19 januari 2021 om 23:51
Rare gedachtegang.... , dus omdat Volendam in de eerste helft meer schoten op doel heeft is het over de totale wedstrijd gezien dus de beter ploeg?

Skede

16
19 januari 2021 om 23:55
Nouja, het klopt toch? Eerste helft was Volendam beter, tweede helft PSV. Alleen Volendam was de eerste helft nog veel sterker dan PSV de tweede helft was. Dus was Volendam de betere ploeg vandaag. Vrij schokkend, maar waar.

bootsjungen

4
20 januari 2021 om 00:00
Maar PSV scoort twee keer, en Volendam niet. Maar goed, snel vergeten deze pot en op naar de volgende.

Skede

1
20 januari 2021 om 00:15
Haha dat klopt. Vergeten doe ik hem graag ??

Bereta

9
Ik snap niet dat je met zo een verdedigende middenveld met zo weinig voetbal tegen Volendam gaat spelen. Die Ihattaren en Malen konden in het begin op gegeven moment bij niemand de bal kwijt. Ze staan allemaal zo ver uit elkaar. Snap echt niet dat dit je tactiek is tegen Volendam. En die Rosario.. Dit kan toch echt niet? Dit is toch een voetballer die bij Heracles hoort te spelen? Met afstand de slechtste middenvelder van de top 5. Zo een slechte basis techniek heb ik al een heel tijd niet meer gezien bij een PSV speler.

SneekPSV

15
Bij Heracles hoort te spelen? Ja, achter de piano misschien. Wat een beperkte voetballer die zijn ploeg keer op keer op keer op keer op keer enz enz in de problemen brengt.

Yoda

5
19 januari 2021 om 23:06
Na Ajax-PSV gaf ik al aan in de discussies dat het niet alleen de verdienste was van Ajax dat ze zo’n druk konden zetten en kansen konden creëren. In veel andere wedstrijden zie je gewoon dat teams die de schroom van zich afgooien, druk zetten en durven combineren gewoon kansen krijgen tegen psv. Twente, Heerenveen, utrecht, Granada, Paok Vitesse, afgelopen weekend Sparta en vandaag dus Volendam. T slaat echt nergens op dit systeem.

lausho

8
Erg knap van Volendam, speelde goed. Ajax haal aub Jonk en van de Ven naar Amsterdam. Van de Ven heeft alles, snelheid, kracht, linksbenige en ook nog eens een prima voetballer. Wat wil je nog meer, Overmars die moet je echt oppikken.

1
19 januari 2021 om 23:39
Overmars die jonk haalt nadat hij met zoveel bombarie is weggegaan zie ik niet zo snel gebeuren maar iedereen weet dat Jonk zijn voetbalintilligentie heel hoog is.. Hij heeft goed opgelet bij de lessen van Cruijff. Die van de ven is inderdaad echt een talentje!

lausho

0
20 januari 2021 om 09:24
Erg jammer want dan gaan dus de ego's regeren en niet de kwaliteit. Je zou toch zeggen dat Jonk tot inzicht kan komen dat je het met jeugd alleen niet red en vanuit Overmars dat Jonk wel erg goed was in het opleiden en laten doorstromen van toptalent. Jonk gaat echt niet om Labyad of Klaiber vragen, die stelt gewoon een talent op die minimaal even goed is.

friestho

1
Espn zei dat PSV al zeker een uitwedstrijd heeft geloot. Iemand die weet hoe dit zit?

19 januari 2021 om 23:17
Daarvoor is al geloot: Az/ajax, Nec/fortuna, Emmen/heerenveen en Excelsior spelen thuis. Psv, Vitesse, Vvv/gae, Feyenoord/heracles spelen uit

15
Die Micky van de Ven mag Ajax wat mij betreft direct halen. Prachtige verdediger. Volendam speelde echt heel leuk voetbal. De hand van Jonk was duidelijk zichtbaar. Gefeliciteerd PSVers met de overwinning, sneu voor Volendam.

Skede

3
Heeft nu wel het momentum/hype inderdaad. Maar als ik Kwakman (die hem toch het beste kent) dan hoor zeggen dat hij verdedigend niet zo goed is dat hij meer een linksback in hem ziet, dan weet ik het niet hoor... bij die goal van Madueke stond hij ook niet helemaal lekker. Maar goed, hij is nog jong natuurlijk.

1
19 januari 2021 om 23:40
Wie is het alternatief achter Nico dan Skede? Alsof we zo het zo breed hebben op de linksback..

Downwards

2
19 januari 2021 om 23:15
Lijkt er al op dat AZ hem weg gaat halen. Samen met Jonk. Wel een hele talentvolle jongen inderdaad.

3
19 januari 2021 om 23:41
Dan zie ik AZ binnen 2 jaar weer kampioen worden als ze Jonk binnenhalen. Wat een visie en voetbalkennis heeft deze man.. Nog meer dan Arne Slot denk ik.

Sirius

2
Wat is dat toch met PSV en de beker? Dat is de laatste jaren niet altijd een even gelukkig huwelijk. Misschien toch onbewust minder scherp, omdat de focus vooral op de Europa League en de Eredivisie ligt? Dat terwijl je veelal tegen ploegen speelt die tot op het bot gemotiveerd zijn resultaat te halen. Dat Volendam speelt trouwens wel goed voetbal met toch redelijk beperkt materiaal. Dat is toch wel een coach die weet hoe je een visie implementeert. Zou me niets verbazen als AZ besluit 'm na dit seizoen over te nemen als hoofdtrainer.

Tinsaus

2
Jammer dat we al die kansen aan ons voorbij hebben laten gaan. Hadden zeker veel schade aan kunnen richten in de eerste helft. Uiteindelijk was PSV wel clinisch waar wij dat niet waren, zeer zonde.Nu maar hopen op top 2 of promotie via de playoffs. Succes in de beker verder!

Arnino

4
19 januari 2021 om 23:20
Zal dan in profvoetbal de wind ook een belangrijke factor zijn?? Ik ben van mening dat het sowieso in 't amateur voetbal zeer onderschat word.. Ben benieuwd hoe anderen hier over denken. In de helften waarin ons team wind tegen heeft winnen we bijna nooit die helft.. Als je een helft met wind tegen 0 0 staat win je bijna altijd die wedstrijd. Hebben meer mensen dit gevoel?

fc footbal

3
Volendam was eerste helft echt heel goed. Jonk zou wel een goede trainer kunnen zijn voor az. Na vandaag is het wel duidelijk geworden. Zahavi past niet bij psv. Luuk de jong terug halen, zou een goede zet zijn. Bij sevilla is hij zijn basisplaats kwijt.

ehvvoetbalstad

1
20 januari 2021 om 00:05
Slechte pot van PSV. Als Volendam een redelijke afmaker had gehad dan had het PSV in de eerste helft al op 4-0 gezet. 2e helft was beter, maar dat is niet meer dan normaal. Over het geheel gezien een matig PSV . Alleen Unnerstal was goed en Madueke/Sangaré/Dumfries voldoende. De rest was onvoldoende. Malen was onzichtbaar. Mo is toch weer ver verwijderd van zijn oude niveau. Mauro niet snel genoeg en technisch te licht. Max verdedigend niet overtuigend. Net zoals Teze. Met Baumgartl heb je het idee dat je naar vrouwenvoetbal zit te kijken. Kan met zijn bijna 1.90m niet koppen. Rosario 1e helft dramatisch.Het gekke is dat het voetbal ondermaats is maar de resultaten tot nu toe beter dan verwacht. Maar het één of het andere moet veranderen , dat is zeker.

STORING

0
20 januari 2021 om 01:51
Wat ik gek vind is niet dat PSV is weg gespeeld maar dat je klaagt over belastbaarheid en een te drukke agenda en dan zo weinig rouleert. Bekervoetbal is zeker belangrijk maar je mag tegen Volendam toch ook opdraven met een Piroe, Thomas, Fein en Guti in de basis? Iemand trouwens enig idee of Sangare serieus geblesseerd is? Dat zag er niet goed uit en iets later werd hij gewisseld.

JanArends

0
20 januari 2021 om 06:18
Volendam speelt voetbal zoals voetbal gespeeld hoort te worden, PSV heeft hoofdzakelijk krachthonk voetballers.

PaulR_1982

1
20 januari 2021 om 07:30
Dumfries heeft heel goed in de gaten dat er bij bekerwedstrijden geen VAR is. Tweede keer op rij dat hij een penalty versiert. Ook hier was weer niets aan de hand. Hij werd niet geraakt en zet eerst nog 3 stappen voor hij naar de grond ging. Jammer dat scheidsrechters hier elke keer in mee gaan.

Sir. JBA

1
20 januari 2021 om 08:12
Het klopt dat er niets aan de hand was, maar het leek eerder op dat hij uit balans kwam na het neerkomen dan dat hij zich echt liet vallen. Het was overigens geen penalty maar het is niet direct een schwalbe

PaulR_1982

0
20 januari 2021 om 08:23
Het zou kunnen dat iemand uit balans raakt, maar gezien de penalty die Dumfries versierde tegen De Graafschap ben ik eerder geneigd om te denken dat dit toch meer een schwalbe is.

MauriceHurkmans

1
20 januari 2021 om 08:52
Ik gooi hem erin: Polleke van Boekel = penalty voor psv. En hoeveel discutabele penalty's heeft Dumfries al mee gekregen? Bizar. Jammer dat Volendam geen afmaker heeft, maar hulde voor ze.