'Qatar betaalde spelers van Ecuador miljoenen om openingsduel te verliezen'
Vrijdag, 18 november 2022 om 09:28

Het WK is nog voor de start van het toernooi opgeschrikt door een nieuw schandaal. Amjad Taha, een journalist en onderzoeker van het British Middle East Center for Studies and Research beweert dat Qatar een achttal spelers van Ecuador heeft omgekocht om de openingswedstrijd met 1-0 te verliezen. Op die manier zou het gastland goed aan het toernooi beginnen en geen modderfiguur slaan.

Taha, die afkomstig is uit Bahrein, zegt te weten dat acht Ecuadorianen zijn omgekocht door Qatar om de openingswedstrijd met 1-0 te verliezen. In totaal zou er ruim zeven miljoen euro gemoeid zijn met de overeenkomst. Een doelpunt na rust zou voor de eindstand moeten zorgen. De journalist stelt dat hij van vijf onafhankelijke bronnen, afkomstig uit Ecuador én Qatar, gehoord heeft dat het verhaal klopt.

"Natuurlijk hopen we dat dit niet waar is", zo laat Taha ook nog weten in het bericht op Twitter, waarin hij zijn onthulling deed. "We hopen dat deze onthulling de uitkomst van de wedstrijd zal beïnvloeden en dat de omkoping geen doorgang vindt. De wereld moet zich uitspreken en zich verzetten tegen de corruptie bij de FIFA." Qatar en Ecuador staan zondagavond om 17.00 uur tegenover elkaar in het Al Bayt-stadion. Oranje begint een dag later aan het WK.

Het is wel nog maar de vraag hoe betrouwbaar de berichtgeving van Taha is. Marc Owen Jones, een journalist die in Qatar werkt, stelt dat Taha al langer probeert om bewust nepnieuws over het land te verspreiden. Dat zou te maken hebben met de moeizame relatie tussen Qatar en Bahrein, waar de geruchten over matchfixing vandaan komen. Daarnaast is er nog geen bewijs opgevoerd door de onderzoekers.

Het is in ieder geval niet voor het eerst dat Qatar in verband wordt gebracht met omkoping rondom het WK. The Times wist eerder te melden dat er 'miljoenen geheime documenten' in omloop waren die zouden bevestigen dat Mohamed bin Hammam, die rondom de aanstelling van het WK in 2010 een FIFA-functionaris was, betrokken zou zijn geweest bij het kopen van stemmen om het WK naar Qatar te laten komen. Onlangs gaf toenmalig FIFA-president Sepp Blatter toe dat de toewijzing voor Qatar een fout is geweest, al doelde de Zwitser toen met name op de beperkte grootte van het land.

Meer nieuws
   
01:00
01:00
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
6
   
00:00
00:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
   
23:34
23:34
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
   
23:20
23:20
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
15
   
23:03
23:03
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (215)

 
 
264
17 november 2022 om 20:15
Zo veel zin in dit wk...
 
AntonyDollar
 
72
17 november 2022 om 20:16
Geld zat! Poging wagen kan altijd! Al moet ik wel zeggen dit is nog helemaal niet bewezen. Stel Ecuador wint met 4-0 dan klopt er niks van. Er is zoveel netnieuws omdat iedereen de voorpagina wil halen en viraal wil gaan om meer volgers te generen en inkomsten. Ik geloof niks meer van al dat nieuws van nobody's.
 
YungSuarez
 
72
17 november 2022 om 20:19
Het is inderdaad nog nooit bewezen. Daarnaast hebben Bahrein en Qatar ook geen goede onderlinge relatie. Dus misschien probeer Bahrein op deze manier Qatar in kwaad daglicht te zetten. Hopelijk is het niet waar (al vrees ik het ergste).
 
AntonyDollar
 
67
17 november 2022 om 20:22
Inderdaad dat ook nog. Dit WK staat al onder een enorm vergrootglas en iedereen probeert maar extremere dingen te roepen om viraal te gaan en naam te maken over de rug van Qatar. Want het is nu namelijk heel aantrekkelijk om de meest verschrikkelijke dingen te roepen over Qatar dat scoort lekker deze dagen.. Ook jammer dat bij alle andere WK's minder heisa werd gemaakt. In 2014 werden in Brazilië favella's verwoest voor de stadionbouw en moesten veel arme mensen lijden. Er wordt echt alles gedaan om Qatar zwarter en zwarter te maken.
 
VoetballR
 
87
17 november 2022 om 20:29
Heel eerlijk. Dat soort landen wilt gewoon waar het recht op denkt te hebben. Ik ben weleens op vakantie geweest in een vakantiepark in Nederland, dichtbij Aken in Duitsland. Als van een sjeik een familielid ziek raakt, dan gaat heel de familie naar dat park en wordt dus de helft afgehuurd. Dat komt omdat het ziekenhuis van Aken zeer hoog aangeschreven staat. Dat zijn meestal Qatarezen. Wat daarna gebeurd is een totale catastrofe. Half opgegeten ijsjes liggen op de grond, bakjes patat met mayonaise waar bijna niks van gegeten is liggen op de grond en in de winkel wordt eigenlijk alles gewoon meegenomen wat ze maar willen waarna het vervolgens, jawel, op de grond verdwijnt. Oom sjeik rekent alles na afloop af en alles is prima. Helaas kennen ze niet anders als dat geld het middel is om mensen over te halen of het zwijgen op te leggen. Dat geldt uiteraard niet voor iedereen, maar wel voor de welvarende Qatarezen. Daarom zou dit me ook niks verbazen, alles voor de trots. Ik hoop inderdaad met je mee, dat er niks van waar is. Maar ik vrees ook met grote vrezen dat dit WK één grote beerput is. Dat is het nu al met alle omstandigheden, maar je denkt dat het niet meer erger kan....
 
blaugrana11
 
133
17 november 2022 om 20:46
Hahahah je hebt het er maar druk mee he, om Qatar de hele tijd te verdedigen. Qatar is in bijna alles gewoon een kut land en als je dat niet ziet ben je in mijn ogen gewoon te dom om te poepen
 
blaugrana11
 
23
17 november 2022 om 21:12
Met welk land heeft Qatar wel een goede relatie? Misschien met Noord-Korea. Die zijn ook niet vies van journalisten monddood maken.
 
PowerFlex
 
73
17 november 2022 om 21:17
Maar de vraag is nu wel, hoe moet ik mijn toto invullen..
 
 
5
17 november 2022 om 21:35
Ik zet op Qatar in ieder geval
 
DerKaiser123
 
23
17 november 2022 om 21:36
Ik geloof er geen ruk van. WK is her hoogste podium, daar staat zoveel op het spel. Vooral in Zuid Amerikaanse landen leeft dat enorm. We hebben toch allemaal gezien hoe het met Escobar is afgelopen na zijn eigen goal. Kan me niet voorstellen dat Ecuador dat al sinds 2006 er niet meer bij is geweest zich laat omkopen (mits dit waar is).
 
Vernon
 
2
17 november 2022 om 23:07
Powerflex De quote voor qatar is gewoon nog 3.3. Bet 365 heeft er dus nog vertrouwen in dat het eerlijk gaat. Ik heb ingezet op een gelijkspel.
 
Vernon
 
7
17 november 2022 om 23:08
@derkaiser Ik zeg niet dat ik het geloof, maar het gaat individuen he. Je weet niet wat zij kunnen doen met een miljoentje in de achterzak. Dan gaat het gewoon om welvaart voor een hele familie. Er zijn zat mensen die daarvoor corrupt willen zijn.
 
Vernon
 
5
17 november 2022 om 23:10
@voetballr Ik heb eens een bonnetje gezien van een bar in de contreien. Twee flessen champagne, iets van twee flessen wijn en wat water. Totale kosten: 117.000 euro. Als je zo geld uit geeft dan snap ik wel dat het niks meer voor je betekent. Het is ziek.
 
R.madridista
 
3
18 november 2022 om 01:52
Ecuador was er gewoon in 2014 bij DerKaiser.
 
Zinedine2022
 
1
18 november 2022 om 07:55
VS, Engeland, Frankrijk en zelfs Nederland.
 
Suurbier
 
1
18 november 2022 om 09:33
Escobar heeft Nico Dijkshoorn (dacht ik, in ieder geval VI) ontkracht. Is geen liquidatie geweest omwille van dat eigen doelpunt maar vanwege een uit de hand gelopen ruzie bij een uitgaanscentrum.
 
Clarkkent2
 
13
18 november 2022 om 09:53
De enige die te dom is om te poepen ben jij blaugrana.... "in bijna alles gewoon een kutland" waar heb jij het over? 1 van de rijkste landen van de wereld waar genoeg expats wonen die prima betaald worden om hun werk te doen. "met wie heeft Qatar wel een goede relatie" wat denk je van amerika die daar 1 vd grootste externe legerbases heeft van de wereld. Die zijn overigens ook gebouwd door onderbetaalde Nepalezen maar toen hoorde ik niemand. Ik vind 100 dat de exsorbitant rijke Qatarezen hun gastarbeiders beter mogen belonen/behandelen. Maar de mate van hypocrisie aangaande dit wk is stuitend. Echt. Waar waren alle roeptoeters bij het wk in Brazilie of Zuidafrika? Werden werkers en bevolking daar wel goed behandeld? Was er daar geen verspilling van geld voor de status van een wk? Of de Olympische spelen in freaking China en Sotsji? Neeeee, Qatar is het slechtste wat de sport ooit is overkomen. En corruptie en omkoping in de Fifa is hier pas ontstaan. Haal je hoofd uit je achterste en kijk wat kritischer naar bijv jouw club. Ook geen bolwerk van democratie en goede waarden wat betreft omgaan met gemeenschapsgeld.
 
Suc6Magnet
 
11
18 november 2022 om 10:01
Het past wel volledig in het verhaal. De openingswedstrijd tegen NL die ineens moest worden gewijzigd was ook al verdacht. Dus je zou kunnen stellen dat Qatar er inderdaad niet op zit te wachten om de eerste wedstrijd meteen dik te verliezen. En tja, dan zijn NL spelers net even minder makkelijk om om te kopen…
 
nmekenkamp
 
2
18 november 2022 om 10:08
Zonder het verhaal van deze journalist had ik al het vermoeden dat de wedstrijd dubieus zou zijn en dat Qatar zou winnen of in ieder geval gelijk spelen. Na deze tweet is dat natuurlijk onmogelijk en zal iedereen de pure onschuld spelen. Maar ik ben vaak genoeg in Qatar geweest, om te weten dat omkopen gezien wordt als iets heel gewoons en ook acceptabel. Veel deals worden gedaan met een vorm van "bakshish". Daarnaast is er heel veel eidelheid, waardoor ze er heel veel aan is gelegen om niet afgedroogd te worden in alle wedstrijden.
 
Nick_10
 
9
18 november 2022 om 10:35
Qatar bouwt een van de grootste externe legerbasis voor Amerika voor zichzelf. Om zich te beschermen tegen Saudi. En Amerika vind het wel fijn om daar een fatsoenlijke basis te hebben zo zijn de dicht bij de landen waar ze invloed op willen uit oefenen. Heeft niks met vriendschap te maken. Maar Clarkkent2, jij bent gewoon af, niks meer niks minder.
 
Clarkkent2
 
5
18 november 2022 om 11:50
Yeah right Nick, want Saudi is niet ook 1 van de grootste bondgenoten van Amerika en die gaan Qatar aanvallen... volgens mij weet jij niet wat de definitie van vriendschappen tussen landen is. En jij bepaalt absoluut niet of ik af ben of niet. sukkeltje.
 
Nick_10
 
1
18 november 2022 om 12:15
Je geeft precies het punt aan. Qatar haalt Amerika binnen omdat ze Saudi ver van zich vandaan willen houden. Het zou goed zijn voor jou als ik bepaal of jij af bent. Dom kneusje
 
Clarkkent2
 
1
18 november 2022 om 12:43
De Amerikaanse basis is er al van ver voor de Qatarese problemen met Saudi en het initiatief kwam volledig vanuit de USA. Dus niet meepraten als je geen Kennis hebt van midden Oosten politiek nikky..... Dat is pas dom...en kneuzerig.
 
Dr. Duck
 
0
18 november 2022 om 12:50
Dat niet alleen, maar ale westerse media nemen het maar al te graag over. Qatar is slecht en we gaan alles aangrijpen om ervoor te zorgen dat qatar slecht in het nieuws komt. En zoals gebruikelijk trappen er weer heel veel mensen in. Terwijl als je enige logica gebruikt je meteen snapt dat dit verhaal van alle kanten verzonnen is.
 
VoetballR
 
0
18 november 2022 om 15:15
@vernon, Dat verbaasd me echt niks. Het is inderdaad echt ziek. Tevens worden er niet alleen spullen gepakt uit de winkeltjes of besteld wat ze maar willen. Maar de spullen worden dus ook van mensen gepakt. Met zwemmen moet je dus alles bij je houden, denk hierbij aan balletjes of je duikbril. Zodra je dat 1 seconde onbeheerd achterlaat, zelfs je handdoek(!), wordt gewoon meegenomen zodra het interessant lijkt. Zoeken hoeft overigens niet, de interesse is meestal in de plaza of net buiten de deur weer weg, dan ligt het dus op de grond. Zou me overigens niks verbazen als de champagne niet eens is opgedronken, of de wijn, weet niet wat het duurste was.
 
YungSuarez
 
1
18 november 2022 om 16:21
@blaugrana11 Ik loop Qatar nergens te verdedigen. Sterker nog ik heb helemaal niks met dit WK. Het enige wat ik aangeef is dat Qatar en Bahrein van oudsher elkaar enorm haten. Dus ik haal alleen dat punt alleen maar aan, niks mis mee lijkt mij zo. Daarnaast hebben Qatar en Frankrijk een goede relatie, zie de uitspraken van Macron rondom dit WK.
 
Cody-Gakpro
 
61
17 november 2022 om 20:29
Ik heb wel echt heel veel zin in Qatar - Nederland en hoop dat onze leeuwen die gasten van Qatar helemaal aan gort spelen. Elke goal voor oranje vier ik als winst van de beker zelf.
 
Yoda
 
10
17 november 2022 om 23:32
Al moet je er misschien ook niet van opkijken dat oranje tegen 3 rode kaarten gaat aanlopen, als ik verder durf te denken in de trend van dit bericht. Een scheidsrechter is ook om te kopen natuurlijk
 
Suc6Magnet
 
4
18 november 2022 om 10:04
Dat is nu de laatste poulewedstrijd geworden. Dus dan zou Qatar de schaapjes al op het droge kunnen hebben met de resultaten uit de eerste 2 wedstrijden. Waarom moet ik ineens weer denken aan de Afrika Cup met die scheids die 8 minuten te vroeg affloot…
 
LeidseHood
 
27
17 november 2022 om 20:47
Ook het Midden Oosten verdient een WK. En we moeten de lokale cultuur respecteren. En ja, de lokale cultuur is corruptie met oliegeld, dus niet de hypocriete westerling gaan uithangen nu. In Palestina is ook corruptie en daar hoor ik je nooit over!
 
YungSuarez
 
2
18 november 2022 om 16:19
Overal is corruptie. Hier bekleden oud ministers topfuncties binnen grote multinationals. Dat vind ik misschien nog wel schandaliger, want dat heeft meer invloed op mijn leven. Maar daar hoor ik je nooit over!
 
ZidanevdIJmond
 
11
17 november 2022 om 21:32
Snel nog even mijn WK-pool aanpassen: 1. Nederland 2. Senegal 3. Qatar 4. Ecuador. Ha jammer, Qatar nog steeds niet door.
 
wiezie
 
1
17 november 2022 om 23:06
Wauw dit WK is echt helemaal bij elkaar gekocht zooitje maar ja de bal is rond en we hebben er echt zin in na al die jaren ellende is er toch weer succes want het weer is heerlijk de zon schijnt de accomodaties zijn prachtig het gras is groen ? en het word een heerlijk zooitje voetbal, kom op zeg het is maar een spelletje and we love ?? it
 
FR-4life
 
84
17 november 2022 om 20:15
Give them the cup already! Krankzinnig als dit echt waar zou zijn!
 
Crow-H
 
72
17 november 2022 om 20:19
Beide twee teams gelijk diskwalificeren, Senegal en Nederland automatisch door.
 
Onside
 
29
17 november 2022 om 20:24
Als Ecuador met opzet 3 punten laat liggen tegen Qatar, kan Nederland de achtste finales toch helemaal niet meer ontgaan. Al horen ze in deze poule onder normale omstandigheden ook gewoon eerste te worden.
 
Suarez 7
 
66
17 november 2022 om 20:15
Ik denk dat het goedkoper is om die trofee gewoon te kopen.
 
Taxidriver213
 
34
17 november 2022 om 20:29
Ik heb ook niks met Qatar, schandalig dat ze het wk organiseren. Maar dit soort dingen kun je toch niet meteen geloven? Iemand uit Bahrein roept wat, dus?
 
arsenal890
 
61
17 november 2022 om 20:31
Ze hebben het WK al gekocht, waarom dan niet ook de openingswedstrijd?
 
ronjans123
 
33
17 november 2022 om 20:32
Er is bevestigd dat dit bericht niet waar is. Snap niet waarom Voetbalzone dit klakkeloos over neemt. Bij de originele bron stond ook “ Kanttekening bij Taha Nogmaals, Taha presenteert geen bewijs. En hij staat ook wel bekend als een provocateur of zelfs brenger van fake nieuws. Zo bracht hij eerder in november documenten naar buiten die van tv-zender Al Jazeera zouden zijn, maar volgens Misbar.com was dat onzin.”
 
Formus
 
27
17 november 2022 om 20:16
Het houdt niet op.... Heerlijk WK dit. Gaat meer om randzaken dan om voetbal ??????
 
bochherief
 
43
17 november 2022 om 20:19
Dit soort zaken maken een wk juist leuk, het geeft flair. Omkoopschandalen, wedstrijden met 4 rode kaarten etc. Voor mij een goed begin, ik kan ervan genieten. Kan het beste wk ooit worden qua sensatie
 
Dikgaan
 
79
17 november 2022 om 20:22
Hele vreemde kijk op het begrip sensatie heb jij zeg.
 
BRR1301
 
15
17 november 2022 om 20:25
Schei toch uit. Dit geeft alles behalve flair, het geeft eerder het voetbal een verrot imago en de organisatie eromheen en ik hou wel van een wedstrijd op en soms over het randje maar 4 rode kaarten? Als dat hetgeen is waarom jij voetbal kijkt en er voldoening uithaalt...
 
Meneer Daniel
 
13
17 november 2022 om 20:26
Ja Boch Ik heb altijd al een geweldig leuk wk gewild doormiddel van omkoop schandalen. Zin in!
 
MFCB
 
3
17 november 2022 om 20:27
Meen je dit serieus?
 
AFCA_3star
 
8
17 november 2022 om 20:27
Wat Bochherief zegt is helemaal niet zo vreemd. Kijk nou hoeveel tijdverdrijf we hebben met zeiken en zeuren op dit WK. Dit is natuurlijk absoluut sensatie. De vraag is alleen of de sensatie niet uit het voetbal gehaald moet worden in plaats van uit randzaken.
 
bochherief
 
12
17 november 2022 om 20:29
Brr1301, 1 van de mooiste wedstrijden op een wk is nederland-portugal 2006. Heerlijke pot met 3 rode kaarten, 12 gele kaarten. Ik hou van zulke wedstrijden ipv saaie 0-0 of 5-0 waar niks spannends gebeurt
 
BRR1301
 
3
17 november 2022 om 20:31
@AFCA Dus erop zeiken is sensatie? Als ik naar dit soort evenementen kijk wil sportieve sensatie. Niet door middel van criminaliteit, kan ik net zo goed een aflevering van Gomorrah gaan kijken.
 
AD33
 
4
17 november 2022 om 20:31
Vind dit niet eens zo een gekke opmerking. Ik beleef hetzelfde als @bochherief. Je kan er zo een spannende documentaire van maken.
 
RdeBoer
 
3
17 november 2022 om 20:52
Eens, en het zal niet zo zijn dat alle andere WK’s brandschoon waren. In topsport wordt ook vals gespeeld. Dat is zo oud als de weg naar Rome.
 
Formus
 
1
18 november 2022 om 10:11
Spanning door omkoopschandalen, sensatie door 4 rode kaarten, documentaires over dit WK....... Pffff. Ik wil graag een WK VOETBAL in plaats van een WK GTST.
 
Cyberize7x
 
8
17 november 2022 om 20:16
Toch maar even 20 op de wedstrijd gezet met een x/1, ben benieuwd of ze het waarmaken.
 
Alphazero
 
5
17 november 2022 om 20:28
Dan is misschien ook een weddenschap op ‘rode kaart voor Ecuador’ of ‘penalty voor Qatar’ het overwegen waard..
 
Isco24
 
7
17 november 2022 om 20:46
Ik heb net 100 gezet op eerste helft 0-0, tweede helft 1-0. 9,7x je inzet.
 
LennartEbi
 
3
17 november 2022 om 23:53
Niet zo slim toch, nu gaan ze juist afspreken dat ze voor rust met 1-0 voorkomen en weg is je meier.
 
Isco24
 
0
18 november 2022 om 08:27
En als het wel zou gebeuren, zou ik slecht slapen want "had ik maar.."
 
Messi_PSG
 
2
17 november 2022 om 20:16
Da’s ook geen zakgeld zeg, poah. Ben heel benieuwd of dit waar is.
 
NL_Modric
 
0
18 november 2022 om 09:34
Dit moet je als speler van Ecuador natuurlijk altijd accepteren. Ongeacht of je van plan bent om te winnen of verliezen. Win je sta je met een kwart been in de KO fase, verlies je kan je een miljoen bijschrijven. Gelijkspelletje zou wel zuur zijn.
 
Gil DM
 
3
17 november 2022 om 20:16
Geen woorden hiervoor misselijk gewoon verpesten het voetbal!
 
genieterr
 
29
17 november 2022 om 20:17
Net even een betje ingezet bij Unibet op 1-0, gemaakt na rust.
 
Partyboooi
 
3
17 november 2022 om 20:17
Haha, geweldig! Ik hoop op nog veel meer van dit soort nieuwtjes
 
Bikraskin
 
5
17 november 2022 om 20:17
Het zijn allemaal geruchten…
 
La~Decima
 
10
17 november 2022 om 20:17
Ben ik de enige die hier al op zat te wachten. Laten we Qatar terug geven aan de zee. Wat een sneu land.
 
ThePeopleChamp
 
4
17 november 2022 om 20:21
Alleen Nederland behoort tot de zee!
 
La~Decima
 
29
17 november 2022 om 20:27
Nee de zee is van ons. Daarom maken we er ook land van.
 
Salerno1919
 
5
17 november 2022 om 20:17
Ga gelijk een kop op 1-0 zetten dan bij die pot. Zekerheidje boys. Gratis geld!
 
quaresma19o3
 
28
17 november 2022 om 20:17
Dit is gewoon ander niveau van modder gooien jegens Qatar. Ik kan ook roepen dat Nederland spelers van Senegal hebben omgekocht, waar zijn je harde bewijzen? Dus als Qatar wint, dan is het omgekocht?
 
 
26
17 november 2022 om 20:21
Hij is een onderzoeksjournalist met diverse bronnen die het hebben kunnen bevestigen, jij ook? Gelukkig kan er geen 'westerse media' praatje gehouden worden. En waarom zou Bahrain met modder moeten gooien? Die zitten lekker in hun eigen gouden kooi
 
CoMokum
 
7
17 november 2022 om 20:22
Ja kan je doen alleen staat bij jou je naam als journalist en de naam van het gerenommeerde instituut waar je voor werkt niet op het spel. Hij zegt ook duidelijk dat het vals kan zijn en ook dat hij het van verschillende bronnen uit beide landen gehoord heeft.
 
quaresma19o3
 
7
17 november 2022 om 20:38
Wat zijn zijn bronnen dan? Kan het nergens vinden?
 
CoMokum
 
8
17 november 2022 om 20:45
Die geven journalisten soms niet, for obvious reasons. Als journalisten iets horen maken ze de afweging of het betrouwbaar genoeg is om naar buiten te brengen. Dat maakt het nog niet meteen waar. Ben benieuwd waar dit eindigt.
 
quaresma19o3
 
10
17 november 2022 om 20:54
Qatar en Bahrein hebben onderling een slechte relatie, deze gast uit Bahrein wil Qatar zwart maken, niks meer, niks minder..
 
CoMokum
 
6
17 november 2022 om 21:57
Waar hij zegt dat het niet waar hoeft te zijn weet jij zeker dat hij er alleen maar op uit is om Qatar zwart te maken 'omdat Bahrein en Qatar een slechte relatie hebben'. Sterk verhaal, goed onderbouwd ook.
 
PuyolMessi
 
9
17 november 2022 om 22:21
Aan alle reacties te zien maakt dat ene zinnetje niets uit. Iedereen heeft hier zijn conclusie al getrokken en zich laten vangen door confirmation bias. Op deze manier is de opzet van het creëeren van misplaatste verontwaarding en extra argwaan gewoon gelukt. Krankzinnig dat je momenteel eender wat negatiefs over Qatar moet insinueren of het hele moraalridderleger van het Westen springt op het paard. Nooit geziene hypocrisie overigens. Ik ga gewoon kijken en genieten van de show, zonder gêne.
 
CoMokum
 
4
17 november 2022 om 22:46
@puyol, tja er is ook weinig positiefs te melden over Qatar. Kan je vervallen in generalisaties als 'het westen', 'moraalridders' en die vervolgens hypocriet noemen maar dat doet niks af aan de terechte kritiek. Overigens wordt het Twitteraccount in kwestie nu genoemd als een fake account.
 
Ajax4xCL
 
3
17 november 2022 om 20:17
Verbaasd mij niets met de Fifa poppenkast als bond. Dit is doorgestoken kaart..
 
rbsch
 
3
17 november 2022 om 20:18
Hoe kun je nou bewust met 1-0 verliezen? Gaan ze er zelf 1 inschieten en dan massaal verdedigen ofzo?
 
Dutchgio
 
4
17 november 2022 om 20:18
Snel TOTO zetten... Overigens zou dit bij elk resultaat van Qatar gaan spelen, want die hebben sportief helemaal niets te zoeken op het WK. Enkel zich ingekocht door het WK bid te winnen met dezelfde manier van omkoping.
 
Crow-H
 
1
17 november 2022 om 20:18
Beide twee teams gelijk diskwalificeren, Senegal en Nederland automatisch door.
 
joventut
 
11
17 november 2022 om 20:18
Je kunt als Qatar zijnde ook gewoon de scheidsrechter en diens assistenten omkopen. Is een stuk goedkoper.
 
London Calling
 
2
17 november 2022 om 20:23
Misschien hebben ze dat ook wel gedaan. Maar uiteindelijk kunnen die wel iets beinvloeden, discutabele penalties of kaarten geven en dergelijke. Maar ook daar zitten grenzen aan. Een bal die van 30 meter de kruising in vliegt kan zelfs een omgekochte scheidsrechter moeilijk afkeuren op een WK
 
GillesDB9
 
2
17 november 2022 om 20:18
Laten we hopen dat dit niet waar is, wat een schande. Nu heeft Taha in het verleden wel eerder zaken gesteld die niet waar bleken te zijn, dus ik hou nog een slag om de arm.
 
Kenner070
 
6
17 november 2022 om 20:19
Zonder bewijs zoiets roepen is gewoon schadelijk. Kom eerst met bewijs voordat je dit de wereld in slingert.
 
jeron
 
5
17 november 2022 om 20:19
Ik denk dat ik toch maar even een paar euro op Qatar ga zetten... Bedoel.... Omkopen prima hoor, maar dan wil ik ook zelf mee profiteren haha
 
AdjeSergio4
 
27
17 november 2022 om 20:20
Allemaal ook blindelings geloven omdat het natuurlijk Arabieren zijn he. Stelletje hypocrieten zijn we met zijn allen. Een meneer die denkt dat hij kan scoren door zoiets naar buiten te brengen, want ey met alles wat er al geroepen is zal iedereen het wel geloven. Op een WK in Zuid Afrika die Blatter heeft gekocht zegt niemand iets. Of een WK in Brazilië waarvan het hele volk riep dat al dat geld naar armoede en het volk moest gaan ook niet. Zoals Lloris heel mooi zei: wij zijn te gast en dienen hun regels te accepteren en respecteren. Laten wij dat dan doen en niet zo als de kudde mee gaan en alles geloven wat er geschreven wordt.
 
Backcorner
 
14
17 november 2022 om 20:23
Wie is "allemaal" hier? Het zou niet eens zo heel gek zijn als dit waar is, gezien het feit dat ze wel meer flikken. Dat is niet omdat het Arabieren zijn, maar omdat het mensen zijn die feitelijk kunnen doen en laten wat ze willen. Ze hebben er immers het geld voor. Betekent natuurlijk niet dat dit per se waar is. Zoals met de meeste beweringen: afwachten tot er meer bekend is.
 
Lierse1997
 
18
17 november 2022 om 20:24
En jij wantrouwt die journalist natuurlijk direct omdat het een Arabier is!
 
AdjeSergio4
 
18
17 november 2022 om 20:38
Waar slaat dat nou weer op. De journalist is indd Arabier. Maar als jullie eens verder keken dan jullie neus lang was, dan konden jullie ook weten dat de relatie tussen Bahrein (afkomst journalist) en Qatar niet goed is. Dus is dit indd wss weer goedkoop scoren voor hem.
 
GillesDB9
 
11
17 november 2022 om 20:39
Beste Adje. Kan het misschien bij jou indalen dat niemand hier naar wel/niet Arabier kijkt behalve jijzelf? En wat zegt dat dan over jou?
 
Lierse1997
 
4
17 november 2022 om 21:30
Dat is een even achterlijke opmerking als die van jou. Ik heb zelfs moeten opzoeken welke landen allemaal onder de noemer “Arabisch” vallen. Zoveel boeit het me.
 
blaugrana11
 
15
17 november 2022 om 20:24
Ga lekker daar wonen dan als je het daar allemaal zo fijn vind.
 
GillesDB9
 
9
17 november 2022 om 20:26
@adjesergio4, wat is dit nu voor een racistische instelling? De afkomst van de Qatarese organisatoren of de Arabische afkomst van de journalist heeft hier toch niets mee te maken? En toch sleur je het er met de haren bij. Walgelijk.
 
 
3
17 november 2022 om 20:30
De spreekwoordelijke haren. Ga toch quatar niet echt met de haren meesleuren. Adje weet waarschijnlijk niet dat Bahrein ook Arabisch is
 
GillesDB9
 
5
17 november 2022 om 20:35
En blijkbaar is hij ook oostindisch doof, want er is meer dan genoeg geschreven over de Wk's in Brazilië en Zuid Afrika.
 
AdjeSergio4
 
6
17 november 2022 om 20:41
Dat zeg jij Gilles maar jij kan toch ook wel toegeven dat afkomst en religie bij elke discussie erbij wordt gehaald omtrent dit WK. Net zoals er dan in zo een zaak weer 'die rijke Arabieren' wordt geroepen. I'm just saying it as it is. Ik ben momenteel zelf in de Emiraten en ik kan niks anders dan respect hebben voor het volk. Ontzettend attend en respectvol zijn zij hier. Ik denk dat het bij de buren in Qatar niet anders zal zijn, mits wij gewoon hun wetten en geloofsovertuiging respecteren. That's it!
 
AdjeSergio4
 
7
17 november 2022 om 20:45
Oost Indisch doof ben ik voornamelijk voor alle racistische sleuren die ik om de oren heb gekregen in mijn leven als inwoner van Nederland. Ik weet dus een beetje waar zij vandaan komen. Wat betreft Brazilië en Zuid Afrika, dat is bij de gemiddelde voetbalfan niet eens binnen gekomen. Dit daarentegen wordt de gemiddelde Nederlander voorgeschoteld met ontbijt, lunch en avondeten. Dus aub niet hyprociet zijn en dingen willen verloochenen en eerlijk toegeven dat Qatar als is afgeschreven voordat het WK is begonnen.
 
GillesDB9
 
9
17 november 2022 om 20:51
Dus nu beantwoord je dat door 'allemaal' voor racist uit te maken? Bijzondere keuze moet ik zeggen. Nogmaals, jij haalt afkomst er weer bij. Waarbij het noot verdient om te vermelden dat de persoon die dit nieuws brengt zelf afkomstig is uit het midden-oosten. Dat het bij de gemiddelde voetbalfan niet binnen is gekomen (sic) omtrent de omkoopschandalen aangaande Brazilië en Zuid Afrika is logisch te verklaren, daar deze schandalen niet bekend waren ten tijde van deze toernooien. Waarbij een toernooi in een land wat meerdere malen wereldkampioen is geweest sowieso niet heel vreemd is. Net als dat het toernooi in Zuid Afrika vanuit de voetbalcultuur daar ook beter te verklaren was dan een toernooi in een land zonder enige voetbalcultuur waar het nota bene te warm is om überhaupt in de reguliere periode het WK te houden.
 
Isco24
 
15
17 november 2022 om 20:51
Dus omdat jij racistisch bejegend bent, oprecht vervelend voor je, is elke Nederlander hier op VZ racist en bekijken ze dit nieuwsbericht maar op 1 manier? Ik vind dat ook twijfelachtig gedrag maar kan aan mij liggen hoor.
 
Backcorner
 
5
17 november 2022 om 20:53
Dat Qatar is afgeschreven voordat het WK is begonnen, is te wijten aan één partij (oké, 2, de FIFA als 2e). Juist Qatar. Zij hebben het WK niet gekregen omdat ze zo'n mooi plan hadden. Heel treurig dat dat je is overkomen en waarschijnlijk nog steeds overkomt in Nederland. Dat vind ik alleen wel wat lastig te koppelen aan dit hele gebeuren rond Qatar. Het volk zelf zal ongetwijfeld grotendeels hartstikke aardig zijn. Daar hoor je ook weinigen iets anders over beweren. Wat betreft hun wetten: daar heb je zeker een punt. Persoonlijk respecteer ik hun wetten (de 'controversiële' waar je waarschijnlijk op doelt), maar walg ik er tegelijkertijd wel van. En ik denk dat je, ongeacht of jij het eens bent met die wetten, wel kan begrijpen waar ik dan vandaan kom. Maar goed, dat is een andere discussie. Het probleem hier is dat ze nou eenmaal in een hoek zitten waar (soms onterechte) klappen vallen en dat hebben ze echt aan zichzelf te danken gezien hun recente verleden omtrent omkoping.
 
galid1
 
7
17 november 2022 om 20:44
Idd volledig met je eens ik ben het hun zat die hypocrisie en haat jegens Arabieren waar bij hun alles onder vergrootglas wordt geplaatst
 
Kaaiman
 
12
17 november 2022 om 21:31
Galid, volgens mij heb je wat last van koker visie. De protesten in Nederland waren voor het wk in Argentinië veel heftiger. Daardoor is zelfs de beste speler van Nederland er toen niet naar toe gegaan.
 
galid1
 
4
17 november 2022 om 23:23
Alai hoe lang is het geleden we kijken naar nu denlaatste jaren hebben moslims en Arabieren de meeste aandacht en zijn zij de grootste schuldigen van al het problemen in deze wereld zo worden ze afgeschilderd in de media en daar hoort qatar erbij waar alles opgeblazen en overdreven wordt itt in China,Rusland,vs"israel" waar de grootste mensenrechten schendingen ter wereld plaatsvindt en ze mochten doodleuk die Eurovisie Songfestival organiseren enz...
 
Kaaiman
 
0
18 november 2022 om 13:00
Je kijkt echt eenzijdig. Maar dat is de tijd van tegenwoordig. Vooral een slachtofferrol aannemen. Jammer. Probeer eens wat genuanceerder te kijken.
 
 
1
17 november 2022 om 22:27
Wat denk jij dat het woord hypocriet betekent?
 
Backcorner
 
2
17 november 2022 om 20:20
Ondertussen niet eens Ecuador normaal kunnen spellen bij zo'n grote 'onthulling'. Aan de andere kant, waarom zou je je goede naam besmeuren met een grote leugen. Ook al zegt dat niets tegenwoordig, genoeg mensen voor wie dit hun dagelijks werk is. Verder zou het me niet verbazen. Ze komen daar toch al overal mee weg, behalve wat verontwaardiging voor de bühne.
 
binny
 
7
17 november 2022 om 20:21
Tja of het nou waar is of niet, dit kon je verwachten met al dat omkopen om het WK daar te krijgen. Misschien een K op Qatar zetten
 
Mark010
 
1
17 november 2022 om 20:23
Nu weet ik wat ik ga doen; al mijn spaargeld zetten op een 1-0 winst voor Qatar. Zondag ben ik een hoop geld rijker ??
 
Bobo101
 
1
17 november 2022 om 21:08
Dus moet Qatar nu met opzet verliezen zodat men denkt dat niet waar is ?
 
El Barto
 
0
17 november 2022 om 20:25
Mild shock of surprise. We zullen zien of dit klopt. Al zou het me totaal niet verbazen.
 
Troy010
 
1
17 november 2022 om 20:26
Dat wordt een toto zetten op 0-0 bij rust en 1-0 na 90 minuten.
 
Mike_Sanchez
 
6
17 november 2022 om 20:26
Lekker makkelijk scoren. Van andere gehoord dat... ik heb van 10 andere gehoord dat de aarde plat is. Is het nu waar?
 
SocioFan1
 
4
17 november 2022 om 20:28
Zou me niks verbazen (als het waar is natuurlijk)! Frappante gebeuren daar. En die staat is eigenaar van psg he. Als ik dan hier vaak mijn kritiek uit richting hun hele gebeuren (let op: op sportief gebied, eerlijkheid!) staan anderen meteen op als agentje om tegen te reageren. Inmiddels zien we wel wat voor gedrocht het is met hun en hun hele gebeuren. Alles omkopen en maar denken dat zij de voetbalwereld runnen! Triest!
 
Grunniger
 
2
17 november 2022 om 20:28
Je bent geneigd een dergelijk bericht als waar aan te nemen, omdat er al zoveel verhalen gaan over Qatar. Echter wordt er nul bewijs geleverd, dus ik blijf toch een beetje terughoudend, ook al zou het verhaal evengoed waar kunnen zijn.
 
Batistuta25
 
1
17 november 2022 om 20:29
Als je denk dat de wereld van jouw is en overal schijt aan hebt. Is dit natuurlijk goed mogelijk.
 
FCBInsider1899
 
4
17 november 2022 om 20:29
Ik geloof het niet, denk dat Bahrein ook niet zo heel goede banden onderhoud met Qatar. Lijkt mij een poging om nog meer te bashen.
 
jomar3
 
3
17 november 2022 om 20:30
Lekker dat geld in de zak steken als alsnog dat klote ploegje oprollen. Dat zou pas een statement zijn.
 
ronjans123
 
4
17 november 2022 om 20:30
@vz er is al naar buiten gebracht dat dit nep nieuws is. Bij de officiële bron stond: “ Kanttekening bij Taha Nogmaals, Taha presenteert geen bewijs. En hij staat ook wel bekend als een provocateur of zelfs brenger van fake nieuws. Zo bracht hij eerder in november documenten naar buiten die van tv-zender Al Jazeera zouden zijn, maar volgens Misbar.com was dat onzin.”
 
Fenergfb59!
 
3
17 november 2022 om 20:34
Dit doen doen ze gewoon bewust. Nu gaan de spelers van Ecuador alles doen om niet te verliezen. Anders hebben ze miljoenen aangenomen. Het begint een beetje door te draaien
 
Backcorner
 
1
17 november 2022 om 20:45
Dat klopt. Ecuador zou anders niet alles doen om niet te verliezen. Dat dit wellicht een of andere provocatie is, akkoord. Het 'doel' erachter dat jij noemt, is onzin als je er rustig over nadenkt.
 
galid1
 
4
17 november 2022 om 20:37
Precies dat qatar tegen Brazilië gaat spelen ??wie gelooft deze onzin zolang er geen concrete bewijzen zijn en getuigen van Ecuador is het niet anders dan speculaties en geruchten je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is goedkope praat en afgunst om qatar verder in diskrediet te brengen
 
SonnyDo
 
6
17 november 2022 om 20:39
Ik heb direct gezegd dat Oranje moet zorgen dat ze geplaatst zijn voor de 2e ronde, voor het duel tegen Qatar. Want daar kunnen nog rare beslissingen gaan vallen in het nadeel van Oranje .
 
Gerben1978
 
2
17 november 2022 om 20:40
Ik verwacht meer schandalen dan doelpunten voor Qatar op dit WK... Maar goed laten wij hopen dat het nieuws nep is.
 
josfnl
 
3
17 november 2022 om 20:47
1978, wk in argentinie, duizenden vermoord, cup dmv omkoping gewonnen. 1983 spanje vs malta 12-1 omkoping. Brazilie honderden arbeiders gestorven. Zuid afrika idem. Israel jeugd EK in apartheids land. Rusland oekraine EK, lgtb worden vervolgt. Niemand zei er iets van, alleen nu wel omdat het een moslim land is. Rare wereld.
 
Backcorner
 
11
17 november 2022 om 21:00
Hah. Hoe kan je nou zo beweren dat niemand er iets van zei. Van alle voorbeelden die je noemt, kan je talloze bewijzen vinden dat velen er wél iets over hebben gezegd en er nog steeds iets over zeggen. Kom niet aan met die nonsens over "een moslimland". Tuurlijk, er zijn simpelen van geest die deze zaak aangrijpen om "een moslimland" te bashen, maar dat is een minderheid (wel een treurige minderheid uiteraard). Het gaat hier gewoon om een land dat omkoping en op zijn zachtst gezegd andere wanpraktijken niet schuwt. Dat wordt benoemd, niet omdat het een moslimland is, maar omdat het walgelijk is. Denk niet dat het anders geweest zou zijn als deze zelfde zaak in Nederland of Ijsland zou spelen.
 
GillesDB9
 
6
17 november 2022 om 21:11
Wat een complete onzin @josfnl. Er zijn over die toernooien gigantisch veel stukken geschreven. Aan dat schandalige WK in '78 hebben we nu nog een zure Freek de Jonge overgehouden.
 
HZ7-22
 
2
17 november 2022 om 20:50
Grappig dat iedereen ervan uitgaat dat dit ook waar is. Ook toevallig dat alle moddergooien vanuit een Britse hoek komt.
 
mmahsayar
 
2
17 november 2022 om 20:51
Geloven mensen serieus nog journalisten uit Bahrein of de Emiraten als het om Qatar gaat? Deze twee landen kunnen zo maar gaan beweren dat Qatar net een autoombom op Dubai heeft gegooid, en mensen gaan dat nog geloven ook puur vanwege het beeld dat over Qatar in de media is gevormd. Qatar is natuurlijk niet heilig ofzo, maar als iemand uit Bahrein of nog erger de Emiraten iets roept dan moet je dat meteen niet geloven als het over Qatar gaat. De Emiratis en de Bahrainis (meer onder de naam van de Saudis) probeerden tijdens de hele crisis met Qatar letterlijk het WK te boycotten door met overdreven leugens te komen. Verwacht maar dat ze binnenkort gaan claimen dat een aantal Westerse toeristen in Qatar al onthoofd zijn.
 
Schveenman
 
2
17 november 2022 om 20:55
Wordt nog wat als qatar gaat winnen van ecuador.
 
Chovanovski
 
0
17 november 2022 om 21:02
Als die Ecuador spelers slim zijn is het cashen, lekker 10-0 winnen en als er vervolgens wordt gezegd van heu ja maar je hebt geld aangenomen, gewoon zeggen dar dat klopt en je dat met liefde heb aangenomen toen ze je het wilde geven want je vond het erg aardig van ze
 
llooccoo
 
3
17 november 2022 om 21:03
Al was dit nieuws niet naar buiten gekomen zou ik het al wonderbaarlijk vinden dat Qatar überhaupt een wedstrijd zou winnen. Of ik moet echt oogkleppen op hebben maar ik kan niet 1 naam van Qatar bedenken.
 
Bobo101
 
1
17 november 2022 om 21:11
Zal je dan verbazen dat Qatar Aziatisch kampioen is… ook van dat elftal kan je waarschijnlijk geen naam noemen maar toch wonnen ze de beker.
 
llooccoo
 
1
17 november 2022 om 22:47
Ja kijk dat bedoel ik zeker, daarom zei ik al ik weet niet alles en dat Qatar die cup heeft gewonnen wist ik idd niet. Maar een wedstrijd op het WK winnen? Zal toch niet? Tenzij dit verhaal waar is
 
Shahubsie
 
1
17 november 2022 om 21:03
Zo’n lamd moet je toch met een doelsaldo van -20 naar “huis” sturen.
 
 
1
17 november 2022 om 21:09
Stel je nou eens voor dat t per toeval ook nog eens 1-0 wordt, door een blunder van de keeper, of iets dergelijks.....
 
Miharb Miharb
 
0
17 november 2022 om 21:13
Ik zeg eerlijk.. zie zoveel dingen voorbij komen. Maar ik weet niet of ik dit moet geloven om eerlijk te zijn. Gewoon iets verzinnen om Het nog erger te maken heb ik zo het vermoeden
 
Jeff85
 
5
17 november 2022 om 21:14
Dit toernooi kan mij echt gestolen worden. Zou mij niks verbazen als ze hier en daar wat mensen omkopen. Zo hebben ze dit toernooi uiteindelijk ook gekregen. Bij elke vreemde of niet verwachte uitslag zal men zich afvragen of het zuivere koffie is. De hele lol is er bij mij al een tijdje af en hoop dat het zo snel mogelijk achter de rug is.
 
Mike_Sanchez
 
1
17 november 2022 om 21:17
Grappig hier te zien hoe mensen dit soort dingen direct als waarheid zien omdat het past in het beeld wat het westen projecteerd. Taha staat bekend als een provocateur of zelfs brenger van fake nieuws. Zo bracht hij eerder in november documenten naar buiten die van tv-zender Al Jazeera zouden zijn, maar volgens Misbar.com was dat onzin.
 
SadiekRamdhani
 
2
17 november 2022 om 21:17
En Louis v. Gaal heeft 10 miljoen gekregen om gelijk te spelen tegen Qatar. Ik lig dubbel van dit soort verhalen . Aub . Nog meer . Ligt aan de land maar niet aan de organisatie die de landen dit soort grote toernooien toekent . Bah . Wat een hypocrisie. Money talks . Ik wou dat ik bij de fifa werkte . Hahahah
 
essential
 
2
17 november 2022 om 21:22
Iets roepen zonder enige vorm bewijs erg makkelijk
 
tukkerpro
 
5
17 november 2022 om 21:24
Laat ik het zo zeggen, het zou mij niet verbazen. Als dit waar zou zijn, dan meteen het WK cancelen. Ow wat heb ik een zin in dit WK. NOT.
 
LucasStoete
 
4
17 november 2022 om 21:31
Staat 7,50 voor op Unibet. Best een wedje waard denk ik zo…
 
LucasStoete
 
2
17 november 2022 om 21:55
Tuurlijk niet. Gelijk hele maandsalaris op deze uitslag joh!!
 
TheRoscoe
 
0
18 november 2022 om 10:51
Lekker Lucas!!! Gokken is er voor de waaghalzen onder ons.
 
expert1962
 
2
17 november 2022 om 21:43
Ben getrouwd met een Ecuadoraanse en ben er verscheidene malen geweest. Laat me 1 ding zeggen: Ecuadorianen laten zich niet omkopen
 
TheRoscoe
 
1
18 november 2022 om 10:50
Ik had vorige week een Ecuadoriaan omgekocht voor een pak bami zodat ie me liet winnen op Rocket League, dus laat mij 1 ding zeggen: ik heb honger, ik wou dat ik nu bami had.
 
daarwasikweer
 
0
17 november 2022 om 21:55
Ik geloof hier niks van, zo dom.zijn die Qatarezen toch niet en helemaal als je ziet hoe groot de hetze tegen dat land in het westen is!
 
 
1
17 november 2022 om 22:37
Opzich ligt Bahrein wel ten Westen van Qatar, maar of je het onder het Westen kan scharen...
 
Man City_1970
 
1
17 november 2022 om 23:38
Bahrein en Qatar zijn geen vrienden, zijn jaloers dat ze zelf het WK niet hebben en alle aandacht naar Qatar
 
 
3
17 november 2022 om 23:41
Dan zou je dus kunnen concluderen dat "het westen" niets te maken heeft met dit verhaal. En dat was nou juist mn punt.
 
Ajaxgodenzonen
 
4
17 november 2022 om 22:04
Hebben jullie er nog steeds zoveel zin in? Als je echt van voetbal houdt, boycot je dit WK en mag je hopen dat het WK 2030 niet naar Saoedi Arabië gaat.
 
bUr4k
 
0
17 november 2022 om 22:39
Moeten we nou die Toto leggen of niet? 1 wedstijd gefixt alvast dan
 
Poatan
 
4
17 november 2022 om 22:48
Van betrouwbare bronnen gehoord dat Van Gaal 3-0 eraf gaat tegen Qatar, in ruil voor 2 bussen.
 
Man City_1970
 
1
17 november 2022 om 23:37
Journalist uit Bahrein , laat me niet lachen, die zijn nog steeds boos op Qatar. Slaat nergens op
 
ZiZuZooitje
 
2
18 november 2022 om 00:19
Qatar bewijst maar weer eens waarom ik niet naar deze rommel ga kijken. Toch leuk dat onze spelers een liefkozend knietje maken, maar ondertussen toch tonnen opstrijken.
 
Musi26
 
0
18 november 2022 om 00:44
Gewoon een verhaal wat vermoedelijk is gebaseerd op de anti Qatar regel. Je moet immers er alles aan doen om hun negatief in de aandacht te brengen. Ik ga straks heerlijk genieten van het WK. Het gaat namelijk om het voetbal en niets anders.
 
 
0
18 november 2022 om 02:46
Goh verrassend dat zou je nou niet verwachten he van die oliemagnaten die alles en iedereen opkopen over de hele wereld. ??
 
JuventusPuglia
 
3
18 november 2022 om 07:23
Ik ben bijna blij dat Italië er niet bij is. Wat een gedoe zeg, heb ook totaal geen WK gevoel en ik denk met mij vele andere. Wat een blunder om 1 een WK in Qatar te houden en 2 een WK in de winter. Weg gegooid WK
 
messino
 
0
18 november 2022 om 08:31
Dit gaat inderdaad niet meer goed komen. Het is en blijf een grote farce.
 
ScheinHeilig
 
0
18 november 2022 om 09:41
Die 3 die ze vergeten zijn om te kopen rollen dat hele elftal straks op.. slaan ze alsnog een modderfiguur. Ik zou als ze dat mij aanboden, gewoon accepteren en dan de pannen van het dak spelen op wedstrijd dag.
 
theo uphus
 
0
18 november 2022 om 09:43
Het lijkt mij dat als je als journalist met een dergelijke bewering komt je de bewijzen bij de hand moet hebben en niet met "ik heb gehoord dat...." kunt aankomen. Dat het gebeurd kan zijn sluit ik niet uit. Het is immers al heel lang duidelijk dat Qatar dit W.K. gekocht heeft van Blatter en zijn toenmalige mede bestuursleden van de Fifa. Daar zijn hele boeken over geschreven, o.m. door Knipping en van Duren en die laten niets te raden over. Wat mij betreft is de lol er, ook door alle andere schandalen rond dit W.K. al lang vanaf. Wat mij betreft is het snel over en gaan we weer gewoon met de landelijke competities verder. Wie er uiteindelijk kampioen wordt en hoe Nederland presteert, het interesseert me al lang helemaal niet meer. Je zal na afloop van het toernooi met die bloedbeker staan; wees er maar trots op.......
 
PSVparasiempre
 
1
18 november 2022 om 09:43
Ik had al geen zin in het WK. En dit maakt het er allemaal niet beter op.
 
Lazaret
 
0
18 november 2022 om 09:58
Lijkt echt alsof er echt alles aan wordt gedaan om Qatar in zwart daglicht te plaatsen, nu weer een nietszeggende journalist met een claim van vage bronnen en dan wordt het nieuws klakkeloos overgenomen door de media omdat dit goed in de oren klinkt voor de elite. Stop met deze poppenkast en gun een Arabisch land om ook een wk te organiseren. Ik ben 100% voorstander voor veilige werkplek voor elke gast arbeider maar wees aub niet hypocriet, wel spullen kopen van de H&M, HEMA en Zara en dat niet erg vinden waarvan nog steeds beschuldigingen zijn dat ze gebruik maken van kinderarbeid in Aziatische landen
 
GLENNN
 
0
18 november 2022 om 10:09
En die denken dat die trotse Zuid-Amerikanen om te kopen zijn? Ansich zijn er wel wat spelers denk ik die wat geld kunnen gebruiken, maar je verkoopt je trots van je land toch niet? Zeker als trotse en emotionele Zuid-Amerikaan??? Verder: als Qatar die wedstrijd al zou winnen, dan komt er nu sowieso rumour. Verder: als ze die winnen, moeten ze nog altijd maar eens wat zien te fixen tegen Nederland en Senegal. Daar winnen ze sowieso neit van!
 
theo uphus
 
1
18 november 2022 om 10:39
@lazaret Je kunt als eenling niet ineens de hele wereld verbeteren. Maar je kunt wel af en toe voor jezelf een limiet stellen. Dat maakt je echt niet meteen hypocriet, zoals ook Ali Boussaboun beweert. Die zit te beweren dat je dat bent als je commentaar hebt op Qatar als je er wel heen gaat. Nou ja, ik zit vol met kritiek op Qatar en ik wil r ook nooit van mijn leven naar toe. Ik beperk mijn buitenlandse tripjes wel tot landen waar in principe de mensen een vrij leven hebben. Zelfs al is het dan zo dat je nooit in zijn geheel weet wat er in die landen wel en niet mag. Maar we weten allemaal wat er fout is aan landen als Qatar, Iran en Saoudi Arabie. En ten slotte: ik geef in mijn comment aan dat ik vind dat een journalist met een beschuldiging als deze met zijn bewijzen/getuigen op de proppen moet komen. Dat is dan nog wel wat anders als wat jij doet. Jij zet de journalist bij voorbaat weg als een fantast. Daar echter heb jij dan ook weer geen bewijs voor. En als we dan toch een Arabisch land het W.K. moeten gunnen dan zijn er nog velen te vinden die een minder kwalijk regime voeren.
 
TheRoscoe
 
1
18 november 2022 om 10:45
Wie gooit nou zo'n gerucht de wereld in, gevolgd door "ik hoop dat het niet waar is" hahahhaha dat hoor jij te weten gast
 
theo uphus
 
0
18 november 2022 om 11:00
@theroscoe Je hebt het helemaal bij het rechte eind. Hoe kan een journalist eerst een dergelijke bewering doen, claimen dat je daar 5 getuigen bij hebt om vervolgens te roepen dat je hoopt dat het niet waar is ? Daarom ook zeg ik: het kan waar zijn, maar kom dan ook met je bewijzen/getuigen op de proppen. Kun je dat niet dan is het gewoon laster.
 
Skydog
 
0
18 november 2022 om 11:18
Dhr Taha zal ons Oranje ook beschuldigen van matchfixing als Blind in de basis staat
 
lord
 
1
18 november 2022 om 11:20
Als je fifa officials kan omkopen , dan lijkt het mij niet gek, wanneer ze dat ook bij Equador proberen. We gaan het zien of het toevallig 1-0 wordt met een doelpunt na rust. De nummer 4 van Zuid America zou normaalgesproken niet van Qatar hoeven te verliezen.
 
SebastiaanSpijker
 
0
18 november 2022 om 12:47
Tsja hoe die land inelkaar zit geen idee Maar het is wat het is zal wel een rede hebben Weten mensen veel
 
qatari
 
0
18 november 2022 om 12:57
Dit gaat nergens over, er is vanaf het begin gezegd geen alcohol in de stadions alleen buiten en dit gebeurde ook zo in Rusland dus er is helemaal niks veranderd..
 
gomes1psv
 
0
18 november 2022 om 13:10
Hoop dat Qatar echt de grootste verliezer op een WK ooit wordt. Keiharde verliesbeurten tegen Ecuador en Senegal en daarna Oranje dat geen spaan heel laat van dat nepteam.
 
SelcukInan55
 
0
18 november 2022 om 21:55
Echt alleen maar negatieve nieuws over Qatar. Wat hebben ze mensheid aangedaan ?? Ze leven volgens hun eigen regels en maar zwart maken en maar zwart maken. Als je volgens je eigen cultuur leeft en niet volgens de Westerse wereld ga je meteen op zwarte lijst. Hypocriet noem ik ’t. Nu gaan veel mensen zeggen arbeidsomstandigheden bla bla . Mensen geloof t nieuws niet en denk aub beetje logisch na.
 
Freekinho
 
0
20 november 2022 om 12:11
Ja welja, lekker bagatelliseren. Volgens de mensenrechten van de Verenigde Naties wordt een mens nooit gediscrimineerd vanwege zijn ras, geloofsovertuiging, geaardheid of wat dan ook. Wat Qatar doet (bijvoorbeeld geen homo's accepteren en zelfs te bestraffen) is een schending van dit grondrecht. En ja, alle landen zijn lid van de Verenigde Naties, dus dit geldt ook voor Qatar. Je vraagt ons hun cultuur te respecteren, waarin zij bepaalde mensen niet respecteren. Dat gaat er bij normaal denkende mensen niet in. Het is schandalig dat mensen vanwege een dom geloof bepaalde mensen niet respecteren en accepteren. Dat heeft niets te maken met westerse normen en waarden, het is immers een grondrecht van de mens om jezelf te kunnen zijn.