'Riedewald was de protegé van Frank de Boer, hij heeft hem de kans geboden'
Dinsdag, 12 september 2017 om 15:30

Frank de Boer is geen manager meer van Crystal Palace en daar zal Jaïro Riedewald ongetwijfeld van balen. De verdediger werd door de Nederlandse oefenmeester naar Londen gehaald, maar na vier verloren competitiewedstrijden is De Boer alweer de laan uitgestuurd. Sky Sports gaat met Eyong Enoh en Ruben Jongkind na wat de filosofie van De Boer nou eigenlijk inhield en waarom Riedewald zijn 'lieveling' was.

Enoh heeft veel vertrouwen in Riedewald, die hij kent van zijn tijd bij Ajax. "Zijn avontuur naar de Premier League wordt een pittige, maar hij gaat het goed doen, want hij kent de basis", aldus de middenvelder. "Wanneer je de basisprincipes in Nederland hebt geleerd, wat betekent dat je goed aan de bal bent en tactisch sterk bent, moet je alleen nog werken aan je fysiek en kracht. Maar als je intelligent bent, kan je altijd spelen in de Premier League. Riedewald was de protegé van Frank de Boer. Hij zag hem continu ontwikkelen en heeft hem de kans geboden."

Sky Sports probeert te achterhalen waarom Riedewald zo geliefd was bij De Boer en spreekt met Ruben Jongkind, die in de jeugd van Ajax samenwerkte met zowel De Boer als Riedewald. Jongkind zegt dat de verdediger openstond voor allerlei ideeën en als proefkonijn fungeerde. "We wilden lessen trekken uit andere individuele sporten, zoals judo of American Football. We brachten dan een wereldkampioen judo naar De Toekomst, of iemand van American Football. Zij moesten de spelers fysiek beter maken. Het heeft veel jeugdspelers erg geholpen."

"Riedewald is een goed voorbeeld daarvan", vervolgt Jongkind. "We wilden alles weten over de schema's van de spelers. Tot hoe laat hebben zij school? Als ze niet op school zijn, waar zijn ze dan? Wat eten ze thuis en hoe slapen ze? Alles moest duidelijk zijn. In plaats van vier keer trainen, hebben we Riedewald in totaal negen keer per week laten trainen. Hij boekte veel progressie, zowel fysiek als in zijn bewustzijn als atleet. Hij werd de baas van zijn eigen lichaam en zijn eigen gedachte. De Boer zag dat."

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
1
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
3
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
17
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
BellaPartita
 
11
12 september 2017 om 15:52
Dat lees je wel vaak ja. Dat de trainer een speler heeft gehaald maar nadat hij ontslagen is niet meer in de nieuwe plannen voor zal komen bij de nieuwe trainer. Hopen voor Riedewald dat dat niet het geval zal zijn..
 
Sammerens
 
5
12 september 2017 om 15:58
Riedewald was zelfs onder de Boer ogenschijnlijk al aardig ten dode opgeschreven. Gehaald met oog op het 343 systeem dat de Boer om 1 of andere reden wilde spelen. Zondag was het echter al omgegooid naar 4231, dus een plekje minder centraal achterin. Riedewald moet dan de concurrentie van Dann, Tomkins, Fosu-Mensah en Sakho (en Delaney onder de nieuwe manager) gaan winnen voor een basisplaats. Op links heeft Palace met Schlupp en van Aanholt ook gewoon 2 betere backs. Dan blijft er al snel weinig plek over voor Riedewald. Die moet zich in de winter lekker laten verhuren aan een Championship club ofzo.
 
Rugu
 
17
12 september 2017 om 16:24
Ik durf er al mijn geld wel op in te zetten dat Riedewald dit seizoen geen seconde meer in actie komt. De wedstrijden dat hij mee deed was zo enorm slecht. Ik denk dat ik, misschien op Depay na, nog nooit een speler zo slecht heb zien spelen in de Premier League. Het is echt een godswonder dat Ajax nog 10 miljoen voor hem heeft gevangen, bij deze nog, dankje Frank.
 
MagicMike
 
3
12 september 2017 om 15:55
Het is echt jammer dat Jongkind en Jonk niet meer bij Ajax werkzaam zijn, als je deze kleine details in dit artikel leest! Hopelijk volgen ze in de jeugdopleiding nog wel grotendeels deze filosofie.. Tja, denk dat het lastig zal worden voor Riedewald zonder de Boer. Maar in ieder geval heeft ie nou flink wat geld op de rekening staan!
 
Wimklz
 
2
12 september 2017 om 16:00
Nee dat is niet te hopen, zal sneu wezen voor Riedewald. De nieuwe trainer moet toch eerst kijken wat voor spelers hij heeft. Iedere trainer denk daar weer anders over. De tijd zal het leren
 
pinko
 
3
12 september 2017 om 16:20
Riedewald was een twijfelaartje, niks geen doortastende verdediger. Ajax mag blij zijn dat hij nog zoveel heeft opgeleverd. Nu zit hij, na een belabberde eerste wedstrijd, al op een dood spoor. Tja, het idee was leuk, maar de uitvoering minder.....
 
Geniaal84
 
1
12 september 2017 om 16:35
Het voordeel voor Riedewald is wel, dat hij nu op een hoger niveau traint en speelt. Als je op de training tegen Zaha komt te staan, dan wordt je wel beter. Sommigen hier, die denken dat iemand uit de Eredivisie, zomaar even gaat spelen in het eerste jaar. Het is net zo met Kongolo, die gaat ook niet spelen, maar kan misschien over 1 a 2 jaar wel basisklant zijn. Tete, die heeft wel geluk en speelt al zijn minuten, maar die wordt ook echt heel goed en dat ziet Lyon ook. Wat me wel opvalt bij Riedewald is, dat ik een keer opving in een interview, dat hij er wel blij mee was met plan Cruijf, dat hij daardoor meer fysiek moest trainen en dat daar heel sterk door is geworden. Nou dat klopt wel, maar dat gaat dus wel ten kost van zijn wendbaarheid en techniek, want als ik hem zie lopen, dan ziet het er uit als een zak aardappelen. Maar goed, ik vind het helemaal niet zo erg voor Riedewald. Hij kan nu lekker rustig aan zijn niveau werken en misschien verder kijken in Engeland.
 
Primetime
 
0
12 september 2017 om 17:42
Hij is helemaal niet sterk. Veels te slap en lief.
 
Geniaal84
 
0
12 september 2017 om 17:52
Ok, maar hij heeft wel dikke spieren,maar ok hij gebruikt het dan niet.
 
Primetime
 
0
12 september 2017 om 19:40
Hebben we het over Riedewald of Zouma? Riedewald is naast klein gewoon traag, fysiek slap en hoog springen kan die ook niet.
 
Geniaal84
 
0
12 september 2017 om 18:21
Nee vast niet, maar google even Riedewald en plan Cruijf.