Schmidt: 'Misschien wel de beste wedstrijd van Ihattaren sinds ik hier ben'
Vrijdag, 11 december 2020 om 07:33

PSV ging donderdag als groepswinnaar verder naar de knock-outfase van de Europa League. De ploeg van trainer Roger Schmidt won donderdag in het Philips Stadion de laatste groepswedstrijd met 4-0 van Omonia Nicosia, terwijl concurrent Granada bij PAOK Saloniki (0-0) punten verspeelde. Schmidt had het na afloop over een perfecte avond voor PSV. "Een heel goede wedstrijd. Ook van de spelers die weinig gespeeld hebben. Drie weken geleden lagen we bijna uit het toernooi, nu eindigen we zelfs als koploper."

"We hebben mentaliteit getoond. Ook de wisselspelers. Die stonden er toen ze nodig waren", vertelde Schmidt bij FOX Sports. Door een goal van Donyell Malen leidde PSV halverwege met 1-0 en Denzel Dumfries maakte er in de tweede helft vanaf de strafschopstip 2-0 van. De bezoekers lieten middels een gemiste penalty na om terug in de wedstrijd te komen. Joël Piroe tekende vlak voor tijd met twee goals voor de 4-0 eindstand in het Philips Stadion.

Schmidt stond ook even stil bij Mohamed Ihattaren, die moeilijke maanden achter de rug heeft. "Mo speelde heel erg goed. Misschien was het wel zijn beste wedstrijd sinds ik hier ben. Hij maakte goede beslissingen aan de bal, maar ook bij balverlies werkte hij hard en was hij altijd betrokken in de tactiek. Het was een erg goede wedstrijd, daar ben ik blij mee. Het was tot nu toe niet het makkelijkste seizoen voor Mo."

"Maar voor jonge spelers zijn de moeilijke tijden soms belangrijker dan de makkelijke tijden. Ik hoop dat hij nu zo doorgaat." PSV wist al dat het zou overwinteren in Europa en dus besloot Schmidt om Mario Götze buiten de selectie te laten. Spelers als Jordan Teze, Olivier Boscagli, Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo begonnen op de bank. "Het grote aantal wedstrijden is pittig voor ons. We zitten op fysiek gebied nog niet op de top van ons kunnen."

"Vijf wedstrijden in twaalf dagen, het is een vermoeiende periode voor de spelers. Het was dan ook een perfecte avond om bij een aantal spelers wat energie te kunnen besparen." PSV hervat de Eredivisie zondag met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De nummer drie van de ranglijst heeft drie punten minder dan koploper Ajax.

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
2
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
f.c.kansloos
 
30
11 december 2020 om 07:52
Mo speelde idd zijn beste wedstrijd tot nu toe. Het was leuk om hem gemotiveerd op het veld te zien staan. Maar hij kan nog veel leren van Gotze. Naar mijn mening heeft hij nog teveel balverlies, maar dat is net dat laatste procentje wat er nog bij moet. Verder vind ik uitvallen van Ledezma jammer want vind het echt een leuke speler met paar goede acties in die 15 min dat hij speelde.
 
ehvvoetbalstad
 
49
11 december 2020 om 07:53
Als je wint heb je het gelijk aan je kant. Prima prestatie van PSV. De eerste wedstrijd die goed wordt gespeeld zonder Mario Götze. Mo speelde erg goed. Brutaal, snel, sterk aan de bal. Rosario speelt al meerdere wedstrijden op een constant hoog niveau. Max is de beste aankoop sinds jaren die zich elke wedstrijd bewijst. Schmidt die ondanks kritiek van sommige "kenners" en journalisten zijn eigen plan blijft trekken. Allemaal goed nieuws voor een ploeg die steeds beter in vorm komt en straks een serieuze kandidaat wordt voor de landstitel en de laatste 4 van de EL.
 
toss
 
39
11 december 2020 om 07:59
Zo is het. 100% vertrouwen in Schmidt.Ik roep al een tijdje, ik geniet van deze trainer met een duidelijke visie en alle keuzes die hij maakt zijn herkenbaar, consequent en daarin zie je steeds die visie weer terug.Top! Ik ben heel blij hoe het gast en er zit nog zoveel potentie in.Psv zou zomaar eens kunnen verassen na de winterstop. Ik hoop het!!
 
Paauwer
 
20
11 december 2020 om 08:02
Wat bedoel je met verrassen? Met deze selectie moet je in Nederland gewoon meedoen voor de titel en dat ook uitspreken. In Europa zouden ze ook gewoon een paar ronden door moeten kunnen mits je niet tegen rood ofzo aanloopt.
 
Davilla_7
 
14
11 december 2020 om 10:00
Laatste keer dat PSV in Europa verder kwam dan de laatste 16 is al bijna 10 jaar geleden, dus `gewoon een paar ronden door komen` is helemaal niet zo gewoon als jouw uitspraak doet vermoeden. Voor geen enkele Nederlandse club overigens
 
toss
 
0
12 december 2020 om 06:26
Pauwer, zie reactie Davilla. Daarnaast moest Psv echt opnieuw beginnen met deze trainer, vorig seizoen was zeer slecht.
 
Davilla_7
 
10
11 december 2020 om 10:02
Rosario speelt al meerdere wedstrijden op een constant hoog niveau? Dit kun ke toch niet menen? Rosario speelde gisteren zwak en de wedstrijd daarvoor tegen Heerenveen was helemaal dramatisch. Eigenlijk speelt Rosario constant matig met sporadisch een uitschieter naar boven
 
Child of Clay
 
64
11 december 2020 om 08:00
Schmidt gaat erg goed met Ihattaren om wat mij betreft in tegenstelling tot de mening bij verschillende praatprogramma’s. Kritisch als het moet waardoor Ihattaren harder is gaan werken en dan geeft hij ook de complimenten. Ik vond hem persoonlijk nog niet spelen zoals hij kan maar zeker op de goede weg.
 
Skede
 
43
11 december 2020 om 08:35
Helemaal eens inderdaad. Mensen die roepen dat Schmidt Ihattaren niet goed behandelt roepen echt maar wat en zijn totaal niet op de hoogte. Schmidt gaf gister zelfs nog aan dat hij onlangs video`s is gaan kijken van Ihattaren in de jeugdopleiding. Dat doe je niet bij een speler waar je niks in ziet.
 
rubentje13
 
11
11 december 2020 om 11:59
Precies wat jij zegt, Van der Doelen zei dat ook in de VI PSV-podcast een tijdje terug: een schop onder de kont als het moet, en daarna een aai over de bol. Die aanpak lijkt zich terug te betalen, met een fittere Mo, die langzaam zijn vorm aan het herpakken is. Top werk van Schmidt, ik denk dat Ihattaren hier de rest van zijn carrière profijt van gaat hebben.
 
Sir Paul
 
45
11 december 2020 om 08:08
Ik begin steeds meer de hand vd trainer te zien. De goede fases worden langer, spelen leuk voetbal met als beloning groepswinst. Mootje mag blij zijn met Schmidt en Götze. Op naar zondag.
 
KevvaVanVeen
 
40
11 december 2020 om 08:44
Toch leuk dat Mo vorige week in een interview aangaf dat de oude mo erg dichtbij is en het dan letterlijk direct laat zien. Mooi voor die jongen dat het nu weer een beetje beter lijkt te gaan.
 
Psv-er!
 
27
11 december 2020 om 09:11
Al die kritiek op de staf van PSV met betrekking tot Ihattaren sloeg helemaal nergens op. Aan het begin van het seizoen was hij te zwaar, straalde geen plezier uit en speelde gewoon erg matig. Schmidt heeft ingegrepen en nu zie je het plezier bij Mo terugkeren.
 
Psv-er!
 
21
11 december 2020 om 09:12
Hopelijk snel een contractverlening van Dumfries en Ihattaren dan zitten we ook voor volgend seizoen weer goed.
 
PSVChamps
 
9
11 december 2020 om 09:43
Tja, journalistiek is steeds minder gebaseerd op feiten, maar meer roepen op basis van geruchten of zelfs geruchten creëren. Zonder te weten wat Schmidt met Ihattaren bespreekt en planned, wordt ie al bijna de deur uit gelult. Mooi dat ie weer langzaamaan terug lijkt te komen op z’n oude niveau. Dat is erg belangrijk, daar we veel spelers nodig zullen hebben na de winter. Hopen dat Schmidt dit alles mooi door weet te trekken. Je ziet zijn hand steeds meer.
 
Arnavut1
 
10
11 december 2020 om 10:55
Negativiteit verkoopt. Zoals je kunt zien aan de reacties hier. Mocht er iets negatiefs over Iha gezegd worden, dan had je nu al meer dan 100 reacties. Maar bij een positief bericht blijft het hangen bij om en nabij de dertig.
 
ihattaren24
 
1
11 december 2020 om 11:23
Gelukkig heb je nu voor de 3 "halve tienen" 3 geweldige spelers dus er kan genoeg gerouleerd worden en dat zal wel nodig zijn in de 2e seizoenshelft.