Sánchez hoopt op vuurwerk: 'Hij is het type speler dat we moeten halen'
Woensdag, 8 augustus 2018 om 18:55

Als het aan Alexis Sánchez ligt, gaat Manchester United zich nog roeren op de laatste dag van de transfermarkt in Engeland. Volgens de aanvaller hebben the Red Devils behoefte aan grote aankopen; tot nu toe werden keeper Lee Grant, rechtsback Diego Dalot en aanvallende middenvelder Fred naar Old Trafford gehaald.

De transfermarkt sluit donderdag om 18.00 uur Nederlandse tijd. Er wordt nog activiteit van Manchester United verwacht: het bijvoorbeeld een publiek geheim dat trainer José Mourinho nog een nieuwe centrumverdediger wil hebben. "Manchester United moet grote, ervaren spelers kopen", adviseert Sánchez in gesprek met Sky Sports. "Barcelona heeft net Arturo Vidal gehaald: dat is een fantastische speler en mijn ploeggenoot bij Chili. Hij is een voorbeeld van het type spelers dat we moeten binnenhalen om prijzen te pakken en mee te doen op het hoogste niveau."

Fred is met een transfersom van 59 miljoen euro verreweg de duurste aankoop die Manchester United deed. De van Shakhtar Donetsk overgekomen Braziliaan kwam driemaal in actie op de International Champions Cup. Hij maakt een goede indruk op Sánchez. "Van wat ik op de training heb gezien, is Fred een speler die altijd de aanval zoekt. Hij wil altijd naar voren voetballen en ik denk dat we elkaar op het veld goed zullen vinden. Voor mijn spel is het positief."

De Chileen erkent dat hij zelf nog niet zijn beste spel heeft laten zien in dienst van Manchester United. In januari werd hij geruild tegen Henrikh Mkhitaryan en Sánchez kwam sindsdien tot twee treffers in twaalf competitieduels. "Als je middenin het seizoen naar een andere club gaat, krijg je het altijd moeilijk. In de vijf à zes maanden die ik hier heb doorgebracht, ging het vooral om het leren, het werken met een nieuwe trainer, mijn teamgenoten leren kennen en het omgaan met nieuwe trainingsmethodes. Nu wil ik iedereen laten zien waartoe ik in staat ben. Ik hoop een bijdrage te leveren aan de ploeg", aldus de spelmaker.

Meer nieuws
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
0
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
26
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
11
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
38
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Voetbel
 
6
8 augustus 2018 om 19:13
Ik ben erg benieuwd of Manchester nog iets gaat halen. Het valt tot nu toe heel erg tegen. Ik had meer vuurwerk van ze verwacht. Natuurlijk hebben ze het niet echt nodig, want er is genoeg talent om een geweldig team van te bouwen.
 
DeDonnie
 
6
8 augustus 2018 om 19:28
Ze hebben talent genoeg om een goed team te bouwen. Maar willen ze echt serieus meedoen om kampioenschap moeten ze denk ik toch nog wel minimaal 2 versterkingen halen. Achterin blijft het zorgelijk, en dan met name centraal en linksachter. Ik vind Bailly een beest, maar is ook wisselvallig. En Jones, Smalling, Rojo en Lindelof zijn in mijn ogen niet van het niveau wat man u moet nastreven. Linksachter moet sws iemand komen want Shaw gaat m niet meer worden en Young is geen back. Daarnaast zou een creatieve middenvelder en rechtsbuiten ook nog gehaald kunnen worden. Alhoewel ik die Fred niet goed ken en mata natuurlijk ook vaak vanaf rechts speelt.
 
Voetbel
 
0
9 augustus 2018 om 00:27
Daar heb je een punt. Rechtsbuiten vind ik minder nodig. Ik vind de aanval namelijk al erg goed bezet.
 
ZlatanUnited
 
12
8 augustus 2018 om 19:16
Ik denk dat United het wel verplicht is aan zijn fans en ook aan zijn top spelers zoals Sanchez Pogba de Gea Lukaku dst er nog spelers aangetrokken worden. Net als eerste jaar onder Moyes waar alleen Fellaini werd gehaald kan United niet veroorloven dat nog een keer te doen. Waar ik City Liverpool en Chelsea met de nieuwe trainer, hoger heb zien zitten. Waarbij de Spurs ook niet it mogen vlakken. Dan wordt het een heel lastig en moeilijk seizoen voor United. En ze weer verder achterop gaan raken. Na afgelopen seizoen tweede te zijn geëindigd. En basis is gelegd met bepaalde spelers. Zou United door moeten pakken. Ik verwacht nog vuurwerk. Zou me tegenvallen als United niks meer haalt
 
RyanBabel8
 
2
8 augustus 2018 om 19:16
Nou ik denk dat United morgenavond de grote verliezer zal zijn. Er is nog niet veel hoogstaands gehaald en ik verwacht niet heel veel meer. De concurrentie loopt verder op ze uit. Wat zal Mourinho het zwaar gaan krijgen.
 
Ryjuu
 
6
8 augustus 2018 om 19:19
Ik zou niet weten wie ze nog meer moeten halen. Op papier heeft United individueel gewoon een zeer sterke selectie. Het probleem is dat het als team gewoon niet loopt. En dat is toch echt de verantwoordelijkheid van de trainer.
 
AjaxCunian
 
9
8 augustus 2018 om 19:27
Mwah de backs zijn heel matig aanvallend, en de centrale verdedigers zijn geen leiders/kunnen niet verdedigen op Smalling na. Verder is Pogba de enige creatieve middenvelder, Lukaku redelijk beperkt en op rechtsbuiten geen enkele fatsoenlijke speler.
 
Ryjuu
 
9
8 augustus 2018 om 20:09
Young en Valencia zijn de backs en waren van origine buitenspelers, aanvallender dan dat ga je ze niet krijgen. Duo Smalling Baily niks mis mee. Middenveld is met Matic, Pogba, Mata, Herera en nu ook Fred erbij haast overvol. Lukaku beperkt? Volgens mij zijn er maar een handvol alternatieven die beter zijn, en die spelen bij een club dat beter doet dan United. Rechtsbuiten moeten ze Sanchez eens proberen daar neer te zetten. Geeft ook weer ruimte aan Martial. Daar zit echt veel potentie in die nu letterlijk weg wordt gegooid. Ik blijf erbij dat het probleem gewoon Mourinho is. Een coach als Pep of Klopp zou hier echt mooier voetbal uit hebben gekregen. Daarnaast ook gerichter hebben ingekocht.
 
Dante
 
2
9 augustus 2018 om 03:45
@ryjuu Dat het vroeger buitenspelers waren zegt helaas weinig. Zowel Young als Valencia geven nagenoeg geen bruikbare voorzetten gedurende het seizoen. Wel eens dat Sanchez naar rechts zou moeten. Maar aangezien Mourinho daar op tegen lijkt, had een rechtsbuiten geen overbodige luxe geweest.
 
Discpriest
 
3
8 augustus 2018 om 19:58
De verdediging is anders niet zo sterk. Dankzij de Gea en defensieve instelling incasseert Man Utd zo weinig. Alleen Bailly is wel redelijk, maar ook niet zonder zwakke punten. Mata, Herrera, Matic zijn doorsnee spelers voor topclubs, dus ook niet ijzersterk. In de voorhoede heb je jonge, snelle spelers in Rashford en Lingard met daarbij Lukaku en Sanchez die de beste linie vormen qua kwaliteit van United. Echter is dat ook geen wereldtop.
 
FilipMich
 
3
8 augustus 2018 om 22:14
Mina is echt Mourinho materiaal. 10 keer beter dan een Fellaini maar Fellaini doet het toch maar allemaal daar in Manchester. Mourinho is supercontent van hem. Wat kan Mina dan niet betekenen voor Mou. Kijk zo lang Mourinho er zit kunnen ze beter Mourinho materiaal halen of anders moeten ze maar een andere trainer aanstellen. Met half aanmodderen schiet je niks op. Morgen sluit de markt en ik zie al dagenlang niks bewegen. Haal Mina of K2 als Maguire niet haalbaar is. Toby week je niet los en Boateng gaat niet komen