Souness waarschuwt Ziyech met verwijzing naar miskoop van 66 miljoen
Zondag, 19 juli 2020 om 19:21

Hakim Ziyech heeft zijn eerste trainingsweek bij Chelsea achter de rug. The Blues verzekerden zich naast de aanvallende middenvelder annex buitenspeler ook al van de diensten van Timo Werner, waardoor de verwachtingen rond de formatie van manager Frank Lampard voor volgend seizoen al behoorlijk hooggespannen zijn. Greame Souness tempert in zijn column in The Times de verwachtingen en benadrukt dat het geen uitgemaakte zaak is dat Ziyech en Werner het gaan maken in de Premier League.

Chelsea maakt voor Ziyech een bedrag van 40 miljoen euro over naar Ajax, terwijl RB Leipzig 53 miljoen ontvangt voor Werner. "Ze hebben beide een goede reputatie, maar dat had Álvaro Morata ook en hij maakte geen indruk", verwijst Souness naar Morata, die in de zomer van 2017 voor 66 miljoen euro werd overgenomen van Real Madrid. De Spaanse spits speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Atlético Madrid en maakt deze zomer voor een transfersom van 56 miljoen definitief de overstap naar los Colchoneros. In 72 officiële wedstrijden voor Chelsea was Morata goed voor 24 doelpunten en 6 assists.

Lampard: 'Plan Ziyech wijkt af door zijn gebrek aan wedstrijdritme'

"Zelfs Thierry Henry, een van de beste buitenlandse aankopen ooit van een Engelse club, had een seizoen nodig om bij Arsenal te wennen aan wat er in de Premier League gevraagd wordt. Er is absoluut geen garantie dat Chelsea met de twee aankopen direct kan gaan meedoen om de landstitel", stelt de oud-middenvelder van onder meer Tottenham Hotspur en Liverpool, die tegenwoordig werkzaam is als analist voor Sky Sports. Chelsea bezet momenteel de derde plaats in de Premier League, met een achterstand van dertig punten op kampioen Liverpool.

"Ik zou het geweldig vinden om tegen Jorginho en Mateo Kovacic te spelen. Ze kunnen aardig balbezit houden, maar dat is het dan ook wel. Ik zou me niet zo'n zorgen maken, omdat ze alles voor de middenvelders van de tegenstander doen. Het is niet eens zo dat ze in defensief opzicht belangrijk zijn in het elftal van Chelsea, want ze hebben 49 tegendoelpunten moeten incasseren in 36 wedstrijden. Tien teams hebben minder tegendoelpunten geïncasseerd", schrijft Souness over het defensieve blok op het middenveld van Chelsea.

"Dan hebben we nog Kepa Arrizabalaga", analyseert Souness. Er is de afgelopen tijd het nodige gezegd en geschreven over de Spaanse doelman, die twee jaar geleden voor tachtig miljoen euro werd overgenomen van Athletic Club. Chelsea zou nu afscheid willen nemen van Kepa, voor wiens opvolging onder meer Ajax-doelman André Onana wordt genoemd. "Het lijkt erop dat de status van Kepa als duurste doelman ter wereld onverdiend is."

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
1
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
4
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (56)

 
bochherief
 
13
19 juli 2020 om 19:34
Maar wie verwacht dat Chelsea gaat strijden om titel komend jaar, zijn er serieus mensen die daarin geloven? Doel moet cl zijn voor chelski
 
V-Watcher
 
8
19 juli 2020 om 19:43
Ben ik het niet mee eens, ik den dat vooral City in de breedte sterker is maar Chelsea heeft nu een ploeg met enorm veel potentie. Allemaal jonge spelers die alleen maar beter gaan worden, daarnaast ontbrak er een afmaker en die is er nu wel met Werner. Het gat tot Liverpool is dit seizoen groot maar wie zegt dat ze volgend seizoen weer zo uitzonderlijk gaan presteren.
 
Duitser
 
1
19 juli 2020 om 23:48
Zijn dat echt zoveel clubs die steun hebben gevraagd? In de Bundesliga is dat bijv. maar een club (Schalke). Dus het zijn er al minimaal 17 clubs die dat niet gedaan hebben.
 
Sirius
 
4
19 juli 2020 om 19:38
Sowieso altijd van die dooddoeners. Sorloth wist niet eens een basisplaats te bemachtigen bij FC Groningen en speelt momenteel de Turkse competitie redelijk stuk bij een relatief grote club. Het kan gewoon verkeren. Er speelt ook genoeg pure middelmaat in de Premier League.
 
Gertjuh22
 
47
19 juli 2020 om 19:28
Totaal niet mee eens. Morata is de meest overschatte voetballer in mijn ogen. Hetzelfde kun je niet zeggen van Ziyech en Werner
 
bochherief
 
27
19 juli 2020 om 19:33
Toen morata werd aangetrokken was het een prima spits. Dus soeness doelt daarop denk ik. Daarnaast had morata het laten zien in zwaardere competities
 
arsenal890
 
8
19 juli 2020 om 19:34
‘Zwaardere competities’ welke competities zijn zwaarder dan de PL? De PL is juist de zwaarste competitie.
 
Bon Jovi
 
36
19 juli 2020 om 19:48
Zwaardere competities maw hij had het in Spanje en Italie laten zien en die zijn zwaarder dan de Eredivisie waar Ziyech het liet zien. Vandaar zijn scepticisme. Lijkt me toch vrij duidelijk wat hij bedoelt? De PL heeft hier niets mee te maken.
 
bochherief
 
9
19 juli 2020 om 19:51
Bedankt bon Jovi, dat bedoelde ik inderdaad. Leek mij ook vrij duidelijk
 
arsenal890
 
2
19 juli 2020 om 19:52
Dat zou kunnen bon jovi. Dan heb ik het verkeerd begrepen, mijn excuus! Ik vond Morata zeker goed bij real en juve en dus niet een heel gekke aankoop. Dus ook niet perse een overschatte speler, heeft goed gepresteerd in het verleden.
 
azchelsea
 
16
19 juli 2020 om 19:53
Toen hij werd aangetrokken was er ook vanuit Chelsea fans al heel veel kritiek. 66 miljoen voor een 2e spits die nooit meer dan 15 goals in een seizoen had gemaakt. Hij is nooit een topspits geweest, want het is gewoon geen killer.
 
AubaArsenal
 
7
19 juli 2020 om 19:41
Nou op je 20e als tweede spits bij Real, ben je geen pannekoek. Hij heeft genoeg belangrijke doelpunten gemaakt voor Real, speelde ook best goed bij Real. Daarna is het helaas wel bergafwaarts gegaan ja
 
Hombre_Guapo
 
2
19 juli 2020 om 21:28
Dat heb ik nu met Ziyech want in Nederland is hij één van de beste maar verder houdt het op met 87 schoten op doen voordat er iets gebeurd.
 
TILBURG013
 
10
19 juli 2020 om 19:28
Ook nog een Nicolas Pepe die echt heel de Ligue 1 aan flarden schoot. Die begint wel beter te worden en met 8 goals en 9 assists nog een best prima seizoen. Al komen Ziyech en Werner waarschijnlijk wel in een veel beter draaiend elftal terecht. Ik zie Ziyech eerlijk gezegd wel slagen, juist bij werner heb ik mijn twijfels..
 
Master D
 
10
19 juli 2020 om 19:45
Het probleem van Nicolas Pepe is gewoon zijn belachelijke prijskaartje van 80 miljoen. Natuurlijk had hij een fantastisch seizoen gedraaid in de Ligue 1 maar dat maakt je nog geen wereldspeler die een elftal als Arsenal kan dragen. Dat is wel iets wat je verwacht voor dat geld. Ook moeten we de Ligue 1 niet te hoog inschalen natuurlijk. Een Zlatan wist daar in zijn laatste seizoen in 31 wedstrijden ook 38x te scoren en 12 assists te geven. Die was toch ook geen hoofdprijs meer waard in die tijd. Ja, je kunt zeggen dat Pepe met 8 goals en 9 assists een aardig debuut seizoen heeft. Maar voor 80 miljoen is het natuurlijk niet heel bijzonder. Voor 35 miljoen en een goed verhaal had je in dezelfde zomer Hakim Ziyech gehad die ook wel aan dergelijke cijfers was gekomen.
 
arsenal890
 
4
19 juli 2020 om 19:49
Pépé en Ziyech kun je ook niet echt vergelijken. Totaal andere spelers. 8 doelpunten en 9 assists is knap bij 1 van de matigste seizoen van Arsenal in 30 jaar. Daarnaast zou Arsenal Ziyech wel maar ze hebben ozil nog met een flink weeksalaris die ze niet wegkrijgen. Vandaar dat ze Ziyech niet hebben geprobeerd te halen.
 
Master D
 
6
19 juli 2020 om 19:59
Je kunt zowel Ziyech als Pepe met hun sterke linkerbeen op de rechtflank parkeren. Ze voeren het iets anders uit, omdat Pepe het meer van zijn snelheid moet hebben, maar per saldo komt het wel op het zelfde neer qua invulling. Dat verhaal van het weeksalaris vind ik niet geloofwaardig omdat een Pepe ook gewoon 105.000 pond per week ontvangt. Dan kom je er met Ziyech vast ook wel uit, wetende dat je op de transfersom al 55 miljoen bespaard. Een Ziyech zou naar verluidt nu bij Chelsea een vergelijkbaar salaris als Pepe bij Arsenal verdienen.
 
arsenal890
 
2
19 juli 2020 om 20:03
Pépé is meer een echte flankspeler en Ziyech is een spelmaker. Arsenal wou hem dan ook voor dezelfde positie halen, dus de nummer 10. Daarmee bedoel ik ook ozil. Omdat ze allebei een nummer 10 zijn. Daarom wouden ze eerst van ozil af en dan pas verder kijken. Daarom hebben ze geen ziyech of fekir gehaald.
 
TILBURG013
 
2
19 juli 2020 om 20:13
Sluit me aan bij @arsenal890, als Ozil met zijn dikke salaris zou worden verkocht dan was Ziyech denk ik een hele goede optie. Maar ze zochten juist naar een echte buitenspeler, prijskaartje was inderdaad te hoog maar die vergelijking met Zlatan vind ik ook niet echt relevant. Lille was namelijk geen team dat er met kop en schouders bovenuit stak en Pepe is ook geen spits.. daarnaast was Pepe 24 en Zlatan op het eind van zijn carrière.. in de Serie A is hij nu nog steeds bij 9 goals betrokken in 14 wedstrijden en dat is 4 jaar na zijn vertrek bij PSG. En bij united liet hij het ook nog steeds zien! Ben het wel met je eens dat we de LIgue 1 niet moeten overschatten maar die stats halen bij een club als Lille is nog steeds geweldig. De buitenspelers bij Ajax halen die stats ook bij lange na niet in de eredivisie om maar iets te noemen.
 
Master D
 
2
19 juli 2020 om 20:24
Ziyech kan ook gewoon prima op de flanken spelen, dus dat je hem dan laat lopen omdat je Ozil hebt vind ik niet erg sterk. Los van het feit dat Ozil vorig seizoen natuurlijk ook lang niet altijd gebruikt werd, dus laten we niet doen alsof ze grote plannen met hem hadden. Qua stijl van naar binnen komen hebben Ziyech en Pepe dezelfde invulling van die positie. De vergelijking met Zlatan is zeer relevant omdat het dus niks zegt dat je de Ligue 1 op een hoop schiet. Dat hebben er een hoop gedaan met nog indrukwekkendere cijfers. Lacazette heeft jarenlang de Ligue 1 kapot geschoten en dat valt toch ook tegen. Dat zou ik meenemen in mijn beoordeling voor ik 80 miljoen zou neertellen voor een willekeurige speler daar die 1 seizoen goed speelt. Pepe heeft het uitstekend gedaan bij Lille. Dat zal niemand ontkennen, maar dat maakt niet dat ik zo'n bedrag zou betalen. Daar had ik wel betere opties voor kunnen aantrekken.
 
arsenal890
 
3
19 juli 2020 om 20:31
Ziyech is een hangende rechtsbuiten en geen echte flankspeler. Zoals tilburg013 ook al noemt wou Arsenal een echte flankspeler en dat is Pépé. Arsenal wou Ziyech wel alleen dan voor de 10 positie. Dezelfde positie als ozil. Daarom wilden ze eerst af van ozil en dan pas doorschakelen naar een vervanger. Ozil konden ze niet kwijtraken en dus logischerwijs ging Arsenal niet voor Ziyech. Lijkt mij best duidelijk?
 
Master D
 
5
19 juli 2020 om 20:45
Pepe is ook een hangende flankspeler die naar binnen trekt, net zoals Ziyech het zou invullen. Tel uit je winst. Best duidelijk inderdaad waarom het al jaren nergens op lijkt bij Arsenal. Domme foute keuzes en vast houden aan verschillen die niet zo groot zijn, om daar vervolgens veel te veel voor te betalen. Alsof Pepe de enige flankspeler van niveau op de markt was en je daar dus 80 miljoen voor moest betalen en anders niks had.
 
TILBURG013
 
2
19 juli 2020 om 21:11
Ach ja, na Auba is hij nog steeds bij de meeste doelpunten betrokken. Moet nog maar zien of Ziyech die stats haalt in zijn 1ste seizoen.. overigens had ik Ziyech heel graag bij Arsenal gezien. Ben ook wel benieuwd welke buitenspelers je kan noemen dje indrukwekkende cijfers haalde in de Ligue 1 dan Pepe? En dan wel spelers die niet bij PSG speelden. Ik kan er namelijk geen bedenken. En Lacazette vind ik niet perse tegenvallen. Heeft zowat tegen elke topclub waar die tegen heeft gespeeld gescoord. En je had dan ook Hazard kunnen noemen? Volgens jou redenatie kan je dus nooit een speler uit de Ligue 1 halen. Maar Pepe was vorig jaar gewoon een van de meest productieve spelers in heel Europa, daar betaal je dan ook gewoon voor. Ben het wel met je eens dat er teveel is betaald. Maar als je financial een paar stappen omlaag zet, PSV betaald ook 10 miljoen voor een nietszeggende cv uit de 2de bundesliga, Ajax betaald 15 en 12.5 miljoen voor twee nietszeggende spelers uit België en Mexico. In de PL gaat er alleen veel meer geld om en daarom zijn die bedragen hoger, was trouwens ook Emery tijdperk. Zowat heel de cultuur binnen de club is omgegooid en als Arteta de juiste aankopen krijgt dan denk ik dat hij ons weer terug naar de top kan brengen..
 
Sirius
 
5
19 juli 2020 om 19:47
Maar de Ligue 1 is qua niveau niet vergelijkbaar, terwijl Arsenal ook allesbehalve soepel draait. Voor een buitenspeler zijn dat geen lekkere omstandigheden. Z'n prijskaartje maakt het er dan ook niet gemakkelijker op. Zo speciaal vind ik Nicolas Pepe ook niet.
 
TILBURG013
 
5
19 juli 2020 om 20:23
De eredivisie waar Ziyech vandaan komt wel dan? Ik zie geen 1 speler de stats halen in de zwakke eredivisie die Pepe haalde bij Lille.. en dan is de eredivisie ook nog vele malen zwakker..
 
Sirius
 
5
19 juli 2020 om 20:43
Dat klopt, maar ik heb het toch nergens over de Eredivisie en Ziyech? Bovendien moeten we niet gaan doen alsof die jongen dat structureel deed, want Nicolas Pepe heeft dit vooralsnog ook enkel vorig seizoen gepresteerd. Bovendien geef ik aan dat z'n prijskaartje en de vorm van Arsenal niet in het voordeel voor Pepe werkt. Ik snap dus de functie van jouw reactie niet echt in deze.
 
TILBURG013
 
0
19 juli 2020 om 21:13
Dit artikel gaat toch over onder andere Ziyech. Zie nu dat jij puur op mij reageert haha. Verkeerd begrepen!
 
Sirius
 
0
19 juli 2020 om 22:42
Kan gebeuren, gebeurt mij ook weleens.
 
Joey91
 
8
19 juli 2020 om 19:30
Ik weet vrijwel zeker dat Ziyech gaat slagen bij Chelsea, maar hoop wel dat hij het mag laten zien op het middenveld met Kante en Kovacic achter hem. Ook rechtsvoor in een William rol zou hij het goed gaan doen, maar weet zeker dat hij op 10 net zo’n succes kan worden als Bruno Fernándes bij United
 
HupVanDeDonk
 
4
19 juli 2020 om 20:16
Het is nog maar de vraag of Ziyech wel een vaste basisspeler wordt. De enige speler waarvan bekend is dat die succesvol als enige spits kan spelen, is Abraham (Werner niet). Uitgaande van een 4 3 3 zal Ziyech moeten concurreren met Werner, Pulisic, Hudson-Odoi en mogelijk Willian voor de twee vleugelposities. Mount zal de vaste CAM blijven, aangezien hij precies in de visie van Lampard past. Dus ofwel concurreert ie bovengenoemde spelers eruit, ofwel wordt hij een roulatiespeler.
 
TILBURG013
 
2
19 juli 2020 om 20:23
Giroud is 10 klassen beter dan Abraham..
 
arsenal890
 
6
19 juli 2020 om 19:30
Ik ben het wel met hem eens. Ik zie ook best veel reacties dat Chelsea met deze 2 meteen voor de titel zou kunnen strijden maar dat denk ik ook niet. Ze staan maar liefst 30 punten achter, dat gat verkleinen is niet gemakkelijk. Ik vind Ziyech en werner zeer goede aankopen maar verdedigend moet het ook nog beter. Een keeper, LB en een cv zouden niet misstaan.
 
Sirius
 
3
19 juli 2020 om 19:45
Ze hebben een selectie met een gunfactor. Mensen zien graag een jonge frivole ploeg spelen, maar daardoor word er weleens met een verkeerd beeld naar zo'n ploeg gekeken. Die verdediging is namelijk verre van indrukwekkend. Daar ga je de Premier League niet mee winnen. Bovendien moet je maar afwachten hoe Ziyech en Werner het eraf gaan brengen bij Chelsea. Bij Ziyech is het afwachten of die intensiteit 'm parten gaat spelen en bij Werner is het maar de vraag of hij z'n spel wel kan spelen. Die ruimte die hij in de Bundesliga kreeg, gaat hij in Engeland niet zo snel krijgen. Het Engelse voetbal is wat dat betreft toch anders.
 
arsenal890
 
1
19 juli 2020 om 19:50
Inderdaad helemaal mee eens! Het is nu vooral gissen naar hoe Ziyech en werner het zullen gaan doelen. Maar wat duidelijk is dat zij niet de enige missende schakels zijn. De kans is groot dat city en of Liverpool weer de 90 plus gaan halen volgend seizoen. Dat zie ik Chelsea niet doen met deze verdediging.
 
Sirius
 
3
19 juli 2020 om 20:45
Klopt. Ze hebben veel leuke talenten, maar het is niet zo dat jongens als Mount of Abraham de competitie al aan gort spelen. Het is een ploeg waar voetballiefhebbers zich graag mee identificeren, maar kwalitatief is deze selectie nog steeds niet bijzonder als je het vergelijkt met City en Liverpool.
 
Jesaja
 
4
19 juli 2020 om 19:32
Heb Morata nooit echt geweldig gevonden en al zijn clubs blijkbaar ook niet, vandaar dat hij overal verhuurd werd. Tuurlijk is het geen uitgemaakte zaak dat deze spelers het gaan redden, maar voor elke mislukte speler kun je ook een gelukte speler noemen natuurlijk. We zullen zien.
 
bf1994
 
17
19 juli 2020 om 19:32
Engelsen houden er echt van om te overdrijven hoe moeilijk hun competitie wel niet is. Maar de afgelopen 10 jaar is hun kick en rush voetbal wel bloot gesteld door met name spaanse teams en ook duitse teams. Nu trekken ze steeds meer trainers aan om er meer voetbal in te krijgen.
 
Sirius
 
7
19 juli 2020 om 19:43
Voor het geld dat er in omgaat daar, voetbalt er nog meer dan genoeg middelmaat. Altijd weer schrijnend hoe vol die Engelsen van zichzelf zijn, terwijl de meeste clubs daar enkel teren op de tv gelden. Bovendien word die competitie al jaren gedomineerd door buitenlandse spelers. Zo nu en dan zit er een Rashford, Sterling, Alexander-Arnold etc. tussen.
 
Master D
 
5
19 juli 2020 om 19:53
Geld maakt natuurlijk lui. Dan hoef je niet creatief te zijn met je scouting en de pareltjes te ontdekken. Dan kun je gewoon zoals een Bournemouth 20 miljoen voor Solanke neertellen die op dat moment 1 verdwaalde treffer in de PL had gescoort. Nu 2 jaar verder heeft ie er 2 bijgemaakt. Tel uit je winst. Zo'n Benteke die overal flopt en ook maar telkens overal binnen mag blijven lopen. Veel clubs doen maar wat, want ze hebben toch geld zat en soms zit er een voltreffer tussen, maar vaak is het gewoon heel pover.
 
Sirius
 
5
19 juli 2020 om 20:48
Maar dat maakt het des te triester. Zoveel geld hebben en je bent kwalitatief niet beter dan clubs die nog niet een kwart van dergelijke budgetten hebben. Ik snap dus ook niet waar die Engelsen altijd zo trots op zijn. Hun nationale ploeg valt eigenlijk altijd weer tegen en zonder de financiele stootkracht blijft er bij 90 procent van de Engelse clubs niets meer over.
 
Japie_Krekel
 
3
19 juli 2020 om 19:53
twee jaar terug echter toch nog CL finale met twee Engelse clubs en een EL finale met twee Engelse clubs. ze lijken nu wel in opkomst in het Europese voetbal
 
bf1994
 
7
19 juli 2020 om 20:15
Ben je het met mij eens dat 1 boom nog geen bos maakt? Kijk naar de afgelopen 10 jaar sinds 2010. En tel van de champions league en europe league de goals op die de spaanse ploegen tegen de engelsen maakten en andersom. En grappig genoeg vond ik de finale liverpool-tottenham de slechtste finale van de afgelopen 10 jaar. En grappig genoeg is de reden dat ze opkomend zijn in de champions league vanwege buitenlandse trainers die meer technisch voetbal willen spelen. Zoals klopp, guardiola. Die 2 brengen wel verandering in de premier league.
 
Japie_Krekel
 
4
19 juli 2020 om 21:40
@bf1994 wat voor coaches voor de groep staan en een slechte finale staan toch los van de discussie over het wel of niet succesvol zijn in Europa? ik heb ook wel eens een finale tussen Real en Atletico gezien en die zag er ook niet uit. Barca speelde tegen Liverpool afschuwelijk voetbal waar Liverpool in dat tweeluik juist heel mooi voetbal liet zien. 1 zwaluw maakt idd geen zomer maar ik kijk altijd naar de recente prestaties en minder naar het verleden want dat vind ik in de actualiteit niet meer zo relevant en dan doen de Engelse clubs het echt niet slecht in Europa op Manchester City na dan
 
bf1994
 
0
19 juli 2020 om 22:35
Wat voor trainers er voor de groep staan is wel belangrijk in deze. Want heel lang geloofden engelsen in dat kick en rush voetbal wat heel fysiek was. De laatste 10-15 jaar is dat helemaal bloot gesteld. Dat was namelijk mijn originele punt. Nu hebben ze het door en halen ze trainers die een ploeg laten voetballen in plaats van heel dom te rennen en doen ze het onder andere hierdoor een stuk beter dan eerst. Alleen zijn ze nog wel zo arrogant om heilig in de PL te geloven, dat “je mort fysiek sterk zijn” stamt echt af van kick en rush voetbal. Maar kick en rush werkt niet meer en technischr team sloopt kick en rushers.
 
Japie_Krekel
 
1
19 juli 2020 om 22:44
@bf1994 maar dat komt natuurlijk ook omdat technische spelers meer kwaliteit hebben als een houthakker. City heeft bv met Guardiola ook een buitenlandse trainer en die bakken er al 3 jaar lang helemaal niks van in Europa. ik denk niet dat pakweg een Engelse trainer als Brendan Rodgers het minder zou doen in Europa met dat materiaal, misschien zou die er zelfs nog wel meer uithalen. de Engelse coaches spelen ook al heel lang geen kick en rush meer op de degradatiekandidaten na misschien
 
Sirius
 
6
19 juli 2020 om 19:35
Dit vind ik altijd van die dooddoeners. Gezien het feit dat zelfs middelmaat als Riedewald, Pieters, Hoedt enzovoort er regelmatig speelt of speelde, toont wel aan dat je geen geweldenaar hoeft te zijn om in de Premier League te spelen. Uiteindelijk gaat het erom wat mensen verwachten en wat je daarvan waarmaakt. Ziyech komt als een grote meneer binnen bij een grote club daar dus men verwacht dat hij daar naar gaat spelen. Dat neemt niet weg dat de Premier League ook meer dan genoeg uiterst middelmatige spelers heeft die er actief zijn die bovendien aanzienlijk minder zijn dan Ziyech.
 
Fionn
 
0
19 juli 2020 om 20:45
Je haalt allemaal verdedigers aan. Zeker bij de laagvliegers zijn verdedigers vaak gewoon beukers zonder enige finesse. Dat kan je echt niet vergelijken met een aanvallende middenvelder van Chelsea. Ik denk dat hij vooral aan zijn balverlies moet werken. Daar kom je mee weg in de eredivisie maar in de PL wordt je daarop afgestraft. Dat was ook éã©n van de grote problemen bij Depay, die leed echt ongelooflijk veel balverlies in zijn eerste seizoen bij United en kwam dan niet meer aan de bak.
 
Sirius
 
1
19 juli 2020 om 20:51
Dat lag niet alleen aan z`n balverlies, want buiten een uitstekende wedstrijd tegen Club Brugge heeft Memphis in Manchester echt geen pepernoot geraakt. Het is natuurlijk ook niet niks om als jong talent vanuit de Eredivisie terecht te komen bij een grote club als Manchester United dat in die periode ook allesbehalve goed draaide. Er zijn genoeg spelers die de overstap naar de Premier League toch met succes hebben gemaakt en daar zaten lang niet altijd pareltjes tussen. Bij laagvliegers zijn ook de middenvelders en aanvallers lang niet altijd goed. Buiten de top 6 loopt er zo nu en dan een uitstekende buitenlander rond, maar over het algemeen is het gros van wat daaronder zit pure middelmaat.
 
Millonario
 
1
19 juli 2020 om 21:18
Het zal zeker een uitdaging worden voor Ziyech, maar hij zit inmiddels op een goeie leeftijd en heeft met Ajax ook Europees veel ervaring opgedaan. Het is waar dat Morata binnenkwam als de nieuwe 9, maar dat liep volledig verkeerd af. De verwachtingen zullen hoog zijn dus dat beloofd.
 
Dutchgio
 
0
19 juli 2020 om 22:45
Aanvallend lijkt er een leuk elftal te staan maar ik denk dat City en Liverpool echt nog wel een klasse beter gaan zijn. Om voor het kampioenschap te strijden moet er verdedigend ook een echte topper bij, en zelfs dan zie ik het niet komend seizoen al gebeuren.daar moet je naar toe werken, zoals Liverpool daar ook een aantal jaar nodig voor heeft gehad.