Sportieve wraak topscorer Veerman: 'Hij zag het totaal niet in mij zitten'
Vrijdag, 6 november 2020 om 08:43

Henk Veerman kent een uitermate voortvarende start van het seizoen in de Eredivisie. De boomlange aanvaller van sc Heerenveen is met zeven doelpunten zelfs de huidige topscorer in Nederland. "Vertrouwen doet wat met een jongen, dat kun je wel zien", zo doet de trefzekere aanvalsleider van de Friese formatie aan zelfanalyse.

In zijn eerste periode in Heerenveen moest Veerman nog Reza Ghoochannejhad voor zich dulden. In de huidige situatie is hij de eerste keus in de spits van het elftal van trainer Johnny Janssen, wat zijn zelfvertrouwen alleen maar ten goede komt. "Dat is enorm belangrijk voor een speler", concludeert hij in een interview met het Algemeen Dagblad. "Waar ik dat toen niet kreeg, helemaal niet zelfs, is dat nu totaal anders. Het blijkt wel uit de cijfers dat Jurgen Streppel (destijds trainer van Heerenveen, red.) het totaal niet in mij zag zitten."

Tijdens zijn periode bij 1. FC St. Pauli tussen 2018 en afgelopen zomer is Veerman naar eigen zeggen een ander type spits geworden. "Ik zeg niet dat ik het meevoetballende gedeelte niet beheers, maar bij Sankt Pauli heb ik de keuze gemaakt om me puur te richten op het afmaken. Als dat goed loopt, moet je dat lekker blijven doen", aldus de Eredivisie-topscorer, die desondanks heel bewust koos voor een terugkeer in Nederland. "Het eerste seizoen in Hamburg was prima. Maar toen corona uitbrak, werd het heel vervelend dat ik geen familie en vrienden om me heen had. Ik voelde me eenzaam."

Veerman ziet duidelijke verschillen tussen de manier van spelen in Duitsland en Nederland. "In Nederland gaat het meer op techniek, in Duitsland om beuken en op fysieke kracht de wedstrijd winnen." Tot zijn tevredenheid constateert de 29-jarige spits echter ook dat de verdediging van Heerenveen momenteel zeer goed functioneert. "Omdat we weten dat het achterin goed staat, kunnen we voorin momenten creëren om wat te proberen." Veerman imponeerde zondag tegen Sparta Rotterdam (1-4) met een sprintactie voorafgaand aan één van zijn doelpunten. "Niet iedere tegenstander weet van mijn snelheid. Prima, houden zo."

Meer nieuws
   
01:00
01:00
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
3
   
00:00
00:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
   
23:34
23:34
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
   
23:20
23:20
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
14
   
23:03
23:03
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
NeutraleFanNL
 
22
6 november 2020 om 09:00
Toch wel een fenomeen (op Heerenveen niveau). Hij ziet er uit als een enorm houterige slungelige houten klaas, maar wat kan Henkie ballen zeg! Hij is bovengemiddeld technisch, bovengemiddeld snel en een extreem goede afmaker. Het ziet er niet uit wat die soms doet, maar toch kan hij van alles wat wel redelijk tot goed! Go Henkie. Denk dat hij rond de 20-22 goals uitkomt dit seizoen.
 
Ijsmuts
 
8
6 november 2020 om 09:10
Ik werd voor idioot uitgemaakt toen ik opperde hem te halen als backup voor Jorgensen voordat Veerman naar Duitsland vertrok. Veel hoefde hij niet te kosten. Hij is ook nog eens zelden geblesseerd. Word je er sterker van als feyenoord zijnde? In de basis niet maar geld om 15 gelijkwaardige ‘toppers’ in de selectie te hebben is er ook niet... er moeten keuzes worden gemaakt. Bozenik is vooralsnog zn 4 miljoen niet waard. Ik hoop voor Veerman dat hij een prachtig jaar draait. Behalve zn voetballende kwaliteiten komt het over als een spontane vriendelijke kerel.
 
GJ7300
 
7
6 november 2020 om 09:15
Wel goed punt. Henk is niks minder dan Bozenik en ideale pinchhitter bij topclub. Hij wil alleen veel spelen.. ook geen probleem achter Jorgensen. Misschien makkelijk praten, hij brengt je niet verder naar de top maar is geweldige gast. Zelfde geldt voor Joey, maar toen hij goedkoop was had ie nog zeker jaar nodig en nu nog wel, voordat ie NL top aan kan. Die tijd heeft Feyenoord niet natuurlijk, teveel druk.
 
 
1
6 november 2020 om 10:09
Joey Veerman nog een jaar nodig? Zou direct een van de beste spelers van Feyenoord zijn.
 
NeutraleFanNL
 
4
6 november 2020 om 12:36
Ik snap waar je heen wil Ijsmuts, absoluut! Maar Henkie geeft zelf ook aan wat vertrouwen met hem doet. De rol van Pinchitter spreekt nou niet echt extreem veel vertrouwen uit. Dus denk dat Henkie gewoon een paar jaar 20 goals in Heerenveen moet maken en daarna eens moet kijken voor een financiele klapper!
 
oWeN
 
2
6 november 2020 om 09:14
Het is alleen heel bijzonder en vreemd dat hij totaal niet kan koppen. Maarja daar pas bovengenoemde ook wel weer bij.
 
Nijogeth
 
0
6 november 2020 om 10:39
Ik vind het er ook altijd uitzien alsof ie op 50% speelt.
 
Medellin
 
14
6 november 2020 om 09:11
Ik vind het grappig hoe oud hij lijkt voor 29 jaar, hij zou perfect passen in de jaren 90. Die laatste assist (toch?) die hij gaf, zoiets verwacht je niet hoe hij die bal in 1 keer door tikt en mooi klaarlegt.
 
moozz03
 
7
6 november 2020 om 09:15
Beetje zoals Barry van Galen die had dat ook altijd
 
jajaja007
 
8
6 november 2020 om 09:33
Hij had gewoon pech dat hij Reza voor zich had de eerste jaren die meer mee kon voetballen. Ik vindt niet dat hier Streppel iets te verwijten valt. Je kon overigens bij zn debuut voor Heerenveen al zien dat Veerman een verschikkelijk goede spits was aan de stiftgoal die hij toen maakte. Een aanrader om even op te zoeken op youtube
 
TheJIgsaw
 
1
6 november 2020 om 11:58
Doet het dit seizoen uitstekend. Hij zit lekker op zijn plek in Heerenveen en wordt door menig verdediger toch nog wat onderschat denk ik. Ben benieuwd hoe het gaat als dit straks niet meer zo is.