Suárez maakte verpletterende indruk: 'Al hinkend kwam hij het trainingsveld op'
Dinsdag, 23 februari 2021 om 13:23

Sergi Canós maakte Luis Suárez maar één seizoen (2013/14) mee bij Liverpool, maar desondanks zal de huidige vleugelaanvaller van Brentford FC de kortstondige samenwerking met de spits uit Uruguay nooit meer vergeten. Met name de professionaliteit die Suárez dagelijks tentoonspreidde op trainingscomplex Melwood maakte zeer veel indruk op de destijds pas zestienjarige Canós.

Canós mocht toentertijd regelmatig meetrainen van manager Brendan Rodgers, wat hem de gelegenheid gaf om Súarez dagelijks aan het werk te zien. "Hij was echt fantastisch", jubelt de Spaanse buitenspeler in een interview met Goal. "Voor de eerste keer dacht ik: Dit is de Luis Súarez die elk weekeinde scoort en waarschijnlijk een zeer riant salaris opstrijkt, en die gaat op deze manier tekeer op een maandag?" Canós geeft gelijk een voorbeeld van het doorzettingsvermogen en de bezetenheid van de huidige aanvaller van Atlético Madrid.

"Ik zal een moment voorafgaand aan een training nooit meer vergeten", vervolgt de voormalig Liverpool-aanvaller zijn terugblik. "Ik was goed bevriend met José Enrique en met de andere Spaanse spelers van Liverpool gingen we altijd gezamenlijk ontbijten. Luis had toen wat problemen met een teennagel. Ik weet niet meer wat er was gebeurd, maar hij was echt aan het hinken. José Enrique zie toen gelijk: 'Het is maandag, sla deze training maar over'. Waarop Luis antwoordde: 'Ja, misschien. Ik zal eerst eens bij de fysiotherapeut langsgaan'. Vervolgens zagen we hem al hinkend op het trainingsveld verschijnen, op een maandag! Terwijl ze zaterdag nog een wedstrijd hadden gespeeld. Ik ging echt gefascineerd naar huis, ik dacht echt: Deze kerel is echt gek van voetbal."

Canós kreeg ook een uitleg van Suárez waarom hij ondanks de problemen toch op het trainingsveld verscheen. 'Ik kan gewoon niet binnenblijven, ik wil naar buiten en met jullie trainen'. Wij zeiden toen gelijk: 'Ja, maar wat is daar het nut van?' Jaren later snapt de Brentford-aanvaller de keuze van Suárez heel goed. "Ik benader het voetbal nu precies op dezelfde manier en begrijp waarom de lat altijd hoog hoort te liggen als voetballer." Canós kwam uiteindelijk tot één optreden in de hoofdmacht van Liverpool. De aanvaller werd al eens verhuurd aan Brentford en na een periode bij Norwich City keerde hij in 2017 terug bij de Londense club.

Meer nieuws
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
2
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
21
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
11
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
3
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
Cas1
 
11
23 februari 2021 om 13:42
Zo is Suarez altijd geweest. Vol er voor gaan. Hij weet dat hij geen Messi is of Ronaldo. Hij heeft dit bereikt met 100% inzet. Gisteren stond er nog een artikel over hem op VZ. Ik reageerde hierop en kreeg toen de vraag/opmerking dat hij wel eens verzaakt. Dacht het niet
 
TILBURG013
 
5
23 februari 2021 om 13:50
Eens, maar Ronaldo is er ook mede gekomen door zijn fantastische inzet.. was natuurlijk ontzettend getalenteerd maar zonder die enorme drive was hij niet in de buurt gekomen van de voetballer die hij nu is. Messi is dan wel de meest getalenteerde van de 3 en teert het minst op inzet denk ik..
 
Cas1
 
1
23 februari 2021 om 16:15
Ik ben het volledig met je eens. Het is een aanwijzing voor vele jongens die nou eenmaal geen Messi noch Ronaldo zijn dat je kei en keihard moet werken en dan maar hopen dat het zich uitbetaald.
 
salaaf
 
16
23 februari 2021 om 13:47
Suarez is gewoon een geweldige spits. Ik weet nog voordat hij naar barca kwam vonden veel mensen het een rare aankoop. Aangezien hij ook 6 maanden geschorst. Maar die gast heeft zichzelf gewoon in 6 jaar tijd naar 3e topscorer allertijden van barcelona geschoten. Die jaren met MSN waren echt heerlijk. Bijna even heerlijk als de jaren onder guardiola.
 
Millonario
 
2
23 februari 2021 om 16:55
Denk niet dat het 6 maanden was, eerder 12 wedstrijden ofzo
 
salaaf
 
2
23 februari 2021 om 17:31
Hij mocht vanaf januari weer voetballen. De schorsing begon echter meteen na het WK geloof ik.
 
Millonario
 
0
23 februari 2021 om 18:12
Neen, klopt niet Salaaf. Hij mocht weer voetballen na een bepaalde periode maar dat waren zeker geen 6 maanden. Eind oktober maakte ie dat seizoen al zijn debuut voor Barca. In augustus mocht ie al een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen een Mexicaanse ploeg. Met de nationale ploeg kreeg ie een schorsing van 9 wedstrijden, ff opgezocht.
 
Ajax/barca2014
 
15
23 februari 2021 om 14:03
Het feit dat hij overal geslaagd is zegt volgens mij al voldoende over zijn mentaliteit. Zelfs bij een Barca waar hij in principe het lelijk eendje was wist hij gewoon monsterstatistieken voor te leggen. Enrom veel respect voor de voetballer Suarez.
 
Millonario
 
3
23 februari 2021 om 16:53
Het kan raar gaan soms in de voetballerij. Eind vorig seizoen was ie zogenaamd niet meer goed genoeg voor de wereldtop. Dit seizoen gewoon weer belangrijk voor Atletico in Europa en eigen competitie aan de leiding. Suarez is het soort speler dat zelf bepaalt wanneer het welletjes is geweest.