Ten Hag: 'Hij is teleurgesteld, maar hij gaat daar voortreffelijk mee om'
Zaterdag, 4 december 2021 om 07:44

Erik ten Hag signaleert dat Ajax er behoorlijk anders voor staat dan toen hij drie jaar geleden aantrad. De oefenmeester zegt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat hij het toen met een kern van twaalf à dertien spelers moest stellen. Dat het nu anders is, legt Ten Hag uit aan de hand van de situatie van Nicolás Tagliafico.

"Hoe vaker je een speler teleurstelt, hoe moeilijker het wordt om hem te bereiken. Ajax zit nu ook in een andere fase dan drie jaar geleden, toen ik begon. Destijds waren het vooral twaalf of dertien spelers die het moesten doen en de rest kon zich redelijk schikken. Nu moet ik jongens teleurstellen die jaren wel hebben gespeeld", geeft Ten Hag te kennen. "Natuurlijk is Nicolás Tagliafico teleurgesteld, maar hij gaat daar voortreffelijk mee om. Hij vraagt me zelfs: 'Hoe kan ik het team helpen?"

Meer: Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam

Tagliafico was tot de start van dit seizoen over het algemeen basisspeler bij Ajax. Deze jaargang moet de 29-jarige Argentijn het echter stellen met een reserverol, daar hij pas vier keer aan de aftrap verscheen. "Met zo'n speler praat je ook in de trant van dat het wellicht verstandiger is om in de zomer te vertrekken en dat de club dan wellicht meedenkt. Wat dat betreft is het heel goed dat we overwinteren in de Champions League. Dat geeft energie aan een ploeg. Toen dat de voorbije jaren niet lukte, moest ik er harder aan trekken."

Ten Hag noemt het passeren van basisspelers in de Europese top 'heel normale processen'. "Ook als een elftal goed functioneert, moet je nog beter willen worden. Dat besef moeten wij hebben. We willen de Europese top ergeren en dat kan niet met school boys", zegt Ten Hag. Het is de reden waarom Ajax zich volgens de trainer iedere transferperiode wil verbeteren. "Je onderzoekt dingen en als er mogelijkheden zijn, ga je aanvallen. Ik ben tevreden met deze selectie en ik ben blij als we hiermee de tweede seizoenshelft gaan spelen. Natuurlijk kijken we verder, maar het moet geen aanvulling, maar een echte versterking zijn."

Meer nieuws
   
01:00
01:00
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
2
   
00:00
00:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
   
23:34
23:34
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
   
23:20
23:20
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
13
   
23:03
23:03
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
tjoepita
 
5
4 december 2021 om 07:54
Hij spreekt zichzelf erg vaak tegen. Gaf toendertijd juist aan dat hij zestien basisspelers had
 
Sagan84
 
5
4 december 2021 om 08:06
Tijden veranderen, waar eerst 16 basisspelers er waren is het niveau gegroeid en nu dus minder... niet zo moeilijk te begrijpen toch?
 
tjoepita
 
7
4 december 2021 om 08:12
Je snapt het zelf niet. Ten Hag riep altijd dat er 16 basisspelers tot zijn beschikking waren in dat seizoen en geeft nu terugkijkend op dezelfde periode aan dat er 2/3 jaar geleden 12/13 spelers waren die “het moesten doen”. Hij spreekt zichzelf tegen, dit gaat beide over het topseizoen met halve finale CL
 
NL_Modric
 
21
4 december 2021 om 08:26
Je zou in dat jaar maar zeggen dat je 12 basisspelers hebt, dan gooit de rest van de selectie metren de handdoek in de ring. Terwijl er altijd blessures en schorsingen kunnen komen, waardoor je toch met nr 13 tm 16 moet gaan spelen. En van mij mag Ten Hag zich ieder jaar tegen spreken, zolang de prijzen maar binnen blijven stromen. Wie had dit gedacht 5 jaar geleden ? Dat we in deze luxe positie zouden zitten, dan had iedereen je meteen voor gek verklaard. We mogen Ten Hag (en Overmars, vd Sar) op onze blote knieen bedanken. We doen gvd weer meer in Europa, terwijl we 5 jaar geleden steevast uitgeschakeld werden door de Kopenhagens en Salzburgs van deze wereld.
 
FunkyG
 
0
4 december 2021 om 13:35
Hij spreekt zich zelf tegen. Ja nou en? Wat wil je daar nou mee zeggen dan? Ajax mag maar wat blij zijn met zo'n professionele trainer als ten Hag die keer op keer het maximale uit zijn teams haalt. Dat is toch wat telt. Ajax doet Europees ook weer helemaal mee. Maar goed als jij blij wordt van het mierenneuken moet je dat lekker blijven doen.
 
Marcel0306
 
12
4 december 2021 om 07:58
Blijf het bijzonder vinden dat een speler als tagliafico op de bank zit bij Ajax. Wie had een paar jaar geleden verwacht dat dit soort spelers op de bank zouden plaatsnemen. Veel te goed voor de bank. Heeft echter de pech dat Blind het goed doet op zijn plek. Al zou ten Hag wat mij betreft vaker mogen rouleren met Blind.
 
ninjakai
 
7
4 december 2021 om 09:27
Het is onterecht. Blind heeft er echt een paar dramatische wedstrijden opzitten, maar mag dan gewoon blijven staan, terwijl er een prima linksback op de bank zit. Neres blijft ondanks slechte wedstrijden maar minuten krijgen, terwijl Antony in bloedvorm is. Onana moest zomaar spelen terwijl die straks naar de Afrika cup is en bij blessures Gorter het moet gaan doen tegen Utrecht en PSV. Ten Hag maakt dit seizoen toch een Antal onlogische keuzes op het gebied van de selectie optimaal benutten. Zelfs schuurs heeft vaker mogen invallen en minuten mogen pakken dan Nico, terwijl Timber belachelijk constant presteert. Nauwelijks kaarten pakt en weinig blessures heeft.
 
Marcel0306
 
6
4 december 2021 om 09:51
Klopt idd! Alleen ten Hag is niet iemand die een speler er snel naast zet. Ondanks de vorm. Is ook wat voor te zeggen. Eens dat er wat meer gerouleerd moet worden. Zet een schuurs eens in de basis ipv timber of Martinez. Je moet ze een heel seizoen fit houden. Blind is ontzettend belangrijk voor dit Ajax. Ik ben groot fan van Blind, alleen vindt ook wel dat onze argetijnse strijder meer speeltijd verdiend.
 
cr7_arsenal
 
5
4 december 2021 om 10:10
Ik vind het inderdaad ook heel vreemd dat Blind zo onomstreden is. Vind het veel logischer om in het hedendaagse voetbal met iemand als Nico te spelen als linksback, die toch meer een echte motor heeft en snelheid. Dan Blind die vooral sterk is in de opbouw, en in het positiespel. Maar sommige wedstrijden vragen gewoon een back die vliegt en gaat.
 
goallasso
 
4
4 december 2021 om 10:20
blind is 50% van de opbouw
 
Klene
 
4
4 december 2021 om 10:34
Je moet bij jezelf afvragen of Ajax mee gaat in het hedendaagse voetbal. Ik denk namelijk van niet, al zijn er zeker accenten uit het hedendaagse voetbal hoor. Maar Ajax is in veel wedstrijden gewoon gebaat bij de voetballende kwaliteiten van Blind en als we heel hoog staan, dan heeft Blind het vermogen nog om eroverheen te gaan. In wedstrijden waar Ajax geen grip krijgt met het hoge druk zetten vind ik dat je sowieso moet schakelen en Tagliafico moet brengen op de backpositie. Blind heeft dan te weinig loopvermogen en snelheid om dit bij te benen en Tagliafico heeft dit wel (of veel meer in ieder geval).
 
blaugrana11
 
0
4 december 2021 om 13:11
Ajax bouwt op via de backs he.
 
FCBogarde
 
11
4 december 2021 om 08:44
Een ware prof, onze Nico. Hij zeurt of muit niet. Gewoon een klasbak. Hij zou best wat vaker invalbeurten mogen krijgen.
 
DRL80
 
4
4 december 2021 om 11:43
Eens. Een van m’n favoriete spelers van de laatste jaren.
 
Soccerfan_1
 
9
4 december 2021 om 09:45
Je mag blind ook wel eens wat vaker teleurstellen ten hag…. Die speelt ook wel eens weken bagger.
 
Denn01
 
2
4 december 2021 om 10:41
Snap niet waarom Nico niet gewoon wat minuten maakt. Dat Blind begint maakt me niet eens zo heel veel uit maar waarom zoals vorige wedstrijd niet gewoon Nico erin vanaf de 60e minuut. Geef die gozer ook wat speeltijd. Heeft hij aan de vrouw van Ten Hag gezeten misschien.
 
DRL80
 
1
4 december 2021 om 11:44
Eens en dat laatste lijkt me sterk haha. Nico heeft imo een prachtige vrouw. Die van Ten Hag ken ik niet maar het lijkt me sterk dat Nico daarin geïnteresseerd is. En dat zeg ik met alle respect voor mevrouw Ten Hag.
 
Ajaciedje02
 
7
4 december 2021 om 09:45
Ik vind Ten Hag het echt voortreffelijk doen, behalve deze situatie met Nico. Je jarenlange strijder met grinta, de klik met Tadic en de man die altijd voorop in de strijd gaat.. Ten Hag laat hem nu vallen als een baksteen sinds die rode kaart tijdens de Johan Cruijff schaal. Verdient Nico echt niet. Invalbeurten krijgt hij amper, ik snap daar de ballen van.