Ten Hag schuift met Ziyech en wijst op revival: 'Hem móét je opstellen'
Vrijdag, 1 november 2019 om 19:55

Ajax treedt vrijdagavond met Hakim Ziyech als nummer tien aan tegen PEC Zwolle, zo verklapt trainer Erik ten Hag vlak voor de aftrap. De creatieveling vormt het Amsterdamse middenveld samen met Donny van de Beek en Lisandro Martínez. Ten Hag geeft toe dat het positioneren van Ziyech op de nummer tien-positie niet los kan worden gezien van de goede vorm van David Neres.

Neres moest eerder dit seizoen veelvuldig genoegen nemen met een reserverol, maar de laatste weken komt de Braziliaanse vleugelaanvaller weer vaker aan spelen toe. Vorig weekend was hij met een doelpunt en een assist belangrijk voor Ajax in de met 4-0 gewonnen Klassieker tegen Feyenoord. "Hakim Ziyech staat op tien. Uiteindelijk moeten de beste spelers spelen en een goede Neres móét je opstellen", zo licht Ten Hag toe voor de camera van FOX Sports.

"In het begin van het seizoen had hij het moeilijk, zat hij niet in zijn goede mood, maar je hebt hem de laatste weken zien groeien. We hebben vorige week ook gezien hoe gevaarlijk hij dan is", vertelt de oefenmeester van Ajax, die toegeeft dat hij 'ook wel kijkt naar de tegenstander'. "Dat speelt ook zeker een rol."

Doordat Ten Hag voorin kiest voor Neres, moet Edson Álvarez opnieuw genoegen nemen met een reserverol. De Mexicaan was tot dusver in de grote wedstrijden in de Champions League een zekerheidje op het middenveld. FOX Sports-verslaggever Milan van Dongen vraagt zich af of Ten Hag het aanstaande dinsdag tegen Chelsea ook aandurft om aan te treden met de aanvallende basiself van vanavond. "Ja, waarom niet?", repliceert de Ajax-trainer veelzeggend.

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
1
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
3
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
17
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
Yoram003
 
9
1 november 2019 om 20:01
Ik zie net hoe Onana als pure leider iedereen succes wenst in de tunnel. Wat een fantastische persoonlijkheid die man, altijd erg sympathiek in de interviews. Komt ook leuk over in de docu over hem op de YouTube van Ajax. Aanvoerder maken en contract voor het leven die wonderkeeper! Niet redelijk helaas, ik denk dat Onana top 3 keeper van de wereld kan worden. On: in het systeem zal denk ik weinig veranderen ondanks Ziyech als "10" ipv op de flank.
 
Craig Tucker
 
8
1 november 2019 om 20:07
De reden van Neres zijn vormdip is natuurlijk de Copa geweest. Nu is hij weer vrij in zijn koppie en speelt hij weer goed. Hij lijkt ook beter in zijn vel te zitten, iets wat natuurlijk cruciaal is voor een goede vorm.
 
AmrAitgoeya
 
6
1 november 2019 om 20:20
Ik wil een x ziyech als verdedigende middenvelder zien. Hij is explosief in het herover van de bal, kan de ballen goed vanaf die positie verdelen en omdat hij laag in het veld is, zal er mindr druk op hem zijn en dat leidt tot minder bal verlies ook Zal hij wat minder risicos nemen met de bal. Een linie terug zal hem goed doen zoals dat ook met frenkie is gebeurd. Frenkie werd pas compleet nadat hij tydje als verdediger heeft gespeeld.
 
Rodinho
 
8
1 november 2019 om 20:27
Hakim en Frenkie zijn heel verschillende types. Die vergelijking heeft niks met elkaar te maken. Zo kan iedereen wel op andere posities spelen om een completere voetballer te worden. Dat doen we maar in de jeugd. Ondanks dat heb ik zelf ook vaker daar over nagedacht dat ziyech daar (misschien) heel goed tot zijn recht komt. Daar maak je imo een goed punt kerel.
 
AmrAitgoeya
 
0
1 november 2019 om 20:37
Tijdens zon wedstrijd als vandaag zal dat geen problemen leveren als ie daar staat. Op die postie krijgt ie veel meer tyd en ruimte om diepte pasje of lange bal te geven.