Tottenham Hotspur en Vorm weten in U.S. Bank Stadium raad met AC Milan
Woensdag, 1 augustus 2018 om 06:12

Tottenham Hotspur heeft de International Champions Cup afgesloten met een overwinning. Na een 4-1 zege op AS Roma en een 2-2 gelijkspel tegen Barcelona (dat na strafschoppen zegevierde) was het team van Mauricio Pochettino woensdag in Minnesota een maatje te groot voor AC Milan. Georges-Kevin N'Koudou zorgde in het U.S. Bank Stadium voor het klassenverschil: 1-0. Michel Vorm verdedigde voor rust het doel van de Londenaren.

In de eerste onderlinge ontmoeting sinds de achtste finales van de Champions League-editie van 2010/11 kende AC Milan een goede start. Vorm moest in actie moest komen op een kopbal van Patrick Cutrone, terwijl de goed spelende Suso evenmin met het hoofd kon scoren. Tottenham trad zonder onder meer Harry Kane en Dele Alli aan en was in de eerste 45 minuten niet in staat om de Italianen te verontrusten.

Na de onderbreking maakte Alen Halilovic zijn officieuze debuut als Rossonero en kwam ook Gianluigi Donnarumma binnen de lijnen. Nog geen twee minuten later lag het leer al achter de doelman: N'Koudou schoot de bal hoog in het doel. Vorm was in de rust vervangen door Paulo Gazzaniga, die al snel in actie moest komen om Franck Kessie het scoren te beletten, terwijl een vrije trap van Hakan Calhanoglu net naast ging.

Pochettino bracht Christian Eriksen en Heung-min Son na ruim een uur spelen het veld in, maar het grootste gevaar van de Londenaren was van N'Koudou afkomstig. Donnarumma stond echter niet toe dat de aanvaller de score verdubbelde. In de extra tijd had José Mauri plotseling de 1-1 op zijn schoen, maar hij mikte vanaf de rand van het strafschopgebied naast het doel van de Engelsen.

Meer nieuws
   
01:00
01:00
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
3
   
00:00
00:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
   
23:34
23:34
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
   
23:20
23:20
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
14
   
23:03
23:03
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
Rossoneri27
 
0
1 augustus 2018 om 06:44
Het kon in de eerste helft al 3-0 zijn maar de kansen werden niet benut en dan weet je dat ze er aan de andere kant wel gaan vallen. De 2de helft was echt belabberd aan Milans kant, vooral door het veel druk zetten werden de meest slordigen ziekenhuisballen gegeven bij de opbouw wat ook resulteerde in de 1-0. Verder tja nadat Suso eraf ging was ook alle dreiging van de rechterkant weg. Alleen Calhanoglu, Kessie en Romagnoli krijgen een voldoende van mij