Touzani raakte door Nouri bevriend met De Jong: 'Hij durfde niet te gaan'
Donderdag, 25 februari 2021 om 16:10

Sinds Abdelhak Nouri door hartfalen onwel werd en daar blijvende hersenschade aan overhield, is Soufiane Touzani steeds beter bevriend geraakt met Frenkie de Jong. De twee kwamen elkaar vaak tegen bij de familie Nouri, waar ook Donny van de Beek veelvuldig te vinden is. Touzani merkt in het programma Recht uit Rotterdam op dat spelers als De Jong en Hakim Ziyech het lastig vonden om in de beginperiode bij Nouri langs te gaan.

Touzani had altijd goed contact met Nouri en ging geregeld langs om de familie van de getroffen middenvelder een hart onder de riem te steken. "Voor de familie is het heel zwaar. Vooral voor de moeder en vader. Maar ze zijn heel sterk. Ik denk dat er niet veel ouders zijn die het zo kunnen opvangen." Zelf had Touzani het ook niet altijd gemakkelijk. "Als ik er vind ik het heel moeilijk om hem te zien. Als ik weg ben, kan ik het best goed uitschakelen. Daar heb ik geluk mee."

Soufiane Touzani: 'Zoiets is in de Marokkaanse cultuur echt not done'

Bekijk hier de aflevering van Kopstukken met Soufiane Touzani als gast.Lees artikel

De straatvoetballer refereert aan De Jong, die het lastig vond om in de beginperiode langs te gaan bij Nouri. "Hoe ik met Nouri ben, is hij ook. Dan kom je elkaar tegen en krijg je een nieuwe vriendschap. Frenkie is een van de jongens waar ik het beste contact mee heb", gaat Touzani verder. "Hij durfde in het begin niet te gaan, net als Ziyech. Als je in de beginfase niet gaat, maak je de drempel ook steeds groter. Sinds Frenkie is geweest, moet hij hem altijd even zien als hij hier is. Het is beter om wel wat te doen dan niks."

Vlak voordat het noodlot toesloeg bij Nouri, deed hij een belofte aan Touzani. "Hij zei altijd: 'Als ik later bij Real Madrid of Barcelona voetbal, ga ik alle bekende spelers voor jou regelen om te interviewen.' Dat zei hij helemaal uit zichzelf. Twee maanden nadat het gebeurde met Nouri, alsof het zo moest zijn, stond ik bij Cristiano Ronaldo in de achtertuin. Zoiets is ongrijpbaar. Johan zou zeggen: 'Toeval is logisch.'"

Meer nieuws
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
2
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
stpn84
 
77
25 februari 2021 om 16:24
Blijft eeuwig zonde, wat had Nouri toch kunnen presteren als er niks was gebeurd. Volgde hem een beetje bij Jong Ajax, wat een genot om naar te kijken. Puur voetbal, puur plezier. Helaas zullen we het nooit weten. :
 
Deem.
 
34
25 februari 2021 om 16:29
Mooiste vind ik die quote aan het eind. Want je ziet het 'm ook zo zeggen.
 
suriproff
 
17
25 februari 2021 om 17:05
Echt he, met een big smile op zijn gezicht.
 
Mendez
 
8
25 februari 2021 om 18:22
Oh wat ben ik deze jongen (Touzani) zat geworden de laatste tijd. Je komt hem letterlijk overall tegen.
 
TikiTakaGoal
 
49
25 februari 2021 om 18:41
Ik ben het zat dat mensen steeds maar.opnieuw kritiek leveren. Leef en laat leven... als je het niet interessant vind hoef je ook niet te reageren maar gewoon lekker doorscrollen. On: jammer dat we zijn carrière niet kunnen zien. Was een mooie voetballer
 
100% Ajax
 
20
25 februari 2021 om 18:55
Touzani is al jaren dezelfde. Ik ben niet van de fanclub van hem, maar hoewel ik hem ook veelvuldig langs zie komen durf ik wel te stellen dat die gast oprecht is man...
 
Taranis
 
43
25 februari 2021 om 18:55
Ja, super vervelend.. van die mensen die positief in het leven staan en proberen wat bij te dragen aan de maatschappij. Moet je niet willen!
 
Armando007
 
9
25 februari 2021 om 19:40
Knap dat jij hem overal tegenkomt, blijkbaar vind je hem en of die artikelen interessant. Mocht t je niet boeien dan is t niet moeilijk om verder te scrollen. Leef en laat leven. Probeer positief te leven man, we leven al in een klote periode.
 
Moyashi
 
12
25 februari 2021 om 19:49
Wat doet hij precies verkeerd dan? Ben namelijk oprecht benieuwd. Ik vind hem persoonlijk juist erg down to earth en kan altijd wel genieten van zijn korte clipjes met andere voetballers. Hij heeft voor mijn gevoel ook leuk sense of humor en dat maakt het voor mij wel leuk om zijn clips af en toe te kijken. Toevallig gisteren nog eentje gezien waarin hij de Ligt en de Jong interviewde. Snap dus oprecht niet waarom jij hem niet mag haha.
 
Chimo
 
3
25 februari 2021 om 20:19
Ik vind dat eigenlijk best wel privé info wat hij deelt over Ziyech en De Jong. Beetje naar om dat zo naar buiten te brengen.
 
Awosela
 
3
25 februari 2021 om 21:10
Van Ziyech en o.a. Kluivert was dit al bekend. Van Frenkie weet ik het niet maar lijkt mij dat dit ook besproken is.