Update: Messi en twaalf andere Argentijnse WK-gangers blijven thuis
Vrijdag, 17 augustus 2018 om 17:48

Lionel Messi beleefde een teleurstellend WK met de Argentijnse nationale ploeg en de sterspeler van Barcelona heeft nu aan de voetbalbond van zijn land laten weten dat hij de komende twee wedstrijden van la selección Albiceleste aan zich voorbij laat gaan. Argentinië oefent in september tegen Guatemala en Colombia en zal het dan zonder zijn aanvoerder moeten zien te stellen.

Messi voedt met deze beslissing de geruchten dat hij, opnieuw, een punt achter zijn interlandloopbaan gaat zetten. De 31-jarige aanvaller stopte in 2016 al eens eerder na de nederlaag tegen Chili in de finale van de Copa América Centenario, maar kwam twee maanden later toch op dit besluit terug. Na het WK van afgelopen zomer zou hij er opnieuw over nadenken om een einde te maken aan zijn periode als international.

Diverse Argentijnse media berichtten eerder deze week al dat Messi de knoop heeft doorgehakt en het bij 128 interlands zal houden. Zo ver wil een woordvoerder van de Argentijnse voetbalbond AFA echter nog niet gaan: "We weten niet wat er na deze wedstrijden zal gaan gebeuren, maar Messi heeft aan onze coachingstaf laten weten dat hij geen deel zal uitmaken van de komende selectie", legde hij uit aan Reuters.

Wat betreft de bond is er dan ook geen sprake van een definitief afscheid: "De deur naar de nationale ploeg zal altijd voor hem openstaan." Na de wedstrijden tegen Guatemala (7 september) en Colombia (11 september) speelt Argentinië in november nog vier oefeninterlands, voordat volgend jaar de Copa América in buurland Brazilië op het programma staat. Lionel Scaloni zwaait voorlopig als interim-opvolger van de ontslagen Jorge Sampaoli de scepter bij Argentinië.

Update 17 augustus 17.48 uur - Messi en twaalf andere Argentijnse WK-gangers blijven thuis
Lionel Messi behoort niet tot de selectie van de Argentijnse interim-bondscoach Lionel Scaloni voor de oefenduels met Guatamala en Colombia. De aanvaller heeft aangekondigd voorlopig niet opgeroepen te willen worden. Javier Mascherano maakte zijn afscheid als international al bekend; verder zijn elf andere WK-gangers er niet bij. Het gaat om Willy Caballero, Ángel Di Maria, Sergio Agüero, Gonzalo Higuain, Cristian Ansaldi, Nicolas Otamendi, Federico Fazio, Marcos Rojo, Lucas Biglia, Ever Banega en Enzo Pérez. Ajacied Nicoläs Tagliafico is er wel bij.

Meer nieuws
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
2
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
20
   
06:30
06:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
11
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
3
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (52)

 
Raad van State
 
36
16 augustus 2018 om 08:39
Begrijpelijk dat hij geen zin heeft in al die nutteloze oefeninterlands die nog gespeeld gaan worden dit jaar. Bij de Copa America is hij gewoon van de partij.
 
bpreal
 
3
17 augustus 2018 om 20:14
Best lomp om te zeggen en men zal dat als een real/barca ding zien; maar vind Messi maar een loser bij de nationale team( dus let op; enkel nationale team) Echt kan niks anders dan loser bedenken bij hem. Stoppen terugkeren en weer bla bla, doe iedereen een plezier stop met nuilen, speel of stop gewoon. Half gedoe, schijt hekel aan!
 
FCVoetbal23
 
12
16 augustus 2018 om 08:41
Het is dus vooral speculeren zolang hij zelf geen statement heeft afgelegd. Hij mist twee oefenwedstrijden omdat die nergens om gaan en hij een slopen jaar achter de rug heeft. Zal er daarna vast gewoon weer bij zijn afhankelijk van wie de trainer gaat worden gok ik.
 
Objectief7
 
37
16 augustus 2018 om 09:00
Zal dus wel stopppen kunnen we hieruit opmaken. Echt een speler die alleen bij Barcelona kan functioneren.jammer dat hij niet in een andere competitie/internationaal zijn stempel heeft kunnen drukken, dan had hij een van de grootste spelers ooit geweest. Nu is het ook een goede speler, maar heeft zich nooit bewezen op meerdere podiums.
 
JrNeymar
 
95
16 augustus 2018 om 09:20
Ook een goede speler? Het is geen Digne of een Matuidi waar we het over hebben. Dit is de beste speler allertijden! Dat het er niet uitkomt bij Argentinie ligt zeker niet alleen aan hem. Maar hem een goede speler noeen, kom op haha..
 
Sanderr
 
84
16 augustus 2018 om 09:23
Objectief als naam en dan dit posten, hahaha ongelooflijk!
 
Besterd33
 
13
16 augustus 2018 om 09:29
Hij heeft wel gelijk
 
Kayefsee
 
30
16 augustus 2018 om 09:34
De nederlaag van gister zal hem nog wel pijn doen HAHAHHA
 
alfonsekcei
 
4
16 augustus 2018 om 09:37
Nou ja ik begrijp wat hij bedoeld en hij heeft ook wel gelijk want als Messi het nu had laten zien op meerdere podia dan was hij nu een veel grotere speler dan dat ie nu al is. Maar om nou te zeggen dat het nu maar "ook een goede speler" is gaat natuurlijk veel te ver.
 
Voetbaltempel
 
33
16 augustus 2018 om 09:46
Hij heeft zich toch laten zien op meerdere podia? Winst CL, finale WK gehaald, finale copa's gehaald. En was ie toch aardig belangrijk met een flink aantal goals
 
Sanderr
 
39
16 augustus 2018 om 10:16
Besterd33: iemand die Messi omschrijft 'een goede speler, maar nooit op meerdere podiums bewezen', dan moet je echt ff gauw naar de dokter rijden hoor. 1 van de allerbesten ooit, zonder twijfel. Iedereen met een klein beetje verstand van voetbal ziet dat al. Als Higuain al die panklare ballen had ingeschoten had hij een WK of Copa op zijn naam, dan was hij ineens 1 van de beste ooit?? Messi heeft het in Spanje (nee hij hoef niet naar de PL om zich te bewijzen bij een andere club CR fanboys..), in de CL, op Copa's en WK's keer op keer laten zien. Scoorde overal, gaf overal assists, dribbelt elke tegenstander zoek. Gek wordt je van die jongentjes die zo gek van Cristiano zijn dat ze Messi niet onder de besten ooit scharen (dat geldt andersom ook overigens), echt flauwekul..
 
ilie15
 
34
16 augustus 2018 om 09:31
Je doet je naam geen eer aan mr. Objectief. Je kan beter jezelf aanname noemen. Enige wat je weet is dat hij er 2 wedstrijden niet bij is, wat ik overigens kan begrijpen. Zolang hij zelf geen statement maakt, blijft het bij speculeren. Volgens mij is hij ook topscorer aller tijden. Heeft 65 goals en 40 assists in 128 wedstrijden. Daar kunnen sommige “goede spelers” alleen van dromen. Plus 4 finales gehaald, hij laat het wel degelijk zien bij Argentinië. Of verwacht je van hem omdat het messi is 300 goals? Persoonlijk heb ik nooit een betere voetballer gezien, maar das mijn mening??
 
Madridista-10
 
9
16 augustus 2018 om 09:53
Die 4 finales zijn alleen de verdienste van Messi? Messi gaat denk maximaal 1 copa nog spelen, op het volgende WK is hij alweer 35.
 
ilie15
 
19
16 augustus 2018 om 10:06
Nee natuurlijk niet. Echter als je naar zijn cijfers (dus ook keypasses, dribbels schoten op doel etc) kijkt, plus zijn kwaliteiten als spelmaker heeft hij wel een grote impact op het spel van Argentinië, en dat laat die dus ook zien. Hoop zelf dat die er gewoon bij is in Qatar.
 
EdenRazard19
 
9
16 augustus 2018 om 12:28
Hij heeft argentinie 2x naar de finale van de copa amerika geleid en 1x naar de wk finale dus weet niet wat je zegt??????
 
Marc Juventus
 
8
17 augustus 2018 om 18:06
Zeker niet, op het WK was hij geweldig in de groepsfase, maar in de achtste finale was Di Maria de grote man en in de kwartfinale tegen België was Higuain de grote man. In de halve finale tegen Nederland was Messi onzichtbaar en ging Argentinië door op penalties. Zeker een grote invloed gehad, maar zijn team naar de WK finale geleid? Dat gaat wel wat te ver. Copa America 2016 was hij geweldig, maar Aguero in het begin en vooral Higuain daarna ook. Copa America 2015 was Messi ook weer het hele toernooi geweldig, maar dat was ook weer een teamprestatie. Messi is geweldig geweest voor Argentinië, daar moet je niks van wegnemen, maar zonder de verdiensten van zijn teamgenoten (die ook gewoon een groot aandeel hadden), was het Argentinië nooit gelukt om die finales te bereiken. Naar finales leiden klinkt alsof hij alles zelf moet doen, terwijl zijn teamgenoten ook geweldige momenten hebben gehad.
 
GtoOtoD
 
14
17 augustus 2018 om 18:39
Lol in die achtse finale leed Di Maria meer dan 50 keer balverlies.
 
Nijogeth
 
1
17 augustus 2018 om 19:03
Messi werd toen in mijn ogen niet voor niets speler van het toernooi. Velen waren het daar niet mee eens, maar volgens was dat alleen omdat Messi niet zijn topniveau haalde. Maar op dat WK in 2014 had Messi zo ongeveer 25 assist kunnen hebben, die man liet het zo gemakkelijk lijken om iemand vrij voor de doelman te zetten.
 
JDG84
 
1
17 augustus 2018 om 18:55
Of hij is 31, speelt meer dan 60 wedstrijden per seizoen en heeft fysiek zijn rust nodig en niet duizenden km reizen voor twee oefenpotjes.. daarnaast bewijs je je niet enkel door het winnen van prijzen, je bewijst jezelf als speler met hoe je voetbalt. Hij heeft op meerdere niveaus laten zien dat hij een van de beste spelers ooit is. Of kon cruijf er ook niets van? Cl, wk, copa, cl.. ik vind dat aardige podiums. Messi speelt sinds 2005 2006 bij barca, sindsdien zijn er 13 cl’s gespeeld en won er 8 keer een spaanse ploeg. Dus hij heeft sindsdien in de sterkste competitie gespeeld, niet in een of andere flut competitie. Ik vind het jammer dat hij niet ooit ergens anders heeft gespeeld en dat hij nooit een prijs met argentinie heeft gewonnen, maar zeker daar kan je hem als individu niet op beoordelen. En als je dat al wel doet, dan kan je het ook omdraaien. Ja hij heeft nooit gewonnen, maar wel 4 finales bereiks van wk en copa america. Dat kunnen er niet heel veel zeggen gok ik zo.
 
Madvillain
 
22
16 augustus 2018 om 12:42
Waarom lopen alle fans Messi bij elk bericht te verdedigen alsof hun leven er van af hangt? Wat willen jullie hiermee bewijzen? Iedereen ziet gewoon dat het niks is geworden. Ik kan me ook geen grote wedstrijd herinneren waarin hij echt schitterde. Snap ook niet waarom mensen maar blijven beweren dat hij ze (zelfs in zijn eentje) naar finales heeft geleid. In 2014 een paar leuke goals in de groepsfase tegen bosnie en iran gezien. Verder onzichtbaar tegen Duitsland, in de broekzak van Ron Vlaar en Higuain/Di Maria die het doen in de kwart- en halve finale. Ik zie ook dat diezelfde mensen iedereen wijs willen maken dat dat de copa america van hetzelfde niveau of misschien zelfs beter is dan het EK. In 2016 speelde argentinie tegen oa Guatamala, VS, panama, paraguay en ze stonden in de finale. Ik hoop aan de ene kant dat hij doorgaat en die copa mee naar huis kan nemen. Maar aan de andere kant zou ik ook dybala en icarda willen zien in het elftal.
 
Dejan
 
8
17 augustus 2018 om 17:57
Liefde maakt blind ;-)
 
RealMadridsta
 
6
17 augustus 2018 om 18:14
Het is misschien de persoon die het beste KAN voetballen, maar mentaal vind ik hem niet al te sterk. Dat is overigens geen schande. Vind wel dat je niet kan zeggen dat hij niet schittert in een grote wedstrijd. Tegen Real laat hij het erg vaak zien. Wel is het duidelijk dat Messi het niet erg vaak doet. Ook staat hij niet altijd op als zijn team hem nodig heeft. Dat doet bijvoorbeeld een Ronaldo wel vaak. Het is leuk om te zien dat als Ronaldo minder speelt in een grote wedstrijd, zoals bijvoorbeeld tegen Bayern dit jaar of tegen Liverpool, er veel Messi fans de kans aangrijpen om te zeggen dat hij het niet meer kan en dat hij over zijn top is. Terwijl Messi zelf 90 minuten wandelt in de uitwedstrijd tegen Roma. Het is een van de beste ooit, maar om de beste te zijn is er meer winnaarsmentaliteit nodig bij hem. En die straalt er nou niet echt vanaf bij hem.
 
Madvillain
 
1
17 augustus 2018 om 19:59
Met grote wedstrijd doelde ik op het nationale team, bij Barcelona heeft hij het vaak laten zien inderdaad.
 
Busi
 
1
18 augustus 2018 om 08:28
RealMadridsta ben het eigenlijk wel met je eens. Vind het ook apart om te zien dat Ronaldo eigenlijk elk jaar beter wordt en Messi juist minder (imo). Vond Messi vroeger nog beter dan nu! Ik zeg altijd maar: als ze mij later vragen wie het beste kon voetballen dan zou ik waarschijnlijk Messi zeggen. Maar als ik een team uit deze tijd zou moeten samenstellen dan zou Ronaldo de eerste zijn die ik op het formulier zet.
 
Nijogeth
 
4
17 augustus 2018 om 19:04
Iedereen vergeten dat Messi in die finales Higuain meerdere keren vrij voor de doelman heeft gezet met een schitterende pass?
 
Madvillain
 
2
17 augustus 2018 om 19:36
In de wk finale was Messi nergens. Passes die niet aankwamen, dribbels waarbij hij een man voorbij ging en de tweede man de bal afpakte, miste een 100% kans. In de copa finale miste hij een beslissendr penalty. Maar goed laten we Higuain de schuld geven, want het ligt altijd aan iedereen behalve Messi. Waarom is dat toch altijd? Waarom kan er gewoon niet geaccepteerd worden dat er gefaald is? Hier vind ik de Messi fans toch echt heel kinderachtig in. Ook dit jaar weer roept iedereen dat Messi heel zielig is en speelt met 11 amateurs, terwijl Ronaldo eigenlijk in hetzelfde schuitje zat en op papier zelfs een minder team heeft. De Ronaldo fans hoor ik zo'n dingen echter niet roepen.
 
Nijogeth
 
3
17 augustus 2018 om 21:05
In de WK-finale speelde Messi inderdaad niet super. Maar was toch een van de beteren op het veld, alhoewel hij zeker niet de beste was. Overigens was Messi dat WK in 7 wedstrijden 5x Motm en haalde hij in de finale zijn laagste cijfer dat toernooi met een 7.0 (volgens de statistici van whoscored). Statistieken zeggen mij wat dat betreft een stuk meer dan een mening gestaafd op gevoel. Dat over Messi en Ronaldo vind ik toch ook heel anders. Messi is een speler die het spel veelal maakt en dus vindt men in Argentinië dan ook dat hij de man is die ervoor zorgt dat er prestaties komen. Ronaldo is eigenlijk veel meer afhankelijk van aanvoer, omdat hij toch meer afmaker is. Dat weet men in Portugal ook, dus is de kritiek bij slechte prestaties een stuk milder en niet zozeer op Ronaldo zelf gericht. Overigens vind ik niet dat Messi met 10 amateurs moet spelen, maar wel dat er teveel aan hem wordt opgehangen. Messi wordt een voortrekkersrol toebedeeld, terwijl hij dat eigenlijk niet is. Het leek wel alsof de bondscoaches in Argentinië tactisch niet verder komen dan alle ballen op Messi en Messi lost het wel op. Messi moet eigenlijk gewoon een rechtsbuiten zijn en je gaat gewoon een normale tactiek aan en als iedereen dan zijn ding in die tactiek doet, dan kan Messi ook gloreren. In de goede jaren bij Barcelona was er een duidelijke tactiek, waaraan ook Messi mee deed. Het spel draaide niet om hem, maar uiteindelijk was hij wel de belangrijkste speler, gewoon omdat hij niet zo'n rol kreeg. Ronaldo daarentegen is het type dat de kar kan en wil trekken. Zet de tactiek graag mee uit, maar laat ook anderen in hun spel komen, zolang hij maar in zijn kracht gebruikt wordt voor de goal. In de kleedkamer is Ronaldo ook een speler die het voortouw neemt en in het veld een verlengstuk van de coach.
 
Madvillain
 
0
17 augustus 2018 om 22:25
Volgens mij kreeg Ronaldo ook gewoon kritiek tijdens de wk's van 2010 en 2014 en het ek van 2008. Prima toch, maar het lijkt alsof je op Messi geen kritiek mag hebben. Wat Messi liet zien tijdens het WK 2014 was echt niet van het niveau Sneijder 2010 of Mbappé dit jaar.
 
LeonDH
 
0
17 augustus 2018 om 19:15
Met dybala en icardi is er veel meer rendement dan met messi in het team. Beide scoren er op los in Italië. De een mocht niet mee van messi en de ander maakte amper tot geen minuten tijdens het wk.
 
Dejan
 
3
17 augustus 2018 om 17:57
Dit is nog een prima selectie hoor. Heerlijke talenten ertussen. Benieuwd wat ze kunnen presteren.